Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

8 Φεβρουαρίου 2023: Η μέρα που συνευρέθηκαν Μπαλτάκος-Τζώρτζογλου

8 Φεβρουαρίου 2023: Η μέρα που συνευρέθηκαν Μπαλτάκος-Τζώρτζογλου
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 - 15:23

*** Κάποιος φίλος από την Κρήτη με πληροφόρησε ότι στο γλέντι της ΕΠΣ Ηρακλείου στις 8 Φεβρουαρίου, ο Μπαλτάκος ζήτησε και τηρήθηκε ... ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της θύρας 7 ! Ε, άμα είναι έτσι ... ***

8.02.2023 : Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ – ΤΖΟΡΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΤΟΥΓΚΕΔΑ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΘΛΙΨΗΣΚΑΙ ΠΕΝΘΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,

ΗΜΕΡΑ ΚΕΦΙΟΥ, ΓΛΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ... ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟ !

*** Η 8η Φεβρουαρίου ήταν αναμφισβήτητα η αποφράς ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πριν από 42 χρόνια, το 1981, στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης, 21 άτομα, 21 φίλαθλοι έχασαν τη ζωή τους από το τραγικό δυστύχημα, πού έμεινε γνωστό στην ιστορία ως τραγωδία της θύρας 7. Εκείνη η ημέρα είναι, εδώ και 42 χρόνια μέρα μνήμης, θλίψης και περισυλλογής αλλά και πένθους, πού αφορά το δημοφιλέστερο άθλημα στη χώρα μας. Ημέρα πού ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και δη σε διοικητικά πόστα, είναι ΗΘΙΚΑ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να πενθούν, ή τουλάχιστον να μην προκαλούν.

*** Αυτά όμως για κάποιους ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ, κάποιους νεόκοπους στο ποδόσφαιρο, κάποιες μαριονέτες του παρασκηνίου, κάποιους πού αποφάσισαν να γίνουν ΤΣΑΤΣΟΙ περίεργων αφεντικών για βιοποριστικούς κυρίως λόγους, δεν έχουν καμία σημασία. Γι' αυτούς, η 8η Φεβρουαρίου 2023, ήταν ημέρα χαλάρωσης, διασκέδασης, γλεντιού, χλιδής και promotion για προεκλογικές προφανώς σκοπιμότητες.

*** Τι έγινε λοιπόν στην Κρήτη, στις 8 Φεβρουαρίου βράδυ ; Αντιγράφω από το διαδίκτυο : «Στην επέτειο της μεγαλύτερης τραγωδίας του ελληνικού ποδοσφαίρου η ΕΠΣ Ηρακλείου θεώρησε ότι είναι καλό να κόψει την πίτα της, να διασκεδάσει και να γελάσει με τα ανέκδοτα του Μονιάκη ,παρόντος του προσκεκλημένου Μπαλτάκου».

*** Απαραίτητες οι επισημάνσεις. Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου Κρήτης, δηλαδή, ο γνωστός τύπος πρόεδρός της Νίκος Τζόρτζογλου, πού περιφέρει την προσωπικότητά του στις γενικές συνελεύσεις της Επο, ως τιμητής παντός επιστητού, όρισε την ημερομηνία της εκδήλωσης κοψίματος της πίτας, στις 8 Φεβρουαρίου σε γλετζέδικο νυχτερινό κέντρο της περιοχής. Λες και ... δεν ήξερε !

*** Πάμε παρακάτω. Προσκεκλημένος – λέει – ήταν ο Μπαλτάκος. Ο πρόεδρος ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ! Ο άνθρωπος πού ΣΤΗΘΗΚΕ από το ΒΡΟΜΕΡΟ ποδοσφαιρικό παρακράτος στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του ποδοσφαίρου. Ο τύπος πού «ευαισθητοποιείται» ακόμα και στην περίπτωση ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΟΥΣ ΕΥΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ προς την ομάδα πού του πρόσφερε το χρίσμα.

*** Αυτός λοιπόν ο τύπος, ΕΜΕΤΙΣΕ πάνω στο κουφάρι του ελληνικού ποδοσφαίρου, εμφανιζόμενος και συνδιασκεδάζων σε γλέντι μετά κρασοκατανύξεως της Κρήτης. Και εδώ, αντιγράφω απόσπασμα από την ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ ανακοίνωση της ΕΠΣ Ηρακλείου του Τζόρτζογλου : *** «Παράλληλα με τις βραβεύσεις που θα γίνουν και τα πλούσια δώρα που θα μοιραστούν θα υπάρχει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με το κρητικό συγκρότημα του Γρηγόρη Σαμόλη να αναλαμβάνει την διασκέδαση των προσκεκλημένων ενώ ο μοναδικός Στάθης Μονιάκης με τα ανέκδοτα και τις αστείες ιστορίες θα δώσει τις δικές του υπέροχες πινελιές»

ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ... ΜΑΝΟΥΧΟ ;

*** Μπράβο, ρε μάγκες. Και τι δεν περιείχε το πρόγραμμα του γλεντιού, έτσι ; Και βραβεύσεις ( φαντάζομαι θα βραβεύσατε και τον ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΗ της ελληνικής διαιτησίας Μανούχο, έτσι ; Αν δεν το κάνατε, να ... επαναλάβετε τη γιορτή και να τον καλέσετε, για να αποκαταστήσετε το ορθόν και το δίκαιον ). Και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με επιφανείς διασκεδαστές είχε, αλλά και ... ανέκδοτα με αστείες ιστορίες. Αυτό είναι πού λένε ... «απ' όλα έχει ο μπαχτσές». Και δόξα τω Γιαραμπή, ο ... ζωντανός μπαχτσές πού καλείται Τζόρτζογλου, διαθέτει πλουσιότατη ποικιλία.

ΕΝΘΡΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΜΕΖΟΥΡΟΜΕΤΡΗΤΗ

*** Εκεί λοιπόν την έβγαλε ο πρόεδρος της Επο το περασμένο Σαββατοκύριακο. Μια χαρά ζωή, μια ζωή χαρισάμενη. Ετσι είναι η ζωή για ορισμένους τυχερούς. Την ώρα πού οι άλλοι, οι πολλοί ΔΥΣΤΥΧΟΥΝ μέσα στο απόλυτο, στο ατέλειωτα βαθύ πένθος, αυτοί διασκεδάζουν ακούγοντας τραγούδια, ανέκδοτα και αστείες ιστορίες. Αστείοι άνθρωποι, με ΑΣΤΕΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.

*** Για τον Τάκη Μπαλτάκο, όμως, αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη, ήταν ένα ΣΥΝΗΘΕΣ Σαββατοκύριακο. Από τότε πού το θαυματουργό χέρι του Αρχοντα Μεζουρομετρητή τον ενθρόνισε στην κεφαλή της Επο, όλα του τα Σαββατοκύριακα ήταν γεμάτα ταξίδια, εκδηλώσεις, γλέντια, χαρές, αστεία, τραγούδια και χορούς.

*** Και έπεται συνέχεια, βεβαίως. Ιδού λοιπόν, η αφεντιά μου σε ... παγκόσμια αποκλειστικότητα σας αποκαλύπτω τη συνέχεια του εύθυμου οδοιπορικού του Τάκη Μπαλτάκου, πού συνεχώς ανακαλύπτει νέους (υπο)κόσμους μέσα στη μεγάλη εικόνα του ποδοσφαιρικού κόσμου. Σε συνδυασμό πάντα με την υπέρτατη διασκέδαση :

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΧΙΟΣ ! Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ... 40ΡΕΣ ΑΠ' ΤΟ ΒΟΡΡΑ ΚΑΛΕΙ ΜΠΑΛΤΑΚΟ

*** Τούτο το Σαββατοκύριακο λοιπόν, ο Τάκης Μπαλτάκος θα βρίσκεται (πρώτα ο θεός ) στη Χίο. Προσκεκλημένος φυσικά από την ΕΠΣ Χίου. Ξέρετε, την ΕΠΣ η οποία κατέχει ξεχωριστή θέση στην ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ η οποία αφορά τις εκλογές της Επο του 2017. Της Ενωσης της οποίας η διοίκηση ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ για κάποιες ... ΤΡΙΑΝΤΑΡΙΕΣ και ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΕΣ χιλιαρικάκιων πού κατέφθαναν από το βορρά για να ... ζεστάνουν το προεκλογικό κλίμα !

*** Μια και ο λόγος. Είμαι βέβαιος ότι ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ούτε ο Μάλαμας, ούτε οι Βαγγέλης ο Πουρλιωτόπουλος θα παραστούν στην εκδήλωση της ΕΠΣ Χίου. Και δικαιολογώ την μαντεψιά μου από το γεγονός ότι εκεί θα υπάρχουν κάποιες παρουσίες προσώπων, μάλλον ... ενοχλητικές γι' αυτούς. Ο Μπαλτάκος πάντως, θα είναι σίγουρα. Δεν έχει κανένα πρόβλημα ο γενναίος Μανιάτης να συναντηθεί με οποιονδήποτε. Εχει πλάτες αυτός. Περισσότερα όμως δεν ... έχει για σήμερα. Για να μη χαλάσουμε και τις εκπλήξεις, έτσι ;

ΣΚΟΡΠΙΣΕ ... ΘΛΙΨΗ Η ΣΛ2 : Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ !

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ... ΜΑΛΑΙΣΙΑ

*** Είδηση πού προβληματίζει ... με την καλή έννοια. Η Σούπερ Λίγκ 2, πρώην Β' Εθνική, αποφάσισε, λέει, να συνεχιστεί η «αναστολή» του πρωταθλήματος πού διοργανώνει ! πού σημαίνει ότι δεν θα έχουμε αγώνες ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο ! Πω, πω, τι πάθαμεεε !

*** Και ως πότε, λέει, θα συνεχιστεί η αναστολή ; Νομίζω έως ότου αποφασίσει ο Αυγενάκης να τους δώσει τα λεφτά πού θέλουν ! Και πόσα θέλουν ; Οσα, λένε, τους ... είχε υποσχεθεί. Και πόσα τους είχε υποσχεθεί ; Μα, όσα ... λένε αυτοί βέβαια. Τι δηλαδή, θα τους πούμε και ψεύτες τους ανθρώπους ;

*** Και πως θα ζήσουν στο μεταξύ ; Ε, όλο και κάτι θα βρεθεί στο δρόμο. Υπάρχει και η ... Μαλαισία. Για κάτι τέτοιες ώρες ανάγκης είναι ό,τι πρέπει. Λειτουργεί σαν ... γενόσημο, αν με πιάνετε

*** Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς, κάπου ο Αυγενάκης πιάστηκε οφσάϊντ. Αυτό πού είπε δηλαδή, ότι «το πρωτάθλημα της ΣΛ2 δεν φαίνεται και τόσο καθαρό», δεν είναι σωστό. Το σωστό θα ήταν να πεί ότι το πρωτάθλημα της ΣΛ2 δεν είναι ΤΟΣΟ ΒΡΟΜΙΚΟ όσο φαίνεται. Είναι ... ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ !

*** Και τώρα τι γίνεται, πού μας έχει καταπλακώσει η θλίψη ; Τι να σας πω. Ο καθένας θα αντιμετωπίσει το πλήγμα όπως μπορεί. Εγώ θα βάλω τη γάτα μου να κλαίει. Για σας δεν ξέρω...

*** Η στήλη του Μανώλη Γαβαθιώτη, Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κόκκινος Πρωταθλητής στις 10/2/2023. ***

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Μαύρες ώρες για τον Άρη!

Μαύρες ώρες για τον Άρη!

Η κατάρα του «πανό των αλητών» ξαναχτύπησε! Μπορεί να τον αδίκησε σε μια φάση ο Δανός διαιτητής, αλλά τον αγώνα έκρινε το φάρδος της βαζέλας. Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης.