Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Καίγεται» το ελληνικό ποδόσφαιρο από τον λίβα της σήψης και της διαφθοράς

«Καίγεται» το ελληνικό ποδόσφαιρο από τον λίβα της σήψης και της διαφθοράς
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 - 17:18

ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΡΑΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ...

ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΒΑ ΤΗΣ ΣΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ... ΜΗΤΡΩΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ : «ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ»

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ : «ΔΙΑΤΡΑΝΩΘΗΚΕ Η ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΟΦΕΛΟΣ» !!!

*** ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ Η ΒΡΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΜΠΟΧΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

*** Κλείνει μήνας σήμερα από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, όπου αναδείχθηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και εδώ και ένα μήνα, από τον υπουργό Αθλητισμού δεν έχουμε παρατηρήσει καμία, μα καμία απολύτως στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

*** Θα πρέπει, άραγε να αποδώσουμε αυτή την κραυγαλέα απουσία στη σοφή λαϊκή παροιμία πού λέει πως ... «του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ» ; Κανείς δεν μπορεί να συμπεράνει, ούτε καν να υποθέσει, τίποτα ακόμη. Ας πούμε πως είναι σχετικά νωρίς.

*** Όμως, ο χώρος του ελληνικοί ποδοσφαίρου ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΖΕΤΑΙ και αυτό πού ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ τούτη την ώρα από την Πολιτεία, είναι η προσήλωση στη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, η ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ και η ΔΙΑΘΕΣΗ για ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

*** Προσέξτε τώρα τι γίνεται. Χθες το μεσημέρι λοιπό, ο κ. Οικονόμου δέχτηκε στο γραφείο του τον Μπαλτάκο. Επρόκειτο, λέει, για εθιμοτυπική συνάντηση. Το τι είπαν, συζήτησαν και ελάλησαν, μόνο οι δυό τους το ξέρουν. Ισως και ο ... μεταφραστής, αν βέβαια χρειαζόταν να είναι παρών.

*** Τέλος πάντων, μετά τη συνάντηση εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση και η ΓΓΑ και η Επο. Η Επο γράφει ότι «σ' αυτή τη συνάντηση γνωριμίας διατρανώθηκε η θέληση και των δυο πλευρών για συνεργασία προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου».

*** Σαφής δηλαδή η αναφορά για συνεργασία. Απ' τη μεριά του όμως ο υπουργός λέει άλλα. Ότι «επισημάνθηκε ότι η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, να μην περιοριστεί σε ρόλο παρατηρητή, αλλά να λειτουργήσει ως μέρος της λύσης των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου και ως εγγυητής της αναβάθμισής του τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνές περιβάλλον, επιμένοντας στη νομιμότητα, τη διαφάνεια και το ευ αγωνίζεσθαι»

*** Δηλαδή, ότι μίλησε στον Μπαλτάκο ευθέως για ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της Πολιτείας στα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επίσης, ότι αναφέρθηκε στην τήρηση της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και του ( κακόμοιρου ... ) ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ.

*** Σωστά και πρόσβαρα όλα αυτά πού αναφέρονται στην ανακοίνωση του υπουργού και μακάρι να είναι έτσι. Από την άλλη όμως, αυτό πού ΠΡΕΠΕΙ να γίνει τάχιστα και ΠΡΙΝ ξεκινήσει η νέα περίοδος, είναι να τοποθετηθεί ο κ. Οικονόμου ΞΕΚΑΘΑΡΑ και ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του ελληνικού ποδοσφαίρου για τα οποία εκδήλωσε πρόθεση ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – και πολύ σωστά έπραξε.

*** Αν δηλαδή θεωρεί ως κορυφαία, προβλήματα όπως πχ το μητρώο των σωματείων, τότε δεν υπάρχει καμία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ παρέμβασης και επίλυσης κανενός ΦΛΕΓΟΝΤΟΣ προβλήματος. Να μας πεί ο κ. Οικονόμου και να ξεκαθαρίσει αν η ΟΜΗΡΙΑ της ΕΠΟ στην γνωστή ΣΥΜΜΟΡΙΑ που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

*** Να πεί ο κ. Οικονόμου αν η ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ, η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ και η ΜΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ της Επο ΣΤΑ ΝΌΜΙΜΑ, αποτελεί πρόβλημα. Να ξεκαθαρίσει ο κ. Οικονόμου αν το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με αυτή την ίδια, την ΑΜΑΡΤΩΛΗ και ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΚΕΔ των Μπένετ, Μάνταλου και σία στη ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.

*** Να ξεκαθαρίσει ο κ. Οικονόμου αν επιθυμεί την ΠΛΗΡΗ και ΑΠΟΛΥΤΗ εφαρμογή της περίφημης «ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ» για την οποία έχει εκτεθεί προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης. Να πεί ο κ. Οικονόμου πως σκέπτεται να ενεργήσει μετά την συγκλονιστική έκθεση της κυρίας Μπιτζούνη για την ΣΗΨΗ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΒΡΟΜΑ, ΜΠΟΧΑ στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

*** Διότι ΑΥΤΑ είναι πού ΚΑΙΝΕ και ΖΕΜΑΤΑΝΕ, υπουργέ μου, εν μέσω καύσωνος και ΟΧΙ το ... μητρώο, πού στο κάτω – κάτω της γραφής είναι ΝΟ0ΜΟΣ ΤΟΥ ΚΞΡΑΤΟΥΣ πού ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί. Και είναι ντροπή να θέτουμε υπό συζήτηση και ίσως ... διαπραγμάτευση ένα ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ που ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ και ΕΤΣΙΓΟΥΣΤΑΡΙΚΑ δεν εφαρμόζει μία αθλητική ομοσπονδία. ΝΤΡΟΠΗ !

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

ΖΗΤΗΣΕ Ο «ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ» ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

ΕΝΤΟΝΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ : ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΒΑΝ ... ΚΙ' ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ !

*** Οπα της ! Οι εξελίξεις προδιαγεγραμμένες και προβλεπόμενες. Ο Τέλης Μυστακίδης, μαθαίνω ότι ζήτησε επισήμως στοιχεία από την Ουέφα για τον Πάοκ ! Τι σημαίνει αυτό ; Διαβάστε :

*** Κατ' αρχήν, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ο Τέλης Μυστακίδης. Πολλά δεν ξέρω, αλλά διαβάζω : «Ο άγνωστος Ελληνας δισεκατομμυριούχος Τέλης Μυστακίδης το 2019 βρίσκονταν στη λίστα του «Forbes» ως ένας από τους τέσσερις Έλληνες δισεκατομμυριούχους που περιλάμβανε η λίστα, πίσω από τους Φίλιππο Νιάρχο και τον Σπύρο Λάτση.

*** Ο 57χρονος Τέλης Μυστακίδης, με οικονομικές σπουδές στο London School of Economics, εργάζονταν στην Glencore από το 1993 έως και το 2018 ως επικεφαλής των τμημάτων χαλκού, ψευδαργύρου και μολύβδου της επιχείρησης.

*** Ο Ελληνας δισεκατομμυριούχος γεννήθηκε στη Ρώμη, πόλη στην οποία υπηρετούσε τότε ο πατέρας του ως επιστημονικός σύμβουλος (από τη θέση του βιολόγου θαλάσσης) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση του υποσιτισμού (FAO), ενώ αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά του στη Μεγάλη Βρετανία» κλ.π. κλ.π.

*** Για τα υπόλοιπα – και πολύ ενδιαφέροντα – βιογραφικά του κ. Μυστακίδη, ανατρέξτε στο De – Facto Team της 10 Δεκεμβρίου 2021, όπου για πρώτη φορά αναφέρθηκε το όνομά του ως υποψηφίου αγοραστή του Πάοκ.

*** Φυσικά. Τα περί αγοράς του Πάοκ από τον συγκεκριμένο, δεν είναι ακόμα σίγουρα και ασφαλή, Όμως – και αυτό έχει σημασία αυτή τη χρονική συγκυρία - είναι ότι ο φίλος μας ο Ιβάν είναι ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ και γι' αυτό έχει βγάλει στο σφυρί όλα τα ... «ασημικά» της ομάδας του. Πού δεν είναι και πολλά, έτσι όπως την κατάντησε πλέον. ***

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ... ΛΑΒΑΪ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΒΑΪ !

*** Φωτιά και ... λαβάϊ, λέει, ο φίλος μας ο Λιβάϊ ! Και από παιχνίδι σε παιχνίδι ανεβαίνει η τιμή του. Μετά από εκείνο το αξέχαστο 5-0 επί της ερασιτεχνικής ομάδας της Σειχτήρ Ντόνατς, η τιμή του εκτοξεύτηκε στα 21,5. Τόσα, λέει πρόσφερε η Λανς, αλλά ο επενδυτής αρνήθηκε.

*** Προχθές, ο ποδοσφαιριστής – μαγνήτης των κουτόφραγκων πέτυχε άλλα δύο γκολ επί του Βώλου του Μπέου και η τιμή του εκτοξεύτηκε στα ... 30 εκατομμύρια ευρώ ! Τι δηλαδή, δεν το περιμένατε, ότι θα έβαζε πλάτη και ο καλός φίλος Αχιλλέας ;

*** Όχι, φίλοι μου, δεν τα λέω εγώ τα περί τριάντα εκατομμυρίων. Οι ΑΡΔοαεκτζήδες τα γράφουν. Ξέρετε, εκείνοι πού έλεγε ο Κετσπάγια ότι ... για ένα σουβλάκι σου γράφουν ό,τι θέλεις. Ακριβώς αυτοί !

*** Είδα τις γκολάρες του Λιβάϊ στο βίντεο του αγώνα. Δείτε του και σείς και θα γελάσετε. Στο πρώτο, ο τερματοφύλακας του Βώλου Κόστιτς έπιασε τη μπάλα, αλλά επειδή ήταν λερωμένη με ακαθαρσίες και μύριζε, την άφησε να του φύγει και ο Λιβάϊ μόνος με άδειο το τέρμα, κατάφερε να σκοράρει.

*** Στο δεύτερο, οι κεντρικοί αμυντικοί του Βώλου άφησαν την Λιβάϊ μόνο μέσα στην περιοχή και απλά τον παρακολούθησαν να σκοράρει πάλι απ' το ίδιο σημείο, εντελώς μόνος με την εστία άδεια στο οπτικό του πεδίο.

*** Νομίζω ότι αυτή είναι και η τελευταία ευκαιρία προσφοράς εκατομμυρίων από τη Λάνς. Διότι αν δεν τα σκάει τώρα πού το αγόρι μας σκοράρει αφειδώς, πότε θα τα δώσει ; Όταν γίνει κανένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ παιχνίδι ; ***

Διαβάστε επίσης