Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πολυσήμαντο το μήνυμα Μαρινάκη για το 2024

Πολυσήμαντο το μήνυμα Μαρινάκη για το 2024
Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2024 - 15:23

*** Λένε και γράφουν ότι έχουν συμφωνήσει να τον κάνουν πρόεδρο της Επο. Δεν ξεκαθαρίζουν όμως, τον ΓΙΟ ή τον ΠΑΤΕΡΑ ;

· Και δεν ξέρω αν είναι σίγουροι ότι ο ΓΙΟΣ θα κάνει πίσω από σεβασμό προς τον ΠΑΤΕΡΑ και θα του παραχωρήσει τη θέση !

· Τι, αισθάνεστε έκπληξη ; Μα ΑΥΤΟ είναι το ποδόσφαιρό μας την εποχή της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ των εξυγιαντών !

· Ενδιαφέρον θα έχει, πάντως ***

*** Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, στου σκατοσάϊτ την πλέμπα. Εκέρδισεν η Νόττιγχαμ την φοβερή Γιουνάϊτεντ κι' αμέσως εσκυθρώπιασε των βοθροσάϊτ το βλέμμα. Όπως εδώ, έτσι κι' εκεί, μέσα κι' έξω τα ίδια, οι ομάδες του Βαγγέλαρου ποδοπατούν των σάϊτ τα σκουπίδια ***

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ !

*** Τον πάνε από δω, τον πάνε από κεί, του δείχνουν τα αξιοθέατα, του δείχνουν τα ... αρχαία, τον γυρνάνε σε όλη την Αθήνα, τον Φατίχ Τερίμ οι άνθρωποι των πρασίνων. Μόνο σε ένα μέρος δεν περνάνε, ούτε από μακριά : Την ... Ριζούπολη !

*** Τέτοιες μέρες, τέτοια λόγια ; Τι δηλαδή, να του θυμίσουν εκείνο το εφιαλτικό 3-0, όταν ο Θρύλος έλιωσε την ομάδα του τη Γαλατά Σεράϊ, ή τον μάγο Τζιοβάνι, πού στοίχειωσε για πάντα τα όνειρά τους με εκείνη τη λόμπα στον Μοντραγκόν ; ***

ΙΤΑΛΙΑ : ΕΞΗ - ΑΓΓΛΙΑ : ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΓΚΟΛ !

*** Απίστευτα, αλλά τόσο χαρακτηριστικά τα στοιχεία.

· Πρωτάθλημα στην Ιταλία, το Σαββατοκύριακο : ΕΠΤΑ γκολ, σε ΕΞΗ αγώνες !

· Πρέμιερ Λιγκ, το ίδιο Σαββατοκύριακο : ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ γκολ, σε ΕΞΗ αγώνες !

*** Να γιατί ο κόσμος, στη συντριπτική του πλειοψηφία αναγνωρίζει το πρωτάθλημα της Αγγλίας και το βάζει πάνω απ' όλα τα υπόλοιπα ***

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ !

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΑ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΟΣΜΟ - ΔΙΕΛΥΣΕ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ «ΚΡΥΦΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ» ΤΩΝ «ΑΠΕΝΑΝΤΙ»

ΠΟΛΥΣΗΜΑΝΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ 2024

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

*** ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.

*** Στο ξεκίνημα του νέου χρόνου, ήρθε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πού όμως δεν ήταν έμοιαζε ακριβώς με το τυπικό μήνυμα των ηγετών, αλλά περιείχε μηνύματα, σαφή και ξεκάθαρα προς συγκεκριμένους αποδέκτες.

*** Ετσι λοιπόν όπως το ερμηνεύω εγώ, το μήνυμα του Μαρινάκη «ακουμπάει» και σε άλλα θέματα, πού ξεφεύγουν από τον κύκλο ενδιαφέροντος των αποκλειστικά και μόνο φιλάθλων – οπαδών του Ολυμπιακού.

*** Το πρώτο όμως πού πρέπει να σταθούμε, είναι η ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΑΠΟΥΣΙΑ άλλων ηγετικών μορφών σαν του ερυθρόλευκου ηγέτη, στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως αποδεικνύεται σε κάθε εορταστική περίοδο, εκτός του Μαρινάκη ΟΥΔΕΙΣ εκ των ανταγωνιστών του στο ποδόσφαιρο έχει την δυνατότητα να πράξει όπως αυτός.

*** Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και να το δεί κανείς, μόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει το κύρος την προσωπικότητα αλλά κυρίως τις ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΑΡΕΤΕΣ πού δίνουν το δικαίωμα δημόσιας έκφρασης μηνύματος προς την φίλαθλη – και όχι μόνο – ελληνικής κοινωνίας. Αν υπάρχει κάποιος άλλος και δεν τον αναγνωρίζω, είμαι πρόθυμος να το συζητήσω. Με οποιονδήποτε και με επιχειρήματα.

*** Να το δούμε όμως πιο αναλυτικά. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για ΕΛΠΙΔΑ πού θα γεμίσει τις ψυχές ΟΛΩΝ το 2024, σε αντιδιαστολή με τις ΠΙΚΡΕΣ πού άφησε η προηγούμενη χρονιά. Νομίζω ότι πέραν της τυπικής ευχής, θα μπορούσε να εκληφθεί και σαν μία ΣΑΦΗ ΝΥΞΗ για τα πεπραγμένα – και όχι μόνο ποδοσφαιρικά – της περασμένης χρονιάς, πού αγγίζει πολλά κρίσιμα θέματα πέραν του ποδοσφαίρου

*** Ο παραπάνω συλλογισμός επιβεβαιώνεται και από την εν συνεχεία λακωνική αλλά μεστή από νόημα, πρόταση : «Οι Έλληνες αξίζουμε τα καλύτερα». Και ακόμη, ότι «με ισχυρή θέληση και πίστη ο τόπος μας μπορεί να καταφέρει τα πάντα»

*** Ξεκάθαρο το μήνυμα – μάθημα αλτρουϊσμού για τη συνέχεια : «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε όσους μας χρειάζονται και η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είναι μια μεγάλη αγκαλιά για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη». Είναι μία πραγματικότητα ετών, πού συνεχίζεται αδιάλειπτα, εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Δεν υπάρχει άπορος, άστεγος, αναξιοπαθής στην περιοχή του Πειραιά και ευρύτερα, πού να μην έχει γευτεί την ευαισθησία, την φροντίδα, τα ζεστασιά, τη συμπαράσταση του μεγάλου συντρέχτη Βαγγέλη Μαρινάκη.

*** Και τέλος, για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, την μεγάλη του – μας αγάπη, μία ευχή – ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ πού σίγουρα θα βυθίσει σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ τους ζηλόφθονους κακοθελητές : «Για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας η ευχή μου είναι να εκπληρώνει διαρκώς την ουσία της ύπαρξής του, να είναι ΝΙΚΗΤΗΣ, να φτάνει σε τίτλους κάνοντας ακόμα μεγαλύτερη τη θρυλική τροπαιοθήκη του και κάνοντας χαρούμενους τους φιλάθλους μας με τη δόξα του».

*** Πιο συγκεκριμένη και καταλυτική αναφορά – απάντηση δεν θα μπορούσε να υπάρξει, για όσους ... ονειρεύτηκαν και ονειρεύονται ακόμη ένα μικρό ... θαύμα για κείνους, αποχώρησης του ερυθρόλευκοι ηγέτη από τον ΘΡΥΛΟ. Κάτι πού, δεν πρόκειται να γίνει ... «στον αιώνα τον άπαντα, πού λένε.

*** Και η ... "χαριστική βολή" τους, ήρθε στο τέλος : «Γι' αυτό θα εργαστούμε όλοι ακατάπαυστα και με περισσότερη διάθεση από ποτέ» !

· Είναι περισσότερο από σαφές, φίλοι μου. Στον Ολυμπιακό, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να ονειρευόμαστε. Στους απέναντι, δεν θα σταματήσουν ποτέ να έχουν εφιάλτες... ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ BEST SELLER ΤΟΥ 2023 !

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ : «ΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΣΕΞ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ»

*** Απόσταγμα ποιότητας από το αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας πού ήρθε να πλουτίσει την παγκόσμια βιβλιογραφία το σωτήριον έτος 2023 :

*** «Το πρωινό πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Αθήνα μιλούσα στο τηλέφωνο με την γυναίκα μου και μου είπε ότι αν ήθελα σεξ το βράδυ μαζί της θα έπρεπε να κερδίσω την ΑΕΚ!

*** Πήγα στα αποδυτήρια και είπα στους παίκτες ότι πρέπει για πρώτη φορά να παίξουν και για μένα, τους εξήγησα και το λόγο. Όλοι έσκασαν στα γέλια. Χαλάρωσαν. Το κλίμα έφτιαξε. Δεν κερδίσαμε τελικά, το ματς έληξε 1-1, όμως επειδή είχαμε την αποβολή του Λέο Ζαμπά από το πρώτο μέρος ήταν σαν να κερδίσαμε.

*** Έτρεξαν σαν τρελοί, σκίστηκαν, τα έδωσαν όλα. Πηγαίνοντας στην αίθουσα του μασάζ για να συγχαρώ τους φυσιοθεραπευτές βλέπω τον Μαουρίσιο πεθαμένο από την κούραση να μου λέει: Κόουτς, κι εμένα η γυναίκα μου, το ίδιο μου είπε»! ( Από το βιβλίο – έπος του διάσημου ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ με τίτλο «DOUBLE PAOK» ) ***

Διαβάστε επίσης