Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αχιλλέας Μπέος σε ρόλο... Ιουλίου Καίσαρα για τον τελικό

Αχιλλέας Μπέος σε ρόλο... Ιουλίου Καίσαρα για τον τελικό
Σάββατο, 13 Μαΐου 2023 - 17:20

*** Συνέβη κι' αυτό στο πουτ@ν@ριό του Γουδή : Ο «Μότσαρτ» πλάκωσε στο ξύλο τον «ψιλοφώνη» Τζακ ! ***

*** Πόσο θλιβερό είναι, αλήθεια, μια ολόκληρη κατηγορία ομάδων, η δεύτερη τη τάξει SL2, να ΕΚΑΡΤΑΤΑΙ οικονομικά από τη ΔΙΑΘΕΣΗ ενός ... Φιλιππούση ; ***

*** Απορία πολλών φίλων από την Κοκκινιά. Εκείνος ο τύπος της «ασφάλειας της ομάδας της Λαμίας» πού ... απολαύσαμε σε ζωντανή μετάδοση να μπαίνει στο γήπεδο και να χτυπάει βάναυσα τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ του Ιωνικού ; ***

*** Πάντως τον Πανουργιά τον παραδέχομαι. Εκανε ό,τι έπρεπε γι' αυτό τον τελικό και τελικά τα κατάφερε. Διαμαντόπουλος ο διαιτητής, είπαμε ***

*** Αληθεύει αυτό πού γράφτηκε σε εφημερίδα της «εξυγίανσης» ότι ο Κλέϊμαν είχε υπογράψει ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ και μάλιστα πριν από τον αγώνα του Βώλου, πού έληξε με 0-1 τον περασμένο Απρίλη ; Αν αληθεύει, ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ πράγματα ***

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ... ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ :

«Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ» ( ΑΛΛΑ ΜΕ ... ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟ ) !

ΤΟ «ΡΟΔΟ ΤΟΥ ΕΛΜΠΑΣΑΝ» ΕΧΕΙ ΑΓΚΑΘΙΑ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΙΒΑΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΜΠΑΡΗ ΔΗΜΑΡΧΟ !

*** Λοιπόν, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο κύβος ερρίφθη. Η μήπως ... δεν ερρίφθη ακόμη ; Θα έλεγα ότι ερρίφθη μεν, αλλά ερρίφθη με ... αστερίσκο !

*** Εξηγώ, για να μην αφήνω κενά. Το ο κύβος ερρίφθη αφορά, όπως ίσως υποψιαστήκατε, στον τελικό Κυπέλλου. Και αυτός πού αναφώνησε την περίφημη φράση, δεν ήταν αυτή τη φορά ο Ιούλιος Καίσαρας, αλλά ήταν ο ... Αχιλλέας Μπέος υπό την ιδιότητά του ( μία από τις πολλές ) ως δήμαρχος του Βώλου πού κάνει κουμάντο και στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Το Στάδιο πού κατασκευάστηκε με χρήμα τα του ελληνικού λαού, προκειμένου να «εξυπηρετήσει τους ΟΑ του 2004 και εν συνεχεία την ... «αθλούμενη νεολαία της Θεσσαλικής γής» και ... βάλ' τε όσο λαδόξυδο θέλετε.

*** Αυτό λοιπόν το Στάδιο, το κουμαντάρει ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος το παραχωρεί όπου και σε όποιον θέλει, το ανοίγει και το κλείνει κατά βούληση, ρυθμίζει ακόμη και το πόσοι θα παρακολουθήσουν τον αγώνα, πόσες προσκλήσεις θα δοθούν και τι μέτρα ασφαλείας θα παρθούν, ή δεν θα παρθούν.

*** Όλα αυτά, όχι μόνο επειδή είναι δήμαρχος, αλλά επειδή είναι ... Μπέος ! Βλέπετε, δήμαρχοι υπάρχουν πολλοί, Μπέος όμως μόνον ένας ! Ενας και μοναδικός. Για πέστε μου δηλαδή, ποιος άλλος θα ήταν σε θέση να συνομιλήσει διαδοχικά και να συνεννοηθεί με Ιβάν Σαμπίντι και Δημήτρη Μελισσανίδη και να τους ... επιβάλλει τις απόψεις και τα θέλω του ;

*** Δεν τα λέω εγώ αυτά, αγαπητοί φίλοι. Δεν είναι αποκυήματα μιάς περιοδικής δημοσιογραφικής διαστροφής. Ο ίδιος ο Αχιλλέας Μπέος τα λέει και ιδού : «Με τους ερασιτεχνικούς, κατά την πιο επιεική έκφραση, χειρισμούς, που έκπληκτη η φίλαθλη κοινή γνώμη παρακολουθεί, οδηγηθήκαμε στο τραγικό αδιέξοδο να μην είναι δυνατή η διεξαγωγή του τελικού σε γήπεδο στην Ελληνική Επικράτεια!

*** Τούτου δοθέντος – συνεχίζει - και κατόπιν των κατ' ιδίαν συζητήσεων με τους ιδιοκτήτες των δύο ομάδων του τελικού, κ.κ. Μελισσανίδη και Σαββίδη, τους έντονους προβληματισμούς των οποίων κατανοώ, αποφάσισα να ανακαλέσω την απόφασή μου για τη μη παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος»

*** Σκεφτείτε τώρα και πέστε μου, ποιος άλλος δήμαρχος σ' αυτό τον καταραμένο τόπο θα ήταν σε θέση να κατανοήσει τους προβληματισμού του Ιβάν και του Μελισσανίδη πού – όπως κατά κανόνα συμβαίνει – συμπίπτουν με ... σατανική ακρίβεια ;

*** Τους άκουσε λοιπόν ο δήμαρχος Μπέος τους προβληματισμούς και – όπως λέει – αποφάσισε να ανακαλέσει την απόφασή του και να παραχωρήσει το Στάδιό ΤΟΥ για τη διεξαγωγή του τελικού εν Ελλάδι και όχι στα πέρα μέρη και τους ξένους τόπους. ΦΥΣΙΚΑ, θα ήταν παράξενο και αφύσικο για την φύση του δημάρχου, να ανακαλούσε και τις πεζοδρομιακές ύβρεις πού εκτόξευσε εναντίον της διοικήσεως της Επο. Η οποία, ως είθισται, τις κατάπιε αμάσητες.

Ο ΧΑΡΡΥ ΠΟΤΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΜΠΑΝΕΖΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥ

*** Οσο θλιβερά και αν φαίνονται όλα αυτά, δυστυχώς είναι αληθή και ακριβέστατα. Αλλά κάπου εδώ σταματάμε το (ανεξάντλητο) κεφάλαιο «Μπέος» της ιστορίας μας και επιστρέφουμε στο κεφάλαιο «αστερίσκος» για το οποίο μιλήσαμε στην αρχή. Δεν είναι δική μου «εφεύρεση» ούτε αυτό το σημείο. Ανήκει στην Επο και ιδού η σχετική αναφορά στην επίσημη ανακοίνωση :

*** Στο Πανθεσσαλικό και κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός Κυπέλλου. Αν όμως για οποιονδήποτε λόγο αντικειμενικό και μη προβλέψιμο σήμερα δεν καταστεί δυνατή η διεξαγωγή του αγώνα κατά την ως άνω ημερομηνία και ώρα, η Εκτελεστική Επιτροπή εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Μπαλτάκο, όπως ορίσει τη διεξαγωγή του Τελικού Αγώνα στο Elbasan Arena, στην πόλη Ελμπασάν της Αλβανίας, κατά την ίδια ή την αμέσως επόμενη διαθέσιμη και αντικειμενικά εφικτή ημερομηνία

*** Αυτός είναι ο ... αστερίσκος πού λέγαμε. Ενας αστερίσκος στα τίμια χέρια του Μπαλτάκου να τον χειριστεί όπως θέλει. Γιατί όμως οι δουλοπάροικοι της συμμορίας αναφέρθηκαν σε αστερίσκο ; Δεν θυμάμαι να έχω ξαναδιαβάσει απόφαση της Επο με αστερίσκο, δηλαδή «υπό προϋποθέσεις» και θα σας πω τι περνάει απ' το φτωχό μου το μυαλό.

*** Κατά την ταπεινή μου άποψη λοιπόν, η απλόχερη κίνηση του Μπέου να «επιτρέψει» την διεξαγωγή του τελικού στο Πανθεσσαλικό, δεν έχει «σταντάρει» την ΑΔΕΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ εκεί, διότι ΑΥΤΗ Η ΑΔΕΙΑ ΔΙΔΕΤΑΙ μόνον ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και άλλες ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

*** Επομένως, αν έρθει εκείνη η ώρα της κρίσεως ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ, όσο καλές και στενές σχέσεις και να έχει ο δήμαρχος Μπέος με τις διάφορες «αρχές διαχείρισης» πού ο ίδιος έχει διορίσει, τελικός στο Πανθεσσαλικό, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

*** Πολύ απλά, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Αλλά κάπου δεν θα πρέπει να γίνει ; Για να έχουν το κεφαλάκι τους ήσυχο λοιπόν, οι δουλοπάροικοι έβαλαν στην απόφασή τους και το ... Ελμπασάν της Αλβανίας, πού ... μπορεί και να μην είναι (το πιθανότερο ) ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ διαθέσιμο !

ΑΓΚΑΘΙ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

( ΟΧΙ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ )

*** Λεπτομέρεια. Μόλις χθες οι σχέσεις της χώρας μας με την Αλβανία του Εντυ Ράμα, «αναταράχτηκαν», λόγω της σύλληψης ενός ομογενούς αντιπάλου του καθεστώτος πού κατέβαινε υποψήφιος για δήμαρχος στη Χιμάρα ! Αυτή τη στιγμή πού γράφω δεν ξέρω αν υπήρξαν κι' άλλες εξελίξεις, αλλά θεωρώ το θέμα αυτό ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ και ίσως να αποτελέσει αρνητικό παράγοντα στη διάθεση του γηπέδου από τους Αλβανούς, αν χρειαστεί.

*** Αυτά, όμως, είναι ψιλά γράμματα για τους δουλοπάροικους. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, όσες αποτυχίες εμφανιστούν στο δρόμο λόγω ανεπανάληπτης ανικανότητας στο διοικείν, αυτοί θα συνεχίσουν ανυποχώρητοι και ασυγχώρητοι συνάμα να ... «βρίσκουν λύσεις» εν συνεχεία, να ... «βρίσκουν αστερίσκους» για τις «λύσεις» πού «έχουν βρεί» !

*** Απίστευτοι, ανεπανάληπτοι, αλλά και απαράδεκτοι. Και αποκρουστικοί πάνω απ' όλα ...

*** Η στήλη του Μανώλη Γαβαθιώτη, Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κόκκινος Πρωταθλητής στις 13/5/2023. **

Διαβάστε επίσης