Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Σαν να μην πέρασε μια μέρα...
Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2024 - 15:22

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΓΑΛΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ !

ΛΑΜΙΑ ; ΚΟΛΛΑ ... ΜΙΑ !

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΒΟΚΟΛΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΙ ΕΤΡΩΓΕ ΣΙΔΕΡΑ

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΒΑΛΙΑΛ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ... ΣΕ ΡΕΒΕΓΙΟΝ

ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕ ΚΑΡΒΑΛΙΑΛ, ΘΥΜΙΣΕ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΠΙ ΜΑΡΤΙΝΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΙΝΕΘ !

*** Ο.Κ. και η ήττα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο.

*** Ο.Κ. και ο Ολυμπιακός κάποιες φορές τη γεύεται

*** Ο.Κ. είναι πολύ νωρίς ακόμα για να λέμε ότι χάθηκε ο στόχος, εξ αιτίας μιάς ήττας.

*** Ο.Κ. στα πλέϊ οφ θα κριθεί ο τίτλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάνει τώρα πολύτιμους βαθμούς

*** Όμως, είναι απολύτως απαραίτητο να ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ, διαβάζοντας προσεκτικά τα μηνύματα πού στάλθηκαν από αυτή την ήττα. Και είναι ακόμα περισσότερο αναγκαίο να σημειώσουμε τα λάθη, ή τέλος πάντων, όσα κατά την κρίση μας «συνέβαλαν» σ' αυτή την εμφάνιση.

*** Το ξεκίνημα του αγώνα, ήταν μία επιστροφή στο παρελθόν. Στα κακό, κάκιστο παρελθόν, αυτό πού συνετέλεσε και στην αντικατάσταση δύο, έως τώρα, προπονητών. Νωθρότητα, έλλειψη συγκέντρωσης, αμηχανία και μπέρδεμα στην αμυντική λειτουργία. Και κυρίως, ΑΡΓΗ επιθετική ανάπτυξη.

*** Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου, θύμιζε τις πολύ κακές ημέρες επί Μάρτινς και Μαρτίνες στη συνέχεια. Και εδώ, ο συνεπής και καλοπροαίρετος φίλαθλος αρχίζει να αναρωτιέται. Αλήθεια, τι το καινούργιο έφερε στην ομάδα ο νέος προπονητής ; Ο Καρβαλιάλ παρέταξε ακριβώς την ίδια ενδεκάδα με εκείνη πού χρησιμοποιούσε ο Μαρτίνες στα τελευταία του παιχνίδια, με μόνη αλλαγή, επιβεβλημένη, του απόντα Ελ Κααμπί από τον Γιόβετιτς.

*** Δεύτερον, πως εξηγείται αυτή η έλλειψη ψυχολογίας από την ομάδα ; Πως εξηγείται το γεγονός ότι έπαιζαν ανόρεκτα, λες και δεν τους ενδιέφερε το αποτέλεσμα ; «Τους επηρέασε», λέει, το γκολ στο 4ο λεπτό ! Τι λέτε, μωρέ. Κάθε μέρα συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Ακόμα και χθες, πρόχειρο παράδειγμα, ο Αστέρας στην Τρίπολη έχανε με 0-2 μέχρι το 20' από τον Αρη, δεν το έβαλε κάτω και τελικά κέρδισε με 3-2 !

*** Πόσες και πόσες ανατροπές δεν έχουν γίνει και δεν γίνονται, και από τον Ολυμπιακό, βεβαίως. Επιμένω ότι υπάρχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ και θεώρησης των συνθηκών του αγώνα. Όταν έχεις φάει γκολ στο 4' και προσπαθείς να φτάσεις στο γκολ με πασούλες των αμυντικών μεταξύ τους και τη μπάλα να επιστρέφει πίσω χωρίς λόγο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, άρα, δεν υπάρχει και γκολ.

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΑΜΕΝΟ

*** Μιλήσαμε ως τώρα για το πρώτο ημίχρονο. Και βλέπουμε την ομάδα στο δεύτερο, να βγαίνει με άλλη νοοτροπία, με άλλη ψυχολογία. Ο Ολυμπιακός ζωντανεύει, γίνεται πιο επιθετικός, πιο απειλητικός. Και έρχεται το πέναλτι. Το εκτελεί ο Φορτούνης.

*** Και το χάνει. Όπως έχασε και πολλές, απίστευτα ΠΟΛΛΕΣ για την κλάση του και την ποιότητά του ο αρχηγός. Που χθες δεν ήταν σε καλή μέρα. Εχασε και πέναλτι και φάσεις και πάσες και μισό δόντι. Ασχημη μέρα, πού δικαιούται ακόμη και ένας Φορτούνης, αλλά σίγουρα άσχημη.

*** Άλλο ένα πλήγμα στην ψυχολογία, άλλο ένα χτύπημα στην αυτοσυγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση. Και απέναντι, μια ομάδα καλογυμνασμένη, με αγωνιστική πειθαρχία και αποφασιστικότητα, να εκτελεί με ακρίβεια τα πλάνα του προπονητή της.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ ... ΠΑΛΙ ΦΟΡ !

*** Αναρωτιέμαι πάλι, ΠΟΙΑ ήταν τα πλάνα και οι τακτικές του Καρβαλιάλ ; Γιατί εγώ δεν είδα ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ στον Ολυμπιακό ! Μέχρι και το ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑ του Μαρτίνες, με την χρησιμοποίηση του Μασούρα σε θέση ... δεύτερου φορ είδα να επαναλαμβάνεται !

*** Πείραμα πού δεν θα μπορούσε ποτέ να επιτύχει, λόγω των ειδικών προσόντων του διεθνούς παίκτη, πού δεν ήταν και στη μέρα του με αποτέλεσμα και να χάσει γκολ και να εξουδετερωθεί εύκολα από τις παγίδες των αντιπάλων

ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΟΒΕΤΙΤΣ «ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ»

*** Επιθετικά λοιπόν, ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε. Κάποιες στιγμές μάλιστα, στο πρώτο πάντα ημίχρονο, αναρωτιόταν κανείς αν ο Ολυμπιακός έπαιζε με δέκα παίκτες, αφού ο Γιόβετιτς δεν ακουμπούσε μπάλα ! Και εκείνο για το οποίο θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς, είναι αν η τοποθέτηση δίπλα του του Μασούρα, πού «μονοπωλούσε» τις πάσες και τα γεμίσματα, ήταν η αιτία πού ο διάσημος Μαυροβούνιος φορ δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο ημίχρονο πού χρησιμοποιήθηκε

ΡΟΝΤΙΝΕΪ : ΚΑΚΟΣ, ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ

*** Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό όμως ήταν πως οι Φορτούνης και Μασούρας βρέθηκαν σε κακή μέρα. Ηταν ότι υπήρχαν κι' άλλοι, κομβικοί παίκτες, με εξ ίσου ή και χειρότερη απόδοση. Κορυφαίος σε άρνηση ο Ροντινέϊ, ένας αμυντικός πού έχει αποθεώσει αμέτρητες φορές αυτή εδώ η στήλη. Αμυντικά ο Βραζιλιάνος άσσος ήταν σαν να μην υπήρχε. Όπως και ο Μαντί Καμαρά, πού η χρησιμοποίησή του χθες αποτελούσε ΡΙΣΚΟ, λόγω των γνωστών προβλημάτων, πού εύκολα επηρεάζουν τον ευμετάβλητο ψυχισμό του.

*** Αναρωτιέμαι για μία ακόμη φορά, αν ο κ. Καρβαλιάλ έχει ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ότι η ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑ πού έδωσε στους παίκτες ( προφανώς για να κερδίσει τη συμπάθειά τους ) είχε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Προσωπικά, έχοντας ζήσει μισό αιώνα κοντά στην ερυθρόλευκη ομάδα, έχω την άποψη ότι όχι απλά «δεν βοήθησε», αλλά ήταν και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ.

ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ ; ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΗΚΩΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ;

ΜΗ ... ΦΑΤΕ ΕΞΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΑΛΕΟ

*** Το «μέτρο» των υψηλών διοικητικών προστίμων πού ετοιμάζεται να θεσπίσει η κυβέρνηση σαν ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ΑΣΥΛΙΑΣ των ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ, στις περιπτώσεις πού οι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ από την Επο αθλητικοί δικαστές «κρίνουν» ότι οι δηλώσεις τους για τη διαιτησία είναι «δυσμενείς», θα λειτουργήσει εφ' όσον ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΒΆΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ στη Δικαιοσύνη. Και δεν εννοώ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, αλλά βασικά την ΞΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, όπου θα μπορεί να προσφύγει ο κάθε θιγόμενος.

*** Πέρα από τον ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ χαρακτήρα του «μέτρου» - όπου «απαγορεύεται η ελεύθερη έκφραση γνώμης και άποψης» - πιστεύω ότι θίγεται και θέμα ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ καθώς και μερικά ακόμη.

*** Σε ό,τι αφορά την «υπεράσπιση» των ΛΑΜΟΓΙΟδιαιτητών, υπάρχει πάντα η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, όπου ο κάθε πολίτης – συμπεριλαμβανομένων των διαιτητών βεβαίως – ΜΠΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ να προσφεύγει όποτε κρίνει ότι «δυσφημείται», ότι «προσβάλλεται», ότι «θίγονται η τιμή και η υπόληψή του» και πάει λέγοντας

*** Με ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ και σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, η ελληνικό κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί την ύπαρξη ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ στην ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ μιάς αθλητικής μερίδας πολιτών, σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας.

*** Ας μην ετοιμάζονται λοιπόν για την «εξόντωση» των ΜΗ ΑΡΕΣΤΩΝ ανθρώπων της ποδοσφαιρικής και αθλητικής κοινότητας με την επιβολή υπέρογκων προστίμων, διότι ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ θα κάνουν στο ποδόσφαιρο και στον επαγγελματικό Αθλητισμό γενικότερα.

*** Οσον αφορά την Ουέφα και τα ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ της, ήδη έφαγαν ένα ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δεν θα αντέξουν σε δεύτερο. Ας μη περιμένουν λοιπόν οι δικοί μας στήριξη από τους διεθνείς απατεώνες, με απειλές του τύπου γκρέξιτ, πού έχουμε ξανακούσει άπειρες φορές. Κι' εκείνοι, το εαυτούλη τους θα κοιτάξουν να καλύψουν. Οπότε, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία στήριξη σε μέτρα με έντονη ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΧΡΟΙΑ ΚΑΙ ΟΣΜΗ ***

ΟΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ

ΤΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

*** Με το πού έφτασε η δικογραφία της υπόθεσης των ΣΤΗΜΕΝΩΝ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Επο, άρχισαν οι ΔΙΑΡΡΟΕΣ προς την ίδια, συγκεκριμένη κατεύθυνση.

  • Και δεν θα μου έκανε καμία απολύτως εντύπωση, αν μάθαινα ότι ο φάκελος με ολόκληρο το περιεχόμενό του και τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ, βρίσκονται ήδη «υπό εξέταση» στα χέρια των μελών της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ
  • Καλό θα ήταν νομίζω, ο έντιμος πρόεδρος της Επιτροπής, εν ενεργεία δικαστικός, να ξεκινήσει μία εσωτερική έρευνα για το πώς και από ΠΟΙΟΝ ή ΠΟΙΑΝ διαρρέουν ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ στοιχεία της δικογραφίας ***

Διαβάστε επίσης