Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα... περιέργα του Κόζιτσε

Τα... περιέργα του Κόζιτσε
Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 - 16:20

*** Το να μπεις με το δεξί στην Ευρώπη, είναι σίγουρα καλό, αλλά όχι το βασικό. Το σημαντικό είναι ΠΟΣΑ ΒΗΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, στη συνέχεια ***

*** Τι δηλαδή, η Ντνιέπρ πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει και να πάρει την πρόκριση στη Λεωφόρο ; Μωρέ ... ΝΤΝΙΕΠΡΡΡΡΤΣ ! ***

*** Απαντώ στους φίλους πού με ρωτούν – και δεν είναι λίγοι. Ο τηλεπεριγραφέας της COSMOTE SPOR πού περιέγραφε προχθές το Ντνιέπρ – 1 Παναθηναϊκός λέγεται Μιχάλης Τσώχος, αλλά δεν έχει καμία σχέση ή συγγένεια με τον παλιό, κορυφαίο δημοσιογράφο Σταύρο Τσώχο ( υπήρξε και διακεκριμένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ), ούτε βεβαίως και με τον γιό του, τον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσώχο του ΑΝΤ1 ***

ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΟΖΙΤΣΕ !

ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ;

ΕΙΝΑΙ ... ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ :

ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ 19ΧΡΟΝΟ ΚΙΝΑΡΕΒΚΙΝ

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ ΜΑΞ ΒΑΛΕΦ

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Ο ΝΕΟΑΠΟΚΤΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΟΣ ΚΟΒΑΛΙΒΚΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΒΟΛΥΝΕΤΣ

*** Λίγο ακόμα και θα συγκινηθώ. Ετοιμος είμαι, από χθες το βράδυ, αλλά κάνω ό,τι μπορώ για να συγκρατηθώ. Η Ελλάδα, λέει, ξαναβρήκε τον πρέσβη της στην Ευρώπη. Ποιος είναι ; Μα, ο ... γνωστός πρέσβης του Σεφερλή, από το Δελφινάριο : Ο Πανάθας !

*** Αξίζει να εξετάσουμε το χρονικό. Ο Πανάθας επανήλθε στην Ευρώπη λοιπόν και στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. Και τι έκανε ο πρέσβης αυτά τα επτά χρόνια ; Πού έβοσκε ; Εψαχνε να βρεί το κουτί με τα σπίρτα ; Φυτοζωούσε ; Τι σόϊ πρέσβης είναι αυτός, μια ολόκληρη επταετία σε αναγκαστική αργία ;

*** Να σας πω λοιπόν εγώ τι ήταν, για να το κλείσουμε. Ηταν ένα ΤΣIΡΑΚΙ της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ πού το έπαιζε εξυγίανση. Ηταν ένας πτωχός ακόλουθος του Ρώσου και του Ασπρομάλλη, πού μοιράζανε τους αγώνες και τους τίτλους όπως γουστάρανε. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ήταν ο πρέσβης επί μια επταετία, όπου ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΣΕ θεωρώντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό μοναδικούς του αντιπάλους. Κυνηγούσε αυτούς, για να τρώνε καλά οι άλλοι, οι μοναχοφαγάδες σύμμαχοί του.

*** Αυτός ήταν λοιπόν ο πρέσβης στα χρόνια της πράσινης χολέρας. Να δούμε και τα τωρινά της ... μεγάλης επιστροφής. Ο Πανάθας επέστρεψε στο Τσάμπιονς Λίγκ από το λεγόμενο «μονοπάτι των μη πρωταθλητών». Διότι από το ... καλό το μονοπάτι πήγε άλλο παλικάρι, πού τον έφαγε στη στροφή.

*** Προχθές λοιπόν, ο πρέσβης κέρδισε άνετα την πρώτη του αντίπαλο, την ομάδα από την Ουκρανία με το όνομα ΝΤΝΙΕΠΡ – 1 Ναι, όπως το διαβάζετε : Ντνιέπρ, παύλα 1. ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την παλιά Ντνιέπρ, πού ήταν αρκετά δυνατή και κέρδιζε τίτλους στην πατρίδα της. Εκείνη η Ντνιέπρ έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη, πιθανότατα για πολιτικούς λόγους.

*** Τούτη δω όμως, η νυν υπάρχουσα, είναι το κάτι άλλο. Ειλικρινά δεν μ' αρέσει να σατυρίζω ο,τιδήποτε σχετικό με την Ουκρανία, αυτή την εποχή, αλλά από την άλλη, ΔΕΝ Μ' ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ και ΤΑ ΨΑΧΝΩ όσο πιο σχολαστικά μπορώ.

*** Χωρίς καμία «καταγγελτική» διάθεση λοιπόν, έχω να παραθέσω τα εξής. Προχθές, την εστία της Ντνιέπρ – 1 υποστήριζε κάποιος νεαρός γκολκίπερ ονόματι Γιακόβ Κιναρέβκιν. Είναι ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ ετών, χωρίς ΠΟΤΕ μέχρι προχθές το βράδυ να έχει ξαναπαίξει ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΓΩΝΑ της ομάδας του ! Ναι, ακριβώς όπως το διαβάζετε.

*** Ο 19χρονος τερματοφύλακας της Ντνιέπρ – 1 έπαιξε πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα πέφτοντας κατ' ευθείαν στα βαθιά, κατόπιν – προφανώς – επιλογής του προπονητή του. Παράξενο, φυσικά, αλλά όχι και τόσο, αν οι αγωνιστικές συνθήκες στην ομάδα επέβαλαν αυτή την επιλογή.

*** Εδώ όμως έχουμε άλλο ΠΑΡΑΞΕΝΟ, πού ... ενισχύει την όλη παραξενιά. Στον πάγκο της Ντνιέπρ – 1, αναπληρωματικός γκολκίπερ βρισκόταν ο ΒΑΣΙΚΟΣ και σχεδόν ΜΟΝΙΜΟΣ ( με 17 συμμετοχές πέρυσι στο πρωτάθλημα ) Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της ομάδας, ονόματι Μαξ Βάλεφ.

*** Το γιατί προτιμήθηκε ο άγνωστος πιτσιρικάς από τον έμπειρο ( 29 ετών ) Βραζιλιάνο, είναι κάτι πού δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Θα πρέπει όμως να προσθέσουμε ότι εκτός του Μαξ Βάλεφ, η Ντνιέπρ – 1 διαθέτει και ένα ακόμα έμπειρο και ικανότατο τερματοφύλακα, εν ενεργεία διεθνή, τον Γεβγέν Βόλυνετς, 29 ετών επίσης, με 29 συμμετοχές πέρυσι στο πρωτάθλημα, πού απέκτησε προ ημερών από την παλιά ... γνωστή μας, την Κόλος Κοβαλίβκα ! Ο Βόλυνετς δεν ήταν καν στον πάγκο.

*** Υπάρχει όμως – ή τουλάχιστον υπήρχε μέχρι πριν λίγες ημέρες, και ένας ακόμη έμπειρος γκολκίπερ, ο Ρομάν Μύσακ, Ουκρανός διεθνής με την Εθνική Ισραήλ. Δεν μπόρεσα να βρώ κάτι σχετικό με αυτόν, αλλά ακόμα αναφέρεται στο δυναμικό της Ντνιέπρ – 1.

ΤΡΟΦΗ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΛΕΣΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ

*** Όλα αυτά λοιπόν, τα περί του τερματοφύλακα της Ντνιέπρ, μου κίνησαν την περιέργεια και έψαξα μπας και βρω την άκρη. Το τι βρήκα τελικά, είναι αυτά πού διαβάσατε παραπάνω και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Ομιλώντας όμως με πάσαν ειλικρίνεια, πού λένε, έχω να καταθέσω την ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΥ για την νίκη και τη γενικότερη εμφάνιση του Πανάθα στο Κόζιτσε, πού βεβαίως δεν είναι καν έδρα της ΔΥΣΤΥΧΟΥΣ Ντνιέπρ – 1.

*** Ναι λοιπόν, ήταν ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ αποτέλεσμα, ασχέτως των ... ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ πού μπορεί να δημιουργήσει στα ΑΦΕΛΕΣΤΕΡΑ εκ των αιγοπροβάτων και τα οποία δεν αποκλείεται να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ για τον ... πρέσβη της ξυπολυταρίας.

*** Επισημαίνω δηλαδή εδώ τον επελθόντα ενθουσιασμό των πράσινων οπαδών, οι οποίοι στη συνέχεια θα βαυκαλίζονται υπεραισιοδοξούντες και βέβαιοι όντες για την ... υπερομάδα του Γιοβάνοβιτς, πού ξεκίνησε «με το δεξί μια νέα μεγαλειώδη ευρωπαϊκή πορεία»

ΨΗΓΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ «ΓΟΥΕΜΠΛΕΫ»

*** Μια πορεία πού επιφανειακά μοιάζει να μεταφέρει ΨΗΓΜΑΤΑ από «γουέμπλεϋ», από αδελφούς Τσάπκοβιτς, από γούνες Ντυναμό Μόσχας κλ.π. κλ.π. Μιά πορεία πού – αν μη τι άλλο – θα πρέπει να προβληματίσει ... δεόντως την Μαρσέϊγ και τους ανθρώπους της. Όχι επειδή ... ο διάολος έχει πολύ ποδάρια, πού λένε, αλλά για την δαιμονιώδη φόρμα του ... Χουάν Κάρλος ( έτσι λέγεται αλλά λένε πως έκοψε το «λος» από το επίθετό του για να μη θυμίζει τον βασιλιά της Ισπανίας ! )

*** Θα προβληματιστεί η Μαρσέϊγ από την ... πονηριά του Γιοβάνοβιτς, πού ... «αιφνιδίασε» την Ντνιέπρ – 1 χρησιμοποιώντας τον παίκτη πού δεν περίμεναν ότι παίξει, τον Βιλέντα πού τα καθαρίζει όλα τέλεια και τον κρυφό άσσο στο μανίκι του, τον ασύγκριτο Κοτς, Κοτς, Κότσιρα πού αναχαίτιζε τα ουκρανικά ντρόουνς, μέχρι τελικής πτώσης.

ΔΩΣΤΕ ΣΥΝΝΕΦΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ !

ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ !!! ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΤΗΝ «ΜΟΝΙΜΗ» Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ

*** Επιτέλους, το Αεκ πήρε τη ΜΟΝΙΜΗ άδεια λειτουργίας του γηπέδου Μελισσανίδη. Τι, εκπλαγήκατε ; Ρε φέρτε μου ένα σύννεφο να πέσω !

*** Ρε ξεχάσατε ότι πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές και πρέπει να πάρουμε και τα ψηφουλάκια του κίτρινου κοπαδιού ;

*** Άλλο είναι το θέμα όμως. Θα μάθουμε ποτέ, ΠΟΙΟ ήταν το πρόβλημα πού δεν την έδωσαν αμέσως την άδεια και ΠΩΣ ... «διορθώθηκε». Η ήταν του ... @ώλου τα εννιάμερα πού λένε, για να μη φανούμε ... «ενδοτικοί» από την πρώτη φορά ;

*** Σαν τη γκόμενα πού στην αρχή κάνει ότι ... δεν θέλει και μετά ... ***

Διαβάστε επίσης