Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η νίκη απόψε δεν είναι μόνο ανάγκη, είναι και υποχρέωση

Η νίκη απόψε δεν είναι μόνο ανάγκη, είναι και υποχρέωση
Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 - 13:50

*** «Ολυμπιακός : 44 γκολ 4 πέναλτι

  • Aεκ : 44 γκολ 6 πέναλτι ΠΑΟΚ: 36 γκολ 5 πέναλτι
  • Μπάογκ : 36 γκολ, 5 πέναλτι
  • Ποα : 34 γκολ 8 πέναλτι
  • Αλλά ... είναι κακός ο Ολυμπιακός φέτος και καλύτεροι οι άλλοι."
  • Ποτς γκένεν αυτό ;» ( Μάκης Σβολιαντόπουλος ) ***

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥ ΠΟΥ ΝΟΜΙΣΕ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ !

ΓΙΑ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΤΙΕΣ ...

Η ΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΝΑΓΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ

ΕΠΡΑΞΕ ΑΡΙΣΤΑ Ο ΜΙΤΣΕΛ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

*** Δεν πρόκειται βεβαίως να αναλύσω το γιατί ο Ολυμπιακός ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κερδίσει το σημερινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες. Δεν είναι πλέον ανάγκη η νίκη, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Και πολύ σωστά, κατά τη γνώμη μου και εφ' όσον αληθεύουν τα σχετικά ρεπορτάζ, ο Μίτσελ στο Ρέντη αναλώθηκε στην ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ κυρίως προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του. Σ' ένα τόσο σημαντικό, κομβικό για την επίτευξη των στόχων του πρωταθλητή, δεν είναι μόνο η ποιότητα, η κλάση και το υψηλό επίπεδο πού παίζουν ρόλο. Υπάρχουν κι' άλλα πράγματα, εξ ίσου σημαντικά.

*** Θα προσπαθήσω λοιπόν, με την εμπειρία των ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ στα γήπεδα και έχοντας παρακολουθήσει ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ πλην ελαχίστων από το 1952 μέχρι σήμερα και ΠΕΡΑ από την οπαδική μου τοποθέτηση, να χαρτογραφήσω τον σημερινό Παναθηναϊκό σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Τον Παναθηναϊκό πού ως δια μαγείας βρέθηκε σε απόσταση 14 βαθμών, σαν τον βάτραχο πού νόμιζε ότι έγινε πρίγκηπας, αλλά γρήγορα προσγειώθηκε στην πραγματικότητα.

*** Ο Πάο λοιπόν, όπως τον παρακολούθησα στους πιο πρόσφατους αγώνες του, δεν είναι ευκαταφρόνητος αντίπαλος. Το μεγάλο του μειονέκτημα, είναι ότι δεν διαθέτει βαθύ ρόστερ, υπό την έννοια ότι πίσω από τα πέντε – έξι ποιοτικά στελέχη της ομάδας του, δεν υπάρχουν εξ ίσου ικανοί αντικαταστάτες. Από την άλλη, σαν ατού του Πάο μπορώ να παραδεχτώ την ορμητικότητα, ταχύτητα, δύναμη, αντοχή και τακτική πειθαρχία των ποδοσφαιριστών του μέσα στο γήπεδο.

*** Θεωρώ καλύτερους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού τον έμπειρο Ισπανό Ρούμπεν Περέζ, τον τερματοφύλακα Μπρινιόλι με πολύ καλά ρεφλέξ, τον στόπερ Σένκεφελντ και βεβαίως τον ταχύτατο και διεισδυτικό εξτρέμ Παλάσιος. Αυτοί είναι εν ολίγοις πού ξεχωρίζουν με την ποιότητά τους σε ένα σύνολο μετρίων ή καλών ποδοσφαιριστών. Φυσικά, υπάρχει και ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, ο οποίος όμως δεν παίζει.

ΔΕΞΙΑ ΠΤΕΡΥΓΑ : ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

*** Ας δούμε τώρα τις μονάδες πού πιθανότατα θα παίξουν σήμερα, όπως τις είδα στον αγώνα εναντίον του Βώλου του Μπέου. Δεξί μπακ, πίσω από τον ταχύτατο διεμβολιστή Παλάσιος, είναι ο Βαγιαννίδης, με κύριο προσόν και αυτού, την ταχύτητα, πού δίνει μεγαλύτερη επικινδυνότητα στην δεξιά πτέρυγα της ομάδας. Από την άλλη όμως, ο Βαγιαννίδης είναι ΕΥΑΛΩΤΟΣ αμυντικά, διότι δεν γνωρίζει καλά την θέση και εύκολα χάνει τον αυτοέλεγχό του.

Ο ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΥΑΝΚΑΡ

*** Στα αριστερά ο Χουάνκαρ, επίσης γρήγορος πρώην εξτρέμ πού έγινε μπακ. Κύριο χαρακτηριστικό του η τεχνική κατάρτιση, αλλά περισσότερο το ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ μαρκάρισμα του προσωπικού του αντιπάλου, τακτική με την οποία προσπαθεί να καλύπτει τις αμυντικές του αδυναμίες.

*** Στα στόπερ δεσπόζει η φυσιογνωμία του Σένκεφελντ, ενός πολύ αξιόπιστου στόπερ. Οι ενίοτε παρτενέρ του Σάρλια και Μάγκνουσον δεν είναι τίποτα περισσότερο από πολλά μέτρια στόπερ μικρομεσαίων ομάδων Α' Εθνικής, χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές και αξιώσεις.

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΜΠΕΡΝΑΡ :

ΤΟ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΧΝΙΤΑΚΟΣ

*** Δίπλα στον αξιόμαχο Περέζ, είναι πάντα το γνωστό «κλαδευτήρι» των ελληνικών γηπέδων Κουρμπέλης, πού διεκδικεί επάξια τον τίτλο του πιο βρόμικου παίκτη του πρωταθλήματος από άλλους αριστείς του είδους, όπως οι Αραούχο και Αμραμπατ της Αεκ, ή ο Ντόουγκλας Αουγκούστο του Μπάοκ. Το ότι ο Κουρμπέλης καταφέρνει να δίνει συχνά το παρόν στο κέντρο της ομάδας, οφείλεται στην περίεργη ανοχή των διαιτητών στα ύπουλα και βάναυσα χτυπήματά του.

*** Ο Βραζιλιάνος Μπερνάρ, δεν είναι παρά ένας τυπικός Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής. Τεχνιτάκος, «πασαδοράκος», αρκετά κινητικός, έξυπνος και ευσυνείδητος, αλλά τίποτα το πολύ σπουδαίο. Βραζιλιάνοι σαν τον Μπερνάρ υπάρχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες στο διεθνές ποδόσφαιρο. Ουδεμία σχέση με την κλάση και την ποιότητα των Χάμες, Ινμπομ, Φορτούνη κ.λ.π. του Ολυμπιακού.

ΣΠΟΡΑΡ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

*** Ο Σπόραρ, είναι πονηρός σέντερ φορ, πού μπορεί ανά πάσαν στιγμή να κάνει τη ζημιά και θέλει συνεχή προσοχή. Τακτικά όμως, δεν μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα στην ομάδα του, αφού εκτός της αντίπαλης περιοχής δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα το αξιόλογο.

*** Ο Ιωαννίδης, τέλος, είναι ένα πολύ δυνατό παιδί, με αντοχές και πείσμα αλλά και ποδοσφαιρική πονηριά, πού μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε στιγμή έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης των αντιπάλων, ενώ μπορεί και να μαρκάρει πίσω, ενισχύοντας το πρέσινγκ της ομάδας του. Από την άλλη, πάντως, δεν τον θεωρώ αξιόλογο σκόρερ.

*** Αυτά, εν ολίγοις, για τον Παναθηναϊκό πού διεκδικεί το πρωτάθλημα, τον Παναθηναϊκό πού μας ισοφάρισε στη Λεωφόρο με το κάλπικο πέναλτι του Κέλλετ, τον Παναθηναϊκό πού έρχεται σήμερα με τη φιλοδοξία βασικά ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ από τον ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ολυμπιακό. Θα τα καταφέρει, λέτε ; Προσωπικά, είμαι αισιόδοξος περισσότερο από κάθε άλλη φορά για τη νίκη του Ολυμπιακού. Που μπορεί και να μην είναι τελικά όσο άνετη προσδιορίζεται από την ποιότητά του, αλλά βεβαίως, σε κάθε περίπτωση θα είναι νίκη ... τριών βαθμών.

Διαιτητής Πινέϊρο = Παγίδα

«Αγαπητέ Μανώλη, Μόλις έμαθα για την επιλογή των 3Μ (Μπαλτάκος, Μπένετ, Μάνταλος ) που είναι ο Πορτογάλος Πινέϊρο , ο VAR στον αγώνα Ολυμπιακός - Μπαουγκ στο Καραϊσκάκη όπου με υπόδειξη του ακυρώθηκε το ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Μπαουγκ . Οφείλω να ομολογήσω ότι μεγαλύτερο στήσιμο και παγίδα δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί αλλά ξεχάσαμε ποιο κάνουν κουμάντο στην ΚΕΔ , ΕΠΟ . Με όσα υπέστη μετά ο Πινέϊρο από την εξυγίανση ασφαλώς θα τρέμει το φυλλοκάρδι του μπας και σφυρίξει ακόμη και πλάγιο άουτ υπέρ του Ολυμπιακού και πρέπει να το έχουν καλά υπ´ όψιν τους ο Μίτσελ και οι παίκτες που κάποιος από την διοίκηση οφείλει να ενημερώσει όλους για όσα έχουν ενορχηστρωθεί από την συμμορία εις βάρος τους. Όλοι περιμένουμε να ξεπεράσουν Μίτσελ και παίκτες όλα τα εμπόδια μαζί και με του Πορτογάλου διαιτητή και να κεράσουν τον Βαζελο το ίδιο κοκτέιλ που κέρασαν στο Μπάσκετ και Βόλεϊ πρόσφατα. Με θρυλικούς χαιρετισμούς, Costas Zarmpalas»

Μανουχιάδα

*** «Καλησπέρα Μανώλη, Καλά δεν παλεύεσαι και δεν καταπίνεσαι με τίποτα ποιά , είναι δυνατόν να αμφισβητείς τον παράδεισο της Τούμπας με Μέγα Πορτιέρη τον Gagatsis Junior ; Ετσι συστήνεται στους ξένους διαιτητές που έχουν την ατυχία να σφυρίξουν ματς στην Τούμπα και κάνει ενίοτε την μετάφραση του φύλλου αγώνα που έχει γράψει ο 4ος διαιτητής που ως γνωστόν μιλά άπταιστα οποία γλώσσα ξέρει ο ξένος και γράφει Ελληνικά ακριβώς ότι του είπε ο ταλαίπωρος ξένος διαιτητής, που κοιτά συνέχεια το ρολόι του πως θα φύγει το γρηγορότερο από το αγγελικό περιβάλλον της φυσούνας και από το μπουντρούμι /καμαρίνι διαιτητών του γηπέδου κόσμημα που ΠΟΤΕ δεν έχει συμβεί το παραμικρό διότι ιπτάμενες Μαλαματίνες, πέτρες, μπουκάλια είναι δώρα προσφορές για την αντίπαλη ομάδα μαζί με ροχάλες για να δροσιστούνε από τα καπνογόνα και βαρελότα. Τώρα περί ερευνητικής δημοσιογραφίας που αναφέρεις , μάλλον ζεις σε άλλον πλανήτη. Με θρυλικούς χαιρετισμούς. Costas Zarmpalas»***

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

*** Η στήλη του Μανώλη Γαβαθιώτη, Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κόκκινος Πρωταθλητής στις 25/2/2023. ***

Διαβάστε επίσης

Κανένα λάθος ο Πινέιρο!

Κανένα λάθος ο Πινέιρο!

Ο Πορτογάλος κονομισάκιας εφάρμοσε άψογα τις εντολές που πήρε από τη συμμορία. Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης.