Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κανένα λάθος ο Πινέιρο!

Κανένα λάθος ο Πινέιρο!
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 - 15:22

*** Η αναμφισβήτητη ΑΛΗΘΕΙΑ έλαμψε στο ντέρμπι του Φαλήρου : Ο Παναθηναϊκός είναι η ΜΑΚΡΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ πού πέρασε φέτος απ' το Καραϊσκάκη ! ***

ΜΙΚΡΟΣ, ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΛΙΝΟΥΛΗΣ

*** Αυτό πάντως πού συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό, είναι κάτι σαν αυτοπροσδιορισμός της κλάσης, της ποιότητας και του επιπέδου του. Πανηγυρίζει για τις δύο ισοπαλίες πού ΑΠΕΣΠΑΣΕ με τα χίλια ζόρια και με ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ από τον Ολυμπιακό ! Δεν πανηγυρίζει δηλαδή διότι πήρε ΝΙΚΕΣ, αλλά ότι ... ΑΠΕΦΥΓΕ τις ΗΤΤΕΣ ! Μικρός, μικρούλης και πάντα ... βαζελινούλης ***

*** Είναι πραγματικά κρίμα κι' άδικο, είναι μεγάλη αμαρτία για ένα τιποτένιο πλάσμα της διαιτησίας να ξεπερνιέται, να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι. Η συνολική απόδοση αυτών των τεράστιων ποδοσφαιριστών, πού ΔΙΕΛΥΣΑΝ κυριολεκτικά την πρωτοπόρο ομαδούλα τοπικού ερασιτεχνικού, μας κάνουν να αγαπάμε, να λατρεύουμε ακόμα περισσότερο τον ΘΡΥΛΟ στη βαθμολογία και την έκαναν να μοιάζει με την ασύγκριτα κορυφαία ελληνική ομάδα ever, τον ΓΙΓΑΝΤΑ στο ποδόσφαιρο των νάνων ***

ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ... ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ Ο ΠΙΝΕΪΡΟ !

Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΚΟΝΟΜΙΣΑΚΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΑΨΟΓΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΑΛΑΝΘΑΣΤΑ ΤΟ «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ» ΜΕ ΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ :

ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ !

*** Καλημέρα και καλή Σαρακοστή. Για να τα λέμε καλά, καθαρά και Σαρακοστιανά λοιπόν, ξεκαθαρίζω εξ αρχής : Ο διαιτητής από την Πορτογαλία πού ακούει στο όνομα Πινέϊρο, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη ! Ούτε ένα, ούτε μισό λάθος έκανε ο Πινέϊρο. Το αντίθετο συνέβη. Ακολούθησε με σαφή και πάνω από κάθε πρόσχημα τρόπο, τις ΕΝΤΟΛΕΣ πού είχε πάρει και για τις οποίες ΕΙΧΕ ΑΜΟΙΦΘΕΙ.

*** Ετσι τα είδα, έτσι τα ερμηνεύω εγώ τα πράγματα. Ο Πινέϊρο ενήργησε ΣΕ ΟΛΕς Τις ΦΑΣΕΙΣ, από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, σαν ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ή πιο σωστά, σαν ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΦΟΝΙΑΣ πού έχει να ολοκληρώσει το ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ για το οποίο πληρώθηκε, πού έδειχνε ότι ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΤΡΑΙ κι' όλας, με την ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΖΑ του, όταν ΤΑΧΑΤΕΣ προσπαθούσε να ... «εξηγήσει» τα ανεξήγητα στα έκπληκτα θύματά του, τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

*** Για μένα, ο Πινέϊρο είναι ένα ΚΑΘΑΡΜΑ της διεθνούς διαιτησίας. Ένα πληρωμένο πιστόλι, πού ΔΕΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΥΕΙ, αλλά ΕΚΤΕΛΕΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ. Και εδώ, θα πρέπει να διευκρινίσω κλάποια πραγματάκια. Στη γλώσσα της διαιτησίας. Η λέξη «πληρωμένος» δεν εννοεί ντε και καλά χρηματική αμοιβή. Ο διαιτητής ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ με πολλούς τρόπους, κυριότερος των οποίων είναι ο ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ με τους συνεχείς ορισμούς.

*** Όταν στη χώρα μας υπάρχουν διαιτητές πού ΔΗΛΩΝΟΥΝ στην εφορία έσοδα 40 και 60 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ, ενώ το «βασικό» βιοποριστικό τους επάγγελμα είναι «υπάλληλοι του δήμου» με μηνιαίες αποδοχές γύρω στο ένα χιλιάρικο, δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις για το ΠΟΣΑ ΒΓΆΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ μέσω των συνεχών ορισμών.

*** Ο Πινέϊρο λοιπόν, είναι ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΙΣΤΟΛΙ. Χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς αναστολές, χωρίς κανένα συνειδησιακό πρόβλημα, απλά ΕΚΤΕΛΕΙ ΨΥΧΡΑ τις εντολές πού παίρνει. Το θέμα είναι διττό. Από τη μία, ο διαιτητής εντολοδόχος εκτελεστής. Από την άλλη, οι ΕΝΤΟΛΕΙΣ, πού συνήθως είναι μεσάζοντες. Αυτό πού ενώνει στη διαιτησία εντολείς και εκτελεστές, είναι ΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ.

ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ !

*** Ετσι είναι, κύριοι. Αυτός πού ΟΡΙΖΕΙ, κάνει και τα κουμάντα. Θυμάμαι μία κουβέντα πού άκουσα πρώτη φορά από τον ΣΟΦΟ της διαιτησίας Φάνη Γεωργίου ( δεν ξέρω αν ζεί αποτραβηγμένος από τα κοινά, εύχομαι να είναι καλά ) την εποχή εκείνη πού ήταν ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ της ελληνικής διαιτησίας. «Ο διαιτητής για ένα φύλλο αγώνα δίνει τα πάντα, ακόμα και τη γυναίκα του», μου είχε πεί και αυτό ήταν το πρώτο μάθημα «πρακτικής» πού πήρα για τη διαιτησία.

*** Φυσικά, δεν είναι ΟΛΟΙ οι διαιτητές έτσι. Και κυρίως στις ΕΞΗ ΧΩΡΕΣ ( Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία ) πού ανέφερε ο Ολυμπιακός στο έγγραφο αίτημά του προς την ΚΕΔ ( ματαιοπονεί βεβαίως απευθυνόμενος στην ΚΕΔ των «τριών Μ» - Μπένετ, Μπαλτάκος, Μάνταλος - και το ξέρει, αλλά τι άλλο να κάνει ; ) οι ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ και ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ διαιτητές είναι ελάχιστοι.

«ΔΟΝΤΙΑ» ΚΑΙ «ΒΗΣΜΑΤΑ» Ο ΜΠΕΝΕΤ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

*** Ο Μπένετ, με την διαιτητική του εμπειρία και γνωριμίες έχει και «βήσματα» και διασυνδέσεις σε βαθμό ώστε να ΓΝΩΡΙΖΕΙ «ποιοι, πού και πόσο». Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί στην πιάτσα η πληροφορία ότι ο Μπένετ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ «ΓΕΡΟ ΔΟΝΤΙ» στην Πορτογαλία και πως από εκεί αντλεί όποιο κατευθυνόμενο λαμόγιο χρειάζεται για παιχνίδια ντέρμπι, πού βεβαίως αφορούν βασικά τον Ολυμπιακό.

*** Λέγεται μάλιστα, ότι ο Πινέϊρο είχε βρεθεί και οριστεί ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ το κλάσικο του Καραϊσκάκη. Από κεί και πέρα, το αν ο Πινέϊρο ΚΟΝΟΜΗΣΕ ή απλά, εκτέλεσε εντολές εκείνων πού του δίνουν τους ορισμούς αυξάνοντας έτσι το εισόδημά του, δεν το γνωρίζω. Εύκολα όμως η Επο του Μπαλτάκου, πού λειτουργεί σαν ΕΧΘΡΟΣ του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη, θα μπορούσε να μου αποδείξει ότι ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, απλά δίνοντας στη δημοσιότητα όλη την ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ της ( αν ... υπάρχει ) με την Ομοσπονδία της Πορτογαλίας.

ΑΘΛΟΣ ΠΙΝΕΪΡΟ : ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΛΟΤΑΪ

*** Επιστρέφω στο «διαταύτα». Αυτό πού έγινε προχθές στο Καραϊσκάκη, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ διαιτησίας πού έχω παρακολουθήσει. Ο τύπος πού λέγεται Πινέϊρο, ξεπέρασε σε κυνισμό, θράσος, αλητεία, θεατρινισμούς, ακόμα και τον απίστευτο εκείνο Παλοτάϊ, τον τύπο πού έμεινε στην ιστορία για το Ολυμπιακός – Αντερλεχτ. Εκείνον πού κυνικά «έδωσε» την πρόκριση στην ομάδα πού ΤΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΕ, ενώ η άλλη πίστευε ότι θα [πέρναγε το παιχνίδι με το ... σταυρό στο χέρι !

*** Και εν κατακλείδι : Η κυριακάτικη ΚΛΟΠΗ της ΝΙΚΗΣ από τον Ολυμπιακό, με ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ τον Πινέϊρο, δεν είναι τίποτ' άλλο παρά ΕΝΑΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ, της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ πού ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Οι ΜΠΕΝΕΤ, ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ, ΜΑΝΤΑΛΟΣ της ΚΕΔ, πέτυχαν αυτό πού δεν είχε πετύχει κανένας προκάτοχός τους : Να βρούν και να φέρουν τον μεγαλύτερο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ διαιτητή πού κυκλοφορεί διεθνώς

*** Και πού - ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΈΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ - ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...

Διαβάστε επίσης