Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι μας έδειξε ο Ολυμπιακός της Αυστρίας

Τι μας έδειξε ο Ολυμπιακός της Αυστρίας
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 - 16:30

(ΛΕΖΑΝΤΑ) : *** Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Πάοκ, Ali Samata. Γνωστότερος με το παρατσούκλι "Ali Fafouti" ***

*** Αναρωτιέμαι αλήθεια, εκτός της ευκαιρίας να μας ανακοινώσει ότι «στο μέλλον θα διεξαχθεί τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης και στο ... Βοτανικό», υπήρχε κανένας άλλος λόγος για την παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη στην παρουσίαση του τελικού Σούπερ Καπ της 16ης Αυγούστου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ; ***

*** Η έμπνευση του Μπαλτάκου για την πάταξη των στημένων, «στους τρείς φακέλους sportradar να αποβάλλεται η ομάδα» δεν σας θυμίζει εκείνο τον παλιό κανονισμό της αλάνας ... «στα τρία κόρνερ πέναλτι» ; Μιλάμε για εξήντα χρόνια πίσω, έτσι ; ***

ΦΥΚΙΑ ΚΑΙ ΟΣΤΡΑΚΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ

*** Άλλο πάλι και τούτο. «Ο Μπότο την πλήρωσε τη νύφη", λένε οι αφελείς Ουγκάνοι και απορούν. Αλήθεια δηλαδή, αν δεν την πλήρωνε ο Μπότο, ποιος θα την πλήρωνε ; Ο ... «Τηλέμαχος» Κυριάκος, ή ο Μάκης Γκαγκατσάκος ; Αμ, ΠΡΩΤΑ θα φύγει ο ... Ιβάν ο ίδιος με τα παλικάρια του και ΜΕΤΑ ο Μάκης. Φύκια και όστρακα έχει πιάσει στην καρέκλα του και δεν τον ξεκολλάει καμία δύναμη, κορόϊδα, έ κορόϊδα ***

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ – ΠΡΩΪΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΤΙ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

«ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ» ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΣΘΗΚΩΝ :

ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΣΙΝΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

*** Δεδομένων των συνθηκών και των περιστάσεων, θα έλεγα ότι στο χθεσινό φιλικό του με την Σαμπάχ από το Αζερμπαϊζάν, ο Ολυμπιακός δεν τα πήγε άσχημα. Σε πολλούς τομείς ικανοποίησε, σε άλλους ήταν μέτριος.

*** Κεφάλαιο 1ο : Ας τα πάρουμε όμως ένα, ένα. Πρώτα οι συνθήκες και οι ιδιαιτερότητες. Αυτό το παιχνίδι, ήταν το τρίτο και τελευταίο φιλικό για το αρχικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας στην Αυστρία. Ο κύκλος αυτός έκλεισε για την ομάδα χωρίς ήττα. Με απολογισμό μία νίκη και δύο ισοπαλίες.

*** Μία σημαντική ιδιαιτερότητα ήταν ότι το παιχνίδι έγινε σε μάλλον «αντιποδοσφαιρική» ώρα και κάτω από διόλου φιλικές συνθήκες, με θερμοκρασία άνω των 32 βαθμών, πού για την Αυστρία σημαίνει ότι και η θερμοκρασία 40 βαθμών στην Ελλάδα. Τέλος, η αποστολή θα αναχωρούσε για το ταξίδι επιστροφής στην Ελλάδα λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα. Κάτι πού δεν συμβαίνει συχνά και φυσικά επηρεάζει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

ΣΑΜΠΑΧ, ΑΛΛΑ ... ΧΩΡΙΣ «ΣΟΥΛΗ»

*** Κεφάλαιο 2ο : Η αντίπαλος. Αντίπαλος του Ολυμπιακού, ήταν μία ομάδα από το Αζερμπαϊζάν, ονομαζόμενη Σαμπάχ. Ουδεμία σχέση με την αλησμόνητη ... Σούλη Σαμπάχ βεβαίως. Η Σαμπάχ τερμάτισε πέρυσι 2η στη βαθμολογία, μετά την ικανότατη Κάραμπαγκ και συμμετέχει στο Γιουρόπα.

*** Πρόκειται για εξαιρετικά γυμνασμένη ομάδα με διαρκές πρέσινγκ και γρήγορη ανάπτυξη. Υστερεί λόγο στην αποτελεσματικότητα, παρά την παρουσία του Γεωργιανού φορ Βολκόβι, πού πέτυχε και το γκολ εναντίον του Ολυμπιακού από δύσκολη θέση. Για τους παίκτες του στοιχήματος, νομίζω ότι πρόκειται για κλασική «ομάδα του χι», ακόμα και με πολύ δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες.

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΟΙ ΠΕΡΣΙΝΟΙ

*** Κεφάλαιο 3ο : Η ομάδα. Κακά τα ψέματα. Συμπεράσματα για τον ΝΕΟ Ολυμπιακό δεν μπορεί να βγάλει κανείς, διότι απλά, ακόμη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟΣ. Ο,τι έχουμε δεί ως τώρα στα φιλικά, αφορούν την ΠΕΡΣΙΝΗ ομάδα, με μία μόνο εξαίρεση : Την ενενηντάλεπτη παρουσία του Ιμπόρρα και την 25λεπτη του Κίνι. Επομένως τα συμπεράσματα για την απόδοση της ομάδας στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, αφορούν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παλιοί παίκτες, οι περσινοί.

*** Κεφάλαιο τέταρτο : Οι βελτιωμένοι. Ξεκινάω από τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, Νομίζω πως η βελτίωσή του είναι θεαματική. Πέρα από τους τομείς της οξυδέρκειας και της ψυχραιμίας, ο Τζολάκης έχει βελτιωθεί στις εξόδους, αλλά και στους χειρισμούς της μπάλας με τα πόδια. Πρόσεξα ιδιαιτέρως τις μακρινές του μεταβιβάσεις. Είχε ευστοχία σε ποσοστό πάνω από ενενήντα τοις εκατό. Μία απ' αυτές, χθες, παραλίγο να εξελιχθεί σε ασίστ.

*** Βελτιωμένοι αρκετά φαίνονται οι δύο εκ των τριών στόπερ, ο Μπά και ο Παναγιώτης Ρέτσος, αλλά περισσότερο ο δεύτερος. Νομίζω ότι με τον κορυφαίο και πάντα σταθερό Ντόη, φτιάχνουν μία εξαιρετικά υπολογίσιμη αμυντική γραμμή, πού με την ΒΕΒΑΙΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ και άλλου ΕΜΠΕΙΡΟΥ και ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ στόπερ, θα γίνει απροσπέλαστη.

*** Αυτός πού παρουσιάζει την μεγαλύτερη βελτίωση, βεβαίως, σχετικά με πέρυσι, είναι ο Ελ Αραμπί. Ανανεωμένος σε βαθμό πού προκαλεί έκπληξη, έβγαλε σχεδόν ολόκληρα τα τρία φιλικά και βεβαίως, σκόραρε στα δύο και χθες είχε πάλι δοκάρι ! Σίγουρα, τον ωφέλησε η αποχώρηση του Μπακαμπού, πού, με διαφορετική ανάγνωση, σημαίνει ότι ο Ελ Αραμπί ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ θα αποδεχτεί τον ρόλο του «δεύτερου πιστολιού» στην ομάδα.

*** Πολύ καλό βλέπω και τον Καρβάλιο στα χαφ. Νομίζω ότι άνετα ο Μαρτίνεθ μπορεί να του εμπιστευθεί το Νο8, σε περίπτωση πάντα πού δεν θα μπορεί ο αναντικατάστατος Χουάνγκ Ινμπομ.

ΟΛΕΓΚ, ΡΟΝΤΙΝΕΪ, ΝΤΟΗ : ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ

*** Κεφάλαιο 5ο : Οι σταθερές αξίες. Οι πλάγιοι οπισθοφύλακες, Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ και Ροντινέϊ. Για τον πρώτο, ούτε θέλω να σκέπτομαι ότι μπορεί να φύγει. Προσωπικά, τον θεωρώ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ. Αν μείνει στην ομάδα, έχει ΚΑΠΑΡΩΜΕΝΗ τη θέση του ακόμα και αν έρθει για αντικαταστάτης του ο ... Αβράμ Πάπας αυτοπροσώπως !

*** Από κει και πέρα, ο ΟΡΕΞΑΤΟΣ Ροντινέϊ, είναι ένα ακόμη πανάκριβο έπιπλο υψηλής ποιότητας στο ερυθρόλευκο σαλόνι. Και όσοι τον κατηγορούν για το πέναλτι πού έκανε στο προηγούμενο φιλικό, απλά δεν πρόσεξαν ότι ΓΛΙΣΤΡΗΣΕ και έπεσε, παρασύροντας τον αντίπαλό του. Σταθερότατος σε ΥΨΗΛΑ επίπεδα και ο Ανδρέας Ντόη, πού έχει εξελιχθεί σε ΚΟΛΩΝΑ της κεντρικής αμυντικής γραμμής.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ :

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Φυσικά, για τον ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΗΓΟ, τον Κώστα Φορτούνη, δεν μπορεί να υπάρξει κουβέντα για στασιμότητα. Ο Φορτούνης ήταν, είναι και θα είναι, για ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ακόμη, ο αδιαφιλονίκητος ΗΓΕΤΗΣ της ερυθρόλευκης ομάδας. Είναι ο παίκτης πού μπορεί, στην κυριολεξία, να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του, με τις ενέργειές του.

ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΤΗΣ ... ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΟ

*** Βελτιωμένο βλέπω και τον Γιώργο Μασούρα, πού άρχισε και πάλι να σκοράρει. Ο Μασούρας, κοντεύει να φτάσει στα επίπεδα του ... Μασούρα της Εθνικής Επο, σε αντίθεση με τους άλλους διεθνείς, τον Μπουχαλάκη, τον Βρουσάϊ και τον Ανδρούτσο, πού προς το παρόν διακρίνονται μόνο για την φιλότιμη διάθεσή τους.

*** Για τον Ραμόν, πολύ δύσκολα θα με κάνει να αλλάξω άποψη. Δεν με πείθει για παίκτης του Ολυμπιακού. Μπορεί να κάνω και λάθος και μακάρι να κάνω λάθος, αλλά ψέματα δεν μπορώ να γράψω.

*** Για τους νέους, τον πανύψηλο Ιμπόρρα και τον ... «αριστεροδέξιο» (!) Κίνι, ας περιμένουμε καλύτερα το επόμενο φιλικό, για να έχουμε να πούμε κάτι ουσιαστικό.

Διαβάστε επίσης