Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βρούτσης αντί Οικονόμου: Tα μυστικά της αντικατάστασης

Βρούτσης αντί Οικονόμου: Tα μυστικά της αντικατάστασης
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 - 15:30

* Kyle Altman, είπατε ; ***

*** Παναθηναϊκός - Αεκ 86 – 85

  • Βολές : Παναθηναϊκός 22, Αεκ 7.
  • Γιαννακόπουλος : Γαργάρες για τον πονόλαιμο ***

*** ΓΡΑΦΕΙ : «Καλημέρα κυρ Μανώλη ... εν τω μεταξύ, ποιοι πρόσφυγες στη Φιλαδέλφεια. Για να πας εκεί τώρα πρέπει να ξέρεις 10 ξένες γλώσσες ... Ο Πειραιάς που από εκεί ήρθαν όλοι, είναι γεμάτος Έλληνες πρόσφυγες...» ( Gerasimos Konstantatos ) **

*** Πολύ πιθανόν ... να περίσσεψαν τίποτα ψιλά από την επιδότηση. Λέτε ; ***

ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΑΝΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ :

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ο,ΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΩΣ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

ΠΟΙΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ... «ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»

ΚΑΙ ΠΩΣ «ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ» Ο ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΕΚΤΖΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ !

*** Κοινό μυστικό αποτελεί γίνει πλέον, αυτό πού κυκλοφορεί εδώ και μήνες στα δημοσιογραφικά γραφεία και αφορά την «περίεργη» ως χρονικά «ασυνήθιστη» - τουλάχιστον – μετάθεση του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Οικονόμου από το πόστο του υφυπουργού Αθλητισμού, σ' αυτό του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, διαδεχόμενος τον κ. Νότη Μυταράκη.

*** Η θητεία του κ. Οικονόμου ως υφυπουργού Αθλητισμού, διήρκεσε ακριβώς ένα μήνα, από τις 27 Ιουνίου, έως τις 27 Ιουλίου του 2023. Τη θέση του δε ως αρμόδιος επί του Αθλητισμού Υπουργός, κατέλαβε ο κ. Γιάννης Βρούτσης, σε μία κίνηση πού προκάλεσε, εκτός από την έκπληξη και πολλά σχόλια μεταξύ των κυβερνητικών κύκλων.

*** Η έκπληξη – και τα σχόλια – δεν αφορούσαν τόσο την τοποθέτηση του κ. Βρούτση, όσο την αποχώρηση του κ. Οικονόμου από ένα εκ των θεωρούμενων εξαιρετικά ελκυστικών υπουργικών θώκων. Και αυτό, διότι ο Λαμιώτης πολιτευτής είχε ξεκινήσει με πολύ όρεξη και ενθουσιασμό, εμφανιζόμενος ως «έτοιμος» να αντιμετωπίσει τις ιδιαιτερότητες του χώρου και να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νοσηρότητας, ειδικότερα αυτής πού κυρίευσε το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

*** Πολύ σύντομα, άρχισαν οι ψίθυροι και τα μισόλογα, πού σιγά σιγά μεταλλάχτηκαν σε επίμονες φήμες και στην παρούσα φάση, σε κοινά μυστικά και διαρροές. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές, η τοποθέτηση του κ. Βρούτση στον Αθλητισμό είχε να κάνει με την «πίεση» του γνωστού παράγοντα – «αφεντικού» του ελληνικού ποδοσφαίρου προς το Μαξίμου, με βραχίονες πρόσωπα του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, κορυφαίο των οποίων αναφέρεται το όνομα του γνωστού ανεψιού Γρηγόρη. Φυσικά, σ' αυτή την «πίεση» σιγοντάρισαν και άλλα πρόσωπα με κυβερνητικές θέσεις, πού βλέπουμε στη σουϊτα του αφεντικού όποτε η Αεκ παίζει στη Νέα Φιλδέλφεια.

*** Το επιχείρημα πού χρησιμοποιήθηκε, προκειμένου να «εξουδετερωθεί» ο «κίνδυνος» πού άκουγε στο όνομα του Γιάννη Οικονόμου, ήταν πως επρόκειτο για ... «φανατικό οπαδό του Ολυμπιακού», άρα, επικίνδυνο να τα τινάξει όλα στον αέρα ! Τελικά ο κ. Οικονόμου αντικαταστάθηκε, αναλαμβάνοντας πιο σημαντικό υπουργείο, πράγμα πού «μαλάκωσε» τις αντιδράσεις και χρύσωσε το χάπι της αιφνιδιαστικής και απρόσμενης αλλαγής.

*** Δεν είναι γνωστό αν η συγκατάθεση του πρωθυπουργού στην απομάκρυνση του κ. Οικονόμου δόθηκε κατόπιν των «εισηγήσεων», των «συμβουλών» ή των «απαιτήσεων» των ανθρώπων του «αφεντικού» στο Μαξίμου, Εκείνο όμως πού ακούστηκε και αποδεικνύεται με τις τελευταίες εξελίξεις, είναι ότι η επιλογή του φανατικού οπαδού της Αεκ του κ. Βρούτση είναι τόσο κραυγαλέα, ώστε να μη χωρεί αμφιβολία ότι σκοπός της ήταν και είναι να συνεχίσει να επικρατεί το καθεστώς της ΣΥΡΙΖΟγενούς «εξυγίανσης». Και βέβαια, μέσω αυτής, η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ πού κινεί όλα τα νήματα, να συνεχίζει ανενόχλητη από την εξουσία την ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ της δράση.

ΤΑ ΕΞΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ !

*** Η αλήθεια είναι ότι από πολιτικής πλευράς, η κατάσταση αυτή ΒΟΛΕΥΕΙ την κυβέρνηση, πού εκ της φύσεώς της είναι απόλυτα συντηρητική, αλλά και ΦΟΒΙΚΗ τόσο, ώστε να μην επιθυμεί σύγκρουση με τους Μελισσανίδη, Σαμπίντι, Αλαφούζο, ό,τι και αν εκπροσωπούν αυτοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

*** Δεν υιοθετώ, αλλά δεν μπορώ να μην αποτυπώσω την άποψη, ότι πολύτιμο αρωγό στην συγκεκριμένη πολιτική, την πολιτική της ΚΑΛΥΨΗΣ και της ΑΝΟΧΗΣ, η κυβέρνηση επιθυμεί να έχει την Δικαιοσύνη.

*** Δεν είναι και λίγοι, άλλωστε, αυτοί πού βλέπουν με σκεπτικισμό την απόφαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου να ξεκινήσει έρευνα για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο με πρώτο μάρτυρα τον ... κ. Αλαφούζο, σε δηλώσεις του οποίου άλλωστε στηρίχτηκε. Το παρελθόν άλλωστε μας έχει δείξει πως ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να «καταλαγιάσει» ένας θόρυβος και να χαθεί στους απέραντους ορίζοντες του μέλλοντος μία πολύκροτη υπόθεση, είναι η ανάθεση σχηματισμού δικογραφίας

*** ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΑΛΛΩΣΤΕ : ΤΟ 2016, ένας ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, Ο Κ. ΒΙΚΤΩΡ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΓΙΑ Η ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΕΞΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ !

*** Η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα ***

ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ !

*** Εγώ πάντως, αν ήμουνα διαιτητής σε σεμινάριο και έβλεπα ένα τύπο σαν τον Μάνταλο να στρογγυλοκάθεται στην έδρα και να παριστάνει τον αρχιδιαιτητή, θα σηκωνόμουν απ' τη θέση μου και θα αποχωρούσα για λόγους ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ. Πού να βρεθεί αξιοπρέπεια όμως, σ' αυτό το χώρο ***

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ !

*** Κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, ο δήμαρχος Μπέος πρότεινε στον Τούρκο Ατζούν να τον πάρει να παίζει στο Σαρβάϊβορ. Ο Ατζούν αρνήθηκε, διότι όπως είπε ήταν μεγάλος σε ηλικία και χοντρός και τον απέρριψε. Όμως ο Μπέος δεν το βάζει κάτω. Εχει και εναλλακτικές. Οπου να 'ναι π.χ. έρχεται για τις γιορτές και ξεκινάει τις παραστάσεις του το τσίρκο Μεντράνο. Γιατί όχι ; ***

Η ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

ΚΑΙ Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

*** Αθωώθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την κατηγορία ότι εξύβρισε τον διαιτητή Σιδηρόπουλο μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακός – Αρης 1-1, Ηταν ο αγώνας ... σταθμός στην καριέρα του διεθνούς (!!!) διαιτητή, όπου κυριολεκτικά οργίασε προκειμένου να στερήσει από τον Ολυμπιακό τη νίκη πού δικαιούνταν. Αναρωτιέμαι, πώς να αισθάνεται τώρα ο Σιδηρόπουλος, μετά τη δικαίωση του κ. Μαρινάκη ; Είχε δίκιο ο πρόεδρος, η όχι ; ***

ΜΕ ΕΡΝΑΝΙ Η ΡΙΟ ΑΒΕ !

*** Και ένας παλιός άσσος του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου πού έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του Ολυμπιακού, περιλαμβάνεται στο δυναμικό της Ρίο Αβε. Πρόκειται για τον επιθετικό Ερνάνι, 32 ετών σήμερα, πού έπαιξε στους ερυθρόλευκους την περίοδο 2015 / 2016.

*** Η θητεία αυτή του Ερνάνι ήταν αρκετά θετική, αφού σε 26 συνολικά συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, παίζοντας στα πλάγια της επίθεσης, είχε εννέα γκολ. Φέτος ο Ερνάνι έχει οκτώ συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όλες ως αλλαγή. ***

Διαβάστε επίσης