Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ... «ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ»;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ... «ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ»;
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 - 20:42

Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ «ΑΚΟΜΨΗ» Η ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΒΡΕΝΤΖΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ «ΚΡΑΤΑΕΙ» ΕΔΩ ΚΙ' ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ !

*** Η είδηση είναι ότι ο Κωσταντίνος Σπυρόπουλος, Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, άσκησε πειθαρχικές διώξεις κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιάννη Βρέντζου. Αφορούν «δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις τους», μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

*** Ανεξαρτήτως του τυπικού και της ουσίας της παραπάνω ενέργειας, φρονώ ότι υπάρχει ένα θέμα πού αφορά την ευαισθησία του συγκεκριμένου Διώκτη των ποδοσφαιρικών αδικημάτων. Και αυτό δεν είναι άλλο από μία αναφορά στην ανακοίνωση των αποφάσεων του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός την περασμένη Τρίτη.

*** Η συγκεκριμένη παράγραφος της ανακοίνωσης, έχει ως εξής : «Ομοφώνως αποφασίστηκε ότι ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα επιμείνει στην διερεύνηση της πορείας της ποινικής δικογραφίας αναφορικά με εκβιάσεις και δωροδοκίες μελών των ΕΠΣ ανά την Ελλάδα, η οποία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, αλλά παραμένει στο συρτάρι του για περισσότερο από ένα χρόνο, χωρίς να έχει κληθεί κανένας μάρτυρας να δώσει την παραμικρή κατάθεση. Το Δ.Σ. ασχολήθηκε επίσης με την ομολογουμένως παράξενη σύμπτωση ότι ο συγκεκριμένος εισαγγελέας, όλως περιέργως, λίγο καιρό αφότου του διαβιβάστηκε η συγκεκριμένη δικογραφία, τοποθετήθηκε από την ΕΠΟ ως Υπεύθυνος Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων».

*** Νομίζω ότι πιο ΕΥΓΛΩΤΤΗ διατύπωση δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Η ποινική δικογραφία πού αφορά την ΠΙΟ ΒΡΟΜΕΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, γεμάτη και ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΗ από δωροδοκίες, απειλές, εκβιασμούς, χειροδικίες και ό,τι άλλο αδίκημα καλύπτεται από το ... μισό ποινικό Δίκαιο, υπήρξε σε όλο το διάστημα πριν από την εκλογική γενική συνέλευση του 2016. Και βεβαίως, υπήρξαν ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ για τα γεγονότα εκείνα και τους τρόπους πού χρησιμοποίησαν οι τότε επωφελούμενοι της πολιτικής κατάστασης, προκειμένου να ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟ και μαζί της βεβαίως ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ.

*** Ηταν η εποχή της ΒΙΑΙΗΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ επικράτησης της ΒΡΟΜΕΡΗΣ «εξυγίανσης», πού ακόμα υπάρχει, ακλόνητη στην ποδοσφαιρική εξουσία, στηριγμένη στα δεκανίκια πού της προσφέρει ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

*** Γι' αυτή λοιπόν την τεράστιου εύρους παρανομίας υπόθεση οι δεκάδες ΕΠΙΣΗΜΕΣ καταγγελίες, οι ΕΠΩΝΥΜΕΣ μαρτυρίες μαζί με ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, συγκεντρώθηκαν από τις κατά τόπους ΕΠΣ όπου είχαν γίνει ΟΡΓΙΑ στις εκλογικές τους συνελεύσεις, ενώθηκαν όλα μαζί και σχημάτισαν μία δικογραφία, Αυτή τη δικογραφία στην οποία αναφέρεται η ανακοίνωση του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Και η οποία, όπως μας ενημερώνει ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ η ανακοίνωση, ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ βρίσκεται ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΩΚΤΗ ποδοσφαιρικών αδικημάτων !!!

*** Βεβαίως, κανένας λειτουργός της Θέμιδος, ποτέ – εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω – δεν έχει ποτέ δώσει εξηγήσεις ή έχει αιτιολογήσει, δημόσια, την καθυστέρηση προώθησης μιάς δικογραφίας πού του έχει ανατεθεί. Και κανείς, βεβαίως – πόσο μάλλον εγώ – δεν είναι9 δυνατόν να ζητήσει τον λόγο από τον αξιοσέβαστο Εισαγγελέα. Εδώ όμως, έχουμε κάτι άλλο, εξαιρετικά ευαίσθητο ηθικό θέμα. Ο κ. Σπυρόπουλος, είναι αυτός πού υπογράφει τις διώξεις κατά του προέδρου του Ολυμπιακού και του συνεργάτη του, πότε ; Δύο ημέρες μετά την καταγγελία τους όπου αναφέρεται ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ και για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.

*** Είναι κακό ; Είναι «μη νόμιμο» ; Είναι ανήθικο ; Είναι «παλιανθρωπίστικο» ; Είναι κακοπροαίρετο ; Για μένα, ΟΧΙ, τίποτα απ' αυτά. Θα το χαρακτηρίσω, όμως, «άκομψο» και μάλλον πρόχειρο και βιαστικό. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί ο κ. Σπυρόπουλος ανέλαβε ο ίδιος να υπογράψει αυτές τις διώξεις και δεν τις ανέθετε στον αναπληρωτή του. Σίγουρα όμως, το κρίνω ως ενέργεια πού δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και ποικίλες εντυπώσεις, στη φίλαθλη κοινή γνώμη

*** Όπως για παράδειγμα, ότι όλα αυτά θυμίζουν εποχές Κοντονή, Ρασπούτιν κ.λ.π. όπου ο ίδιος ο πρωθυπουργός «εισηγούνταν» την άσκηση διώξεων κατά του Ολυμπιακού ( γενικώς και ειδικώς ). Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα δεν είναι (ακόμα ; ) τόσο τραγικά ...

«Θ' ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ;»

*** «Δημοσίευμα : "Ο χώρος στον οποίο θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη βρίσκονται στα όρια μίας ευρύτατης περιοχής με ιδιαίτερο ιστορικό – πολιτιστικό ενδιαφέρον, όχι μόνο για τον πληθυσμό της πρωτεύουσας αλλά και για το σύνολο των ξένων επισκεπτών της χώρας."

*** Έτσι είναι ; Αν είναι έτσι, ίσως και να μην αφήσουν τίποτε όρθιο, για να γίνει το γήπεδο. Λέτε ... να υπάρξουν τίποτα επιδρομείς ; Ούννοι, Γότθοι, Βησιγότθοι, Σελτζούκοι και λοιποί ;» Παν. Βάγγης ([email protected] ) ***

Διαβάστε επίσης