Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ελλάδα-Γαλλία, με δέος και κάτω από τη σκιά του... 14-0

Ελλάδα-Γαλλία, με δέος και κάτω από τη σκιά του... 14-0
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 - 17:21

*** Μιλάει για ... «πρωτάθλημα πού παίζεται στα ίσα», ποιος ; Αυτός πού κάποτε είχε τσακωθεί με τον εαυτό του γιατί ... τον έκλεβε στα πεντόβολα ! ***

*** Χωρίς τον Εμπαπέ, λέει, θα παίξει σήμερα η Γαλλία ! Μόλις έμαθε ότι θα έχει αντίπαλο τον Ρότα, αποφάσισε να αποσυρθεί ***

*** «O Γκουστάβο Πογιέτ κάλεσε στην Εθνική τον Ζέκα για το ματς με τη Γαλλία. Κέρδισε στο νήμα τον Ιεροκλή Στολτίδη» (Maximvs Decimus Constantine Aurelius ) ! ***

*** Ότι είχε πρόταση 21,4 για τον Λιβάϊ το καλοκαίρι αλλά την απέρριψε, αποκάλυψε ο Μελισσανίδης, Γιατί ; Διότι, «τον ήθελα εδώ. Να τον χορτάσω και να τον ξεζουμίσω», είπε.

  • Όπως ακριβώς συμβαίνει με τις λεμονόκουπες ***

*** Να τα ξεχάσουν οι κουτόφραγκοι οι Εμπαπέδες αυτά πού ξέρουν με τις 14άρες. Σήμερα θα βρούν μπροστά τους ένα τιμωρό της μπάλας, πού τον λένε Ρότα, κι' όποιον θέλεις πά'νε ρώτα ***

ΕΠΟΧΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ : ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ !

ΕΛΛΑΔΑ – ΓΑΛΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΛΛΑ

ΜΕ ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ... 14-0

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΜΠΑΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟ ΜΟΥΑΝΙ ΠΟΥ ... ΘΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ

*** Σήμερα λοιπόν τελειώνουν τα ψέματα, σε ό,τι αφορά την λεγόμενη «εθνική ομάδα» της Επο. Εναντίον της Γαλλίας και κάτω από την βαριά σκιά του ... 14 – 0 επί του Γιβραλτάρ, θα παίξει για ... Αλήθεια, γιατί θα παίξει αυτή η ομάδα ; Για την ιστορία της ; Για τη φανέλα της ; Η για τη δόξα της ; Η, θα παίξει επειδή ... είναι υποχρεωμένη να παίξει και αν δεν ήταν υποχρεωμένη, δεν θα έπαιζε καθόλου ;

*** Τέλος πάντων, το φινάλε των αγώνων του Ομίλου της Εθνικής Επο, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το είχαμε ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ, σ΄ αυτήν εδώ τη στήλη, αμέσως μετά την κλήρωση πού είχε γίνει προ μηνών. Πρώτη η Γαλλία, δεύτερη η Ολλανδία, με την ομάδα της Επο τρίτη και τέταρτη την Ιρλανδία, την μικτή της Τσάμπιονς Τσιπ. Και τα γραπτά υπάρχουν, για του λόγου το αληθές.

*** Τι πέτυχε λοιπόν η εθνική της Επο με αυτή τη συμμετοχή ; Απολύτως τίποτα στον αγωνιστικό τομέα. Μετριότης μετριοτήτων, τα πάντα μετριότητες. Οσον αφορά τον διοργανωτικό, όσο ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΛΙΑ ! Ρεσιτάλ ανικανότητας, δουλικότητας, γελοιότητας και εξευτελισμού, από ανθρώπους εντελώς άχρηστους να κάνουν οτιδήποτε θετικό για το ποδόσφαιρο.

*** Το σημερινό ματς, δεν σημαίνει για τους Γάλλους τίποτα περισσότερο από το να τερματίσουν στον Ομιλο με οκτώ νίκες και καμία απώλεια βαθμού. Κάτι πού, αν δεν κάνω λάθος, έχει επιτύχει μέχρι στιγμής μόνο η Πορτογαλία. Πέραν αυτού, είναι γνωστή ήδη – και απολύτως επαινετή – η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του Ντεσάμπ, να πετυχαίνει η ομάδα του όσα περισσότερα γκολ μπορεί, να μην αρκείται σε μία απλή, ευρεία νίκη.

*** Μακάρι, αυτό το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ πού ΕΞΥΨΩΝΕΙ το ποδόσφαιρο, να το ακολουθούσαν και κάποιες δικές μας ομάδες ( ονόματα δεν λέμε ) πού ... λες και το έχουν σύστημα, να βάζουν ένα γρήγορο γκολ και μετά, να ... κάαααθονται, όπως έλεγε ο αξέχαστος Μίμης Φωτόπουλος.

*** Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Γαλλία θα απουσιάζουν πολλοί βασικοί παίκτες, μεταξύ των οποίων και ο πολύς Εμπαπέ, αλλά αυτό την καθιστά περισσότερο επικίνδυνη, αφού οι «δεύτεροι» πού θα παίξουν θα προσπαθήσουν να δείξουν πόσο αξίζουν και αυτοί.

ΚΙ' ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ, ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΠΑ :

ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΑΝ ... ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ !

*** Συμπερασματικά και πάντα με τη γλώσσα της αλήθειας, μπορούμε να πούμε ότι η Εθνική της Επο ΑΠΕΤΥΧΕ και σ΄ αυτή τη διοργάνωση. Αυτό όμως είναι κάτι πού η δοτή και υπόδουλη διοίκηση προσπαθεί να ΚΑΛΥΨΕΙ, με τη βοήθεια των ΜΜΕ πού ελέγχουν οι Αεκ και Πάοκ, εμφανίζοντας σαν ... επιτυχία, το γεγονός ότι θα παίξει στα μπαράζ του Μαρτίου, στο πλαίσιο της πρόκρισης των ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΩΝ της υπόθεσης, με μία ομάδα της δυναμικότητας του ... Καζακστάν ή του ... Λουξεμβούργου κλ.π. !

*** Βεβαίως, ακόμη και Μ' ΑΥΤΕΣ τις ... υπερδυνάμεις να παίξει η ομάδα της Επο, το πιθανότερο είναι να ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ, λόγω της ΣΤΡΕΒΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ του έμψυχου δυναμικού και τις κατόπιν εντολής του παρασκηνίου επιλογές. Αλλά και αν αποκλειστεί ΚΑΙ στα μπαράζ αυτά, μη νομίζετε ότι πρόκειται να ... κλάψει κανένας από τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ πού κάνουν κουμάντο.

*** Το πολύ πολύ, να αρχίσουν το καινούργιο παραμύθι, όπως κάνουν όποτε αποκλείονται, ότι ... θα προετοιμάσουν τη νέα ομάδα πού θα πάρει την πρόκριση για το επόμενο Μουντιάλ ! Ενώ βεβαίως, παράλληλα, θα ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τα νέα ταξίδια πού θα κάνουν, με μάσες, ξάπλες, όλα πληρωμένα. Όχι, για κορόϊδα τους περνάτε ;

ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ – ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΜΑΖΙ ΚΟΨΑΝΕ ΤΗΝ ΚΟΡΔΕΛΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΣΩΘΗΚΑΜΕ ! ΕΠΟΧΕΣ ΣΥΜΠΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΣΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΙΑΟΥ – ΥΠΟΥΡΓΑΡΑΣ ΞΗΜΕΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ !

*** Ασυνήθιστα δραστηριότητα επέδειξε τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, άσχετα αν πολλοί δεν το πήραν χαμπάρι. Τέλος πάντως, εν συντομία, ο κ. Βρούτσης απέδειξε με ποιο σκεπτικό ο πρωθυπουργός του ανέθεσε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο

*** Ο κ. Βρούτσης, με δυο αποφάσεις του βρέθηκε πολύ κοντά στην ομάδα του την Αεκ και την «αδελφούλα» της τον Πάοκ. Στην Αεκ έκανε την τιμή, όχι μόνο να παρευρεθεί στα εγκαίνια του «Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού» ( ή αλλιώς «Μουσείο Μελισσανίδη» ) αλλά και να τα κάνει ( τα εγκαίνια ) ο ίδιος !

*** Για να είμαι πιο σαφής, ο κ. Βρούτσης κρατούσε το ψαλίδι και ο κ. Μελισσανίδης την κορδέλα πού έκοψε με το ψαλίδι ο ( σύγχρονος ) υπουργάρας. Οι στιγμές ήταν τόσο συγκινητικές, ώστε ακόμα και η κορδέλα ανατρίχιασε κομμένη από χέρια Βρούτση, λες να φώναζε «σφάξε με, Αγά μου, ν' αγιάσω» !

*** Τέλος πάντων και οι δύο (κολλητοί πλέον σαν αυτοκόλλητα ) φίλοι, όταν τελείωσε το κόψιμο ( της κορδέλας ) απήγγειλαν το σχετικό λογύδριο πού τους είχαν γράψει, με όλο το «ζουμί» της υπόθεσης να συμπεριλαμβάνεται στα παρακάτω λόγια του κ. Βρούτση :

*** «Το μουσείο θα πρέπει να είναι επισκέψιμο σε όλα τα σχολεία, για να το δουν όλα τα παιδιά. Αυτό το μουσείο δεν ανήκει στην ΑΕΚ, ανήκει σε όλο τον Ελληνισμό. Σε όλους τους Έλληνες. Και κρατά στη μνήμη όλων, αυτά που δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχαστούν» !

*** Δύο αφελείς παρατηρήσεις πάνω στα ... αποπάνω : Πρώτη, ποια θα είναι η τιμή του εισιτηρίου πού θα πληρώνει το κάθε παιδάκι, ο κάθε μαθητής, για να μπαίνει στο Μουσείο ; Εχει καθοριστεί, ή δεν σας ενδιαφέρει ; Καλό είναι να τις ξεκαθαρίζουμε αυτές τις λεπτομέρειες.

*** Δεύτερη, για τα σχολεία πού θα το επισκέπτονται θα ισχύει το ... face control από τα παιδιά της ορίτζιναλ, πού κάνουν σε όποιους πλησιάζουν τη Τζαμπασοφιά ;

*** Πάμε τώρα και στο θέμα της εξυπηρέτησης του Πάοκ. Η κυβέρνηση κατέθεσε ποσόν ενός εκατομμυρίου ευρώ για να ολοκληρωθούν κάποια έργα στο Καυταντζόγλειο, προκειμένου να το χρησιμοποιεί σαν έδρα ο Πάοκ όσο θα χτίζεται η Νέα Τούμπα

*** ΦΥΣΙΚΑ, όπως σας έχω επισημάνει από δω επανειλημμένα, ο Ιβάν ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΟ για τη Νέα Τούμπα. Που σημαίνει ότι ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ τις ... απλοχεριές της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης