Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Giorgi’s case: Η ανάλυση

Giorgi’s case: Η ανάλυση
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 - 10:07

GIORGI'S CASE : Η ΑΝΑΛΥΣΗ

Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ, ΛΕΝΕ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ...

ΠΩΣ ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΓΓΑ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ, «ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΗ» ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΜΕΝΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

*** Αντλώ τα στοιχεία και τις πληροφορίες για το παρακάτω θέμα, από το blog της «Αθλητικής Διαπλοκής» και την ιστοσελίδα «to10.gr». Πρέπει όμως να υπενθυμίσω ότι ειδικά με την υπόθεση των εμπρησμών και των εκβιάσεων, πού ήρθαν πάλι στην επικαιρότητα, λόγω μιάς «κουτουράδας» του Γιώργου Σαββίδη, έχω ασχοληθεί στο παρελθόν περισσότερες από μία φορές. Εποχές πού ήταν ελάχιστοι όσοι ΑΠΟΤΟΛΜΟΥΣΑΝ να αγγίξουν, έστω, το «ζεματιστό» θέμα της «Εγκληματικής Οργάνωσης του βορρά» ( σύμφωνα με τους όρους εκείνης της εποχής )

*** Τι βγαίνει λοιπόν σήμερα στο φως ; Αντιγράφω από το to10.gr λεπτομέρειες πού παραπέμπουν σε σκληρές, μαφιόζικες ταινίες : «Η κατηγορία –ηθική αυτουργία σε εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος- σε βάρος του Γιώργη και του Νίκου Σαββίδη αφορά την υπόθεση της πυρπόλησης του αυτοκινήτου της συζύγου του μάνατζερ ποδοσφαιριστών Ιωάννη Ευαγγελόπουλο το 2015 και των απειλών που αυτός δέχτηκε στη συνέχεια, σε μια περίοδο που διαπραγματευόταν νέο συμβόλαιο για τον ποδοσφαιριστή Εργκούς Κάτσε, που από τη δικογραφία αποδίδονται σε εγκληματική οργάνωση εκβιαστών την οποία προσέγγισε παράγοντας τότε του ΠΑΟΚ, ο Σπύρος Μηλιωρίδης, ενεργώντας σύμφωνα με το κατηγορητήριο ως ενδιάμεσο πρόσωπο για λογαριασμό των Γιώργη και Νίκου Σαββίδη.

*** «Αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει, την επόμενη φορά θα πάθεις ζημιά στο σπίτι»

Ο Γιάννης Ευαγγελόπουλος είναι μάνατζερ ποδοσφαιριστών τα δικαιώματα των οποίων διαχειρίζεται μέσω της εταιρείας Ace Management. Τo 2015 ήταν εκπρόσωπος διάφορων ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2015 διαπραγματευόταν νέο συμβόλαιο για τον Εργκούς Κάτσε. Στις 14-10-2015 πυρπολήθηκε και καταστράφηκε το αυτοκίνητο της συζύγου του, με το οποίο κυκλοφορούσε ο ίδιος. Την ίδια μέρα δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο, με ξενική προφορά, ο οποίος του είπε: «αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει, την επόμενη φορά θα πάθεις ζημιά στο σπίτι». Ο Ευαγγελόπουλος μετά από αυτό διέκοψε τη συνεργασία του με τον Κάτσε.

*** Εν τω μεταξύ ήδη από τις αρχές του 2015 υπήρχαν πληροφορίες στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΔΑΘ σύμφωνα με τις οποίες ο Γκραντ Αγκανατζιάν, έγκλειστος στις φυλακές Τρικάλων είχε συστήσει και διεύθυνε από τη φυλακή εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παροχή «προστασίας» σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Μακεδονίας καθώς και εκβιάσεων σε βάρος τρίτων ατόμων με εξαναγκασμό τους σε καταβολή χρημάτων με το πρόσχημα της παροχής προστασίας και της αποτροπής βλάβης της επιχείρησής τους. Γι' αυτό και είχε αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο όσων θεωρούνταν ύποπτοι για συμμετοχή σε αυτή την εγκληματική οργάνωση.

*** Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας για αυτή την υπόθεση σημαντικό ρόλο έπαιζε ο Εντγκάρ Εριτσιάν, ο οποίος μάλιστα εντόπιζε τα καταστήματα στα οποία η οργάνωση επεδίωκε να προσφέρει προστασία. Στις 25-08-2015 επισκέφτηκαν τον Αγκανατζιάν στη φυλακή ο Εριτσιάν μαζί με τον Σπύρο Μηλιωρίδη στέλεχος του τμήματος επικοινωνίας με τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

*** Τρεις μέρες μετά στις 28-08-2015 συναντήθηκαν ο Εριτσιάν και δύο ακόμη κατηγορούμενοι για την υπόθεση και είχαν συνομιλία μέσω SKYPE με τον Αγκανατζιάν με οδηγίες για το πώς θα πραγματοποιήσουν επίθεση στο αυτοκίνητο του Ντράγκος Λουτσέσκου, ξαδέλφου του Ραζβάν Λουτσέσκου τότε προπονητή της ΠΑΕ Ξάνθης. Η υπόθεση αυτή έχει παραγραφεί παρότι στοιχεία είχαν πιστοποιήσει ότι ο Εριτσιάν και συνεργός του ήταν στην Ξάνθη.

Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΚΑΝΑΤΖΙΑΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

*** Θυμίζουμε ότι δημοσιεύματα για αυτή την υπόθεση ανέφεραν ότι στόχος ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ότι οι δράστες απλώς έκαψαν το αυτοκίνητο που είδαν να έχει ρουμάνικες πινακίδες. Στις 10-09-2015 Εριτσιάν και Μηλιωρίδης επισκέφτηκαν ξανά τον Αγκανατζιάν. Η εκτίμηση των διωκτικών αρχών είναι ότι ο Μηλιωρίδης μεσολάβησε ώστε να ανατεθεί στην εγκληματική οργάνωση του Αγκανατζιάν η εκβίαση του Ευαγγελόπουλου. Οι Εριτσιάν και Αγκανατζιάν φέρονται να συμφώνησαν να απαιτήσουν από τον Μηλιωρίδη χρηματικό ποσό μεταξύ 3.000 και 5.000 ευρώ.

*** Ο Εριτσιάν και άλλα δύο μέλη της οργάνωσης πήγαν στην Αθήνα στις 25-26/09/2015 και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Νέας Φιλοθέης με την κράτηση να έχει γίνει μέσα από το γραφείο τουρισμού «SIMEONIDIS TOURS» που χρησιμοποιεί συχνά και ο ΠΑΟΚ στα ταξίδια του παρακολουθώντας το χώρο εργασίας του Ευαγγελόπουλου, χωρίς να τον εντοπίσουν.

*** Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές και αφού πρώτα προξένησαν πυρκαγιά σε ένα κατάστημα ανταγωνιστικό προς αυτό του Μηλιωρίδη, ο Εριτσιάν και ένας συνεργός του ξανακατέβηκαν στην Αθήνα στις 13/10/2015 και έμειναν πάλι στο ίδιο ξενοδοχείο. Η κράτηση έγινε πάλι από το γραφείο τουρισμού "SIMEONIDIS TOURS". Τα τιμολόγια των διανυκτερεύσεων εκδόθηκαν αρχικά στο λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όμως στη συνέχεια ακυρώθηκαν και κόπηκαν στο όνομα της εταιρείας DIMERA GROUP ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ.

*** Όπως προέκυψε από την έρευνα, στις 13/10 ο Εριτσιάν παρακολούθησε τον χώρο που βρίσκεται η εταιρεία του Ευαγγελόπουλου, κατέγραψε τους αριθμούς των αυτοκινήτων και το ίδιο βράδυ έξω από το σπίτι του Ευαγγελόπουλου με τους συνεργούς του εντόπισαν το αυτοκίνητό του το οποίο και έκαψαν την ίδια νύχτα, ενώ αργότερα, αφού ενημέρωσε τον Μηλιωρίδη, έβαλε έναν εκ των συνεργών να τηλεφωνήσει στον Ευαγγελόπουλο και να τον απειλήσει ότι την επόμενη φορά θα πάθει ζημιά στο σπίτι. Στις 15/10 ο Εριτσιάν παρέδωσε τις αποδείξεις για τα έξοδα στον Μηλιωρίδη».

*** Το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου 2022 ο Αγκανατζιάν βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές Αγιάς στα Χανιά. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΩΜΑΪΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

*** Εδώ όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε στην δημοσιογραφική συνεισφορά, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να βοηθηθεί αφάνταστα το έργο της Δικαιοσύνης. Ενας Θεσσαλονικέας δημοσιογράφος ήταν αυτός πού αποκάλυψε υπερπολύτιμα στοιχεία της υπόθεσης. Ηταν ο Κυριάκος Θωμαϊδης, ο οποίος τότε εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ιδιοκτησίας Αλαφούζου. Στις 29 Μαϊου 2017 λοιπόν, ο Κυριάκος Θωμαΐδης, αποκάλυψε ότι κατασχέθηκαν τιμολόγια από το λογιστήριο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βάσει των οποίων φερόταν να καταβλήθηκαν χρήματα στους κατηγορουμένους εμπρηστές την περίοδο των επίμαχων εμπρησμών. Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης συνομιλίες-σοκ των εμπλεκομένων από τον υπερκοριό της ΕΥΠ.

*** Τι είχε όμως προηγηθεί στις σχέσεις μετραξύ ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, ή αν θέλετε, στις σχέσεις Ιβαν – Αλαφούζου ; ( Διαβάζουμε στην «Αθλητική Διαπλοκή ) :

«Μεταφερόμαστε χρονικά δύο χρόνια αργότερα, στην Άνοιξη του 2017. Στις 27/04/2017 τα διαιτητικά λάθη Κύζα στον αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας «σφάζουν» τον Παναθηναϊκό και ο Αλαφούζος γίνεται έξαλλος κατά του Σαββίδη.

*** Στις 17/05/2017 στον αγώνα Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για τα playoffs του πρωταθλήματος, ένα κουτάκι μπύρας χτυπάει τον προπονητή του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς. Ο ΠΑΟΚ παίρνει περήφανα τον αγώνα στα χαρτιά (θα βίωνε την Νέμεση ένα χρόνο μετά από τον Όσκαρ Γκαρθία) και ο Αλαφούζος γίνεται ακόμα πιο έξαλλος κατά του Σαββίδη...

*** Στις 11/08/2017 ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναλαμβάνει προπονητής του ΠΑΟΚ. Στις 19/03/2018 ο Κυριάκος Θωμαΐδης αποκαλύπτει ένορκη κατάθεση υπαλλήλου ταξιδιωτικού γραφείου της Θεσσαλονίκης, βάσει της οποίας η offshore εταιρεία Dimera ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη πλήρωσε ένα από τα τιμολόγια για τη διαμονή στην Αθήνα του κατηγορουμένου Αρμένιου εμπρηστή.

*** Το καλοκαίρι του 2019 ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης προσλαμβάνεται στον τηλεοπτικό σταθμό Open ιδιοκτησίας Σαββίδη, όπου παραμένει μέχρι σήμερα. Εντελώς συμπτωματικά η δημοσιογραφική έρευνα Θωμαΐδη για την υπόθεση σταμάτησε από τότε που προσλήφθηκε στο Open ιδιοκτησίας Σαββίδη. Ούτε ο κ. Λουτσέσκου κατήγγειλε κάτι. Εντελώς συμπτωματικά έγινε προπονητής του ΠΑΟΚ.

ΟΙ «ΠΡΟΦΗΤΙΚΕΣ» ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΠΑΠΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ SDNA.GR

*** Η έρευνα των αρχών όμως συνεχίστηκε. Από κει και πέρα διαβάσαμε τις αναρτήσεις Καραπαπά οι οποίες φωτογραφίζουν τη συγκεκριμένη υπόθεση. Και όπως φαίνεται υπάρχουν αμετάκλητες παραπομπές κατηγορουμένων για δίκη σε βαθμό κακουργήματος πέντε χρόνια μετά την έναρξη των ανακρίσεων.

*** Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο των αναρτήσεων Καραπαπά ήταν η αιχμή ότι κάποιοι από τους κατηγορουμένους δεν ζουν, αλλά και το υστερόγραφό του, στο οποίο ο κ. Καραπαπάς ανέφερε τα εξής: «Υγ.: Το πιο αστείο από όλα θα είναι όταν θα μάθει όλη η Ελλάδα ποια εταιρεία ΠΛΗΡΩΝΕ τις διανυκτερεύσεις των εμπρηστών (ΟΣΩΝ ΖΟΥΝ ακόμα)... Φανταστείτε αυτή η εταιρεία να πληρώνει και ιστοσελίδες...»

*** Ποια εταιρεία όμως «πλήρωνε τις διανυκτερεύσεις εμπρηστών»; Όπως είδαμε παραπάνω, τα ρεπορτάζ του Κυριακού Θωμαΐδη αναφερόταν σε τιμολόγιο διανυκτέρευσης κατηγορουμένου για εμπρησμό, το οποίο πληρώθηκε από την εταιρεία DIMERA του Σαββίδη.

*** Και ποια είναι η ιστοσελίδα που πληρώνεται από την Dimera; Αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, ωστόσο η έρευνα της Αθλητικής διαπλοκής οδηγεί στις αποκαλύψεις που είχαν γίνει τον Δεκέμβριο του 2019 και δημοσιεύθηκαν σε όλα τα μέσα της χώρας. Τι έλεγαν αυτές οι αποκαλύψεις ; Ότι η εταιρεία Dimera ιδιοκτησίας Σαββίδη χρηματοδοτεί την Κυπριακή εταιρεία Rfa στην οποία ανήκει η Paralot, ιδιοκτήτρια του SDNA...»

*** Τόμπολα ; Για όσους δεν παροικούν εν Ιερουσαλήμ, ίσως. Για όσους όμως ... προσέχουν τις λεπτομέρειες, η πραγματικότητα είναι η εξής : Βάσει των στοιχείων από τις τελωνειακές αρχές της Ρωσίας που είχαν δει το φως της δημοσιότητας το 2019, η εταιρεία στην οποία ανήκει το SDNA (Paralot), ανήκει στην Κυπριακή εταιρεία Rfa η οποία χρηματοδοτείται από την Dimera του Σαββίδη! Η οποία Dimera παρεμπιπτόντως, βάσει των ρεπορτάζ Θωμαΐδη, είχε πληρώσει τα τιμολόγια διαμονής στην Αθήνα των κατηγορουμένων εμπρηστών αυτοκινήτων προπονητή και μάνατζερ ποδοσφαιριστών!

*** Και η απορία των ... απορούντων συναδέλφων : Μα είναι ποτέ δυνατόν ο Σαββίδης να χρηματοδοτεί ένα site που κάνουν το κομμάτι τους αρθρογράφοι, ρεπόρτερς του Παναθηναϊκού και «ιστορικοί» του Τριφυλλιού ; Είναι δυνατόν να είναι τόσο... αφελής ο Σαββίδης για να «τα σκάει» σε ένα site που μετά τη διαιτησία Λάοθ στον τελικό του κυπέλλου βγήκε με τίτλο «Σύλλογος μεγάλος και πανάξια κουπάτος» προκαλώντας την οργή των οπαδών του Παναθηναϊκού;

*** Απορία ψάλτου ... βηξ, λέγανε οι παλιοί.

Γκουχου γκουχ, γκουχ, γκουχ ... λοιπόν.

Διαβάστε επίσης