Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καταγγελίες Μαρινάκη: Απίστευτη σύμπτωση και εναρμονισμός ΑΕΚ-Μαξίμου!

Καταγγελίες Μαρινάκη: Απίστευτη σύμπτωση και εναρμονισμός ΑΕΚ-Μαξίμου!
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 - 15:58

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ : ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΟΣ ΑΕΚ – ΜΑΞΙΜΟΥ !

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ... «ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ» ΚΑΙ «ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ»

*** Διαβάζω : «Δεν ασχολούνται καν στην Αεκ, με την επίθεση Μαρινάκη» ! Ναι, πράγματι, όπως ακριβώς κάνουν και οι Βρούτσηδες της κυβέρνησης : Δεν ασχολούνται κι' αυτοί ! Αλλά ... η καρδούλα τους το ξέρει ...

*** Συνεχίζουν : «Δεν απαντούν καν στον Ολυμπιακό και στον Μαρινάκη» ! Οντως, ναι, όπως ακριβώς οι Βρούτσηδες της κυβέρνησης ! Δεν απαντούν και αυτοί. Τι ... ΣΥΜΠΝΟΙΑ ! Τι ΣΥΜΠΤΩΣΗ αντιδράσεων ! Τι ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΟΣ !!!

*** Αλλά, ρε ΤΣΑΤΣΟΝΙΑ, να απαντήσουν ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙ ; Αφού δεν έχουν να πουν τίποτα, διότι αυτά πού ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΔΗΜΟΣΙΑ και ΑΝΤΡΙΚΙΑ ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ Βαγγέλης Μαρινάκης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ! Αφού ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, τι απάντηση να έχουν ; Κάτι σαν ... «συγνώμη, δεν το ξανακάνω» ; Συνέλθετε, γελοία υποκείμενα ***

ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ... Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΧΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΛΟΓΙΕΣ :

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΤΑΞΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ» !

ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ... ΚΟΙΤΑΖΕ, ΑΡΑΓΕ ;

ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ :

ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ, ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ «ΓΟΗΤΡΟ».

ΣΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ, ΤΟ «ΓΟΗΤΡΟ» ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ

*** Μάλιστα, κύριοι. Η Εθνική Επο απέσπασε την ισοπαλία από την Εθνική Γαλλίας και αμέσως τα ΜΜΕ της συμμορίας βρήκαν την ευκαιρία πού ήθελαν για να πιαστούνε. Και την έπιασαν. «Αυτή η Ελλαδάρα», πού «κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη Γαλλία» και ... «όλη η Ευρώπη συζητάει για την Ελλαδάρα μας» και πάει λέγοντας.

*** Πολύ ωραία, λοιπόν. Η Ελλαδάρα κοίταξε στα μάτια την ... Γαλλιούλα. Αλλά για πέστε μου. Πού αλλού θα μπορούσε να την κοιτάξει ; Α; Αλλά αν κοίταξε τη Γαλλία στα μάτια, την Ολλανδία πού την κοίταξε ; Και την Γαλλία στο πρώτο παιχνίδι ; Και αφού τις κοιτάζει όλες στα μάτια, τότε ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ για την τελική φάση ;

*** Πάμε παρακάτω. Η Ελλάδα, όπως και η Γαλλία, δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο, λέει. Σωστό αυτό. Αλλά τότε, τι κίνητρο είχε για να πετύχει την «ιστορική» της επιτυχία, ΝΑ ... ΜΗ ΧΑΣΕΙ από την αντίπαλό της μέσα στο ίδιο της το σπίτι ; Η απάντηση πού δίδεται, είναι κοινότοπη. Όχι «κοινότυπη», κοινότοπη, επαναλαμβάνω. Διότι αποτελεί κοινό τόπο αναφοράς. Η Εθνική έπαιξε, λέει, για το γόητρο !

*** Και τι ωραίο πράγμα το γόητρο, μα την αλήθεια. Το θυμάσαι και το προβάλεις όποτε κερδίζεις ένα αγώνα άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος στην έδρα σου. Ακόμα και σε ισοπαλία, καμιά φορά, όταν παίζεις με κλάσεις ανώτερο αντίπαλο. Όταν χάνεις όμως, ακόμα και από υποδεέστερους αντιπάλους, η λέξη γόητρο δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό σου. «Σιγά μωρέ ...» *** Θέλω να ξεκαθαρίσω πάντως εξ αρχής, ότι ΟΛΟΙ οι ποδοσφαιριστές πού αγωνίστηκαν εναντίον της Γαλλίας, έπαιξαν με φιλότιμο, με πάθος, με αποφασιστικότητα, πείσμα και ενθουσιασμό. Ολοι τους, ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ. Ο,τι είχαν τέλος πάντων. Μόνο πού, δυστυχώς, αυτά πού είχαν και έδωσαν, δεν ήταν ... αρκετά ! Ούτε κατά διάνοιαν δηλαδή μπορούσε να γίνει σύγκριση με την ποιότητα και τις ικανότητες των Γάλλων. Πολύ πάνω οι Γάλλοι. Απλησίαστοι.

*** Αυτή είναι η αλήθεια, φίλοι μου όπως την είδα εγώ τουλάχιστον. Τα υπόλοιπα κολακευτικά των ΑΡΔοκολάκων, μόνο ΖΗΜΙΑ κάνουν στους ποδοσφαιριστές μας, την ώρα πού πάνε να παίξουν αγώνα επιβίωσης στο θεσμό με το ... Καζακστάν και το ... χαχαχαχαχχχ ... Λουξεμβούργο ! Σιγά ρε, μη χυθείτε και χαλάσει η παρκετίνη !

*** Ιδού λοιπόν τι λέει η στατιστική, πού δεν λέει ποτέ ψέματα. Στο 19' σέντρα του Μασούρα πάνω στα σώματα, κόρνερ. Στο 25' κεφαλιά του Μαυροπάνου ακίνδυνη ψηλά άουτ. Στο 52' σουτ του Ιωαννίδη άουτ μακριά από την εστία. Στο 56' το γκολ του Μπακασέτα και στο 61' το γκολ του Ιωαννίδη. Αυτά και ... πάπαλα ! Απολογισμός ; ΠΕΝΤΕ ΦΑΣΕΙΣ σε 94' λεπτά αγώνα !

*** Η Εθνική Επο έπαιξε σύστημα 5-4-1, δηλαδή ... ταμπούρι, με επιθετικές εξάρσεις «εάν και όταν». Σύστημα το οποίο απεχθάνονται όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο. Τα «πούλμαν» και οι «συσπειρώσεις» μέσα στην περιοχή, είναι αποδεικτικά της αξίας μιάς ομάδας σε σχέση με την αντίπαλό της. Φυσικά, οι ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΕΣ του αθλήματος πολλές φορές συντελούν στην επιτυχία του «ταμπουριού», Αυτό όμως δεν το καλλωπίζει. Παραμένει αηδιαστικό, όσο και αποκρουστικό.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ... ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟ :

ΠΑΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ !

ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

*** Προσέξτε τώρα, ποια είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και ποια η ΥΠΕΡΒΟΛΗ. Εχουμε τη μικρή εικόνα, πού είναι μέρος της μεγάλης, ότι εν τέλει η ισοπαλία της Εθνικής με τη Γαλλία ήταν περίπου κάτι σαν ... άθλος !

*** Ας δούμε τώρα και τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ. Ότι από τις ΟΚΤΩ Εθνικές ομάδες χωρών της ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ, οι ΕΞΙ πήραν την πρόκριση για τους τελικούς. Ακόμη, η ΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ και η ΑΛΛΗ ΜΙΑ θα παίξει μπαράζ τον Μάρτιο ... «ΜΠΑΣ ΚΑΙ ...»

*** Ναι, καλά καταλάβατε. Η ΜΊΑ πού θα παίξει μπαράζ, είναι η Εθνική της Επο και η άλλη, πού αποκλείστηκε για τα καλά και οριστικά, είναι τα Σκόπια. Μόνο τα Σκόπια δηλαδή είχαν ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ από την δικιά μας ομάδα !

*** Και για να αντιληφθείτε το μέγεθος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ, ιδού τι έκαναν, εν ολίγοις, οι άλλες ΕΞΙ βαλκανικές ομάδες πού πήραν την πρόκριση. ΠΡΩΤΕΣ στους Ομίλους τους αναδείχτηκαν η Τουρκία, η ΡΟΥΜΑΝΙΑ και η ... ΑΛΒΑΝΙΑ ! Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσαν η ΚΡΟΑΤΙΑ, η ΣΕΡΒΙΑ και η ΣΛΟΒΕΝΙΑ.

*** Αυτά ... κι' απ' αυτά ... ***

ΠΕΡΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑ

*** Γιατί ο Πογέτ δεν χρησιμοποίησε εξ αρχής, βασικό τον Κωνσταντέλια ; Η απάντηση είναι απλή. Επειδή έτσι γουστάριζε ! Και άμα είναι μάγκες οι Ρώσοι με τα τσιράκια τους, ας φωνάξουν, όπως τη προηγούμενη φορά. Δεν τους παίρνει όμως τώρα, γιατί ο Πογέτ έχει εξηγηθεί αλμυρό φιστίκι στην Επο και δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα

*** Κι' αν θέλετε και τη δική μου άποψη, πολύ καλά έκανε ο Πογέτ και δεν ξεκίνησε τον Κωνσταντέλια. Και τα πέντε λεπτά στο τέλος πού τον έβαλε, πολλά του ήταν. Κι' εδώ θα τον παραδεχτώ κι' εγώ τον κάγκουρα. Ούτε εγώ θα τον ξεκινούσα τον πιτσιρικά, διότι δεν κάνει για ολόκληρο παιχνίδι ΑΚΟΜΑ.

*** Ο Κωνσταντέλιας είναι παίκτης με εξάρσεις, Με στιγμές. Με στιγμιαίες επινοήσεις. Αμα τον βάζεις εξ αρχής, είναι σαν να διακινδυνεύεις να παίξεις με ... δέκα παίκτες. Ξαναλέω. Δεν κάνει ΑΚΟΜΗ για ολόκληρο παιχνίδι. Αργότερα δεν ξέρω, μπορεί να μεστώσει πιο πολύ και να ολοκληρωθεί, πράγμα πού εύχομαι, γιατί μόνο έτσι μπορεί να πάει ΚΑΠΟΤΕ σε μεγάλη ομάδα και να στεριώσει

ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟΠΕΡ

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΤΣΟΣ

*** Για άλλη μια φορά, συνεχόμενη, ο Παναγιώτης Ρέτσος ήταν συγκλονιστικός. Το παιδί αυτό έχει τόσα προσόντα πού σε κάνει να αναρωτιέσαι για τα πως και τα γιατί πέρασαν τόσα χρόνια χωρίς Ρέτσο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον Ολυμπιακό ειδικότερα.

*** Εχω την άποψη ότι σήμερα ο Ρέτσος είναι μέσα στους δύο – τρείς καλύτερους στόπερ στην Ευρώπη και για όποιον με θεωρήσει υπερβολικό, τον καλώ να μου απαντήσει αν οι πολυδιαφημισμένοι Κούντε ( πού γελοιοποίησε ο Γιαννούλης στη φάση πριν το γκολ του Ιωαννίδη ), Χερνάντες της Παρί και Σαλιμπά της Αρσεναλ έδειξαν χθες κάτι περισσότερο από τον Ρέτσο και σε ποιόν ακριβώς τομέα. ***

Διαβάστε επίσης