Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κι' όμως, η Κηφισιά «βοήθησε» τον Ολυμπιακό να ξαναβρεί την χαμένη ταυτότητα του!

Κι' όμως, η Κηφισιά «βοήθησε» τον Ολυμπιακό να ξαναβρεί την χαμένη ταυτότητα του!
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 - 14:33

*** «Συνεχίστε να ξεφτιλίζεστε, κάντε δουλειά σας. #ΡΟΜΠΕΣ» ( Maximvs Decimus Constantine Aurelius ) ***

*** Υπάρχει και άλλη ανάγνωση, για τα προχθεσινά. Ότι ... φτιάξαμε ομάδα πού κερδίζει και τους διαιτητές ! ***

*** «Τέτοια σφαγή όσο χρόνων είμαι δεν έχω ξαναβιώσει ! Η διαιτησία του Παλοτάϊ αρχίζει και μου φαντάζει ... φιλική συμπεριφορά» ! ( Ioannis Johannes Balagiannis ) ***

*** Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι οι διαιτητές πρέπει να κρατηθούν. Αλλά ο αθλητικός Εισαγγελέας έδωσε διαταγή να τους αφήσουν να φύγουν. Κάποιοι εξυπνάκηδες, έβγαλαν το συμπέρασμα, ότι ο Κούγιας ... «έχασε» ! Μα είναι δυνατόν να είναι τόσο ανόητοι, ώστε να μην αντιλαμβάνονται το προφανές ; Ο μόνος πού κέρδισε απ' όλο αυτό το σκηνικό, ήταν βεβαίως ο Κούγιας. Και ο Ολυμπιακός, φυσικά ***

ΚΙ' ΟΜΩΣ, Η ΚΗΦΙΣΙΑ «ΒΟΗΘΗΣΕ» ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΕΣ» ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΗΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΤΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΟΥΧΟ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ :

ΚΑΜΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ ΣΤΟΝ ΡΕΤΣΟ, ΑΝΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΥΟ ΦΑΟΥΛ

ΣΤΟΧΟΣ ( ΚΑΙ ... ΕΝΤΟΛΗ ; ) ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΕΙ

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΤΟΠΕΡ

*** Λέω να μιλήσουμε σήμερα για τα θετικά. Αυτά δηλαδή πού έγιναν στην Καισαριανή, αλλά σκεπάστηκαν από τον βόρβορο της διαιτησίας. Ας μείνουμε λοιπόν στο ότι ο Ολυμπιακός ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ προς το παρόν και ας απαριθμήσουμε αυτά πού έβγαλε και πήρε αυτή τη νίκη εναντίον ΔΙΠΛΟΥ αντιπάλου : της Κηφισιάς και της διαιτησίας

*** Το πρώτο φυσικά πού πρέπει να τονιστεί, είναι η εν γένει εμφάνιση της ομάδας, πού ήταν ίσως η πιο δυνατή, η πιο αξιοθαύμαστη στην περίοδο πού διανύουμε. Οι παίκτες μας, ΑΤΣΑΛΩΜΕΝΟΙ από την απίστευτη αδικία, έδωσαν και την ψυχή τους για τη νίκη και αυτό, δεν είναι σχήμα λόγου. Κατάφεραν να ξεπεράσουν ακόμα και τον ίδιο τους το εαυτό, προκειμένου να πετύχουν το ακατόρθωτο : Να αντιμετωπίσουν ένα ΑΝΗΘΙΚΟ μέτωπο διαιτητών και να κερδίσουν

*** Δεύτερον, η δουλειά του Καρβαλιάρ έχει αρχίσει να φαίνεται. Ο άνθρωπος αυτός, ήρθε στην Ελλάδα και την ομάδα μας σε χρονικό σημείο και σε κατάσταση πού πολύ δύσκολα θα δεχόταν ένας άλλος τεχνικός να έρθει. Ανέλαε το χτίσιμο μιάς νέας σε ομάδας, με παλιά υλικά, αυτά πού δεν είχε επιλέξει ο ίδιος αλλά τα βρήκε. Και να πού τώρα, στο τέταρτο μόλις παιχνίδι του στον πάγκο, άρχισε να παρουσιάζει πράγματα.

*** Βλέπουμε μία ομάδα πού δεν είναι αδιάφορη, μια ομάδα επιθετική, πειθαρχημένη ( ασυνήθιστα για τον Ολυμπιακό ) και κυρίως, μια ομάδα πού ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ, πού ακόμα και στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα της τα δίνει όλα, παίζει συνεχώς για το γκολ, ανεξαρτήτως του σκορ. Επί πλέον, ο Καρβαλιάρ αποδεικνύει ότι χρησιμοποιεί πάντα εκείνους πού θεωρεί ότι ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε αγώνα, ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ. Οι εντυπώσεις πού μου έχει αφήσει μέχρι τώρα, δουλεύοντας μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, είναι εξαιρετικές.

*** Θεωρώ ότι η συμπεριφορά κάποιων – ευτυχώς ελαχίστων – οπαδών – ή «οπαδών» του Ολυμπιακού σε εισαγωγικά απέναντι στον Παναγιώτη Ρέτσο, είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΔΙΚΗ, για να μην πω ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΎ, πού είναι κάτι πού δεν μπορώ να αποδείξω. Ο Ρέτσος κατακρίθηκε από κάποιους, γιατί ; Επειδή όταν παίρνει κεφαλιές «χρησιμοποιεί τους αγκώνες του» !

*** Αυτό υποστηρίζουν δηλαδή. Ότι ένας ΣΤΟΠΕΡ, πού η δουλειά του είναι να αντιμετωπίζει αντιπάλους και ψηλότερους, αλλά και ΘΕΟΒΡΟΜΙΚΟΥΣ όπως αυτός ο Οζντέκοβιτς της Κηφισιάς πού πέφτει πάνω στον αντίπαλο αμυντικό και ... αυτοανατρέπεται για να κερδίζει φάουλ.

*** Η ο Ιωαννίδης του Πόα πού ΠΑΝΤΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ τους ΑΓΚΩΝΕΣ ΤΟΥ και όχι για να σηκωθεί πιό ψηλά, αλλά ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΤΟΥ, πρέπει να παίζει ... μη μου άπτου, να μην ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ καν τον αντίπαλο, αλλά να κερδίζει ΟΛΕΣ τις κεφαλιές αιωρούμενος στο αχανές διάστημα

*** Ειδικά στον αγώνα με την Κηφισιά, ο Ρέτσος ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ πού να δικαιολογεί κίτρινη κάρτα, τόσο την πρώτη, όσο και τη δεύτερη. Με πολύ μεγάλο ζόρι και ακόμη μεγαλύτερη προκατάληψη και ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει ένα ΦΑΟΥΛ εναντίον του Ολυμπιακού.

*** Οι δύο κίτρινες όμως, πού προκάλεσαν την αποβολή, ήταν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ, κατά την ταπεινή μου άποψη, «προγραμματισμένης». Ο Ρέτσος, πολύ απλά, τιμωρήθηκε και δεν θα παίξει αύριο εναντίον του Παναθηναϊκού, στον κρίσιμο αγώνα ρεβάνς Κυπέλλου.

ΚΑΡΒΑΛΙΟ ΛΟΓΩ ... ΚΑΡΒΑΛΙΑΡ :

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ; ΝΕΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ;

*** Ομολογώ ότι είχα αμφιβολίες, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι με την Κηφισιά, για την αποτελεσματικότητα του δίδυμου της μεσαίας γραμμής, Μαντί και Καρβάλιο. Νομίζω μάλιστα ότι ήταν η πρώτη φορά πού έπαιξαν οι δυό τους σ' αυτή τη νευραλγική γραμμή. Ηταν κι' αυτό ένα από τα «πειράματα» του Καρβαλιάρ, πού στέφθηκε με επιτυχία.

*** Να προσθέσω, επ' αυτού, ότι με εξέπληξε όχι μόνο η αγωνιστική προσφορά των δύο αμυντικών μέσων, αλλά και η αντοχή τους, πού πράγματι δεν περίμενα. Δεν περίμενα δηλαδή ότι ο Καρβάλιο πού έχουμε συνηθίσει σε θέση μποξ του μποξ, ή και τροφοδότη, θα έβγαζε όλο του 100λεπτο χωρίς να επηρεαστεί η απόδοσή του.

*** Τα ίδια ισχύουν και για τον Μαντί, μόνο πού αυτός κουράστηκε και αντικαταστάθηκε 16 λεπτά πριν το τέλος. Να πω ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα «νέο» μέσο για όλες τις δουλειές ; Αυτό τουλάχιστον μας δείχνει στα πρόσφατα παιχνίδια πού χρησιμοποιείται ο Καρβάλιο.

ΖΕΛΣΟΝ : ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

*** Ζέλσον Μαρτίνς. Δέκα λεπτά στο προηγούμενο, δεκαέξι σ' αυτό το παιχνίδι, ήταν αρκετά για την υποδοχή ενός πολύ ποιοτικού εξτρέμ. Νομίζω ότι προσθέτει στην επιθετική γραμμή γύρω στον 40 με 50 % εύρος και ισχύ. Γρήγορος, τεχνίτης, εξαιρετικός στο ένας με ένα, φαντάζει σαν ιδανική επιλογή για τα άκρα. Δεν άφησε καμία αμφιβολία για την αξία του

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣΟΥΡΑΣ : Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΛΙΣΤ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

*** Φορτούνης και Μασούρας. Ο πρώτος, πέρα από την αναμφισβήτητη ποιότητά του, σε ρόλο μαέστρου της ερυθρόλευκης ορχήστρας, μου απέδειξα κάτι άλλο, εξ ίσου σπουδαίο και σημαντικό. Ότι πρόκειται για τον ΙΔΑΝΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ της ομάδας !

*** Λοιπόν, χωρίς φανφάρες και περιττολογίες, ο Κώστας Φορτούνης είναι Ο ΑΡΧΗΓΟΣ και ταυτόχρονα ο ΗΓΕΤΗΣ της ομάδας. Επάξια παίρνει τη θέση αυτή, πού δόξασαν αξέχαστοι παιχταράδες, όπως ο Ηλίας Ρωσίδης και αργότερα μορφές σαν τον Γιώργο Δεληκάρη, τον Βασίλη Σιώκο κ.α.

*** Οσον αφορά τον Γιώργο Μασούρα, πρέπει να ομολογήσω ότι τον έχω αδικήσει αρκετές φορές με την κριτική μου. Πάντα όμως χωρίς πρόθεση αδικίας, αλλά σύμφωνα με την απόδοση και την προσφορά του. Στους πιο πρόσφατους αγώνες, ο Γιώργος Μασούρας είναι καταπληκτικός.

*** Ειδικά το γκολ πού έβαλε εναντίον της Κηφισιάς, ήταν πραγματικό αριστούργημα. Τόσο, ώστε να απορεί κανείς γιατί δεν χρησιμοποιεί πιο συχνά την ικανότητα να σουτάρει, ειδικά αυτή την εποχή πού ο Ολυμπιακός, πλην Φορτούνη και Ποντένσε δεν διαθέτει παίκτη με ειδικότητα σ' αυτό τον τομέα.

*** Εν κατακλείδι, νομίζω ότι το πρόβλημα του Μασούρα πού τον εμπόδιζε να πρωταγωνιστεί φέτος, ήταν καθαρά πρόβλημα ψυχολογίας. Πού όπως αποδεικνύεται, έχει πλέον λυθεί.

Διαβάστε επίσης