Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιατί είχε βουνό δίκιο ο Βαγγέλης Μαρινάκης να μην πάει στο γραφείο της εισαγγελέως

Γιατί είχε βουνό δίκιο ο Βαγγέλης Μαρινάκης να μην πάει στο γραφείο της εισαγγελέως
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023 - 17:30

*** Εγώ πάντως, ως παθών κατ' επανάληψη στο παρελθόν, το βλέπω έτσι : Όταν έχεις δίκιο και τη συνείδησή σου επαναπαυμένη, ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ***

*** Δηλαδή συμφώνησε και ο Γιαννάκης με την αποχή ; ***

*** Όποιος πιστεύει ότι με την δύναμη της βίαιης και άλογης καταστολής τελείωσαν οι δίκαιες αντιδράσεις του ερυθρόλευκου κόσμου, είναι μακράν νυχτωμένος ***

*** Να το πούμε «αποκάλυψη της ημέρας» ; Η μήπως ... «φούσκα της ημέρας» ; Υπάρχει, λέει, Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, πού ... δεν ανέχεται τη Μαφία» !!!

· ( Αφού η Μαφία συμπληρώσει τετραετία, αρχίζει να μη γίνεται ανεκτή ) ***

*** «Δεν θα πω ναι, δεν θα πω όχι», απάντησε ο Μάκης Γκαγκάτσης σε χαζοερώτηση δημοσιογράφου αν θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος στην Επο το καλοκαίρι. Μου θύμισε την παλιά εποχή, πού η γκόμενες απαντούσαν με ένα «ίσως», στην ερώτηση αν θέλουν να τα φτιάξετε. Το οποίο, στην τελική, σήμαινε πάντα «ναι» ***

ΕΥΚΟΛΑΚΙ ! ΟΡΕΞΗ ΝΑ ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΘΑ ΤΗ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΗ

ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΒΟΥΝΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΝ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΙΩΝΕΣ ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ

*** Δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς, ότι η χθεσινή άρνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στην πρόσκληση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να παρουσιαστεί προσωπικά, είναι μία βαρυσήμαντη και πολυσήμαντη απόφαση, με συγκεκριμένες προεκτάσεις.

*** Βασικά, πρόκειται για μία απόφαση διαμαρτυρίας για την επί τετραετία κώφωση των εισαγγελικών αρχών στις συνεχείς διαμαρτυρίες και συγκεκριμένες καταγγελίες περί της ύπαρξης παρακέντρου αποφάσεων, πού ουσιαστικά διοικούσε και διοικεί την Επο. Το οποίο παράκεντρο με την πάροδο του χρόνου και κάτω από την παρεξηγήσιμη ΑΝΟΧΗ και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ μετεξελίχθηκε και πήρε διαστάσεις συμμορίας και τελικά τη μορφή μιάς άρτιας εγκληματικής οργάνωσης, πού δρα με την τακτική και της μεθόδους της Μαφίας.

*** Ο Μαρινάκης λοιπόν έστειλε το μήνυμα πού έπρεπε, σαν ηγέτης ενός ολόκληρου κόσμου : Του ερυθρόλευκου. Ότι η Δικαιοσύνη, στην περίπτωση του Ολυμπιακού όχι απλά «άργησε», αλλά ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ, με τρόπο πού βάζει σε σκέψεις για την προέλευση της αδιαφορίας. Μήπως κατόπιν ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ;

*** Οι υποψίες μεγάλου μέρους του λαού του Ολυμπιακού για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ τέτοια, ώστε να μην «επιτρέπεται» η κινητοποίηση της Δικαιοσύνης στις ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ καταγγελίες, τόσο της ΠΑ Ολυμπιακός, όσο και της διοργανώτριας του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας, αλλά και του κ. Μαρινάκη ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ως προέδρου του Ολυμπιακού, ξεπεράστηκαν ως να μην υπήρξαν ποτέ. Με αδιαφορία πού θα μπορούσε να εκληφθεί και ως ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ, το οποίο είναι ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ, ειδικά για έναν άνθρωπο με το κοινωνικό εκτόπισμα του Βαγγέλη Μαρινάκη, τόσο εδώ, όσο και στον διεθνή χώρο.

*** Πέραν όμως της αδιαφορίας των δικαστικών αρχών, εδώ και τέσσερα χρόνια επώασης του αυγού του φιδιού, υπήρξε και ένα ακόμη σοβαρότερο φαινόμενο : Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ μεγάλων υποθέσεων, σχετικών με τις ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ συγκεκριμένων προσώπων και ποδοσφαιρικών φορέων.

*** Παράδειγμα, η υπόθεση των εκλογών της Επο του 2017, όπου ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ με συγκεκριμένες μαρτυρικές καταθέσεις και στοιχεία παραβάσεις του ... μισού ποινικού κώδικα, όπως ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ, ΑΣΚΗΣΗ ΒΙΑΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ, ΑΠΕΙΛΕΣ κ.α. Η δικογραφία αυτής της ΒΡΟΜΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ πέρασε από χέρι σε χέρι δικαστικών, για να καταλήξει, πού ; Ουδείς – πλην των μυημένων – γνωρίζει αυτή τη στιγμή

*** Ενας από τους ανώτερους δικαστικούς πάντως, πού είμαι βέβαιος ότι γνωρίζει ΑΡΙΣΤΑ και για την υπόθεση των εκλογών της Επο ( αξέχαστη η δημόσια καταγγελία του Βίκτωρα Μητρόπουλου ότι ΔΑΠΑΝΗΘΗΚΑΝ ΕΞΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για να κερδίσει τις εκλογές η παράταξη πού διοικεί ακόμα και σήμερα ) είναι ο περίπου ... «ΜΟΝΙΜΟΣ» αθλητικός ή ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, από τα χέρια του οποίου περνάει κάθε υπόθεση ποδοσφαιρικού «περιεχομένου»

*** Ουδείς λοιπόν, κατά τα φαινόμενα, αρμόδιος δικαστικός λειτουργός «ασχολήθηκε» με την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του κ. Μητρόπουλου. Αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ΦΗΜΕΣ και ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ περί ΑΝΑΜΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ προκειμένου να ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΕΙ η υπόθεση, επειδή πιθανότατα θα ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΝ επενδυτής ξένης υπηκοότητας πού θεωρείτο ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ του οικονομικού επηρεασμού των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων πού ΑΛΛΑΖΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ τις εκλογικές τους προτιμήσεις.

*** Οι εκλογές στην Επο, πριν από ΕΞΗ ΧΡΟΝΙΑ, ήταν το ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ για την ΣΥΣΤΑΣΗ, ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ και ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ πού έχει σήμερα μετεξελιχθεί σε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Και όλα αυτή η εξαετής διαδρομή, κάτω από τα ΜΥΩΠΙΚΑ στην περίπτωση μάτια της Δικαιοσύνης. Πού φαίνεται πως, εκείνο τον καιρό είχε χάσει τα γυαλιά της.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ... «ΑΥΤΑΠΑΝΤΗΤΑ»

*** Φυσικό ήταν, κάτω από το πρίσμα της αρχικής δικαστικής αδιαφορίας, να ακολουθήσουν και να ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να εξελίσσονται άλλες καταστάσεις πού έχρηζαν δικαστικής παρεμβάσεως, η οποία όμως δεν υπήρξε ποτέ. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αδειλίνη, όπως και ο γενικός Εισαγγελέας κ. Γεώργιος Οικονόμου, πού έχουν ήδη αναλάβει την διερεύνηση των καταγγελιών, είναι νέοι σ' αυτές τις θέσεις και εκτός αυτού, πιθανότατα να μη γνωρίζουν τίποτα από την ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

*** Ευκαιρία λοιπόν να μάθουν τώρα και θα μάθουν ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ και ΡΩΤΩΝΤΑΣ. Οι απαντήσεις σε ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, είναι πανεύκολες τόσο, ώστε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και θέσφατες. Θέλω να διευκολύνω, αραδιάζοντας μερικές.

*** Υπάρχει εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο ; Και βέβαια ΥΠΑΡΧΕΙ

· Υπάρχουν καταγγελίες συγκεκριμένες ; Και βέβαια ΥΠΑΡΧΟΥΝ

· Υπάρχουν ονόματα υπόπτων για τη συμμετοχή στην Ε.Ο. ; Φυσικά και ΥΠΑΡΧΟΥΝ

· Υπάρχουν μαρτυρίες ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ

· Υπάρχουν στοιχεία ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ

· Υπάρχουν δημοσιεύματα σχετικά με τη δράση της Ε.Ο. ; Μύρια όσα, ΥΠΑΡΧΟΥΝ

· Υπάρχουν μάρτυρες πού έχουν ήδη καταθέσει και θα μπορούσαν να ξανακαταθέσουν ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ και αν ξανανοίξει η υπόθεση των εκλογών της Επο θα υπάρξουν και ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ !

ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΡΩΤΑΓΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ... ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ !

ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΣΤΗΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΑΣ

*** Για όλα τα παραπάνω, είμαι πρόθυμος να δεχτώ ότι η κ. Αδειλίνη και ο κ. Οικονόμου δεν ήξεραν τίποτα, διότι δεν είχαν εντρυφήσει σε ποδοσφαιρικές υποθέσεις, Για όοολους τους άλλους όμως, πού ΗΞΕΡΑΝ, πού ΕΒΛΕΠΑΝ, που ΑΚΟΥΓΑΝ και ΔΙΑΒΑΖΑΝ, δεν παίρνω όρκο.

*** Και θυμάμαι κάποτε, κάποιους ανακριτές – εισαγγελικούς λειτουργούς εντεταλμένους να ασχοληθούν με αόριστες και στημένες καταγγελίες περί «εγκληματικής οργανώσεως στο ποδόσφαιρο», να ρωτούν τους μάρτυρες – διαιτητές πού καλούσαν για ανάκριση «περίεργες» λεπτομέρειες.

*** Όπως, γιατί ... έδειξαν κίτρινη κάρτα σε κάποιο παίκτη, ή γιατί έδωσαν σε μία ομάδα φάουλ ... που δεν ήταν φάουλ και άλλα τέτοια χαζά, πού σίγουρα δεν ήταν διόλου τιμητικά για την ελληνική Δικαιοσύνη. Όλα αυτά, στο βωμό του στησίματος της μεγάλης μηχανορραφίας, από ΕΠΙΛΕΚΤΑ και επίδοξα μελλοντικά μέλη της ίδιας, της πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης πού δρα σήμερα ανενόχλητη σε όλους τους τομείς του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ

*** Πέραν των άλλων, η αιτία της χθεσινής απουσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη από την συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έχει και την μορφή ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ :

· ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΤΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. Και αυτό το διάστημα ήταν αρκετό για να γεννηθεί, να ανδρωθεί, να ενεργοποιηθεί και να δράσει καταλυτικά η εγκληματική οργάνωση.

· Είναι και το άλλο. Ότι πριν από ακριβώς ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, ο πρωθυπουργός της χώρας είχε εκφράσει δημόσια το ΠΕΡΙΦΗΜΟ εκείνο «επιχείρημα» πού «έλεγε πολλά» : Ότι ... «ο Ολυμπιακός έχει πάρει πολλά πρωταθλήματα, ας το πάρει και κανένας άλλος» !

*** Τα είπε όλα, δηλαδή ***

Διαβάστε επίσης