Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 - 17:41

*** Και τι έγινε, ρε, πού μίλησε στο Κογκρέσο. Όταν έρθουμε οι «δεύτερη φορά αριστερά» στην εξουσία, θα μιλήσουμε στο Κρεμλίνο ***

*** "Απόψε περισυλλογή και από αύριο ξεκινάει το ρεπορτάζ για το χτίσιμο της διαγαλαξιακής ΑΕΚ της επόμενης σεζόν, που θα είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο (τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο) #sdna #aekfc"

( Το Site του Λαθρέμπορα@ToGolendri ) ***

*** Λάθος της Αεκ πού το πλήρωσε ακριβά. Με Μπαλτάκο και Φιλιππούση εκτός αποστολής, είχε απαίτηση να βγεί στην Ευρώπη ; ***

*** Από την ... Πάφο της μαρτυρικής Κύπρου ήρθε η αποκαλυπτικότατη ανακοίνωση – κόλαφος κατά Μελισσανίδη. Λογικόν. Αυτούς μπορεί να ... «ξέρει πού μένουν», αλλά είναι πολύ μακριά για να τους ... «ζουλήξει» ***

ΟΛΕΓΚ ΡΕΑΜΠΤΣΙΟΥΚ : 37ος ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΣΕ ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

*** Ένα απίθανο στατιστικό πού αφορά το παλικάρι από την Ουκρανία πού τόσο έχει υποτιμηθεί από τους απανταχού ... αμπαλόγαβρους, τους προικισμένους με ποδοσφαιρική κρίση αχιβάδας ***

ΦΩΤΗΣ ΚΙΤΣΟΣ : ΑΞΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΜΠΑΚ

*** Τα οφέλη του Ολυμπιακού από την λεβέντικη και παλικαρίσια νίκη επί της Αεκούλας την τελευταία αγωνιστική μέσα στην έδρα της, είναι πολλά και αξιόλογα. Με πρώτο, βέβαια, το γόητρο της ομάδας, το οποίο είχε τρωθεί από μερικά ανεπιτυχή αποτελέσματα στην τελευταία φάση του πρωταθλήματος.

*** Από κει και πέρα, υπάρχουν ακόμη η συνέχιση του σερί αηττήτου επί εποχής Μαρτίνς, το ολοκληρωτικό ξεβράκωμα της ομάδας του δημοσίου και της διοίκησης Μελισσανίδη, και πολλά άλλα. Εγώ όμως θα σταθώ σήμερα στην πολύ επιτυχημένη ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και ειδικότερα κάποιων πού δεν αποτέλεσαν, ολόκληρη τη χρονιά, πρώτες επιλογές για τον Μαρτίνς.

*** Κάνω αρχή με τον ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ Κούντε, πού για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βασικός κυριολεκτικά ΔΙΕΠΡΕΨΕ και απέσπασε τα κολακευτικότερα σχόλια για τις ενέργειές του.

*** Δεν γνωρίζω γιατί ο Μαρτίνς είχε αυτό τον σούπερ box to box μέσο εκτός ενδεκάδας τόσο καιρό. Αν οφείλεται σε αγωνιστικούς λόγους, δεν διστάζω να το καταλογίσω στα ΛΑΘΗ του πορτογάλου τεχνικού. Αν οφείλεται σε εξωαγωνιστικά θέματα, όπως π.χ. νοοτροπίας, συμπεριφοράς κ.α. πού ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, πάω πάσο.

*** Εκείνο πού δεν μπορώ ούτε να διανοηθώ, είναι να μην συνεχίσω να τον θαυμάζω στη βασική σύνθεσητης ομάδας τη νέα περίοδο. Τα ίδια, ή σχεδόν τα ίδια και με τον «αθόρυβο» αλλά τόσο πολύτιμο Κανέ, πού μπορεί να θεωρηθεί και να καταγραφεί σαν «η ήρεμη δύναμη» στο κέντρο.

*** Είναι ΕΥΤΥΧΗΜΑ για τον Ολυμπιακό και τον προπονητή του, το να διαθέτει Κούντε, Κανέ, Μπουχαλάκη βασικά συν Μαντί και βεβαίως Αγκιμπού και το μεγάλο ταλέντο Σουρλή στη γραμμή των μέσων. Λίγες ομάδες στην Ευρώπη διαθέτουν τόσο ικανούς σ' αυτή τη γραμμή, στο χώρο του κέντρου.

*** Για τον 19χρονο Φώτη Κίτσο έχω ξαναγράψει – και δη, όταν ... δεν έγραφαν οι άλλοι. Για άλλη μια φορά, προχθές στο ΟΑΚΑ έδειξε πτυχές του ταλέντου και των ικανοτήτων του. Πιο «ξενερωμένος» αυτή τη φορά, αλλά φρονώ ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ στο 100 % της απαιτούμενης εξοικείωσης.

*** Οι πραγματικές δυνατότητες του Κίτσου δεν έχουν ακόμα φανερωθεί στις διαστάσεις τους και φρονώ ότι αυτό πού χρειάζεται είναι ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ και ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Είμαι βέβαιος ότι θα τα έχει και τα δύο σε υπερθετικό βαθμό στη νέα περίοδο.

*** Και επειδή ακούγονται και λέγονται πολλά για τις δυσκολίες της θέσης αυτής στην ομάδα του Ολυμπιακού, γενικότερα, θα θυμίσω ότι ο πρωταθλητής ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ να βγάζει ΕΛΛΗΝΕΣ αριστερούς αμυντικούς πού διέπρεψαν ή διαπρέπουν και στην Ευρώπη !

*** Δεν είναι δηλαδή μόνον ο Κώστας Τσιμίκας για τον οποίο ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ είχα γράψει ( και τα γραπτά υπάρχουν ) ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των ΤΡΙΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΠΑΚ στην Ευρώπη. Να θυμίσω ότι και ο Παναγιώτης Ρέτσος, έπαιζε και στόπερ, αλλά και αριστερός μπακ, πριν πάει στη Γερμανία, ενώ και σήμερα διαπρέπει στην Ιταλία με τα χρώματα της Κάλιαρι ένα παλιό «γαβρόπουλο», ο Μπάμπης Λυκογιάννης.

ΠΟΤΕ ΣΑΝ ΔΙΔΥΜΟ ΣΙΣΕ ΜΕ ΜΠΑ

*** Θα επανέλθω στο παιχνίδι με το Αεκ, και επειδή εδώ τα λέμε όλα, πρέπει να επισημάνω ότι δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος από την απόδοση του Μπα, πού είναι αθλητικός, αλλά και κίνδυνος –θάνατος λόγω της αδυναμίας του να ανταποκριθεί στην πίεση, όπως και του Σισέ, πού χάνει και αυτός εύκολα την αυτοκυριαρχία του

*** Όπως και να έχει, αυτό το ΔΙΔΥΜΟ δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη, σαν δίδυμο, επαναλαμβάνω. Όπως επίσης δεν μου άρεσε καθόλου ο Κρίστενσεν. Αν είναι πάντα σ' αυτή την κατάσταση και δεν ήταν περιστασιακή η απόδοσή του, δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί κάτω απ' τα δοκάρια της ομάδας.

*** Κλείνω με ένα παίκτη πού στα δύο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού με ΚΑΤΕΠΛΗΞΕ : Τον Θανάση Ανδρούτσο, ο οποίος εν ολίγοις εμφανίστηκε σαν ένας ολοκληρωμένος δεξιός μπακ. Αν είχε πιάσει τέτοια απόδοση και στους αγώνες της κανονικής περιόδου πού αγωνίστηκε, σήμερα δεν θα μιλούσε κανείς για αναγκαιότητα απόκτησης δεξιού οπισθοφύλακα. Θα συνεχίσει όμως να είναι όπως τον είδαμε με Αεκ και Πάοκ, ή επρόκειτο για απλές αναλαμπές ; Ιδού η απορία ...

Ο ΒΟΡΒΟΡΟΣ ΤΗΣ «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ» ΕΝ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ «ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ» ΤΗΣ ΕΠΟ

ΕΝΤΟΛΗ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ... «ΔΙΟΙΚΗΤΗ» :

ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΗΣ ... ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΑΕΚ !

*** Μού γράφει : «Αγαπητέ Μανώλη, Πάλι μας έδωσες την απόλυτη είδηση σχετικά με την νομιμότητα της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΚΟΥΛΑΣ από τον δάσκαλο οδήγησης και πως η περίφημη και αδέκαστη ΕΕΑ απεφάσισε βάση ποίου Ποινικού Μητρώου άραγε ?

*** Ειδικά τώρα που ο Δήμαρχος Μπέος - ένας είναι ο Μπέος - έκανε περισπούδαστη καταγγελία για λάθος της ΕΕΑ ως προς την αδειοδότηση του ΑΡΗ με συνέπεια να πάρει η ΚΟΥΛΑ την 4η θέση που φέρνει συμμετοχή στην Ευρώπη αν τιμωρηθεί ο ΑΡΗΣ .

*** Καθαρή σύμπτωση βέβαια ότι η καταγγελία έγινε μόνον όταν η βαθμολογία του 47ου πρωταθλήματος έφερε την ΚΟΥΛΑ εκτός Ευρώπης με δώρο το τριμπαλο του Ελ Αραμπι. Όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία την απόφαση της ΕΕΑ για να δούμε ξεκάθαρα πόσο τυφλή είναι η απονομή δικαιοσύνης στην Ελλάδα και πόσο ανεξέλεγκτη είναι η εξυγίανση. Με θρυλικούς χαιρετισμούς. Costas Zarmpalas ([email protected] )

*** Δέχομαι την ... ασίστ του καλού φίλου και συνεχίζω με το θέμα αυτό. Και κατ' αρχήν, πρέπει να τονίσω ότι σε κανένα σημείο της καταγγελίας – αναφοράς του Βόλου ( = Μπέου ) δεν υπάρχει το όνομα Αρης, ή άλλης ΠΑΕ. Ξέρει πολύ καλά ο έμπειρος δήμαρχος πώς να προφυλάσσεται από τις τυχόν νομικές συνέπειεςκαι προσέχει.

*** Ανεξαρτήτως όμως αυτού, το θέμα είναι σαν το ... τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Ολόκληρη η ποδοσφαιρική ... οικουμένη γνωρίζει πως ο ένας και μοναδικός στόχος το θέμα της καταγγελίας είναι ο Αρης και βεβαίως, αυτή εδώ η στήλη θα είναι η τελευταία πού θα παίξει πονηρά παιχνίδια, αποφεύγοντας υποκριτικά να ασχοληθεί με την ΑΛΗΘΕΙΑ.

*** Για μένα λοιπόν και από πρώτη εικόνα που έχω για την υπόθεση λοιπόν, νομίζω ότι ανέλαβε δράση το βρομερό και τρισάθλιο παρασκήνιο της εξυγίανσης με τα κορυφαία του πρωτοπαλίκαρα, κάτω από τη μύτη της πολιτείας και των εποπτευουσών αρχών.

*** Σύμφωνα με τις ( πρώτες, επαναλαμβάνω ) πληροφορίες μου, η φουστιά αυτή μεθοδεύονταν εδώ και μέρες, σαν αντίδραση στη φορά των πραγμάτων, πού «φώναζαν» ότι ο Αρης θα πάρει τη θέση πού οδηγεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση αντί της αεκούλας

*** Ετσι εξηγείται, φίλε μου και η «σιωπή» ( ή έλλειψη αντίδρασης ) του Μελισσανίδη μετά το τραγικό ναυάγιο της ομάδας του και παρά την γενική κατακραυγή των οπαδών ( πλην των χρηματοδοτούμενων και καθοδηγούμενων ).

*** Ηξερε – και ήξεραν όλοι - «μιλημένοι» από τα λαμόγια της «δικιάς τους» Επο, ότι υπάρχει αυτό το «παραθυράκι», πού υπό προϋποθέσεις, δυνητικά θα μπορούσε να κάνει ζημιά στον Αρη, ευεργετώντας παράλληλα το διαλυμένο σωματείο. Το σωματείο των ... μπάν και των κρατικών χορηγήσεων.

*** Για το θέμα αυτό, σκοπεύω να τοποθετηθώ αναλυτικά τις επόμενες ημέρες. Προς το παρόν, μερικές μικρές απορίες προς απάντηση.

*** Πρώτη απορία. Πριν από δύο μέρες, η Επιτροπή Αδειοδότησης της επο ανακοίνωσε ότι αδειοδοτήθηκαν όλες οι παε πού κατάφεραν, μέσα από ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ να πάρουν το εισιτήριο για την Ευρώπη. Ειδικά για τον Αρη, μάθαμε ότι η απόφαση αδειοδότησής του πάρθηκε με ψήφους 4-1.

*** Ακολούθησε η καταγγελία Μπέου, η οποία συνοδεύονταν και από νομικές απειλές ( τάχατες, τάχατες ) προς τον πρόεδρο της επιτροπής αδειοδότησης Σταράκη, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός πού μειοψήφησε. Και μετά απ' αυτά, μαθαίνουμε ότι αυτός ακριβώς ο Σταράκης κατέθεσε την έφεση κατά της απόφασης στην οποία ο ίδιος είχε μειοψηφήσει !

ΤΙ ΣΟΪ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ;

«ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗΣ»Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, «ΓΚΑΒΟΙ» ΤΑ ΜΕΛΗ ;

*** Και η απορία μου. Εντάξει, ο Σταράκης πού μειοψήφησε και ήταν το 1 στο 4-1, ήταν ο μόνος από τους ΠΕΝΤΕ της επιτροπής πού ΕΙΔΕ ΤΗΝ – ας το πούμε – «παρανομία» του Αρη. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ; Τι έγινε με τους άλλους τέσσερις της ίδιας επιτροπής, πού ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ την αδειοδότηση του Αρη ; Δεν πήραν χαμπάρι ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ την παρανομία, ότι δηλαδή ΥΠΗΡΧΕ ΚΩΛΥΜΑ στην αδειοδότηση, όταν ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕ Ο ΣΤΑΡΑΚΗΣ ;

*** Πως γίνεται δηλαδή, όταν τα μέλη μίας επιτροπής εξετάζουν ΟΛΟΙ τους ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΑΚΕΛΟ, να βλέπει μόνον ο ένας το κώλυμα και οι ΑΛΛΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ να μην το παίρνουν χαμπάρι ; Τι στην ευχή, τσίμπλες είχαν πιάσει και δεν έβλεπαν, ή τους είχε πάρει ο ύπνος ;

*** Και κάτι ακόμα. Καλά, ο Σταράκης είναι ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της επιτροπής και οι άλλοι τέσσερις μέλη της, Δεν έπρεπε λοιπόν, σαν καλός πρόεδρος, να τους ενημερώσει περί του «κωλύματος» του Αρη ; Η μήπως τους ενημέρωσε, αλλά αυτοί δεν δέχτηκαν τα επιχειρήματά του, επειδή προφανώς δεν τα θεώρησαν ορθά ;

ΠΩΣ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΜΠΕΟΣ ;

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ» ΚΑΙ ... «ΑΠΟΡΡΗΤΑ» ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

*** Κάτι ακόμη, πού αξίζει να τεθεί υπό μορφήν ερωτήματος. Ο Αρης, λέει, χρωστάει σε παίκτες ή παίκτη, δεν ξέρω ακριβώς. Αυτά τα θέματα τα ξέρουν ΜΟΝΟΝ τα μέλη της επιτροπής και βάση της πολιτικής ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δημοσιοποιούνται.

*** Ο ΜΠΕΟΣ ( η ... ΝΠΣ ΠΑΕ Βόλος, ή Πήδνα Κύτρους κ.λ.π. ) ΠΟΥ ΤΑ ΕΜΑΘΕ ; ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΡΗΣ ΧΡΩΣTAEI, ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ;

«Με οξυγόνα οι κόρακες στις πρώτες θέσεις ...»

*** Γράφει : «Σε κάτι τέτοια επικοινωνιακά κόλπα το γατάκι είναι μανούλα... Ήδη έχει ξεσηκωθεί όλος ο κοσμάκης εναντίον του αλλά κανείς δεν καταλαβαίνει κάτι. Ότι ενώ τους έριξε τρίτη εθνική για να τους πάρει ένα ευρώ, τώρα που το ένα ευρώ έχει γίνει κάτι μύρια, αφού οι μετοχές της ΠΡΩΗΝ ερασιτεχνικής ομάδας έχουν φτάσει πάνω από 30 μύρια ,σιγά μην παρατήσει τις μετοχάρες και να κάνει πίσω να τα παρατήσει και να σηκωθεί να φύγει !!! Άσε που αν δεν ήταν ο γατούλης το αεχ θα έβλεπε γήπεδο του αγίου πέους ανήμερα ! Γιατί εδώ πας να σοφαντίσεις μια αποθήκη και χρειάζεσαι ένα σκασμό χαρτιά κι αυτός σηκώνει παλάτι με ένα χαρτάκι αμφιβόλου ισχύος και προέλευσης πρώτον και δεύτερον και σημαντικότερον το κάνει με ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ !!! Τους κρατούσαν με τα οξυγόνα οι κόρακες στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας για να μην τους πάρει ο κόσμος με τις λεμονόκουπες αλλά πόσο θα κράταγε το παραμύθι ρε φίλε ; Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει στο δέντρο η μαϊμού τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος της... Γιατί όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό το 2022 με μεθόδους των 80ς κάποιοι θα σκάνε στα γέλια μαζί σου και κάποιοι άλλοι θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ... Μάντεψε ποιοι είναι οι μεν και ποιοι οι δε... ( Dimitris Karles ) ***

*** Η στήλη του Μανώλη Γαβαθιώτη, Πολλά Εν Ολίγοις, δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στις 19/5/2022. ***

Διαβάστε επίσης