Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δραματικές αποκαλύψεις Πατούλη: «Βάλαμε κ…ο για το γήπεδο της ΑΕΚ»

Δραματικές αποκαλύψεις Πατούλη: «Βάλαμε κ…ο για το γήπεδο της ΑΕΚ»
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:44

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ :

ΚΙΝΔΥΝΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΤΟ ... ΔΙΚΟ ΜΑΣ Κ@ΛΟ ;

*** Συγκλονιστικές στιγμές έζησε πάλι προχθές η πολύπαθη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Ηταν ίσως η πρώτη φορά πού ένα τόσο προβεβλημένο δημόσιο πρόσωπο, όπως ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, απολογείται δημόσια σχετικά με διοικητικές πράξεις πού προήλθαν από ιδιαίτερες προσωπικές του στιγμές !

*** Συνέβη λοιπόν στα εγκαίνια της ... υπογειοποίησης κάποιων δρόμων πού περνούν μπροστά από το νέο γήπεδο του Δημήτρη Μελισσανίδη. Το επονομαζόμενο και «Τζαμπασοφιά» ή πιο επίσημα, «Ο.Παπαρίνα», Δεν γνωρίζω ποια ήταν η αναγκαιότητα των εγκαινίων μιας υπογειοποίησης δρόμου, αλλά ομολογώ το πρωτότυπο της εκδήλωσης. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ παρόμοια εκδήλωση και εύχομαι να επαναληφθεί και σε άλλες σχετικές δράσεις. Όπως για παράδειγμα, στα εγκαίνια των τουαλετών του γηπέδου, πού όπως μαθαίνω φτιάχτηκαν με τέχνη και μεράκι.

*** Τέλος πάντων, αφήνουμε τα μάλλον ανιαρά τελετουργικά και περνάμε στο τέλος της τελετής, όπου ο υπερήφανος Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δεν αρνήθηκε να απαντήσει στα παράπονα κάποιων από τους γνωστούς «κράχτες» οπαδών της Αεκ πού βρέθηκαν εκεί μάλλον ... τυχαία. Τα παράπονα αφορούσαν το θέμα της αδειοδότησης του γηπέδου, η οποία ακόμα δεν έχει δοθεί από την Περιφέρεια. Θέμα πού έχουμε αναπτύξει εδώ προσφάτως.

*** Ιδού λοιπόν η ΑΠΟΚΑΛΥΟΠΤΙΚΟΤΑΤΗ – και αρκετά ... συγκινητική – «συζήτηση» μεταξύ του Γιώργου Πατούλη και των «αυθόρμητα παρευρισκόμενων» οπαδών της Αεκ, όπως δημοσιεύτηκε σε site οπαδών της ομάδας ( aek1924.gr ) :

*** «Αρχικά, οι φίλοι της ομάδας, τραγούδησαν συνθήματα, απαιτώντας να δοθεί γρήγορα η άδεια στο νέο γήπεδο της ομάδας, αλλά στη συνέχεια πλησίασαν τον Περιφερειάρχη Αττικής και συζητώντας μαζί του, ζητώντας εξηγήσεις. Τα πνεύματα κρατήθηκαν σε ήρεμους τόνους, παρότι υπήρξαν στιγμές που αυξήθηκαν λίγο οι τόνοι, χωρίς ωστόσο να ξεφύγει η συζήτηση, με τον Πατούλη μάλιστα, να απαντάει μεταξύ άλλων ότι «έχουμε βάλει κ...λο για να γίνει αυτό το γήπεδο!».

*** Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στον κόσμο της ΑΕΚ και τον Γιώργο Πατούλη:

- Οπαδοί: «Την Τετάρτη θα έχουμε ευχάριστα νέα; – Γιατί δεν υπογράψατε την άδεια κ. Πατούλη; Γιατί κάνετε πόλεμο στην ΑΕΚ και εσείς και η άλλη η κυρία ( η ελεγκτής Ευαγγελία Πολυζώη )».

- Πατούλης: «Θα το υπέγραφες εσύ αυτό; Με τα ύψη στα κάγκελα να είναι διαφορετικά;»

- Οπαδοί: «Λεπτομέρειες είναι κ. Πατούλη αυτά;»

- Πατούλης: «Λεπτομέρειες; Θα έπεφτες κάτω!»

- Οπαδοί: «Στη Ριζούπολη τα κάγκελα τα έχετε δει; Πώς έχετε δώσει άδεια στην Ριζούπολη και σε άλλα γήπεδα; Η Λαμία πώς έχει άδεια; Τώρα κοροϊδευόμαστε; Δεν θα πάρει άδεια αυτό το στολίδι και έχουν άδεια όλα τα χρέπια στην Ελλάδα;»

- Πατούλης: «Κάτσε περίμενε φίλε, γιατί εμείς βάλαμε κώλο για να γίνει αυτό. Βάλαμε λεφτά»

- Οπαδοί: «Ευχαριστούμε γι' αυτό. Το ξέρουμε. Το θέμα είναι η άδεια γιατί δεν βγαίνει;»

- Πατούλης: «Είμαστε στο τέλος!»

- Οπαδοί: «Είμαστε στο τέλος; 2 Οκτώβρη έχουμε αγώνα κ. Πατούλη»

*** Παρατηρήσεις : Ο κ. Πατούλης «ομολογεί» κατά μίαν εκδοχή, ότι τα χρήματα της Περιφέρειας, τα χρήματα των φορολογουμένων αγρίως Ελλήνων, τα σέβεται και τα υπολογίζει όπως και όσο τον κ@λο του. Και όντως μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο μεν ιδιοκτήτης του γηπέδου Μελισσανίδης του ζήτησε – κατά την προσφιλή του έκφραση – «να βάλει πλάτη» για το έργο, εκείνος ομολογεί ότι ... «έβαλε κ@λο». Ασυμφωνία, ή ανατομική αβλεψία ;

Ο ΣΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ Η ΔΟΥΡΟΥ ... ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ;

*** Θα ήταν όμως κρίμα κι' άδικο, ειδικά για τον κ. Πατούλη, να «παίρνει πάνω του» όλο το μερίδιο ευθύνης, αν και το βάρος των χρηματοδοτήσεων το μοιράζεται με τους δύο προηγούμενους Περιφερειάρχες. Τον κ. Γιάννη Σγουρό του Πασόκ και την κ. Ρένα Δούρου του σύριζα. Τι δηλαδή, αυτοί οι δύο, δεν έβαλαν κ@λο ; Μόνον ο κ. Πατούλης είχε το προνόμιο ; Δεν είναι ακραία εγωϊστικό και άδικο αυτό ;

*** Σημειώνω, με την ευκαιρία, ότι στην τελετή της υπογειοποίησης δεν έδωσαν το παρών ούτε ο κ. Σγουρός, ούτε η κ. Δούρου. Δεν γνωρίζω αν κλήθηκαν καν. Θυμάμαι όμως τις διαχύσεις του Μελισσανίδη προς τους δύο την εποχή πού ήταν στα πράγματα, Ειδικά με την κ. Δούρου, της οποίας δημόσια είχε υποσχεθεί ότι θα δώσει το όνομα στο γήπεδο : «Ρένα Αρίνα» ! Τελικά όμως, προτίμησε το Ο.Παπαρίνα.

*** Ετσι είναι, φίλοι μου. Οι εποχές και οι κυβερνήσεις αλλάζουν τα πράγματα. Things are changing, πού λέει και ο Bob Dylan. Τώρα, αν με τους καιρούς αλλάζουν και οι ... κ@λοι, είναι ένα θέμα, πού αφορά ολίγους, πιο ευέλικτους και ... επιλεκτικούς.

ΤΗΣ ... ΤΖΑΜΠΑΣΟΦΙΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΣΤΗΝ Ο.ΠΑΠΑΡΙΝΑ !!!

«ΜΙΚΡΑ – ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ... ΠΑΣΤΡΕΥΕΙ»

*** Πέρα από την εύθυμη διάθεση της αναφοράς στην τελετή των εγκαινίων της υπογειοποίησης, υπάρχει και ένα πολύ σοβαρό πού αναδείχθηκε από τα λεγόμενα του κ. Πατούλη. Ο Περιφερειάρχης Αττικής, αναφέρθηκε στα ΚΑΓΚΕΛΑ του γηπέδου, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, παρά μόνο λέγοντας ότι ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ» !

*** Ότι δηλαδή, δεν έχουν όλα το ίδιο ύψος, ότι άλλα είναι πιο ψηλά και άλλα πιο κοντά! Ισως και να υπάρχουν και άλλα, διάφορα σε ύψος και αυτό σίγουρα δεν μπορεί να λογιστεί και σαν το πιο ... ασφαλές και ακίνδυνο σημείο ενός σύγχρονου γηπέδου

*** «Εσύ θα το υπέγραφες ποτέ ένα τέτοιο χαρτί, με αυτά τα κάγκελα ;» ρώτησε εύλογα τον κράχτη και χειροκροτητή ο Περιφερειάρχης. Δεν αποκάλυψε όμως το πιο σοβαρό : Το ΑΝ, ΠΩΣ και με ΤΙ ΛΕΦΤΑ διορθώνεται η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΤΕΛΕΙΑ του γηπέδου με τα κοντά και τα μακριά κάγκελα.

*** Εβαλε μαστόρους η Περιφέρεια – πού φαίνεται να βιάζεται πιο πολύ απ' όλους να παραδώσει το γήπεδο – να τα ξηλώσουνε και να φτιάξουν άλλα ; Η θα κάνουν τίποτα πασαλείμματα, προχειροδουλειές, για να γίνουν άρον – άρον τα εγκαίνια, μη και τσατιστεί ο ιδιοκτήτης και αρχίσει τίποτα ... ζουλήγματα επί δικαίων και αδίκων ;

*** Τι, καλά δεν κάνω πού ... ανησυχώ ; ***

Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΙΤΣΕΛ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ :

«ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» !

*** Στις 9 Δεκεμβρίου 2020, ο Χοσέ Μιγκέλ ΓκοΑΝθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο ή απλά ... Μίτσελ, παραχώρησε πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα contra.gr ( Θανάσης Κρεκούκιας ). Αντιγράφω τα σημεία πού μιλάει με θαυμασμό και νοσταλγία για τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς του :

*** ΕΡΩΤΗΣΗ : Πες μου συνολικά τι κρατάς από τη διετία σου στον Ολυμπιακό;

*** MΙΤΣΕΛ : «Δεν υπάρχει ούτε μια τόσο δα κακή ανάμνηση, το πέρασμά μου από τον Ολυμπιακό υπήρξε μια αξέχαστη εμπειρία, υπέροχη, μοναδική. Ακόμα και όταν λύσαμε τη συνεργασία μας, δεν έμεινε πίσω ούτε στο ελάχιστο η παραμικρή πικρία. Η διοίκηση με εμπιστεύτηκε, με στήριξε, μαζί φτιάξαμε κάτι όμορφο και πετυχημένο. Μακάρι κάποια στιγμή στο μέλλον - και το λέω φυσικά με όλο το σεβασμό στον τωρινό προπονητή που κάνει μια πραγματικά εξαιρετική δουλειά - να μπορέσω να επιστρέψω για να ολοκληρώσω αυτό που ξεκινήσαμε τότε».

*** ΕΡΩΤΗΣΗ : Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φίλους του Ολυμπιακού;

*** MΙΤΣΕΛ : «Φυσικά, τους στέλνω όλη μου την αγάπη και θέλω να τους πω ότι είμαι πάντα ευγνώμων για τη στήριξη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Έχουν περίοπτη θέση μέσα στην καρδιά μου. Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν γίνεται να ξεχαστεί, είναι ζωντανό μέρος του συλλόγου. Τους εύχομαι να είναι πάντα καλά και να απολαμβάνουν νίκες και τίτλους με την ομάδα τους» ! *** Αυτά, είπαμε, σε ανύποπτο χρόνο ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ... «ΤΟΥΡΚΟΥ» !

*** «Μετά τον Πλατανιά, ο Εργοτέλης κ η Ξάνθη δε θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της β εθνικής. Η Ξάνθη.

*** Η Ξάνθη λέμε. Που έπεσε επειδή............ Επειδή δεν είχε καμμιά σχεση με τον πάοκ μέσω αγοράς της από τον ιδιοκτήτη του πάοκ. Τότε γιατί έπεσε;;;;;;;; Και γιατί δεν πήγε σε οποιοδήποτε δικαστήριο να αποδείξει την αθωότητά της;;;;;;;;;;;

*** Παρά μόνο το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Θυσιάστηκε σαν αρνί προκειμένου να σωθεί ο Ισαάκ. Η ομάδα που αγοράστηκε από τον Σαββίδη με πρόσχημα ότι επειδή είναι σε ευαίσθητη περιοχή στην Ελλάδα για λόγους εθνικής ασφαλείας δεν έπρεπε να πέσει σε χερια τούρκων. Ετσι δε μας είπανε ;;;;;;;;;;

*** Σας πληροφορώ λοιπόν ότι στο Καταστατικό της Ξάνθης υπάρχει όρος που λέει το εξής. Επειδή η Ξάνθη είναι σε ευαίσθητη περιοχή, απαγορεύεται η αγορά έστω και ΜΙΑΣ μετοχής σε οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνθρωπο δηλ. που έχει τουρκική υπηκοότητα.

*** Είτε είναι μέλος εταιρίας είτε συμμετέχει σε αγορά μετοχών της ομάδας μέσω δημόσιας προσφορές και θέλει να έχει μια μετοχή της Ξάνθης, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αγορά μίας έστω μετοχής της Ξάνθης από οποιονδήποτε έχει τουρκική υπηκοότητα.

*** Και τότε ; Αφού δεν υπάρχει κίνδυνος να αγοραστεί από Τούρκους βάσει καταστατικού, γιατί ο Ιβάν ανακατεύτηκε ; Γιώργος Τάγκαλος» ***

«Αναδιοργάνωση και διακριτούς ρόλους για όλους στο Ρέντη»

*** «Αγαπητέ Μανώλη, Είδαμε την σύντομη και πολλαπλά αποτυχημένη διαδρομή του Ισπανού προπονητή που δεν κατάφερε ποτέ να σηκώσει το τεράστιο βάρος της ερυθρόλευκης φανέλας.

*** Είναι κρίμα όμως η οικονομική υπέρβαση του Προέδρου στις μεταγραφές πολύ ποιοτικών παικτών να μην συνδυάζεται με επιτυχημένη στελέχωση της ομάδας σε τεχνικό επιτελείο δλδ τεχνικό διευθυντή , αναλυτή και σκάουτερ με αποτέλεσμα να έχει απομακρυνθεί σημαντικά ο Θρύλος από την διεκδίκηση διάκρισης στην Ευρώπη και απώλεια 7 βαθμών ήδη στο Ελληνικό πρωτάθλημα λόγω της ανεπάρκειας του Ισπανού προπονητή.

*** Σήμερα πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία αλλά και ειλικρινή αυτοκριτική στην ηγεσία της ομάδας ώστε να γίνει η ποιο σωστή επιλογή του νέου προπονητή που πρέπει να έχει το ειδικό βάρος γνώσης αλλά και προσωπικότητας για να εμπνεύσει σεβασμό στους παίκτες αλλά και τεχνογνωσίας για να αλλάξει δραστικά την ψυχολογία των παικτών που θα επιλέξει για να εφαρμόσουν σωστή ποδοσφαιρική τακτική και τρόπο παιχνιδιού για την νέα ομάδα του Ολυμπιακού μας.

*** Η προσπάθεια αλλαγής επιβάλλεται να αρχίσει από τις εγκαταστάσεις του Ρεντη με σοβαρή αναδιοργάνωση και διακριτούς ρόλους για όλους που θα υπηρετήσουν το πλάνο του νέου προπονητή συνεπικουρούμενου από την ομάδα συνεργατών του που θα κτίσουν την ομάδα του σήμερα αλλά και του αύριο γιατί όλοι μας συνεχίζουμε όχι μόνο να ονειρευόμαστε αλλά και να πιστεύουμε στην τελική νίκη και θρίαμβο του Θρύλου.

Με θρυλικούς χαιρετισμούς. Costas Zarmpalas» ***

*** Και ... ναι, ρε ! Μίτσελ ! Μ' αυτόν πήραμε το 40ό, Μ' ΑΥΤΟΝ θα πάμε ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 50στό ! ΤΡΙΑ συνεχόμενα τουλάχιστον ! ***

*** Και για όποιους μας λένε πως τους ... «χαλάει» ο Μίτσελ, αλλά ... δεν μας εξηγούν ΓΙΑΤΙ τους χαλάει, μία σύσταση : ΞΥΔΑΚΙ ! ***

*** Διαβάζω : «Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει την διαδικασία διευθέτησης των ban, ώστε να απαλλάξει την ομάδα από αυτό το μεγάλο βάρος». Δηλαδή, για να καταλάβουμε ... άρχισε να πληρώνει, ή ξανάρχισε να ... υπόσχεται ότι ΘΑ πληρώσει, για να μετέχει στο νέο πρωτάθλημα χωρίς πρόβλημα ; ***

*** Για να τα λέμε όλα : ΠΟΤΕ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ στην προηγούμενη θητεία του στον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ είχε στη διάθεσή ΤΟΣΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΡΟΣΤΕΡ σε εύρος και βάθος. Είχε εξαιρετικούς παίκτες και τότε, αλλά ΟΧΙ ΤΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥΣ ΟΣΟ ΣΗΜΕΡΑ ***

*** Τελετή με Μελισσανίδη παρόντα χωρίς "ευχαριστούμε", χαϊδολογήματα στον ώμο, χειραψίες και "ο είσαι ο καλύτερος περιφερειάρχης όλων των εποχών", δεν είναι δυνατόν να υπάρξει. Και βέβαια, τα ... ¨απαραίτητα¨ κομματόσκυλα εν δράσει, σαν να επρόκειτο για πολιτική συγκέντρωση. Η μήπως, είχε και ελαφρώς τέτοιου είδους χαρακτήρα ; ***

*** Στην αναπόφευκτη ερώτηση πάντως «σε ποιον ανήκει το γήπεδο» απάντηση δεν δόθηκε. Αντίθετα, απαντήθηκε εύκολα μία άλλη ερώτηση : Αν, τελικά κ@λο έβαλε μόνο ο Πατούλης, ή όλοι οι Ελληνες πολίτες. Ο ... κ@λος μας το ξέρει ! ***

*** Η στήλη Πολλά… εν ολίγοις δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στις 21/9/2022. ***

Διαβάστε επίσης