Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απολύτως εξασφαλισμένα τα πρωταθλήματα

Απολύτως εξασφαλισμένα τα πρωταθλήματα
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 - 12:28

*** Διαβάζω και μαθαίνω με μεγάλη ικανοποίηση επαναλαμβανόμενη την βεβαιότητα πολλών δημοσιογράφων και δημοσιολόγων ότι ο Ολυμπιακός μετά το 47ο πάει φουλ για το 48ο και διάφορα παρεμφερή. Αυτή η 48ο... λογία, ξεκίνησε από την ημέρα πού ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Πάοκ στην Τούμπα και εξασφάλισε «μαθηματικά» τον φετινό τίτλο. Κανείς δηλαδή δεν τολμούσε να αναφερθεί στο 48ο πριν ... εξασφαλιστεί το 47ο. Κανείς, πλήν ΕΝΟΣ : Της ... αφεντομουτσουνάρας μου

*** Τελευταία φορά πού έγραψα για το 48ο αλλά και το ... 49ο, ήταν στο φύλλο του Σαββάτου 29 Ιανουαρίου, δηλαδή πριν από τέσσερις περίπου μήνες. Και θυμίζω :

*** «Μέχρι το 2024, λέει, υπέγραψε ο Μάρτινς στον Ολυμπιακό * ΔΗΛΑΔΗ, για να το κάνουμε πενηνταράκια, μετά το φετινό 47ο εξασφαλίσαμε άλλα δύο, το 48ο και το 49ο * ΚΑΙ λέω, ρε πρόεδρε, γιατί δεν του έβαζες άλλον ένα χρόνο, μέχρι το 2025 να πανηγυρίσουμε από τώρα το 50ο ;»

*** Φυσικά, ακόμα και σήμερα, αλλά και για όσο μπορώ να ανιχνεύσω τον μελλοντικό χρονικό ορίζοντα, η βεβαιότητα όχι μόνον εξακολουθεί να ισχύει, αλλά και έχει πλέον παγιωθεί. Και αυτό δεν οφείλεται σε κάποια υπέρμετρη, ας πούμε, αισιοδοξία, αλλά στην ρεαλιστική και αντικειμενικότατη επισκόπηση των ισχυόντων και των υπό διαμόρφωση εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

*** Με λίγα λόγια, αυτά πού γράφω ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ και είμαι σε θέση να ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΉΣΩ για να στηρίξω την πεποίθησή μου. Εν ολίγοις, λοιπόν, θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω τις απόψεις μου. Ναι, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να είναι κυρίαρχος σταθερά στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, για ένα κυρίως λόγο :

*** Διότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ. Διότι οι υπάρχοντες είναι ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους ΤΟΜΕΙΣ. Και βεβαίως, ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΤΟΜΕΑΣ είναι ο ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΣ. Εκεί, πού ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα ΤΙΤΑΝΑ, πού λέγεται Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ οι άλλοι ... ΑΣ' ΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ καλύτερα.

*** Δεσμεύομαι τις επόμενες ημέρες και αφού ξεκαθαρίσει η βαθμολογική διαφορά με όλους, να ΑΝΑΛΥΣΩ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ τους λόγους για τους οποίους οι Πάοκ, Πάο και αεκ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ κάτω από τις υφιστάμενες ιδιοκτησιακές και αγωνιστικές τους καταστάσεις όχι απλά να πάρουν, αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ τον τίτλο από τον Ολυμπιακό ! Θα έχω αφιερώματα για τον καθένα ξεχωριστά.

*** Προς το παρόν λοιπόν, ΕΓΚΡΙΝΩ και ... ΕΠΑΥΞΑΝΩ :

Ναι, έχουμε και το 48ο εξασφαλισμένο, αλλά και το ... 49ο ! Και ... βλέπουμε ...

ΝΙΚΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ... ΤΡΙΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

*** Φυσικά, η νίκη σήμερα στο ΟΑΚΑ επί της μισοδιαλυμένης Κούλας, θα δώσει περίσσεμα χαράς, ικανοποίησης και αισιοδοξίας εν όψει της νέας περιόδου. Η Αεκ του Μελισσανίδη, του Γιαννάκη, του Θωμά, του Μπαλτάκου και του μαύρου παρασκηνίου, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΟΙΚΤΟ της ομαδάρας του Πέδρο Μαρτίνς.

*** Νίκη λοιπόν, ακόμα και αν ο Ολυμπιακός κατέβει με τα ... τρίτα και τα ... τέταρτά του

«Το λάθος πού στοιχίζει αφάνταστα στον Θρύλο»
*** «Αγαπητέ Μανώλη, Τα κείμενα σου διαχρονικά χαρακτηρίζονται με την γλαφυρή σου πέννα αλλά κυρίως διότι υπηρετούν την αδέσμευτη δημοσιογραφία δίνοντας ειδήσεις τεκμηριωμένες με στοιχεία αδιάψευστα και οχι στατιστικές ανούσιες πόσες φορες βγήκε οφσάιντ ο παίκτης και τι αποτέλεσμα είχε με Ισπανούς διαιτητές κάθε ομάδα . Έτσι χάρηκα διπλά διαβάζοντας στα τελευταία σημειώματα σου την ηλιθιότητα χρήσης καπνογόνων από συγκεκριμένη μερίδα φιλάθλων του Ολυμπιακού που επανειλημμένως έχουν στοιχήσει εκτός από πρόστιμα αλλά κυρίως κάνουν τεράστια ζημιά στην ομάδα με τις διακοπές στον αγώνα που ευνοούν μόνο την ομάδα που πάει να κλέψει αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη . Νομίζω ότι είναι καιρός να φροντίσουν τα στελέχη της ομάδας ώστε να σταματήσει άμεσα το λάθος που έχει στοιχήσει αφάνταστα στον Θρύλο από λίγους ανεγκέφαλους οπαδούς .

*** Άριστα φωτογραφίζεις και αναφέρεις ονομαστικά όσους είναι γραμμένοι στη λίστα επιδομάτων του Ιβαν ώστε να ξέρουν όλοι οι οπαδοί του Θρύλου τι κρύβεται κάτω από την συμπεριφορά από κάποιους Ελληνάρες και να σκεφτούν δυο και τρεις φορές πριν χάψουν τα παραμύθια που ταΐζουν τους Έλληνες. Με θρυλικούς χαιρετισμούς, Costas Zarmpalas ***

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΡΕΥΝΑ, ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΖΟ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ !

ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ΑΝΩΔΥΝΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ, ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ !

*** Το περασμένο Σάββατο 14 Μαϊου (9:15 το πρωϊ ) ανάρτησα στην προσωπική μου σελίδα στο Face Book το παρακάτω κείμενο :

*** «Διαβάζοντας την ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια, σχετικά με την ποινή φυλάκισης 12 μηνών πού έριξε στον Μελισσανίδη, αντιλήφθηκα μία επισήμανση πού ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την Αεκούλα. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως "η σεβάσμια δικηγόρος, για να σώσει τον Μελισσανίδη, επικαλέστηκε ένα ποινικό μητρώο γενικής χρήσεως και όχι το ειδικό ποινικό μητρώο, που χρησιμοποιείται από τους Εισαγγελείς και τους Δικαστές στα ποινικά Δικαστήρια"

*** Εδώ λοιπόν, και αφού ζητήσω συγνώμη για τις ατελείς μου έως ανύπαρκτες νομικές γνώσεις, έχω να παρατηρήσω τα εξής :

*** Πόσων ειδών Ποινικά Μητρώα άραγε, κυκλοφορούν επισήμως ; Και ποιός ο λόγος να ισχύει αλλού το ένα και αλλού το άλλο ;

*** Ομως, για μένα το ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ είναι το εξής. ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΜΙΑΣ ΠΑΕ ;

*** ΜΕ ΠΟΙΟ Π.Μ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΩΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ ; Με αυτό το ... "γενικής χρήσεως" ( και για την ... τουαλέττα, ίσως ; ) ή ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ, ΑΥΤΟ ΠΟΎ ΓΡΑΦΕΙ ΟΟΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΒΡΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ ;

*** Πως πήρε άδεια ο Μελισσανίδης και έγινε μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ ΑΕΚ ; Ποιό μητρώο επέδειξε ; Και γιατί το ξεπέταξαν τόσο εύκολα, τα μέλη της ΕΕΑ ;

*** Ερωτήσεις κάνω, αλλά ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ την κοινή γνώμη και ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ, Η ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ.

*** Προς γνώση του αναγνωστικού κοινού : ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΥΓΧΑΝΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΎ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ 'ΑΛΛΟ' ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ.

*** Φυσικά, από αύριο κι' όλας πιστεύω πως ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ που αποκάλυψα σήμερα θα παίζει παντού. Προς το παρόν, καλό θα ήταν να μαθαίναμε και τη θέση της ΕΕΑ, σχετικά»

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ

*** Το άρθρο αυτό, είχε μεγάλη απήχηση στο διαδικτυακό αναγνωστικό μου κοινό με αποτέλεσμα τις εκατοντάδες σχολίων πού ακολούθησαν. Ανάμεσά τους και διευκρινίσεις από διαπρεπείς νομικούς, πού τοποθετήθηκαν σχετικά.

*** Ο κ. Αλέξανδρος Δεσύλλας, με πληροφόρησε ότι τα Ποινικά Μητρώα είναι δύο ειδών. Το ένα γενικής χρήσεως, πού χρησιμοποιείται σε όλες τις υπηρεσίες, εκτός του δικαστηρίου. Οι ποινές σε αυτό το ΠΜ έχουν ημερομηνίες παραγραφής. Εάν σε αμετάκλητη ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα περάσουν οκτώ χρόνια, σ' αυτό το ΠΜ η ποινή δεν φαίνεται πλέον. Σε κακούργημα, ισχύει το ίδιο αφού περάσουν 15 χρόνια και εάν πρόκειται για ισόβια, σε ... είκοσι χρόνια !

*** Στο δεύτερο ΠΜ κάνει χρήση ο δικαστικός λειτουργός. Σε αυτό, δεν σβήνεται τίποτα. Και ενός μηνός ποινή αν έχεις, θα φαίνεται για πάντα. Στην περίπτωση αυτή, η δικηγόρος του Μελισσανίδη γνωρίζοντας τη διαδικασία έριξε το πυροτέχνημα περί καθαρού Ποινικού Μητρώου επειδή πιθανώς οι ποινές πού του είχαν επιβληθεί με αμετάκλητες καταδίκες θα έχουν ξεπεράσει τα προβλεπόμενα χρονικά όρια κι' έτσι θα φαίνεται καθαρό

*** Ο αγαπητός φίλος Panos Thanopoulos, αναλύει την διαδικασία με την οποία επιλαμβάνεται η εντεταλμένη για την χορήγηση ή μη άδειας απόκτησης μετοχών Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού :

*** «Ως δημόσια υπηρεσία (πιο σωστά, ανεξάρτητη αρχή) και στο πλαίσιο της αποστολής (αρμοδιότητας) της, η ΕΕΑ δικαιούται να ζητήσει και λάβει το τύπου Β, που λέμε εμείς οι πιο μεγάλοι, δηλαδή το αναλυτικό. Αν το προσκομίζει ο «ενδιαφερόμενος», μόνο το τύπου Α (το γενικής χρήσης) δικαιούται να ζητήσει και λάβει. Όμως, εδω και κάποια χρόνια υπάρχει δυνατότητα αυτεπάγγελτης αναζήτησης ποινικού μητρώου από δημόσιες αρχές. Ας κάνει χρήση η ΕΕΑ»

*** Ο κ. Panos Thanopoulos προχώρησε και σε άλλες, πολύτιμες διευκρινίσεις : «Επειδή ο Μελισσανιδης δεν είχε οργανική ιδιότητα στην παε ΑΕΚ, δεν κοίταζαν το ποινικό του μητρώο στην ΕΕΑ παρά το ότι όφειλαν (αφού τον είχαν διαγνώσει, και δεν έπεσε στο Σ.τ.Ε. όπου είχε προσφύγει ο δάσκαλος οδήγησης, ως εν τοις πράγματι διοικητής, δηλαδή λειτουργικά αυτόν που κάνει κουμάντο). Το κοίταξαν πρώτη φορά τώρα, για να δώσουν άδεια απόκτησης των μετοχών. Ποιο είδαν λοιπόν ; Σοβαρό το θέμα, διότι επίκειται η διαδικασία αδειοδότησης (για την ακρίβεια, δυο διαδικασίες, μια στην επο και μια στην ΕΕΑ) και πρέπει να το ξαναδούν αυτό το ποινικό μητρώο»

*** Νομίζω ότι από τα παραπάνω αναδεικνύονται τεράστιες οι ευθύνες της ΕΕΑ, η οποία πρέπει ( και θα υποχρεωθεί να το κάνει, διότι ο Αλέξης Κούγιας θα καταθέσει σχετική καταγγελία ) να δώσει εξηγήσεις και να επανεξετάσει την υπόθεση χορήγησης άδειας απόκτησης μετοχών της ΠΑΕ Αεκ στον διοικητικό ηγέτη της.

*** Και τι θα πεί δηλαδή, μείναμε εκτός Ευρώπης, όταν θριαμβεύουμε στην Επο ; Ολόκληρη ... κυβέρνηση Μπαλτάκου θα στήσουμε στις εκλογές κι' εσείς παραπονιέστε για ένα κωλο – Conference league ; Πόση αχαριστία, πιά ; ***

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ : 219 ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ !

ΜΟΝΟ Η Μ. ΣΙΤΙ ( 237 ) ΚΑΙ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ( 223 ) ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

*** Σύμφωνα με αυτό το συγκλονιστικό στατιστικό, ο Ολυμπιακός από τότε πού ανέλαβε ο Μαρτίνς είναι η ΤΡΙΤΗ σε αριθμό παιχνιδιών στην Ευρώπη !

Αυτό σαν απάντηση στον καραγκιοζάκο πού επικαλείται ως δικαιολογία της αποτυχίας της ομάδας του ότι οι παίκτες του είναι κουρασμένοι και ... ξεζουμισμένοι από τα πολλά παιχνίδια ! ***

*** ΕΙΠΕ : «Τα παιδιά μου είναι 12 χρονών και δεν έχουν δει πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο» ( Αλέξης Τσίπρας, για Παναθηναϊκό ) ***

*** «Οι παίχτες της ομάδος μας αποχώρησαν από το γήπεδο το τελευταίο 10λεπτο για να προλάβουν τη Γιουροβίζιον. Κατανοούμε και προχωράμε. #ARISAEK»

( AEK Tweet Club@aektweetclub) ***

*** Σημαντική στιγμή της φιέστας, όταν ο Ματιέ έδειξε σε όλους τους αντιπάλους τα τρία του. Πρωταθλήματα ***

*** Δυστυχώς, το ζούμε κι' αυτό. Να πανηγυρίζουν για τον Τσιμίκα και εκείνοι οι ΑΡΔοΜΜΕμέδες της εξυγίανσης πού πανηγύριζαν όταν ο Φαρτ ντ' Τσίπς τον είχε στον πάγκο της εθνικής για να παίζει ο Γιαννούλης και έγραφαν ότι παίζει ο καλύτερος. Ο ... ευρών Γιαννούλη σήμερα, αμειφθήσεται. ***

*** Η στήλη του Μανώλη Γαβαθιώτη, Πολλά Εν Ολίγοις, δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στις 18/5/2022. ***

Διαβάστε επίσης