Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να ποιοι έδωσαν τον τίτλο, Δημάτε

Να ποιοι έδωσαν τον τίτλο, Δημάτε
Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 - 16:26
*** ΑΦΙΞΕΙΣ (1) : Ηρθε ο υπερσύμβουλος της ΕΠΟ. Και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους υποσύμβουλους. Τον Γραμμένο και τον Δέδε.
*** ΑΦΙΞΕΙΣ ( 2 ) : Την Τρίτη, όπως ανακοινώθηκε, έρχεται ο Μπαγκασάντ για υπογραφές.
Δεν διευκρινίσθηκε όμως, ποια ακριβώς Τρίτη.
*** ΕΙΔΗΣΕΙΣ : «Μεγάλα ονόματα από τις τοπικές κοινωνίες στη μαφία με τις βίζες» !
Σημείωση : Στη Ζάκυνθο δεν έψαξαν ακόμη.
Κατάντια Αεκτζήδων : Απαξιώνουν τους ποδοσφαιριστές τους για να δικαιώσουν το … μάτι του αφεντικού τους !
Πικαρισμένοι, προφανώς, από την αρνητική κριτική και τα καυστικά σχόλια πολλών οπαδών, οι διοικούντες της Αεκ έβαλαν τον υπεύθυνο επικοινωνίας Δημάτο να … «δώσει την απάντηση» σ’ όλους τους επικριτές.
Και τι έκανε ο Δημάτος ; Εφτιαξε ένα κείμενο, με τον πιασιάρικο τίτλο «έτσι γίναμε πρωταθλητές», αναφέροντας διάφορα ονόματα ποδοσφαιριστών πού αποκτήθηκαν από την ομάδα του χωρίς να θεωρούνται μεγάλες μεταγραφές, αλλά με αυτούς στο δυναμικό της η Αεκ πήρε το πρωτάθλημα.
Ο Δημάτος αναφέρει κατά σειράν τους Σιμόες, Μάνταλο ( Πέτρο, τον άλλο Μάνταλο δεν τον αναφέρει, προφανώς επειδή ήταν πιο … βαρύ όνομα ), Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Κονέ, Λάζαρο, Μπάρκα, Αραούχο, Λιβάϊα, Μπακάκη, Λαμπρόπουλο, Μπακασέτα, Κλωναρίδη, Γιακουμάκη, Γαλανόπουλο «και πολλά άλλα παιδιά».
Ο τύπος αυτός λέει τρομερά πράγματα γιά τους παραπάνω. Όπως ας πούμε, λέει ότι ο Αραούχο «ήρθε στην Αθήνα γιά να ξεπεράσει το πρόβλημά του με το αλκοόλ και να ξαναβρεί τον εαυτό του και από την Αεκ έφερε στη Λας Πάλμας πρόταση 22 εκατομμυρίων» !
Αλήθεια, η Λας Πάλμας το ξέρει ;
Για τον Βράνιες ότι ήταν ρίσκο, γιατί δεν είχε παίξει πάνω από ένα χρόνο στην ίδια ομάδα και ερχόταν από κάποια διαλυμένη Τομ Τομσκ.
Για τον Τσόσιτς, ότι δεν κατάφερε να παίξει βασικός στην Εμπολι.
Για τον Μάνταλο, ότι ήταν καλός παίκτης, «αλλά όχι ηγέτης».
Για τον Σιμόες, ότι «ήταν ποδοσφαιριστής δεύτερης κατηγορίας στην Πορτογαλία».
Για τον Τσιγκρίνσκι, ότι είχε μεν περάσει από τη Μπαρτσελώνα, αλλά «δεν είχε πολλές συμμετοχές τα τελευταία χρόνια λόγω ευπάθειας στους τραυματισμούς».
Για τον Κονέ και τον Λάζαρο ότι «ήταν ποδοσφαιρικά ξεζουμισμένοι». Ο Λιβάγια ήταν στα αζήτητα της Λας Πάλμας κ.λ.π.
Ποιος τα έλεγε αυτά; Δεν ξέρω ποιός τα έλεγε. Βλέπω όμως ποιος τα … γράφει ! Και για να τα γράφει τώρα, σημαίνει πως τα είχε πιστέψει και αυτός όταν είχαν ειπωθεί.
Τι μας λέει λοιπόν ο επικοινωνιολόγος της Κούλας ; Ότι, ΝΑ, ΡΕ, ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ η Αεκάρα μας. Αυτούς πού είχαν γιά τα μπάζα, γιά ξεζουμισμένους, γιά μεταγραφές της πλάκας. Όμως, όταν ήρθαν εδώ και τους ανέλαβε ο Μεγάλος Αφεντικός μας, αυτοί πήραν τον τίτλο και ανέδειξαν την ομάδα πρωταθλήτρια.
Αυτό κατάλαβα εγώ ότι μας λέει ο Δημάτος. Ότι με μεταγραφές πού κρίθηκαν σκάρτες, ο Μεγάλος πήρε το πρωτάθλημα. Επομένως, βγάζει σκάρτες όλες μην ανησυχείτε πού ΠΑΛΙ θα κάνουμε μεταγραφές ΣΚΑΡΤΕΣ, γιατί ΚΑΙ Μ’ ΑΥΤΟΥΣ τους ΣΚΑΡΤΟΥΣ εμείς πάλι θα βγούμε πρωταθλητές. Γιατί … έχουμε τον τρόπο !
Θα συμφωνήσω μαζί του στην ουσία των επιχειρημάτων του. Ότι η Αεκούλα δεν έχει καμία ανάγκη μεταγραφές ΑΚΡΙΒΩΝ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΩΝ ποδοσφαιριστών και ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ του διεθνούς ποδοσφαίρου, διότι αυτοί δεν παίζουν και τόσο μεγάλο ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου. ΑΛΛΟΙ είναι πού μας έδωσαν τον τίτλο, μας λέει ο Δημάτος με τον τρόπο του. Δεν μας λέει όμως ΠΟΙΟΙ είναι οι ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ της επιτυχίας της Αεκούλας του.
ΜΕ MVP – ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΝ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΘΑΝΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ, ΜΑΝΤΑΛΟΣ, ΒΑΤΣΙΟΣ ΚΛΠ !
Ισως να ντρέπεται, δεν ξέρω, αλλά θα τον βοηθήσω εγώ να ξεπεράσει τις αναστολές του. Ιδού λοιπόν, με ποιους … «ΠΑΙΚΤΕΣ» ΒΑΣΙΚΟΥΣ η Αεκούλα πήρε τον τίτλο.
· ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ, πρώτος και … καλύτερος ! Αναμφισβήτητα ο MVP της χρονιάς γιά την Αεκ ! Να σημειώσω μόνο ΕΝΑ παιχνίδι, το μεταξύ μας, Δημάτε, εκείνο το 1-2 του δεύτερου γύρου, στο Καραϊσκάκη, πού ΣΤΟΙΧΙΣΕ στον Ολυμπιακό, όχι απλά τρείς, αλλά ΕΞΙ ΒΑΘΜΟΥΣ
Ο Παπαπέτρου ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΕ υπέρ της Αεκούλας και ΣΕ ΒΑΡΟΣ του Ολυμπιακού. Και το πιο ΤΡΑΓΙΚΟ ; Ότι μετ΄’ το τέλος του αγώνα – και ενώ ο Ολυμπιακός ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ – ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ τα εγκλήματά του, ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΒΤΙΠΟΤΑ ! Ισως, απλά να το έκανε γιά να γελάει ο Μελισσανίδης πού ξέρει να παίρνει πρωταθλήματα χωρίς να κάνει μεταγραφές. Τι είπε ο Παπαπέτρου; Αντιγράφω : «Ο Αθηναίος διαιτητής μίλησε στα αποδυτήρια και υποστήριξε ότι υπέπεσε σε δύο σοβαρά λάθη. Το ένα αφορά τη φάση του 1ου ημιχρόνου και το τράβηγμα του Όγκνιεν Βράνιες στον Αλμπέρτο Μποτία μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, για το οποίο οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Το δεύτερο αφορά φυσικά το νικητήριο γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη, όπου ο Αθηναίος διαιτητής παραδέχθηκε πως υπήρξε επιθετικό φάουλ στον Μποτία από τον σκόρερ της Ένωσης.
ΟΛΑ τα παραδέχτηκε ο Παπαπέτρου, ο μεγάλος ΣΚΟΡΕΡ της Αεκ. Και … λοιπόν ; Και τι έγινε ; Μέρα μπαίνει – μέρα βγαίνει, ο Παπαπέτρου ΠΑΡΩΝ στον πίνακα και μάλιστα ως διεθνής ! Ετοιμος είναι να ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ, ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΚΥΡΙΩΣ του Μεγάλου ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ. Ξέρεις ποιος είναι, έτσι Ανδρέα ;
· ΘΑΝΟΣ : Στο Αεκ – Παναθηναϊκός δεν έδωσε καθαρό πέναλτυ – χέρι του Βράνιες πού πήρε τη μπάλα σαν να πήγαινε στο αντίπαλο … καλάθι, υπέρ του Παναθηναϊκού. Προηγουμένως και με σκορ 1-0, άφησε τον παναθηναϊκό με δέκα παίκτες, αποβάλλοντας τον Ινσούα με δύο κίτρινες. Σε ίδια όμως φάση, όπου ο Βράνιες βρήκε με το χέρι του το πρόσωπο του Δώνη, ο Θάνος άφησε την κάρτα, πού θα ήταν η δέυτερη, στο τσεπάκι του.
· ΜΑΝΤΑΛΟΣ ( κουμπάρος του γνωστού συνεργάτη της Αεκ σε θέματα διαιτησίας Παπασταμάτη ) : 21η αγωνιστική, Αεκ – Ολυμπιακός. Στο 50’ ο Λαμπρόπουλος τραβάει τη φανέλα του Μποτία και τον πετάει κάτω, μέσα στην περιοχή της Αεκούλας. Το πέναλτυ – ΠΕΝΑΛΤΑΡΑ οφθαλμοφανές και το παραδέχτηκαν ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ. Εκτός του Μάνταλου, φυσικά, πού προχθές ανακοίνωσε την απόσυρσή του. Κρίμα και … πήγαινε τόσο καλά, έ Ανδρέα ;
· ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ : Αεκ – ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 10’ του αγώνα, ο τερματοφύλακας Τσιντώτας ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ μέσα στην περιοχή του τον Μπερτρά πού ήταν ολομόναχος, έτοιμος γιά γκολ. ΠΕΝΑΛΤΥ και ΚΙΤΡΙΝΗ στον Τσιντώτα, πού ΠΟΤΕ δεν τα υπέδειξε ο Στυλιαράς, από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, της Ενωσης του εξυγιαντικού κολληταριού μας Παπαχρήστου.
· ΒΑΤΣΙΟΣ : 4η αγωνιστική, Λαμία – Αεκ στο περιστέρι. Με 0-0 μέχρι το 80, ο διαιτητής Βάτσιος δίνει πέναλτυ σε ανατροπή γύρω στα … τρία μέτρα εκτός περιοχής. Το ματς λήγει 0-1 και η Αεκ παίρνει ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΕΙΣ βαθμούς πού ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ.
· ΣΙΠΚΑΣ ( επόπτης στο Ξάνθη – Αεκούλα 1-1 της 7ης αγωνιστικής ) : Στο 88’ της αναμέτρησης με το σκορ στο 1-0 και την Ξάνθη να παίζει με ΔΕΚΑ από το 55’ και με ΕΝΝΕΑ από το 72’, η Αεκούλα ισοφαρίζει με τον Βράνιες σε ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΟΦΣΑΪΝΤ πού «δεν είδε» ο επόπτης.
Επειδή … «έχει μάτι ο διοικητής μας»
Να λοιπόν ΜΕΡΙΚΟΙ από τους ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ της κατάκτησης του τίτλου από τον Αεκ. Και όταν έχεις ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ … «αρωγούς» των προσπαθειών σου, όντως, ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ τους ακριβοπληρωμένους παικταράδες στις μεταγραφές ; Και να μη βάλω και τους άλλους, πού είναι ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ στον αριθμό και πού ΒΟΗΘΗΣΑΝ και αυτοί, ΑΔΙΚΩΝΤΑΣ τον Ολυμπιακό.
Εχεις απόλυτο δίκιο λοιπόν, Ανδρέα.
Πόνσε, ρε, Γιαννίκογλου, ρε, μαζί και Οικονόμου, μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα. Ετσι και αλλιώς, οι ΧΡΥΣΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ είναι αλλού, όχι στους ποδοσφαιριστές. Κι’ ας τον Μαρινάκη να ξοδεύει τα ωραία του εκατομμύρια γιά να φέρνει ακριβούς παίκτες. Εμείς με Πόνσε θα τη βγάζουμε και με Γιαννίκογλου. Γιατί … έχει μάτι ο Κουροπαλάτης διοικητής μας.
Υ.Γ. : Ασχολούμαι με αυτά πού λέει και γράφει ο Δημάτος μόνο και μόνο λόγω της υπαλληλικής του σχέσης με την Αεκούλα. Αν δεν ήταν αυτό πού είναι εκεί και αν δεν εκφραζόταν γιά λογαριασμό της ομάδας του, ουδέποτε θα ασχολούμουν μαζί του.
Το ίδιο έμαθα ότι έχει πεί ή γράψει, κάπου και γιά μένα. Ότι είπε ειρωνικά, «ξέρει ο Γαβαθιώτης πόσο υπολογίζω την άποψή του» ή κάτι τέτοιο. Φυσικά και ξέρω. Γνωρίζω πολύ καλά, από την ημέρα πού πήρε μια μικρή φράση από τα κείμενά μου για την οποία θεώρησε πως τον έθιγε και χωρίς να μου ζητήσει εξηγήσεις, με κατήγγειλε στα πειθαρχικά όργανα. Τον ευχαριστώ λοιπόν πολύ για την ΠΡΟΣΟΧΗ πού δείχνει στα κείμενά μου, συγκαταλεγόμενος στους ΤΑΚΤΙΚΟΤΑΤΟΥΣ αναγνώστης μου.
ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ – ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ :
ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ … ΞΑΝΑΧΟΝΤΡΟΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ
Επιστολή έστειλε η NOVA στη Σούπερ Λίγκα με την οποία … ζητάει το αυτονόητο : Να ξεκινήσει το πρωτάθλημα κανονικά και όπως ακριβώς έχει αποφασιστεί.
Και βεβαίως, ξεκαθαρίζει ότι εφ’ όσον υπάρξει καθυστέρηση έναρξης του πρωταθλήματος θα ακολουθήσει την νόμιμη οδό, δηλαδή θα κόψει τα λεφτά και ίσως και ζητήσει κι’ επί πλέον χρήματα, ως αποζημίωση γιά την ζημιά πού θα υποστεί.
Για τους «εθελοντές άστεγους», όμως, όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία. Αυτοί λένε και επαναλαμβάνουν πως «αν δεν μας τα ρίξετε να τα τσεπώσουμε, εμείς δεν κατεβαίνουμε και το πρωτάθλημα δεν αρχίζει». Μπροστά στην κονόμα, δεν υπολογίζουν τίποτα και κανένα. Και βέβαια, αυτά τα κάνουν διότι ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ την υποχωρητική στάση τόσο της Πολιτείας – πού τους … παρακαλάει, δεν ξέρω γιατί – όσο και της διοργανώτριας Σούπερ Λίγκας, που τους λιβανίζει.
Κι’ όμως, το θέμα είναι τόσο απλό και εύκολο να επιλυθεί :
Το πρωτάθλημα ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ με όποιους θέλουν να παίξουν.
Οσοι δεν θέλουν, κάθονται απ’ έξω και βλέπουν τους από μέσα να παίζουν.
Οπότε, αν είναι κάποιοι να προσφύγουν δικαστικά εναντίον κάποιων, αυτοί πού θα λογοδοτήσουν θα είναι οι ίδιοι οι «άστεγοι», πού επέλεξαν τον εκβιασμό σαν μέσον να ξαναχοντροκονομίσουν. Και ας πάνε να βρούνε την άκρια στα δικαστήρια.
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ, ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ … ΔΑΝΕΙΚΩΝ !
Το οδυνηρό ταξίδι του βλαχοπρόεδρου : Από τις τουαλέτες, στο νότο και απ’ το νότο ξανά στο βορρά !
Δεν ξέρω αν το θυμάστε ένα δημοσίευμά μου σχετικά με το πάθημα του νησιώτη βλαχοπρόεδρου, πού κάποιοι «απεσταλμένοι» απ’ το βορρά τον είχαν κλειδώσει στις τουαλέτες του αεροδρομίου, προκειμένου να του … «θυμίσουν» ένα χρέος 50000 ευρών. Ποσόν πού είχε πάρει, «δανεικά» από τον Μεγάλο του βορρά, γιά να ψηφίζει υπέρ της εξυγίανσης.
Τα πορτοφόλιασε λοιπόν ο λεβέντης τα πενήντα αλλά μετά την γύρισε την πλάκα και άρχισε τα σούξου – μούξου με τον Μεγάλο του νότου, μέχρι σημείου να βρίζει ! Οπως ήταν επόμενο, ο βόρειος Μεγάλος τσατίστηκε και έστειλε τα παιδιά να προειδοποιήσουν : «Τι γίνεται με σένα ; Αλλού τρώς και πίνεις, αλλού πας και … το δίνεις ; ΦΕΡΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, αν είναι έτσι».
Τρομοκρατήθηκε ο βλαχοπρόεδρος και άλλαξε βιολί από την επομένη κι’ όλας. «Συνεμορφώθη πλήρως με τας υποδείξεις», θα ήταν η σωστότερη έκφραση.
Και αντιληφθείς βεβαίως και τις … νέες τάσεις πού επικρατούν, ξαναγύρισε στους βορείους. Οπου εξαπολύει ύμνους και ευχές στην … υγειά του Μεγάλου του Βορρά !
Διόλου ασυνήθιστη συμπεριφορά γιά όσους τον ξέρουν κι’ από παλιά. Όμως, υπάρχουν ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, γιά από δω και πέρα, πού λένε.
Η μία : Αυτός γύρισε. Τον … ΘΕΛΟΥΝ όμως πλέον στο Βορρά ; Η τον σιχάθηκαν σε αφόρητο βαθμό;
Και η δεύτερη : Με τα … ΔΑΝΕΙΚΑ, τι θα γίνει ; Θα τα επιστρέψει με το … καλό, ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;
Όπως και να ’χει … πλάκα θα ‘χει ! Και εδώ θα είμαστε να παρακολουθήσουμε τη συνέχεια.
Ο δικηγόρος
Απολαυστική ατάκα από ένα εκ των όσων παραβρίσκονταν στην προχθεσινή συνάντηση του Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ :
«Μα, είναι δυνατόν να είναι δικηγόρος αυτός ο άνθρωπος ; Αν σε χτυπήσει λεωφορείο στο δρόμο και τον προσλάβεις γιά δικηγόρο, το πιο πιθανό είναι να … καταδικαστείς εσύ, επειδή … προκάλεσες ζημιές στο λεωφορείο» !
ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΓΡΙΝΙΟ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ Ο … ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΝΙΑΟΥ ;
Χθες στο Αγρίνιο διαβεβαίωναν ότι ο Μπουσμπουρέλης, αυτός πού συνελήφθη για την υπόθεση των παρανόμων ελληνοποιήσεων, έχει προφυλακισθεί !
Υπενθυμίζω ότι ο εν λόγω δικηγόρος, από τα «βαριά» ονόματα της νομικής κοινωνίας στο Μεσολόγγι, υποστήριξε θερμά και απόλαυσε και αυτός την υποστήριξη του κολλητού του Μελισσανίδη προέδρου της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και … αστέρα της εξυγίανσης, Παπαχρήστου.
Μέσω αυτού προσέφερε τις υπηρεσίες του και ως μέλος του Διαιτητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, εκπροσωπώντας – φυσικά – την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Διαβάστε επίσης