Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Καρυπίδης μετέφερε το αίτημα της συμμορίας για μόνον Έλληνες διαιτητές στα πλέι οφ

Ο Καρυπίδης μετέφερε το αίτημα της συμμορίας για μόνον Έλληνες διαιτητές στα πλέι οφ
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 - 14:10

***( ΛΕΖΑΝΤΑ ) : Προχθεσινά αρχαιολογικά ευρήματα. Σε ανασκαφές στον χώρο της λαϊκής Περιστερίου, ανασύρθηκαν δύο αγάλματα ρωμαϊκής εποχής. Αριστερά ο Λεγεωνάριος Gaios Fluflius Tzavellas ( ό,τι απέμεινε απ' αυτόν μετά τη μάχη του Ponse ) και δίπλα του ο διάσημος αμπελοφιλόσοφος Poplius Tiverius Tsintotas ***

*** Αναλύοντας το αποτέλεσμα στο Ατρόμητος – Αεκ, σιγουρεύτηκα και για ένα τρανταχτό διπλό της ερχόμενης Κυριακής. Κάτω απ' τ' αυλάκι, λέμε ***

*** Τυχεροί αυτοί πού ΜΑΝΤΕΨΑΝ και έπαιξαν 4-6 γκολ στο Περιστέρι ! Χοντρή μπάζα έκαναν ***

*** Δεν θέλω αδικίες. Και του Λαβρακίδη η συμβολή στην πεντάρα ήταν σημαντική ***

*** «Εμαθα ότι μετά τον Βίκτωρ Ουγκό κλείνουν και τον Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, για να βοηθάει με τα παραμύθια του και στην επικοινωνία» ( George Poulikarakos ) ***

*** Εύστοχο σχόλιο για την απόκτηση του Βίκτωρ Ουγκό από τον Παναθηναϊκό : « Έγραψε τους "Άθλιους" και θα παίξει στους Αθλιότερους...» ( Φωκίων Δάγκας ) ***

*** Εγώ πάντως, για να είμαι ειλικρινής θα γούσταρα πολύ να ήταν ανύπαρκτο το πέναλτι του Αρη. Δυστυχώς όμως ήταν ΠΕΝΑΛΤΑΡΑ και μου στέρησε αυτή την ηδονή ***

Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ :

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ;

ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΪΔΕΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΣΑΝ ΤΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΕΚ ΚΑΙ ΒΟΛΟΣ – ΠΑΟΚ

ΠΟΙΟΣ Ο ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΟ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ

Ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

*** Δεν ξέρω αν το φετινό είναι το πιο βρόμικο πρωτάθλημα πού έχει γίνει στην ιστορία, όπως το χαρακτηρίζουν αμέτρητοι φίλοι. Εκείνο πού διαπιστώνω μετά βεβαιότητος, είναι ότι μιλάμε για ένα ΑΘΛΙΟ πρωτάθλημα, πού μαστίζεται από όλων των ειδών τις αμαρτίες, πού μπορεί να κουβαλάει ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Μία ποδοσφαιρική διοργάνωση, πού δέρνεται αλύπητα από ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ, πού ξεκινάνε από τις ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ συνειδησιακά ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ, συνεχίζονται από την ΡΟΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟ κάποιων και καταλήγουν σε αγώνες, του είδους και της ποιότητας εκείνου πού παρακολουθήσαμε στο Περιστέρι.

*** Αντίπαλοι, ο ... «αήττητος» για ένα τέρμινο, πλήν ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ προχθές Ατρόμητος και η ελλιπής και «πληγωμένη» από τον αποκλεισμό της Αεκ. Ηταν ένας αγώνας, όπου όσοι τον παρακολουθούσαν ... «μπερδευόντουσαν» κάποιες φορές για το ... ποιοι αγωνίζονται, σε ποια ομάδα !

*** Η διαιτησία έδρασε, όπως συμβαίνει αρκετά συχνά, σε αγώνες του Πάοκ με μικρομεσαίες ομάδες. Εκπληκτικό ήταν το φαινόμενο, διαιτητής και VAR να προσπαθούν να ... βρούν την αιτία για να ακυρώσουν κανονικό γκολ του Βόλου ! Ο ένας έλεγε για οφσάϊντ, ο άλλος για χέρι του επιτιθέμενου, ένας τρίτος για ... οφσάϊντ άλλου παίκτη πού ... επηρέαζε τον τερματοφύλακα !

*** Τελικά, το γκολ ακυρώθηκε, διότι ... ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ, ασχέτως αιτιολογίας ! Ακόμη και στο τέλος του αγώνα, κανείς δεν ήξερε γιατί. Ούτε καν ... ο διαιτητής ! Και εδώ, για όσους αγαπούν τις στατιστικές, έχω ένα ... λαβράκι. Με διαιτητή τον κ. Κατσικογιάννη, εδώ και ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ακριβώς, ο Πάοκ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ. Και μιλάμε από το 2012, πού ξεκίνησε ο κ. Κατσικογιάννης την διαιτητική του καριέρα !

*** Οπως το διαβάζετε, φίλοι μου, δέκα χρόνια τώρα, από τον Φλεβάρη του 2012, ο Πάοκ δεν έχασε ποτέ αγώνα με διαιτητή τον Κατσικογιάννη. Γι' αυτό, όταν τον είδα να πηγαίνει στο VARγια να ... κρίνει ότι η ΓΚΟΛΑΡΑ πού έβαλε ο Βόλος, με πιάσανε τα γέλια. Το θέμα δεν ήταν ότι υπήρχε παράβαση, αλλά η ... ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ της παράβασης πού έπρεπε να δικαιολογήσει την ακύρωση του γκολ !

*** Ο κ. Κατσικογιάννης, ανεξαρτήτως των ικανοτήτων του στην ... άσκηση του επαγγέλματος του διαιτητή, δεν είναι περίπτωση καινοφανής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν κι' άλλοι, πολλοί σαν αυτόν. Με προτιμήσεις, με δεσμεύσεις, με σχέσεις, με ... συμπάθειες. Γι' αυτό και το καταπληκτικό πού συμβαίνει στο χώρο και δεν έχει εκτιμηθεί δεόντως ως τα τώρα. Οποια ομάδα θέλει να απολαύσει διαιτητική εύνοια στο πρωτάθλημα, ή τουλάχιστον δεν θέλει να αδικείται, σπεύδει να δηλώσει, αποδεικνύοντας έμπρακτα, την πίστη και αφοσίωσή της στην ... «εξυγίανση»

*** Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του θλιβερού ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αρης κ. Χρήστου Καρυπίδη, ο οποίος αφού έκρινε και αποφάσισε ότι «δεν υπήρχε πέναλτι» υπέρ του Ολυμπιακού, φόρεσε το ύφος του αδικημένου και ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα, ότι «ο Αρης θα ζητήσει στα πλέϊ οφ να σφυρίζουν ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ διαιτητές» !

*** Ο κ. Καρυπίδης, αν δεν με απατά η μνήμη μου, μέχρι την ημέρα πού αποφάσισε να «συγκολληθεί» με την «εξυγίανση» και τους ηγέτες της, δεν ήθελε ούτε να τους ακούει ! Παροιμιώδεις και αξέχαστες οι γελοιοποιήσεις πού είχε υποστεί σε διάφορα γήπεδα από τους ηγέτες της κατάστασης της οποίας πλέον αποτελεί πιστό και ξεχωριστό μέλος.

*** Δεν είναι λοιπόν άξιον απορίας το ότι η δήλωση του κ. Καρυπίδη, περί Ελλήνων διαιτητών, συμπίπτει απολύτως με τα θέλω των «εξυγιαντών», τα οποία, πλέον έχουν πάρει μορφή από την παρεούλα της Επο, πού όπως πάντα, είναι έτοιμη να ικανοποιήσει και τις πιο μικρές επιθυμίες τους !

*** Και βεβαίως, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι το επόμενο βήμα της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ προς την κατεύθυνση της ΔΙΑΛΥΣΗΣ του ελληνικού ποδοσφαίρου θα είναι ακριβώς αυτό : Να σφυρίζουν ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ τους αγώνες πλέϊ οφ, από τους οποίους θα αναδειχθούν ο πρωταθλητής και οι δύο από τις τρείς ομάδες πού θα παίξουν στην Ευρώπη.

*** Με ΣΤΟΧΟ, να ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ! ***

*** Πως το είπε ο κόουτς Μάντζιος, ρε παιδιά ; «Μας ... αποσυντόνισε το πέναλτι φάντασμα του Ολυμπιακού» ; Κι' εγώ πού πίστευα ότι τους αποσυντόνισε σε βαθμό ... τελατίνης η καταπληκτική απόδοση του Ολυμπιακού πού δεν τους άφησε να ανασάνουν από το πρώτο λεπτό !

*** Πόσο έξω έπεσα, έ ; Το πέναλτι – φάντασμα ήταν πού ο Πασχαλάκης ήρθε όλες κι' όλες τρείς φορές σε επαφή με τη μπάλα κι' αυτή στις καθυστερήσεις.

*** Το πέναλτι – φάντασμα φταίει πού ο Αρης δεν πέρασε τη σέντρα μέχρο το 70 και κάτι πού έκανε τις αλλαγές του ο Ολυμπιακός και όχι μόνο. Φταίει που ο Ροντινέϊ χάζεψε όλο τον Αρη και τους έκανε να φοβούνται να τον πλησιάσουν και να τον μαρκάρουν για να μη γελοιοποιηθούν.

*** Όχι, φίλοι μου, για το ΡΕΖΙΛΕΜΑ πού έκανε ο Ολυμπιακός στην ομάδα του, δεν φταίει ο ... ίδιος, ούτε οι παίκτες του, ούτε ο ιδιοκτήτης πού του φέρνει ό,τι βρεί στο δρόμο για να πει ότι έκανε μεταγραφές. Οοοχι, το πέναλτι – φάντασμα πού ήταν ΠΕΝΑΛΤΑΡΑ του φταίει του Μάντζιου. Πού δεν ξέρω αν, τι λογής και σε ΠΟΙΟΥΣ είχε δώσει υποσχέσεις. Χαίρετε ...

Διαβάστε επίσης