Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στον δρόμο που χάραξε ο… εξυγιαντής Κοντονής να βαδίσει η Σούπερ Λίγκα

Στον δρόμο που χάραξε ο… εξυγιαντής Κοντονής να βαδίσει η Σούπερ Λίγκα
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 - 11:59

*** Η είδηση έχει ως εξής. Επειδή τα ΛΑΜΟΓΙΑ της έπο κοροϊδεύουν την κοινωνία και ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ πεισματικά να δώσουν στις ΠΑΕ τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ πού ζήτησε ο Μαρινάκης, με διάφορες προφάσεις πού στν πραγματικότητα αποδεικνύουν ΠΟΣΟ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ είναι, η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να συγκεντρωθούν τα στοιχεία από τα λογιστήρια της κάθε ΠΑΕ χωριστά και να παραδοθούν στην επιτροπή πού θα εξετάσει τις σχέσεις της (οικονομικές) με την έπο.

*** Αναφέρεται δε, ότι οι παράγοντες των ΠΑΕ θεωρούν το θέμα πολύ σημαντικό και γι' αυτό δεσμεύτηκαν τα στοιχεία να συγκεντρωθούν και να δοθούν γρήγορα. Λυπάμαι για την απαισιοδοξία μου, αλλά το βλέπω ολίγον τι ... χλωμό. Ποιοι θα δώσουν και τι θα δώσουν ; Θα δώσουν ΟΟΟΛΕΣ οι ΠΑΕ τα στοιχεία πού θα ζητηθούν ; Θα δώσει η ... Αεκ στοιχεία ; Σοβαροί να είμαστε.

*** Θα δώσει ο Πάοκ του Μάκη Γκαγκάτση στοιχεία ; Θα δώσει ο Μπέος στοιχεία για τα οικονομικά του αλισιβερίσια ; Πλάκα κάνουμε ; Και αν δεν δώσουν δηλαδή, ( πού ΔΕΝ θα δώσουν ) τι θα πάθουν ; Θα τιμωρηθούν με ... επίπληξη ; Και ποιος εγγυάται, ΑΝ δώσουν κάποια στοιχεία της ... επιλογής τους, ότι θα είναι ΣΩΣΤΑ και όχι τίποτα ... πλάσματα της φαντασίας ;

*** Και πάλι θα ζητήσω συγνώμη, αλλά ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ να γίνει ΣΩΣΤΑ ο έλεγχος, είναι να πραγματοποιηθεί από ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ή ΚΡΑΤΙΚΗ αρχή. Να ζητήσει η Σούπερ Λίγκα ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ, για να αρχίσουν να μπαινοβγαίνουν απ' το πρωϊ ως το βράδυ στου Γουδή τα συνεργεία του ΣΔΟΕ , με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.

*** Τον δρόμο τον έχει δείξει ο αείμνηστος Κοντονής, όταν έβαζε το ΣΔΟΕ και άλλους κρατικούς ελεγκτικούς φορείς να ελέγχουν καθημερινά και ... μπουλουκηδόν τα γραφεία της έπο. Τόσο κόσμο έστελνε, πού ήταν σχεδόν αδύνατη η κυκλοφορία στα γραφεία ! Υπάλληλοι, ελεγκτές, επισκέπτες, συνωστίζονταν στους διαδρόμους και πολλές φορές ... σφηνώνανε στις πόρτες και δεν μπορούσαν να περάσουν ούτε για την τουαλέτα !

*** Κούτες με έγγραφα, τιμολόγια, αποδείξεις, συμβόλαια, τα πάντα όλα σηκώνανε οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, σε εφαρμογή της φασιστικής εμπνεύσεως εντολής : «Πρέπει οπωσδήποτε να βρείτε ένα ενοχοποιητικό στοιχείο, για να διαλύσουμε την ... εγκληματική της γκρανκάσας Γκιρτζίκη». Βεβαίως, τελικά ο εσμός αυτός των ελεγκτών σε διατεταγμένη υπηρεσία, ΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ το νομικά επιλήψιμο, ή έστω καν ύποπτο. Τζάμπα πήγε όλη η κινητοποίηση ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, πού είχαν κινητοποιήσει ο Κοντονής με τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης των συριζανέληδων

*** Το μένος όμως των πολιτικών ... σαπόρτερς της «εξυγίανσης» κατά της εκλεγμένης διοίκησης Γκιρτζίκη, δεν ήταν εύκολο να κοπάσει. Χαρακτηριστικά τα γεγονότα πού συνέβησαν την ΠΑΡΑΜΟΝΗ της ΓΣ της έπο του Ιουλίου του 2016. Αντιγράφω από το ρεπορτάζ της εποχής :

*** «Αιφνιδιαστική έφοδο στα γραφεία της ΕΠΟ πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης κλιμάκιο του ΣΔΟΕ και μάλιστα μόλις 15 λεπτά πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ έκαναν εκτεταμένο έλεγχο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ζητούσαν οικονομικά στοιχεία από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Γύρω στις 13.00 αποχώρησαν από τα γραφεία.

*** Ταυτόχρονα υπήρξε μια σχετική αναταραχή στα μέλη του Δ.Σ με τον αντιπρόεδρο Μαζαράκη, μάλιστα, να ωρύεται λέγοντας: «Κοιτάξτε τι κάνει ο εξυγιαντής Κοντονής. Παραμονές της Γενικής συνέλευσης προσπαθεί να επηρεάσει καταστάσεις». Στην ΕΠΟ θεωρούν ότι η έφοδος του ΣΔΟΕ συνδέεται με την αυριανή (24/6) Γενική Συνέλευση και με τις κακές σχέσεις που υπάρχουν με την κυβέρνηση».

*** Αυτά και πολλά άλλα ΣΑΝ ΑΥΤΑ και χειρότερα έπρατταν τότε οι ... δημοκράταροι συριζανέληδες. Και βεβαίως, το περίφημο «αυτοδιοίκητο» είχε πάει ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, αφού ΚΑΜΙΑ ΟΥΕΦΑ και ΚΑΜΙΑ ΦΙΦΑ δεν έδειχναν καν διάθεση παρέμβασης. Και το ερώτημα παραμένει : Μα τόσο ... δημοφιλής ήταν τότε στις διοικήσεις των λεγόμενων «υπερεθνικών» ομοσπονδιών ο Κοντονής, ή απλά, τους συγκινούσαν ιδιαίτερα τα ... ΡΟΥΒΛΙΑ της ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ;

ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΕ

ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΚΡΙΒΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΕΛΕΓΧΟ

*** Να επανέλθουμε όμως στο σήμερα. Επιμένω ότι δεν θα είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟ να συγκεντρωθούν ΟΛΑ τα επίσημα και ΑΚΡΙΒΗ στοιχεία των διαφόρων οικονομικών δοσοληψιών μεταξύ ΠΑΕ και έπο, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ. Και εδώ, θα απαριθμήσω μερικά από τα οικονομικά στοιχεία πού αφορούν την έπο και μπορούν να βρεθούν από τα λογιστήρια των ΠΑΕ.

*** Πρώτο και καλύτερο, τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών πού μεταγράφονται από και προς τις ελληνικές ομάδες, τα οποία και αποτελούν μία ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ που ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ συνεχώς και το αίμα της δίνει ζωή στην Ομοσπονδία της διοικητικής ρεμούλας, των ανεξέλεγκτων υπερβάσεων και των καταχρήσεων εξουσίας. Το ποσόν πού εισπράττει κάθε χρόνο η έπο από τις ΠΑΕ σαν ποσοστό από μεταγραφικές πράξεις, λέγεται ότι ξεπερνάει τα ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. Και βέβαια, κάτι περισσότερο από τα μισά, προέρχεται από τον Ολυμπιακό.

*** Αντίγραφα όλων των συμβολαίων υπάρχουν και στη Σούπερ Λίγκα, οπότε αυτά μπορούν εύκολα να ελεγχθούν. Επίσης τα ποσοστά από τα ραδιοτηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ πού εισπράττει η έπο ελέγχονται και αυτά με ακρίβεια βάση αντιγράφων. Το ίδιο λογικά θα πρέπει να ισχύει και για τα ποσοστά επί των εκκαθαρίσεων των ευρωπαϊκών αγώνων, τα στοιχεία των οποίων όμως μπορούν να ελεγχθούν και απ' ευθείας από την Ουέφα

*** Ένα ακόμη οικονομικό στοιχείο εσόδων της Επο από τις ΠΑΕ, είναι κα τα έξοδα διαιτησίας πού προκαταβάλουν οι ομάδες στην ΈΠΟ, η οποία τα κρατάει και τα δίνει στους δικαιούχους διαιτητές όποτε ... της ναυλώσει. Υπάρχουν βέβαια κι' άλλα, πολλά έσοδα της έπο προερχόμενα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

*** Κατά την ταπεινή μου άποψη, όμως, αν το θέμα είναι μόνο ο έλεγχος των εσόδων, πρόκειται για ... μισή δουλειά. Τα ΕΞΟΔΑ είναι το κυρίαρχο. Το ΠΟΥ ΠΑΝΕ όλα αυτά τα ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ. Πιστεύετε ότι ξοδεύονται για την ... πρόοδο και την προκοπή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ; Αν ναι, τότε ... καλά να πάθετε ...

Υπάρχει πρόβλημα με ... 15 πέναλτι ;

*** Είπε ο εκπρόσωπος του Μπάοκ Μάκης Γκαγκάτσης : «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον Κλάτενμπεργκ, αλλά ...»

*** Μα και βέβαια ο Μπάοκ δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον Κλάτενμπεργκ. Και πώς να έχει, δηλαδή, με ... δεκαπέντε πέναλτι ; Ούτε έξω απ' το τρελοκομείο δεν λέγονται αυτά, πού έλεγε ο συγχωρεμένος ο κυρ Θόδωρος.

*** Με ... άλλον έχει πρόβλημα ο Μπάοκ. Με αυτόν πού διοικεί από το γραφείο του την Επο και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τον αφήσει ο Μπάοκ. Γιατί, απλά, ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ο ένας για τον άλλο. Τόσα, πού είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ ***

Ποιος Ιβάν ; Ο Μάκης !

*** Οποιος πιστεύει ότι οι θέσεις πού παίρνει ο Πάοκ στα μεγάλα θέματα του ποδοσφαίρου, αποτελούν αποφάσεις του κατοικοεδρεύοντος εις άγνωστη διεύθυνση Ιβάν Ιγκνιατίεβιτς Σαμπίντι, είναι πιθανόν να πλανώνται πλάνην οικτράν. Ο Σαμπίντι φέρεται να λαμβάνει γνώσιν για όλα τα τεκταινόμενα στον χώρο από τον άνθρωπο της εμπιστοσύνης του και δεξί του χέρι στην ΠΑΕ Χρυσόστομο (Μάκη ) Γκαγκάτση, γιό του πρώην προέδρου της έπο Βασίλη.

*** Κανείς δεν είναι μπροστά, όταν γίνεται η ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης του Ιβάν από τον Μάκη. Και κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν τα μεταφερόμενα από και προς, είναι ίδια με εκείνα πού μαθαίνουμε. Εν ολίγοις, είναι ΑΓΝΩΣΤΟ και το τι μεταφέρει ο Μάκης στον Ιβάν και το τι εντολές δίνει ο Ιβάν στο Μάκη.

*** Επομένως ΠΑΙΖΕΙ και το ενδεχόμενο ΑΛΛΑ να συμβαίνουν στο χώρο, ΑΛΛΑ να λέει ο Μάκης στον Ιβάν και ΑΛΛΕΣ εντολές να δίνει ο Ιβάν στο Μάκη. Το τι συμβαίνει ακριβώς στην πραγματικότητα, ΟΥΔΕΙΣ έχει τη δυνατότητα να ελέγξει. Επομένως ; ***

ΡΟΥΒΛΙΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΟΤΑΝ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ, ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ Η ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

*** Στο blog του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη «Η Δίκη» αναρτήθηκε χθες άρθρο, με τίτλο «Κινητικότητα στις ΗΠΑ, στασιμότητα στην Ελλάδα». Σ' αυτό, αναφέρεται επί λέξει ότι «οι μαρτυρίες ( στην έρευνα πού διεξάγεται στις ΗΠΑ για την υπόθεση του δεξαμενόπλοιου Noor 1) συγκλίνουν στον σκοπό των εμβασμάτων ( 22 εκατ. δολ. ) : Ιρανικό πετρέλαιο»

*** Δηλαδή ... ( και εδώ δίνω τη σκυτάλη στην «Αθλητική Διαπλοκή» να εξηγήσει στο αναγνωστικό κοινό της στήλης ) «οι μαρτυρίες συγκλίνουν στο σκοπό των εμβασμάτων της εταιρείας Μαρινάκη προς τον καταδικασθέντα για το Noor 1 Μάκη Γιαννουσάκη. Δεν αφορούσαν ηρωίνη όπως ακούγαμε τόσα χρόνια σε τερατολογίες, αλλά πετρελεύσεις των πλοίων του εφοπλιστή.

*** Κάπως έτσι εκπλήσσονται όσοι πίστεψαν ότι ένας δισεκατομμυριούχος εφοπλιστής έχει κάποιο λόγο να εμπλακεί με εμπόριο ηρωίνης και μάλιστα ότι θα το έκανε αυτό και διατραπεζικά ! Μην έχετε βέβαια αμφιβολία ότι τα απανταχού trolls θα θεωρήσουν ακόμα και τις καταθέσεις και τα στοιχεία από το εξωτερικό ως... προϊόν απειλής τσιμεντώματος!

*** Όταν ένας ανακριτής δεν παίρνει μαρτυρίες, «φοβάται μην τσιμεντωθεί». Όταν παίρνει μαρτυρίες και είναι θετικές για τον Μαρινάκη, τότε ... «φοβούνται οι μάρτυρες μην τσιμεντωθούν» ! Δεν τους πιάνεις πουθενά!

*** Θυμίζουμε πάντως παρότι δεν έχει ακουστεί πουθενά, ότι και ο τελευταίος νεκρός μάρτυρας του Noor1 είχε καταθέσει υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη αναφέροντας με βεβαιότητα ότι ο εφοπλιστής δεν έχει καμία σχέση με εμπόριο ηρωίνης. Παρόλα αυτά κάποιοι πίστεψαν ότι τον σκότωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης !»

*** Πολύ καλά τα γράφει η «Αθλητική Διαπλοκή», φίλοι μου. Το θέμα όμως πλέον δεν είναι η πλεκτάνη πού δημιουργήθηκε από υπουργούς της κυβέρνησης συριζανέλ ( Καμμένος κλπ.) και από ακόλουθούς τους δικαστικούς και μη.

*** Για μένα, το ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΘΕΜΑ είναι ο ΕΚΤΣΟΓΛΑΝΙΣΜΟΣ της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ και μάλιστα σε ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΠΕΔΙΑ. Τα σοβαροφανή Μέσα πού στηρίζονται οικονομικά και επαγγελματικά από τα ΡΟΥΒΛΙΑ των αντιπάλων του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη, όχι μόνον στήριξαν εδώ και χρόνια μια αποδεδειγμένη ΠΛΕΚΤΑΝΗ, αλλά και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΑ να ΒΡΟΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΙ κάνοντας σε τακτά διαστήματα επίδειξη της ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ και της ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ τους, για να ικανοποιήσουν περισσότερο και να επιδείξουν την ... «πολυτιμότητά» τους στο αφεντικό πού εξακολουθεί ΗΛΙΘΙΩΣ να τα ταϊζει ...

*** Να μην ανησυχεί ο συμπαθής δυσκοίλιος. Η επιστήμη έχει φροντίσει για όλα:

(Ενα υπόθετο την ημέρα και επί αγώνων με Ολυμπιακό, τρία, πρωϊ, μεσημέρι, βράδυ) ***

*** Και σιγά την είδηση ότι ένας συνεργάτης της ΠΑΕ Αεκ κυκλοφορεί με πιστόλι ! Είδηση θα ήταν αν ΕΝΑΣ συνεργάτης της Αεκ ΔΕΝ κυκλοφορούσε με σιδερικό. Διότι, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ... «αλλιώς να είσαι Αεκ» ***

*** Ούτε ο Γιαννάκης του Μελισσανίδη έχει ιδιαίτερο, δικό του γραφείο στην Επο. Όλα τα γραφεία ... δικά του είναι. Σε όποιο θέλει μπαίνει ανά πάσαν στιγμή και ... χωρίς να χτυπάει την πόρτα. ***

*** Το υποσχέθηκε ο Μπένετ στο συνεργείο : «Μπορώ κι' εγώ να σας εξασφαλίσω δεκαπέντε πέναλτι, όσα πήρε ο άλλος επί Κλάτενμπεργκ. Είπαμε, προέχει ... η ισονομία» ! ***

*** Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδέχτηκε ο Αλμέϊδα τον Πινέδα στην Ολλανδία. Και αμέσως μετά, αποσύρθηκαν για να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Αν θα τον βάζει αλλαγή από το 70', ή μετά το 80' ***

*** Την 1η Αυγούστου θα πιάσει πάλι δουλειά στην Ουέφα ο πρόεδρος Τσέφεριν. Ολο τον Ιούλιο βρισκόταν σε άδεια. Οπότε, μπορούμε να πούμε πως ΑΠΟ 1Ης ΤΟΥ ΜΗΝΟΥ όλα τα αναμενόμενα από Ουέφα. Πιο νωρίς, δεν το βλέπω. ***

*** Η στήλη του Μανώλη Γαβαθιώτη, Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στις 16/7/2022. ***

Διαβάστε επίσης

Άλλη μια Αεκτζήδικη καπηλεία εν εξελίξει!

Άλλη μια Αεκτζήδικη καπηλεία εν εξελίξει!

Ενώ η ΑΕΚ τον παρουσιάζει σαν «φανατικό οπαδό» της για να προμοτάρει την οπαπαρινα με τον ύμνο του. Στέλιος Καζαντζίδης... Μόνο Ολυμπιακός. Γράφει στο σημερινό Πολλά... εν ολίγοις, ο Μανώλης Γαβαθιώτης.