Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Αναδoυλειές» στην αθλητική Δικαιοσύνη!

«Αναδoυλειές» στην αθλητική Δικαιοσύνη!
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 - 15:23

(ΛΕΖΑΝΤΑ ) *** Μητσοτάκης και Νταμπίζας περιβάλλουν τον Καραγκούνη. Και στο βάθος, Κατσουράνης, περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά του ***

*** Δυστυχώς, δεν το απέφυγε και χθες ο πρωθυπουργός μας. Το είπε : «Με τις ευχές μου, η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου να τα καταφέρει να βρεθεί εκεί που της αξίζει, στα γήπεδα της Γερμανίας, στο Euro του 2024». Δυστυχώς, το είπε, επαναλαμβάνω ***

*** Μιλώντας χθες στην γιορτή κοψίματος της πίτας του υπουργείου Αθλητισμού, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ιδιαίτερα και έκλεισε την ομιλία του με αυτό το ... βαρυσήμαντο απόφθεγμα : «Ο αθλητισμός ενώνει. Ο αθλητισμός δεν διχάζει. Και αυτή η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να υπηρετεί αυτή την αποστολή ανάδειξης του αθλητισμού συνολικά στη χώρα. Με έργα και όχι με λόγια».

*** Μεγάλα και γεμάτα νοήματα λόγια. Που βεβαίως δεν τα ακούμε πρώτη φορά να λέγονται, αλλά διαχρονικά δεν χάνουν την αξία τους. Φυσικά, και η προσωπική μου άποψη ταυτίζεται με την ουσία της δηλώσεως του κ. Μητσοτάκη. Οντως, ναι, ο Αθλητισμός ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ και ΝΑ μη διχάζει ! Και ποιος δηλαδή έχει αντίθετη γνώμη ;

*** Οσο σοβαρή και να είναι αυτή η δήλωση και όση και αν είναι η σοφία πού κρύβει μέσα της, νομίζω ότι ήταν ΑΤΕΛΗΣ. Ότι ο κ. Μητσοτάκης προέβαλε μόνο την επικεφαλίδα, παραλείποντας την ΟΥΣΙΑ. Και η ουσία, για να γίνει πιο ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ, θα υπήρχε αν μας έλεγε ΠΟΙΟΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ να υπάρχει ο ενωτικός χαρακτήρας του Αθλητισμού. Η μάλλον, ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ.

*** Ας απευθύνουμε λοιπόν μερικά «ακαδημαϊκά» ερωτήματα στον καλοπροαίρετο πρωθυπουργό μας. Ποιους ακριβώς ενώνει και ποιους ΔΕΝ ΕΝΩΝΕΙ ο Αθλητισμός, διότι ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ να περιλαμβάνονται στο αθλητικό γίγνεσθαι ; Απάντηση Ενώνει ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ και τους ΑΠΛΟΥΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ, όλης της οικογένειας του Αθλητισμού ΠΛΗΝ των :

*** Μελών ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ πού ΔΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ του Αθλητισμού. Αυτών πού ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ και ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ. Αυτών πού οικονομούν τεράστια ποσά από την εσκεμμένη ΑΛΛΟΙΩΣΗ των αποτελεσμάτων της ευγενικής άμιλλας στους αγώνες. Αυτούς πού εκμεταλλεύονται την παρασκηνιακή τους δύναμη, αλλά ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των κυβερνήσεων, για να ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ, μετατρεπόμενοι βαθμιαία σε ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ του αθλητικού χώρου.

*** Των ΕΠΙΟΡΚΩΝ και ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ, πού οι αποφάσεις τους είναι η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ της ΒΙΑΣ στους αθλητικούς χώρους. Των ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ παραγόντων πού ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ τον Αθλητισμό για να κερδίζουν ποσά πού δεν θα τα έβλεπαν ούτε στα όνειρά τους, αν δεν ήταν παράγοντες.

*** Με όλον αυτό τον ΣΥΡΦΕΤΟ των κατακαθιών του Αθλητισμού, λοιπόν, ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ και θα ήθελε να ... ενωθεί ! Και δεν υπάρχει κυβέρνηση πού θα μπορούσε ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ στους πολίτες της την ... «ένωση», δηλαδή την ΑΠΟΔΟΧΗ της παρανομίας και της εγκληματικότητας, των αγνών φιλάθλων με τους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ του αθλητικού υποκόσμου.

*** Τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση ; ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ τον Αθλητισμό από τα ΠΑΡΑΣΙΤΑ και τις παραφυάδες, με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο : Εφαρμόζοντας τον νόμο. Γρήγορα, επίμονα, άτεγκτα, σκληρά. Ειδ' άλλως, να το πάρει απόφαση : Ενωση του καλού με το κακό, του έντιμου με το άτιμο, του ηθικού με το ανήθικο, του νομοταγούς με το παράνομο, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ και ΟΥΤΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ με νομικούς καταναγκασμούς.

«ΑΝΑΔΟΥΛΕΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !

ΝΤΕΡΜΠΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ; ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ;

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΒΓΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ Η ΒΙΑ !

*** Τούτες τις παγερές μέρες του χειμώνα, η σκέψη μου βρίσκεται στην κυρία Αντιγόνη. Ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού και να μη γίνει τίποτα ; Πως και πως το περίμενε αυτό το ντέρμπι. Αλλά, κρύο, αναδουλειές ... όλα μαζί. Και όλα ανάποδα.

*** Ας σκεφτούμε όμως θετικά και αισιόδοξα. Ξέρετε πόσα ντέρμπι έχουμε ακόμα μέχρι το τέλος της περιόδου ; Τέσσερα, παρακαλώ ! Ένα η ρεβάνς Κυπέλλου, δύο ο αγώνας πρωταθλήματος και άλλοι δύο στα πλέϊ οφ, αν ... φτάσουμε ως εκεί, μας κάνουν τέσσερα !

*** Ε, τι στην ευχή, δεν θα γίνει τίποτα, λέτε, σε τέσσερα ντέρμπι ; Μόνο μία περίπτωση υπάρχει. Να συνεχίσει ο Μητσοτάκης να έχει τα γήπεδα κλειστά, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πάταξη της γηπεδικής βίας. Οπότε, ούτε θεατές στα γήπεδα, ούτε βία στα γήπεδα !

*** Ετσι είναι. Ένα κι' ένα κάνουν δύο, λέγανε οι αρχαίοι. Κλείνεις τα γήπεδα ; Απαγορεύεις τη φυσική παρουσία στις εξέδρες ; Εξασφάλισες τουλάχιστον την υστεροφημία σου. Ολοι θα σε θυμούνται, στις επόμενες γεννεές, σαν τον πρωθυπουργό πού εξόντωσε τη γηπεδική βία.

*** Τη γηπεδική, επαναλαμβάνω. Διότι με την άλλη, την ... εξωγηπεδική, βράστα κι' άσ' τα ! Χαμός γίνεται, ειδικά στις ηλικίες πού θα έπρεπε κανονικά να βγαίνουν ΑΘΛΗΤΕΣ και ΟΧΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ και ΜΠΡΑΒΟΙ.

*** Αλλά βλέπετε, ήταν μοιραίο. Βγήκε η βία από τα γήπεδα ; Πήγε και φώλιασε στις γειτονιές, τους δρόμους και τις πλατείες. Τι, άστεγη θα έμενε ; Κάπου θα έπρεπε να βολευτεί κι' αυτή ***

«ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ» ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Ο ΦΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ !

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ τους ... ΑΓΚΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΣΗ ΣΑΝ ΦΟΝΙΚΑ ΟΠΛΑ !

*** Πολύ εύστοχο μα και επίκαιρο το παρακάτω θέμα πού αλίευσα από το iapopsi.gr πού ... με πρόλαβε, αφού είχα σκοπό να το αναδείξω κι' εγώ. Αφορά τον Φώτη Ιωαννίδη, τον πραγματικά προσοντούχο φορ του Παναθηναïκού επισημαίνοντας τον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται, χρησιμοποιώντας ΠΑΝΤΑ τους ... αγκώνες του !

*** Ας το δούμε λοιπόν : «Μιας και ο Ιωαννίδης το παίζει και πολύ του ποιος είμαι εγώ και τα ρέστα, ένα –πράγμα μόνο. Στην Ελλάδα παίζει 50-50 ο Φωτάκης. Το πενήντα τα εκατό με τα πόδια και το άλλο με τα χέρια. Έτσι και πάει σε καμιά χώρα που η μπάλα είναι μπίζνες και όχι δηλώσεις, την έκαψε την γούνα του.

*** Στην Ελλάδα στέλνει στο νοσοκομείο τον Πασαλίδη του ΟΦΗ με αγκωνιά και όχι μόνο δεν αποβάλλεται, αλλά κερδίζει και πέναλτι. Έτσι και πάει στην Γερμανία, μία θα παίζει και δυο θα είναι έξω. Δεν παίζουν εκεί οι διαιτητές. Ούτε Μανούχοι σφυρίζουνε, ούτε Αυστριακοί Βαϊνμπέργκερ με σως κρεμμύδι και πίκλες, όπως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

*** Θα του τις κόψουνε μαχαίρια αυτές τις μαγκιές. Οι παίκτες του Ολυμπιακού τέσσερις φορές ζήτησαν δεύτερη κίτρινη στον Ιωαννίδη, αλλά ο Αυστριακός φαστφουντάς δεν την έδωσε. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, γιατί το παίζει κότα και δεν χρησιμοποιεί τους αγκώνες ;» Αυτά τα πολύ εύστοχα, επαναλαμβάνω, γράφει το «iapopsi.gr».

*** Εγώ θα συμπληρώσω με μία άλλη «πτυχή» του ίδιου θέματος. Ότι ΣΥΝΗΘΩΣ και ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο του σήμερα, επικρατεί το δόγμα του «όποιος ζεί με το σπαθί, πάει από σπαθί».

*** Αν ένας Φώτης Ιωαννίδης προσπαθεί να επικρατεί με κόλπα καράτε και αντιαθλητικά χτυπήματα πάνω σε όποιον τον μαρκάρει, ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ, αργά ή γρήγορα, να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ίδια αγωνιστική συμπεριφορά

*** Εχει συμβεί επανειλημμένα στο παρελθόν και θα συνεχίσει να συμβαίνει, όσο θα υπάρχουν παίκτες με ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ νοοτροπία, όπως ο Φώτης Ιωαννίδης.

*** Υ.Γ. Ο Πασαλίδης «του Γκιγέρμε» ( θυμηθείτε την περίπτωση ) έχει ήδη αποκτήσει πικράν «νοσοκομειακήν» πείραν ***

Διαβάστε επίσης