Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διοργάνωση χωρίς Ολυμπιακό είναι ομελέτα χωρίς αυγά

Διοργάνωση χωρίς Ολυμπιακό είναι ομελέτα χωρίς αυγά
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 - 17:10

*** Και η COSMOTE κλαίει τα λεφτά πού έδωσε για τα δικαιώματα Κυπέλλου ! ***

ΚΥΠΕΛΛΟ ; ΠΟΙΟ ... ΚΥΠΕΛΛΟ ;

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΕΛΕΤΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ

ΠΟΣΟ ... ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΑΟΚ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΎ ΚΑΙ ΑΡΗ – ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ ;

*** Σήμερα έχει Κύπελλο, παιδιά ! Και μάλιστα τρείς αγώνες, για να βγούν οι τρείς πού θα συντροφέψουν το Μπάοκ στην επόμενη φάση. Δηλαδή, ο Αρης, ο Παναθηναϊκός και ο Οφης ή ο Παναιτωλικός. Μόνο αυτή η θέση παίζεται, αν και εγώ πιστεύω ότι τελικά θα περάσει ο Οφης.

*** Αυτοί θα παίξουν στη συνέχεια λοιπόν και όσοι το αμφισβητούν, θα πρέπει να ξανακάτσουν στα θρανία. Μετεξεταστέοι, γαρ. Εκτός βεβαίως αν έχουν δεί κανένα όνειρο ότι θα περάσει η Νίκη Βόλου και ο Ατρόμητος του Τσιντώτα και του Τζαβέλα. Σοβαροί να είμαστε.

*** Διαβάζοντας τα ονόματα των ομάδων πού παίζουν σήμερα με τη φιλοδοξία να κατακτήσουν τον θεσμό και μαζί με το τρόπαιο και μιά θέση στην Ευρώπη, καταλήγουμε στο θλιβερό και εν τέλει απογοητευτικό συμπέρασμα : ΠΑΕΙ ΚΙ' ΑΥΤΟ ! Το Κύπελλο εννοώ, ως θεσμό/ Πάει, το έφαγε κι' αυτό η εξυγίανση. Υποτιμήθηκε, υποβαθμίστηκε, απαξιώθηκε, μίκρυνε, εκφυλίστηκε.

*** Ετσι είναι. Διοργάνωση χωρίς Ολυμπιακό, ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ! Αντε δηλαδή να δούμε στη συνέχεια δύο Πάοκ – Παναθηναϊκός, ή Πάοκ – Αρης, ή Παναθηναϊκός – Αρης. Ως εκεί. Πσραπέρα δεν έχει και βεβαίως, ως θεσμός πλέον χάνει το ενδιαφέρον του. Ούτε εκείνα τα παλιά του τέως ΠΟΚ, το Κύπελλο Χριστουγέννων ή το Κύπελλο Πάσχα δεν φτάνει πλέον σε αίγλη ! ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ, πλήν μερικών άρρωστων οπαδών.

*** Γέμιζαν τα γήπεδα, το Καραϊσκάκη, τη Λεωφόρο, τη Φιλαδέλφεια εκείνες οι διοργανώσεις και ο κοσμάκης ευχαριστιόταν μπάλα. Τώρα, έτσι όπως τα έχουν καταντήσει. Το πρωτάθλημα πήζει στη μπόχα και την βρομιά και το Κύπελλο με διάφορους ύποπτους τρόπους το φέρνουν πάντα στα μέτρα εκείνων πού κάνουν κουμάντο

*** Μια και η κουβέντα όμως, ας ρίξουμε μια ματιά στον περίεργο ρόλο πού καλείται να παίξει σ' αυτό τον κολοβωμένο θεσμό ο Αρης, η ομάδα του «Παλέτα» :

«ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ, ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ»

*** Ασπάζομαι την άποψη του καλού, παλιού μου φίλου Alexander Kotsanas ([email protected] ) πού μου γράφει : «Επιτέλους, προχθές είχαμε μια ... κανονική διαιτησία. Που δεν ξέρω αν την είχαμε γιατί φοβήθηκαν με την μήνυση του Κούγια (αλλά και με όσα έγιναν στην Κηφισιά και τους "ξεγύμνωσαν"), ή είναι μέρος του σχεδίου. Γιατί μετά από αυτή την ήττα του Άρη, ακούσαμε τον ρεπόρτερ του να λέει ότι τώρα θα "αφιερωθεί" στο κύπελλο, αφού η 4η θέση φαίνεται όνειρο απατηλό. Και ζήτησε Έλληνες διαιτητές από εδώ και πέρα, σαν να λέει "πάρτε τα ματς του πρωταθλήματος και δώστε μου το κύπελλο".

*** Και απ' ότι φαίνεται θα πάει εύκολα στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει (με νορμάλ εξελίξεις) ένα εκ των ΠΑΟ ΠΑΟΚ, οι οποίοι στο εν τω μεταξύ θα "σκίζονται" για το πρωτάθλημα. Με τον ΠΑΟΚ να έχει και το Conference (δεν ξέρουμε μέχρι πότε).

*** Οπότε η 3η θέση στο πρωτάθλημα γίνεται ένα must ζωής και θανάτου, αφού μια απουσία από την Ευρώπη θα κλείσει όλες τις πόρτες των αξιόλογων μεταγραφών. Και για την ώρα η πιο "ευάλωτη" ομάδα για να προσπεράσουμε είναι ο ΠΑΟ. Η ΑΕΚ χωρίς Τετάρτη - Κυριακή δεν θα έχει πρόβλημα κούρασης και ρόστερ, και ελέγχοντας την διαιτησία δύσκολα θα μείνει πίσω.

*** Ο ΠΑΟΚ παίρνει με μεγάλη ευκολία τους μικρούς κερδίζοντας αυτοπεποίθηση, και αν κερδίσει και τον ΠΑΟ την Κυριακή θα έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω. Οπότε το ΠΑΟ - Ολυμπιακός της μεθεπόμενης θα γίνει "όλα τα λεφτά" ... Γιατί ναι μεν υπάρχουν και τα play off, αλλά άλλο είναι να μπαίνεις σε αυτά όντας σε ανταγωνιστική θέση και άλλο είναι να κυνηγάς από μακριά ...»

ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

*** Να λοιπόν μία ρεαλιστική προσέγγιση από ένα απλό φίλαθλο, φίλο του ποδοσφαίρου, με εξαιρετικά δυνατή διείσδυση στο παρασκήνιο. Προσωπικά, θεωρώ τον ρόλο του Αρη στην εξέλιξη, μέχρι το τέλος, κομβικό. Είναι πασίγνωστες οι σχέσεις της ιδιοκτησίας του με την συμμορία της «εξυγίανσης», πού έχουν αναπτυχθεί στο έπακρον, από την αρχή της διανυόμενης περιόδου.

*** Από την ερχόμενη αγωνιστική, όπου αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κηφισιά, έως και την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, το πρόγραμμά του είναι «βατό». Στην 25η αγωνιστική, αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό εκτός και την τελευταία την Αεκ, στο Χαριλάου. Εκεί, όπου πριν λίγες μέρες την έβγαλε από το Κύπελλο. Θα καταφέρει να το επαναλάβει και στο πρωτάθλημα ;

*** Φυσικά, ο Αρης θα παίξει στα πλέϊ οφ. Και εκεί, ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ για μία από τις τρείς ευρωπαϊκές θέσεις, θα παίζει για το ... ονόρε ! Προτιμάτε να πού ... «για τη φανέλα», ή «για την ιστορία του» και άλλα τινά ρομαντικά ; Ας το πούμε κι' έτσι. Εκείνο όμως πού είναι υπό διερεύνηση, είναι το ΠΩΣ θα παίζει εναντίον του καθενός.

*** Για παράδειγμα, θα παίζει ΤΟ ΙΔΙΟ εναντίον της Αεκ και του Ολυμπιακού ; Και σε ποιόν θα λογοδοτήσει, εν πάση περιπτώσει, για το αν και πώς θα παίζει, επιλεκτικά ή μη ; Στον ... ένδοξο λαό του ; Μη γελάσω, πού έλεγε ο συγχωρεμένος ο Συρίγος. ***

ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΤΟ ΣΑΝΟ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΝΤΡΑΓΚΟΦΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ... ΣΠΕΤΣΙΟ-ΦΑΪ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΦΟΥΛ Γ' ΕΘΝΙΚΗ

*** Ολίγα ενδιαφέροντα για τον Πολωνό τερματοφύλακα Βαρθολομαίο Ντραγκόφσκι, πού απέκτησε ο Παναθηναϊκός από την ιταλική Σπέτσια. Ομάδα στην οποία αγωνίζεται βασικός και ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο στόπερ Δημήτρης Νικολάου. Επίσης, στην ίδια ομάδα παίζει και ένας παλιός παίκτης της ΑΕΚ, ο Ντανιέλε Βέρντε.

*** Η Σπέτσια λοιπόν, πριν φύγει ο Ντραγκόφσκι βρίσκεται στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος Β' Εθνικής της Ιταλίας, 19η επί είκοσι ομάδων. Εχει ενεργητικό 16 γκολ και παθητικό 31. Ο Ντραγκόφσκι υπεράσπισε την εστία της στους 13 από τους 20 αγώνες, με τον βετεράνο γκολκίπερ Ζόε να καταλαμβάνει τη θέση στους υπόλοιπους επτά.

*** Τελευταία εμφάνιση του Ντραγκόφσκι στη Σπέτσια, ήταν στις 18 Νοεμβρίου, στην ήττα από τη Σαμπντόρια με 1-2. Ο σωματώδης γκολκίπερ έχει παίξει μία φορά στην Εθνική Πολωνίας σε αγώνα για το ΟΥΕΦΑ Κόνφερανς Λιγκ. Η ομάδα του γνώρισε συντριπτική ήττα από το Βέλγιο με 6-1. Ηταν η 8 Ιουνίου 2022. Εκτοτε, δεν έχει άλλη εμφάνιση, τουλάχιστον σε επίσημο αγώνα. ***

ΜΟΝΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ !

Δύο σύλλογοι στην ευρωπαϊκή ήπειρο μπορούν να υπερηφανεύονται για την ποιότητα των τμημάτων που διαθέτουν : Ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα. Είναι οι μόνοι σύλλογοι που ΕΦΤΑ ομάδες τους συνεχίζουν να συμμετέχουν σε ΕΦΤΑ διαφορετικά αθλήματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ :

Ποδόσφαιρο ανδρών

Μπάσκετ ανδρών

Βόλεϊ ανδρών

Πόλο ανδρών

Πόλο γυναικών

Χάντμπολ ανδρών

Youth league στο ποδόσφαιρο ανδρών

Δεν συνεχίζουν οι ομάδες γυναικών σε βόλεϊ και μπάσκετ Δλδ. 7/9

Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ

Ποδόσφαιρο ανδρών

Ποδόσφαιρο γυναικών

Χάντμπολ ανδρών

Φούτσαλ ανδρών

Μπάσκετ ανδρών

Ποδόσφαιρο νέων

Ρόλερ χόκεϊ ανδρών

· Ακολουθούν με 6 ομάδες η Μπενφικα και με 5 οι Πόρτο, Φερεντσβάρος, Σπορτινγκ Λισαβώνας, Γαλατάσαραϊ και Φενέρ

* (Από τον φίλο της στήλης George Poulikarakos )

Διαβάστε επίσης