Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΛΑΖΑΡΟ

ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΛΑΖΑΡΟ
Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018 - 16:01
*** Η σύμβαση πού παρουσίασε η Αεκ, είναι κι’ αυτή … δανεική με οψιόν αγοράς;
*** Για μυστικό ατού το είχε επιμελώς κρυμμένο το συμφωνητικό με την Βερόνα για τον δανεισμό του Λάζαρου η Αεκ.
Τα άλλα συμβόλαια πού «έχει», με Σαμπντόρια και Μπολώνια, τα κρατάει για καβάτζα.
*** Μην αναλωνόμαστε σε λόγια. Το θέμα είναι πολύ απλό, σαν το «ένα κι’ ένα κάνουν δύο».
Ο,τι συμβόλαιο υπήρχε στην ΕΠΟ κατατεθειμένο από την Αεκ, έληξε στις 30 Ιουνίου. Γι’ αυτό κι’ όλας η ΕΠΟ τον άφησε ελεύθερο και του έβγαλε δελτίο στον Ολυμπιακό.
ΓΥΜΝΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΕΝΔΟΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ
Την απειλή της την έκανε πραγματικότητα η Αεκ. Κατέθεσε χθες στην ΕΠΟ, προσφυγή, με την οποία ζητάει πολλά και διάφορα. Όλα κατόπιν εορτής και τα περισσότερα εξ αυτών, τα ζητάει από λάθος όργανο.
Εγώ βεβαίως νομικός δεν είμαι, ούτε και δέχομαι ότι έχω εντρυφήσει στους κανονισμούς της ΕΠΟ, πού είναι πιο ασταθείς και από τις δεσμεύσεις του Καμμένου. Αλλάζουν αναλόγως με το τι συμφέρει και εξυπηρετεί.
Επειδή λοιπόν δεν είμαι νομικός και δεν θέλω να μπω στα χωράφια εκείνων πού είναι ή κάνουν πως είναι νομικοί, θα εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ και βάση της κοινής λογικής, το γιατί η προσφυγή της Αεκ είναι χαμένη από χέρι.
Η Αεκ λοιπόν – σύμφωνα με τα όσα διάβασα μέχρι αυτή την ώρα πού γράφω πεντέμισι το απόγευμα – προσέφυγε στην Επιτροπή Επιλύσεως Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ. Την Επιτροπή δηλαδή πού έχει πρόεδρο τον παλιό αθλητικό δικαστή Βασίλη Ανδρόνικο, ο οποίος είναι και ο μόνος απασχολούμενος σε δικαιοδοτικά όργανα της Ομοσπονδίας δικαστικός, πού … δεν είναι τακτικός δικαστής, δηλαδή εν ενεργεία. Η παράξενη αυτή «ιδιαιτερότητα», ας την πούμε, έγινε αρκετές φορές θέμα συζητήσεως, ζητήθηκαν εξηγήσεις αρμοδίως, αλλά ό,τι και αν έγινε, η ουσία είναι πως ο Βασίλης Ανδρόνικος είναι ακόμη στη θέση του. Και βεβαίως, εκτός απροόπτου, θα είναι και αυτός πού θα ασχοληθεί με τα χαρτιά πού κατέθεσε η Αεκούλα.
Πάμε παρακάτω. Μέλος της Επιτροπής, εκ μέρους της Σούπερ Λίγκας, είναι ο Κώστας Αντιπαριώτης ( ο πατέρας του διαιτητή, ο οποίος απασχόλησε τη στήλη μόλις προ ολίγων ημερών, επειδή κόπηκε απ’ τον Τριτσώνη με εντολή Θωμά, αλλά όπως άκουσα, έχει πολλές ελπίδες να ξαναμπεί στον πίνακα ) και η Αργυρώ Ασπρογέρακα, με αναπληρωτή τον γνωστότατο και εμπειρότατο νομικό Γιάννη Καραμηνά. Εκ μέρους της ΕΠΟ, μέλη είναι οι Αλεξάνδρα Βογιατζή και Νικολίτσα Σκουφή.
Η Επιτροπή αυτή τι ακριβώς κάνει ; Αυτό πού λέει και ο τίτλος της. Δηλαδή, ΛΥΝΕΙ τις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ή τις ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ μεταξύ ΠΑΕ και ποδοσφαιριστών.
Από ΠΟΥΘΕΝΑ δεν προκύπτει ότι η Επιτροπή Επιλύσεως Οικονομικών Διαφορών, έχει και την δικαιοδοσία να … ΤΙΜΩΡΕΙ, να … ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΟΙΝΕΣ σε ποδοσφαιριστές και ΠΑΕ.
Αυτά τα θέματα υπάγονται στην αρμοδιότητα των Πειθαρχικών Επιτροπών, ή των Αθλητικών Εισαγγελέων, κατόπιν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ. Η Αεκ λοιπόν, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν έχει κανένα ΔΙΚΑΙΩΜΑ με την προσφυγή της στην ΕΕΟΔ να ζητάει την τιμωρία του Ολυμπιακού και μάλιστα επισημαίνοντας και τις … ποινές βάσει των άρθρων σύμφωνα με τα οποία θέλει να τιμωρηθεί !
Γιατί καθυστέρησε η κατάθεση του … «κρυφού ατού»
«ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ» ΣΤΗ ΒΕΡΟΝΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ «ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ» ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ;
Πάμε παρακάτω. Το πλήρες κείμενο της προσφυγής της Αεκ, ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ στη δημοσιότητα, ούτε καν το περιεχόμενο του φακέλου πού κατέθεσε. Κατά την ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, αυτό γίνεται ΣΚΟΠΙΜΑ, για να μη φανεί η ΓΥΜΝΙΑ των στοιχείων και η ΕΝΔΟΙΑ των νομικών επιχειρημάτων της. Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος, εδώ και εβδομάδες, η Αεκ μας ζάλιζε τον … έρωτα υποστηρίζοντας ότι ο Χριστοδουλόπουλος «είχε υπογράψει συμβόλαιο» με το οποίο ήταν δεσμευμένος γιά άλλον ένα χρόνο μαζί της. Τέτοιο συμβόλαιο όμως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, όπως όλα δείχνουν, στον φάκελο της προσφυγής. Και αυτό είναι ΛΟΓΙΚΟ, διότι εξ αρχής τόσο ο παίκτης, όσο και ο Ολυμπιακός, υποστήριζαν πως ο Λάζαρος ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ συμβόλαιο σαν αυτό πού υποστήριζε η Αεκ.
Οπότε, έτσι και η Αεκ εμφάνιζε κανένα ΨΕΥΤΙΚΟ, ή ΜΟΥΣΑΝΤΕΝΙΟ, ΠΛΑΣΤΟ «συμβόλαιο», ο Ολυμπιακός και ο παίκτης θα την έτρεχαν εν τω άμα στα δικαστήρια και μετά να βλέπαμε πως θα καθάριζε.
Αντ’ αυτού, όμως πού υποστήριζε εδώ και καιρό ότι «έχει στα χέρια της», η Αεκ «αποκάλυψε» ( πάντα σύμφωνα με τα δημοσιευθέντα μέχρι χθες το μεσημέρι ) ένα … άλλο συμβόλαιο, ή μάλλον μία «τριμερή συμφωνία», όπως το βάφτισε, με το απλοϊκό επιχείρημα πως ο παίκτης «ήταν δανεικός» από την προηγούμενη ομάδα του, την Ελλάς Βερόνα, αλλά μετά τη λήξη του διετούς δανεισμού του, υπήρχε «οψιόν» την οποία η Αεκ «πλήρωσε» κι’ έτσι … «ο παίκτης ήταν δικός της», άρα … δεν έπρεπε να υπογράψει σε άλλη ομάδα και πάει λέγοντας.
Που την βρήκε η Αεκ αυτή την «συμφωνία» ( πού εικάζεται πως είναι έγγραφη και κατατέθηκε μαζί με την προσφυγή ) ; Δεν είναι εύκολο να υποθέσει κανείς, αλλά δεν είναι και δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι η Αεκ ΜΠΟΡΕΙ να εμφανίσει ό,τι κατά περίσταση την εξυπηρετεί.
Είναι κάτι σαν τον ταχυδακτυλουργό, πού μπορεί και βγάζει απ’ το καπέλο του διάφορα αντικείμενα και μικροζωάκια. Από κορδέλες κι’ αυγά, μέχρι … κουνέλια και περιστέρια. Ισως μάλιστα κάπου εδώ να εδράζεται και το μυστήριο, γιατί έκανε ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ μετά την 30 Ιουνίου να προσφύγει στην ΕΕΟΔ.
Κάποιοι, ίσως, στην Ελλάς Βερόνα να είχαν … «ξεχάσει» ότι ο παίκτης είχε δοθεί στην Αεκ δανεικός και όχι με ελευθέρα, οπότε οι άνθρωποι της Αεκ έπρεπε να τους … «βοηθήσουν να θυμηθούν».
ΤΡΑΛΑΛΑ, ΤΡΑΛΑΛΟ ΤΟ ΧΑΡΤΟΜΑΖΩΜΑ
Όπως προαναφέραμε, το περιεχόμενο του φακέλου της προσφυγής της Αεκ δεν έχει γίνει γνωστό στις λεπτομέρειές του. Ετσι, θα εικάσουμε, βάσει των πληροφοριών, ότι περιέχεται ολόκληρη η σχετική με τον Λάζαρο αλληλογραφία μεταξύ Αεκ και Βερόνα. Δεν μπορώ να γνωρίζω την γνησιότητα των εγγράφων, αλλά είμαι ΒΕΒΑΙΟΣ γιά την ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ τους.
Εάν υπήρχε τέτοια δέσμευση γιά τον παίκτη, πού αποδεικνύονταν από ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΕΓΚΥΡΟ συμβόλαιο, γιατί η Αεκ δεν το κατέθετε μέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλά άφησε την ΕΠΟ να τον θεωρήσει ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΙΚΤΗ και να του ΕΚΔΩΣΕΙ ΔΕΛΤΙΟ στον Ολυμπιακό ; Μήπως όοολο αυτό το χαρτομάζωμα είναι ΤΡΑΛΑΛΑ, ΤΡΑΛΑΛΟ ; Μήπως εδώ έχουμε να κάνουμε με ορυμαγδό εγγράφων, συμβολαίων, νομικών παπαριών και σαχλαμαρών, πού να μην έχουν ουδεμίαν σχέση με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και την ΑΛΗΘΕΙΑ ;
Φυσικά, το ΠΡΩΤΟ πράγμα πού θα ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ, με μόνο ένα απλό αίτημα του διαδίκου, είναι η ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ή η ΠΛΑΣΤΟΤΗΤΑ των εγγράφων ! Αυτό, αναφέρεται ΡΗΤΑ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ στον Δικονομικό Κανονισμό της ΕΕΟΔ και μάλιστα ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η εξέταση των αμφισβητούμενων εγγράφων, από επίσημο γραφολόγο.
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ TRANSFERMARKT :
ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ … ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ
Εγώ λοιπόν, για να είμαι ειλικρινής απέναντι στο αναγνωστικό μου κοινό, λέω ότι ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ πιθανότητα να είναι ΟΛΑ τα χαρτιά της Αεκ ΓΝΗΣΙΑ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και βεβαίως εννοώ εκείνα τα χαρτιά περί «δανεισμού» του παίκτη από τη Βερόνα και της ύπαρξης «οψιόν», την οποία … «πλήρωσε» η Αεκ και ο ΑΝΥΠΟΠΤΟΣ ποδοσφαιριστής ( όλα γινόντουσαν γιά εκείνον χωρίς … εκείνον ! ) … της «έμεινε αμανάτι».
Για να έχω μάλιστα μία γνώμη παραπάνω, έριξα μια ματιά στο ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟ transfermarkt.com, όπου εμφανίζονται ανάγλυφες ΟΛΕΣ οι μεταγραφικές κινήσεις ΟΛΩΝ των ποδοσφαιριστών.
Ιδού λοιπόν, τι ΑΚΡΙΒΩΣ αναφέρεται γιά τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο :
1η Ιουλίου 2008 : Από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό, αντί 2,5 εκατομμυρίων
31 Ιανουαρίου 2013 : Από τον Παναθηναϊκό στην Μπολώνια αντί 2,25 εκατ.
1η Ιουλίου 2014 : Από την Μπολώνια στην Ελλάς Βερόνα αντί 1,60 εκατ.
31 Αυγούστου 2015 : Από την Ελλάς Βερόνα στη Σαμπντόρια, ΔΑΝΕΙΚΟΣ
30 Ιουνίου 2016 : Από την Σαμπντόρια πίσω στην Ελλάς Βερόνα, λήξη δανεισμού.
27 Αυγούστου 2016 : Από την Ελλάς Βερόνα στην ΑΕΚ Αθηνών, ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αντί 1,20 εκατ.
Και
1η Ιουλίου 2018 : Από την ΑΕΚ Αθηνών στον Ολυμπιακό, ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, αντί 2 εκατ. ευρώ.
ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ
ΚΑΙ … ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ
Το transfermarkt.com παρουσιάζει ΠΑΝΤΟΤΕ τα ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία, αυτά πού απορρέουν από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ και ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ μεταξύ ΠΑΕ και ποδοσφαιριστών, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Οικουμένης.
Και βεβαίως, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος παρουσιάζεται ως ποδοσφαιριστής ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, χωρίς «ενστάσεις» ή «αστεράκια».
Κονέ … Σιμόες …
Η σειρά των προσώπων και των πραγμάτων, έτσι όπως την βλέπουν αντικειμενικοί και ουδέτεροι «εκτιμητές» των καταστάσεων, έχει ως εξής :
Λάζαρος, Βράνιες, Αραούχος, Γιόχανσον …
Κονές …
Σιμόες …
Ο χορός του Ζαλόγγου συνεχίζεται. Και θα συνεχιστεί.
Το θετικό
Εντάξει, μην τα παίρνουμε όλα μαύρα. Ακόμα και οι πιο αρνητικές εξελίξεις έχουν και τα θετικά τους σημεία.
Για παράδειγμα, με την απώλεια του Λάζαρου και του Αραούχου, ανοίγει ο δρόμος γιά τον Αλμπάνη.
Το πολύ να παίζει και στις δύο θέσεις συγχρόνως.
Όχι με όλους
Η Αεκ ως συνήθως δεν έχει κανένα νομικό ατού να παρουσιάσει. Ως συνήθως δηλαδή, από την υπόθεση Βάλνερ και μετά. Στηρίζεται μόνο στην παρασκηνιακή της δύναμη.
Δηλαδή στον τσαμπουκά εκ του ασφαλούς, πού προστατεύεται από διάφορες χρήσιμες «γνωριμίες» και «διασυνδέσεις». Ελα όμως πού ΚΑΙ σ’ αυτό τον τομέα, δεν μπορεί να τα βάζει με όλους. Με λίγους, ναι. Με ΟΛΟΥΣ, όμως, ΟΧΙ.
Με την σύμβαση στο χέρι
Μου είπαν ότι η Αεκ έχει στην καβάντζα και ένα συμβόλαιο με τον Κούϊπερς. Για παν ενδεχόμενο.
Ελα όμως πού ο πιτσιρικάς τα έχει πάρει στο κρανίο και με το πού ακούει Αεκ φτύνει στον κόρφο του και απομακρύνεται.
Και ερωτώ. Όταν αποτυγχάνεις ακόμα και να αποκτήσει ακόμα και ένα 21χρονο από τον Εργοτέλη, όπως ο Κούϊλερς, με τι … «επιφάνεια» πας και χτυπάς άλλες πόρτες ;
Πληρώνεις ; Παίρνεις !
Στις μεταγραφές, δουλειές με τους δικαστές και τους νομικούς - «εργαλεία» ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ πλέον.
Ο χρυσός κανόνας είναι πολύ απλός :
ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ; ΠΑΙΡΝΕΙΣ !
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ; Κάθεσαι πάνω στο παγωτό με την ... σύμβαση στο χέρι.
*** Αλήθεια, ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΠΛΗΡΩΣΕ η Αεκ, ή το άφησε γι’ αργότερα ;
Δυνατή στα νομικά !
Μου λένε, ότι η Αεκ έχει πολύ δυνατό νομικό επιτελείο, πού έχει εξετάσει προσεκτικά όλες τις λεπτομέρειες και αποκλείεται να κάνει λάθος.
Μπορεί να έχουν δίκιο. Αλλά του … Ολυμπιακού, το έχουν υπ’ όψιν τους ; Τι πιστεύουν δηλαδή, ότι μπορεί να έχει κάνει τόσο λάθος, σε μία υπόθεση πού την ΞΕΣΚΟΝΙΣΕ στην κυριολεξία σε όλες της τις λεπτομέρειες ;
ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΟ : ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕ
Πάει κι αυτός. Ο Sebastiao de Freitas Couto Junior, ή στην ελληνική ποδοσφαιρική καθομιλουμένη, απλά Σεμπά, δεν είναι πλέον κοντά μας. Από χθες αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Και να σας πω την αλήθεια, δεν πολύ … στεναχωρήθηκα.
Πρέπει όμως να παρατηρήσω, ότι ο Σεμπά κατά το διάστημα της τριετούς παρουσίας του στον Ολυμπιακό ΔΕΝ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕ κανένα. Ο,τι μπορούσε και … εδύνατο, το έπραξε. Και αυτό, βγαίνει και από την αλάνθαστη «γλώσσα» των στοιχείων.
Ο Σεμπά στον Ολυμπιακό είχε συνολικά 93 συμμετοχές με 12 γκολ.
Πιο αναλυτικά, 61 συμμετοχές με 6 γκολ στο πρωτάθλημα, 11 συμμετοχές με 2 γκολ στο Κύπελλο και 21 συμμετοχές με 4 γκολ στις διεθνείς διοργανώσεις.
Στην προηγούμενη ομάδα του, την Εστορίλ απ’ την οποία και αποκτήθηκε, στο ίδιο χρονικό διάστημα της συνεργασίας του είχε συνολικά 77 συμμετοχές με 12 επίσης γκολ !
Συγκεκριμένα, στο πρωτάθλημα 52 συμ. Με 8 γκολ, στο Κύπελλο 10 με 2 γκολ και στις διεθνείς διοργανώσεις 15 συμμετοχές με 2 γκολ.
Αυτός ήταν, αυτός είναι ο Σεμπά. Ο,τι ξέρει, παίζει και ό,τι μπορεί, αποδίδει.

Διαβάστε επίσης