Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν έχουν το Θεό τους (ή... τον έχουν και είναι Ρώσος;)

Δεν έχουν το Θεό τους (ή... τον έχουν και είναι Ρώσος;)
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 - 20:02

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ ( Η ... ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΟΣ ; )

ΜΕ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΗΔΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ

ΕΜΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΑΥΓΕΝΑΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΕΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ !

ΑΝΗΛΕΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΖΩΟΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΝΟΗΜΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟ : ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ... ΠΑΠΟΥΤΣΕΛΗ

*** Η χθεσινή μου ανάρτηση, με τίτλο «Ο ΑΝΕΞΙΤΗΛΟΣ ΛΕΚΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ» όπου – πάντα κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη – έβαλα το θέμα της ΨΕΥΔΟΥΣ υπεύθυνης δήλωσης του Γιώργου Σαββίδη και της τυχόν ΕΥΘΥΝΗΣ και των ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ πού θα βαρύνουν τον Πάοκ, στις σωστές τους διαστάσεις, προκάλεσε αίσθηση, κυρίως στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας, αλλά όχι μόνο. Αυτοί πού ταρακουνήθηκαν περισσότερο, διαβάζοντας ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ διάσταση του θέματος, ήταν το ίδιο το περιβάλλον του Ρώσου ολιγάρχη. Και βέβαια, τα ανώτατα στελέχη της διοίκησης της ΠΑΕ.

*** Ηταν τόση η ταραχή, πού μπορώ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ότι δόθηκε αμέσως εντολή στα ΜΜΕ πού ΑΝΗΚΟΥΝ στην οικογένεια Σαμπίντι να δώσουν κάποια απάντηση, να προσπαθήσουν να αποδομήσουν την ΟΥΣΙΑ του άρθρου μου, πού έθιγε ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ της υπόθεσης. Και σε χρόνο μηδέν, ήρθε η «απαντητική» ανάρτηση από το κορυφαίο ιντερνετικό δημοσιογραφικό όργανο ιδιοκτησίας Σαμπίντι, το sdna.gr, με άρθρο πού υπογράφει ο διευθυντής του κ. Βασίλης Παπαθεοδώρου, Τίτλος του άρθρου, «Ο Σαββίδης καλείται να πληρώσει το τίμημα της κάθαρσης».

*** Για να δούμε λοιπόν, τι ... εννοεί ο ποιητής κ. Παπαθεοδώρου, μέσα από το ίδιο του το κείμενο. Γράφει : «Σε αυτή την κλήση πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα. Είναι μια υπόθεση που δεν πρέπει να περάσει έτσι γιατί καμία άλλη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ανέδειξε τόσο ξεκάθαρα τη σήψη της πολιτικής σκηνής, τους Σπάθες που κατοικούν στα έδρανα της Βουλής και τους Παπουτσέληδες των επιτροπών που διορίζονται»

*** Εχουμε λοιπόν και λέμε. Η «κουτουράδα» του Γιωργάκη ... «ανέδειξε ξεκάθαρα τη σήψη της πολιτικής σκηνής» ! Και ... «στα έδρανα της βουλής κατοικούν Σπάθες και «στις Επιτροπές διορίζονται Παπουτσέληδες».

*** Οπου ο ΑΚΡΑΙΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ διαγκωνίζεται με την ζωοτροφή πού παρέχεται αφειδώς στα κατώτερα διανοητικά στρώματα των φανατικών, για το ποιος θα καταλήξει πρώτος στην ΧΥΔΑΙΑ και ΚΥΝΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ και την ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ του πληκτρολογίου.

*** Αραγε, ΤΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ του κειμενογράφου του Σαμπίντι, ο Σπάθας και ο Παπουτσέλης ; Εκτός δηλαδή ότι ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ, όπως την γνώμη ΟΟΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, αυτοί οι δύο ως διαιτητές πριν από ... μερικές δεκαετίες «κατηγορήθηκαν» ότι ... ευνόησαν τον Ολυμπιακό ;

*** Πόσο ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΒΔΕΛΥΡΟ είναι να βλέπει ο «φουκαράς» ο Παπουτσέλης το όνομά του να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ προκειμένου να «περιγραφεί» από ένα έξαλλα φανατικό η ... «σήψη της πολιτικής σκηνής» ; Τον ξέρει τον Σπάθα ο αρθρογράφος ; Τον γνωρίζει δηλαδή προσωπικά, έχει κάποιο πρόβλημα μαζί του ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΧΥΔΑΙΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΚΗΨΕΩΣ, ώστε να χρησιμοποιεί το όνομα του ίδιου και μελών της οικογενείας του για να ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ και ΜΕΙΩΣΕΙ αυτούς πού «κατοικούν στα έδρανα της Βουλής» ;

«Η ΕΕΑ ΘΑ ΔΙΑΣΥΡΘΕΙ» ΕΠΕΙΔΗ ... ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ !

*** Συνεχίζει : «Οι φίλοι του ΠΑΟΚ πιστεύουν, όχι άδικα, πως η κλήση στρέφεται στην ΠΑΕ. Αυτή όμως, είναι η μικρή εικόνα. Στην πραγματικότητα ο στόχος ήταν ο Σαββίδης. Ο Ιβάν, ο Γιώργος, ο Νίκος, να μείνει το στίγμα. Ποιο στίγμα; Στις 30/11, στην εκδίκαση της υπόθεσης, η ΕΕΑ θα διασυρθεί. Δεν απασχολεί κανέναν βρεγμένο όμως αν θα βραχεί γιατί η «δουλειά» που είχαν αναλάβει δεν ήταν να τιμωρήσουν τον ΠΑΟΚ. Αν μπορούσαν ασφαλώς θα το έκαναν. Ο στόχος τους ήταν να βγάλουν προς τα έξω ότι τα αδέλφια Σαββίδη διώκονται για μία υπόθεση του 2015. Τα υπόλοιπα ήταν απλά για να δικαιολογηθεί η κλήση»

*** Μα, φυσικά και η κλήση στρέφεται στην ΠΑΕ Πάοκ, διότι βεβαίως ΑΥΤΗΝ αφορά ! Για να είναι μέλος ΑΥΤΗΣ της διοίκησης υπέγραψε ΨΕΥΔΩΣ ο Γιώργης την δήλωση. Αν την εςίχε υπογράψει για να γίνει μέλος διοίκησης της ... ΠΑΕ Ολυμπιακός, η κλήση θα πήγαινε και θα αφορούσε την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

*** Αλλά. Μας λέει παρακάτω, «στην εκδίκαση της υπόθεσης, στις 30 Νοεμβρίου η ΕΕΑ θα διασυρθεί». Νομίζω ότι η σωστή έκφραση εδώ, είναι η εξής : «Στις 3ο Νοεμβρίου πού θα εκδικαστεί η υπόθεση, εμείς εδώ στο ρώσικο σάϊτ θα γράψουμε ότι η ΕΕΑ διασύρθηκε. Ο κόσμος να χαλάσει, διασυρθεί – δεν διασυρθεί, εμείς ΑΥΤΟ θα γράψουμε»

*** «... γιατί η «δουλειά» που είχαν αναλάβει δεν ήταν να τιμωρήσουν τον ΠΑΟΚ. Αν μπορούσαν ασφαλώς θα το έκαναν. Ο στόχος τους ήταν να βγάλουν προς τα έξω ότι τα αδέλφια Σαββίδη διώκονται για μία υπόθεση του 2015. Τα υπόλοιπα ήταν απλά για να δικαιολογηθεί η κλήση» !

ΒΛΑΞ Ο ΙΔΙΟΣ Η ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ;

*** Ερώτηση : Και πες ότι πραγματικά «κάποιοι» ήθελαν να βγάλουν προς τα έξω την δίωξη των αδελφών Σαββίδη. Την ... ΕΕΑ θα χρησιμοποιούσαν ; Γιατί να το κάνουν αυτό ; Για να συγκεντρώσουν πάνω τους την μήνι των φανατικών, των κομπλεξικών και των ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ γραφίδων ;

*** Τι πιο ΑΠΛΟ, από το να ενημερώσουν ένα – δυό ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ πού ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ στη ρώσικη κουστωδία «εμπιστευτικά» για το θέμα ; Μέσα σε λίγα λεπτά, η είδηση θα είχε ... κρεμαστεί με μανταλάκια στην Ομόνοια. Πιστεύει δηλαδή κάποιος ότι για να διαδοθεί μία είδηση από πολιτικά κέντρα, θα χρησιμοποιούνταν οι επιστήμονες πού απαρτίζουν την ΕΕΑ ; Η θα πρέπει να είναι ο ίδιος βλαξ με περικεφαλαία, ή θα πιστεύει ότι απευθύνεται σε βλάκες. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

*** Στη συνέχεια, ο αρθρογράφος επιχειρεί να εξηγήσει, χρησιμοποιώντας νομικά επιχειρήματα, ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να τιμωρηθεί. Μα δεν νομίζω ότι υπήρχε κάποιος λόγος. ΟΛΟΙ οι ΝΟΗΜΟΝΕΣ Ελληνες το ξέρουν και το αντιλαμβάνονται αυτό. Περιττά τα νομικά, διότι δεν παίζουν κανένα ρόλο.

ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΟΥ ! ΕΙΣΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

*** Αλλά μπαίνουμε και στην ουσία, πού δεν είναι άλλη από την ύψωση ασπίδας προστασίας στον εργοδότη. «Τα όσα θα ακουστούν στις 30 Νοεμβρίου ενώπιον της ΕΕΑ θα έχουν σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον. Ωστόσο επί του παρόντος πρέπει να σταθούμε στη μεγάλη εικόνα. Η συγκεκριμένη Επιτροπή διορίστηκε από τον Αυγενάκη. Έναν πολιτικό αριβίστα που κατόρθωσε μετά από μία 4ετία να είναι πανθομολογούμενα ό,τι χειρότερο πέρασε ποτέ από το υφυπουργείο αθλητισμού. Το παιδί της Ντόρας δεν λειτουργεί μόνος του. Πολλώ δε μάλλον οι υφιστάμενοί του... Πραγματικά είναι απορίας άξιον αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλάβει τη μεγάλη ζημιά που του έχει κάνει ο Λευτέρης Αυγενάκης. Όταν βάζεις απέναντι σου με εχθρικές κινήσεις τα 2/3 της φίλαθλης Ελλάδας, τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος να περιμένεις και την απάντηση τους».

*** Εχουμε λοιπόν λέμε. Ο Αυγενάκης είναι ένας πολιτικός αριβίστας πού ... «πανθομολογούμενα» είναι ό,τι χειρότερο πέρασε ποτέ από το υφυπουργείο Αθλητισμού ! Και εδώ, εμφανίζεται στη σκηνή ο Αρχοντας Κουροπαλάτης κραυγάζων το παροιμιώδες "Υπουργάρα μου ! Είσαι ο μεγαλύτερος υπουργός Αθλητισμού όλων των εποχών»

*** Αλλά ειλικρινά, μπαίνω σε βαθύτατες σκέψεις σχετικά με την ... νοημοσύνη και την πολιτική αντίληψη του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όταν έχει ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ υφυπουργό Αθλητισμού τον ... χειρότερο πού έχει περάσει ποτέ απ' αυτή τη θέση. Και ... να μην το αλλάζει ! Τι πείσμα είναι αυτό ; Και τι ... εθελοτυφλία ! Να βάζεις απέναντί σου τα ... 2/3 της φίλαθλης Ελλάδας με ... «εχθρικές κινήσεις» ( ωχριά ο Ερντογάν, ρε παιδιά ! ) και συ να κρατάς τον Αυγενάκη ακόμα ; Και καλά δεν ξέρεις, δεν ρωτάς κι' όλας τον κ. Παπαθεοδώρου, να σου εξηγήσει τι πρέπει να κάνεις και ποιόν να βάλεις στη θέση του ; Πας γυρεύοντας δηλαδή !

*** Φινάλε. Οπου ... «βγαίνει ο μέγας τράγος, ο πρωταγωνιστής με ένα πριόνι, φοράει τενεκεδένιο στέμμα και ένα ζευγάρι παρωπίδες» όπως περιγράφει ο μέγας Νιόνιος. Διότι, γράφει, «σε ανύποπτο χρόνο, ο Σαββίδης τους χάλασε τη μαγιά. Τελείωσε τις πραγματικές συμμορίες που διηύθυναν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρωτοστάτησε στην έλευση ξένων διαιτητών. Συνέβαλε καθοριστικά προκειμένου να έρθει το VAR και να παρακολουθούμε τη σημερινή εξέλιξη του ποδοσφαίρου, όπου ο καθένας παίρνει πάνω κάτω αυτό που αξίζει».

ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

*** Οοολα αυτά λοιπόν, τα διέπραξε ο Ιβάν Ιγκνιατίεβιτς Σαμπίντι, πάντα κατά τον προσωπικό του υμνητή κ. Βασίλη Παπαθεοδώρου. Και εγώ θα σημειώσω ότι ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΕΙ ο αρθρογράφος. Ξεχνάει μερικά, ίσως τα πιο σπουδαία σε ό,τι αφορά την συμβολή του εργοδότη του στην «σημερινή εξέλιξη του ποδοσφαίρου». Όπως για παράδειγμα, την θεαματική είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο κραδαίνοντας το καλάζνικοφ, την συμβολή του στην εκλογική διαδικασία πολλών ΕΠΣ με τους απεσταλμένους του να περιηγούνται ανά την Ελλάδα φέροντες δώρα σαν πρώϊμοι αγιοβασίληδες, την συμμετοχή του σε ρόλο λαγού, στην διαδικασία πωλήσεως τηλεοπτικών αδειών, την αγορά και εν συνεχεία την πώληση στο υπερπολλαπλάσιο της αξίας της ΣΕΚΑΠ, την δωρεά από την κυβέρνηση τσιπροκαμμένων δημόσιας έκτασης, το χάρισμα εκατομμυρίων χρεών τα φιλέτα του ΟΛΘ, του Πόρτο Καράς και άλλα ... ων ουκ έστιν αριθμός ! Και απορώ πως και δεν του έχουν ακόμα ... στήσει άγαλμα στην Τούμπα. ( Ιδέα σου ρίχνω, Βασίλη, για σκέψου την προτομή του Ιβάν, έξω από τα γραφεία του sdna σου ! )

*** Οοολα αυτά λοιπόν, τα διέπραξε ο Ιβάν Ιγκνιατίεβιτς Σαμπίντι. Και ... «αυτό είναι κάτι που στη σημερινή Ελλάδα διώκεται. Και πρέπει να εξοντωθεί ηθικά, νομικά, ποδοσφαιρικά, ανθρώπινα, όπως δύναται. Ο ΠΑΟΚ στην προκειμένη είναι μια «παράπλευρη απώλεια». Ο Σαββίδης πληρώνει οικογενειακώς σε αυτή την υπόθεση τις σκοτεινές συναλλαγές ανάμεσα στα γνωστά διαπλεκόμενα μέρη. Είναι το τίμημα της κάθαρσης».

*** Δεν ξέρω κύριε αρθρογράφε, ποιο ακριβώς είναι το τίμημα «της κάθαρσης» πού έχεις διακρίνει και μας τσαμπουνάς. Ξέρω όμως πως λέγονται τα απόβλητα της κάθαρσης. ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ λέγονται, σκέτο καθάρματα. Τι, δεν είναι έτσι ; Και όταν ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ με οποιονδήποτε τρόπο με μία ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ ΛΕΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ.

Διαβάστε επίσης

Giorgi’s case: Η ανάλυση

Giorgi’s case: Η ανάλυση

Ο διάβολος, λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες. Γράφει στη στήλη του Πολλά... εν ολίγοις, ο Μανώλης Γαβαθιώτης.