Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τεράστια η φθορά της Κυβέρνησης και λόγω του ποδοσφαίρου!

Τεράστια η φθορά της Κυβέρνησης και λόγω του ποδοσφαίρου!
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 - 15:22

*** Σε ... εύκρατο κλίμα διεξήχθη η συνάντηση «γνωριμίας» του υπουργάρα Βρούτση με τους υπερεθνικούς των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Ο Γιαννάκης έλειπε από τη συνάντηση, διότι είχε δουλειά. ***

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΤΙ ... ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ METRON ANALYSIS ΓΙΑ ΤΟ MEGA !

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ !

ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΕΔΡΑΝΑ

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΡΑ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

*** Μεταστροφή κοινής γνώμης σε βάρος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αποτυπώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA. Με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκονται σε εμφανέστατο σημείο καμπής.

*** Πάντα σύμφωνα με τα ευρήματα της έγκυρης και αξιόπιστης Metron Analysis αποτυπώνεται για πρώτη φορά με τόσο έντονο τρόπο, η αύξηση της δυσαρέσκειας για τις κυβερνητικές επιλογές σε συνδυασμό με υποχώρηση και της δημοτικότητας του πρωθυπουργού αλλά και της πρόθεσης ψήφου υπέρ της κυβερνητικής παράταξης. Και αυτά, την ίδια ώρα που ενισχύονται κόμματα της αντιπολίτευσης.

*** Στην ερώτηση αν η χώρα προχωράει σε σωστό ή λάθος δρόμο, το 66 % των ερωτηθέντων απαντούν ότι η χώρα πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση. Παράλληλα, οι θετικές αξιολογήσεις προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, έχουν κάνει θεαματική βουτιά, υποχωρώντας από το πριν από ένα μήνα 40 %, στο 34%. Αποτέλεσμα, ο κ. Μητσοτάκης να έχει ξεπεραστεί από τον γ.γρ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, πού με 41%, φέρεται να προηγείται στη σχετική λίστα. Οσον αφορά, τέλος την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ παρουσιάζει μια σαφή υποχώρηση σχεδόν 4%, υποχωρώντας στο 24,6% !

*** Οι «κόκκινες κάρτες» των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση, δηλαδή οι τομείς όπου έχει τις χειρότερες επιδόσεις, βάσει της συγκεκριμένης, πάντα, δημοσκόπησης, είναι : ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ, ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ και της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ !

*** Τι σχέση έχει το ποδόσφαιρο με όλα αυτά ; Πολύ και άμεση, κατά την ταπεινή μου άποψη, σε σχέση με την ΔΙΑΦΘΟΡΑ, την ΑΠΑΞΙΩΣΗ και ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ, αλλά και την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Εν ολίγοις, φρονώ ότι οι ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε Ο,ΤΙ αφορά το ποδόσφαιρο, το άθλημα με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ στην Κοινή Γνώμη, δεν είναι απλά λανθασμένες. Είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ λανθασμένες και αφορούν τον ΠΥΡΗΝΑ, τον ΚΟΡΜΟ του ελληνικού ποδοσφαίρου, πού φαίνεται να έχει πλέον ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ στις διαθέσεις οργανωμένης ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ πού ενεργεί σαν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, Και αυτό, κάτω από τα μάτια της ΑΔΡΑΝΟΥΣΑΣ αισθητά Ελληνικής Δικαιοσύνης.

*** Σύμφωνα με την ταπεινή μου άποψη, η όλη κατάσταση έχει επιδεινωθεί και ξεπεράσει κάθε όριο, μετά από μία δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετική με τον Ολυμπιακό, τον Νοέμβριο του 2022 : «Τα άκουσα και εγώ αυτά, για εγκληματική οργάνωση, κατά τον εκπρόσωπο της ομάδος, στο ποδόσφαιρο τα τελευταία τρία χρόνια εις βάρος του Ολυμπιακού. Είμαι Ολυμπιακός προσωπικά. Ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα, αν δεν κάνω λάθος με 26, 19 και 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, τα τελευταία τρία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε;»

*** Από τότε, σύσσωμο το ελληνικό ποδόσφαιρο κολυμπάει στα βορβορώδη και ιζηματογενή απόνερα του ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ, πού έχει εισχωρήσει και καταλάβει, σταδιακά, κάθε έκφανση, κάθε πτυχή του δημοφιλέστερου αθλήματος. Δεν πρόκειται να αμφισβητήσω την αλήθεια της οπαδικής ταυτότητας πού δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Το θέμα είναι πως νοιώθει ο καθένας, όχι τι δηλώνει.

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΟΠΕΡΕΤΑ ΤΗΣ ... «ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ»

*** Όμως, η συνέχεια των αποφάσεων και των ενεργειών του στο ποδόσφαιρο, κάθε άλλο παρά τον δικαιώνουν. Η πρώτη κυβερνητική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο, ήταν η αλλαγή του νόμου προς όφελος του Πάοκ. Η δεύτερη, ήταν η οπερετική συμφωνία με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, περί της ... «Ολιστικής μελέτης», πού «θα έσωζε το ποδόσφαιρο».

*** Η κατάληξη της «ολιστικής» ήταν κωμικοτραγική. Όχι μόνο ουδέποτε εφαρμόστηκε στο παραμικρό, αλλά και γρήγορα παραδόθηκε στην χλεύη εκείνων των οποίων εννοείται, θα ανάγκαζε να συμμορφωθούν. Και όπως ήταν ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ, η παραβατικότητα στο ποδόσφαιρο όχι μόνον αυξήθηκε, αλλά πήρε ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ μορφή !

ΑΠΟ ΤΩΡΑ ... «ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ» ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

*** Η διαφθορά στις βασικές δομές έχει χτυπήσει κόκκινο. Μαζεύτηκαν πολλά, πού δεν ... «μαζεύονται» εύκολα. Η νέα διοίκηση της Επο, πού ΔΗΘΕΝ «θα εκλεγεί από την γενική συνέλευσή της του καλοκαιριού, έχει ΗΔΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ, και ΟΧΙ ΜΕ ΕΚΛΟΓΙΚΈΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, αλλά κατόπιν ... συμφωνίας των δύο «εξυγιαντικών» συμμάχων, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ! Οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ και ΕΠΩΝΥΜΕΣ καταγγελίες, είναι αναρίθμητες

*** Οι «συμφωνίες» αυτές δεν αναφέρονται μόνο στα πρόσωπα του προέδρου και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής. Τα οφίτσια διανέμονται ακόμα και των διαφόρων επιτροπών της Ομοσπονδίας ! Εκεί δηλαδή πού δεν έχει καμία τύχη οποιοσδήποτε, αν δεν ... έχει πάρει το χρίσμα από τον πασίγνωστο «Γιαννάκη» πού φέρεται ως ηγετικό στέλεχος της πανίσχυρης ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.

«ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ» ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ;

*** Οι ανεξάρτητες ΠΑΕ όλο και λιγοστεύουν στην Σούπερ Λίγκα. Πολλές από τις Παε, πού ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΦΕΙΔΩΣ από τα έσοδα του ΟΠΑΠ, θεωρούνται, ή κατονομάζονται, ή υποδεικνύονται ως «θυγατρικές», ή «παραρτήματα», ή «δορυφορικές» των δύο εξυγιαντικών συμμάχων. Ηδη οι καταγγελίες εντείνονται και αυξάνουν για τον ρόλο τουλάχιστον μίας εκ των έξι των πλέϊοφ, πού λειτουργεί ως «παράρτημα» της Αεκ. Και αναφέρομαι βεβαίως στη Λαμία.

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

*** Η διαιτησία πάει κατά διαόλου. Ουδείς εμπιστεύεται πλέον κανένα Ελληνα διαιτητή ! Ο ευτελισμός λόγω υποταγής στις θελήσεις και τα κελεύσματα της «συμμορίας του Γιαννάκη», είναι απίστευτος ! Αυτό είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κέντρο αποφάσεων, πού έχει τον ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ για ΟΟΟΛΑ όσα αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη.

ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ... ΣΤΗΜΕΝΑ !

*** Στο μεταξύ, οι καταγγελίες για ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ παιχνίδια ύποπτα για προσυνεννοημένα αποτελέσματα, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο κατά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ. Εχουν ήδη πάρει την μορφή χιονοστιβάδας, προερχόμενες ακόμα και από εξωθεσμικούς φορείς του εξωτερικού. Καταγγελίες με στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις, πού λέμε.

*** Δεν φαίνεται όμως να προχωράει τίποτα. Οι δικογραφίες διαβάζουμε ότι «διαβιβάζονται» από τον ένα εισαγγελέα στον άλλο και οι δικογραφίες μελετώνται αδιάκοπα. Απτά όμως αποτελέσματα, δεν υπάρχουν. Δημιουργείται έτσι η εντύπωση ότι παρακολουθούμε την εξέλιξη ενός σχεδίου, με στόχο να κουραστεί η κοινή γνώμη, να πάψει να ασχολείται και τελικά να μην προχωρήσει τίποτα. Εξη μήνες έκανε να ... καθαρογραφεί η υπόθεση επεισοδίων τελικού Κυπέλλου του 2017. Και τελικά, παραγράφηκαν τα πάντα.

*** Τα όργανα απονομής Δικαιοσύνης, απλά παρακολουθούν στην πραγματικότητα. Μου δίνουν την εντύπωση, κάποιες φορές, ότι τηρούν στάση ατέρμονης αναμονής, Σαν να περιμένουν, προκειμένου να κινηθούν, κάποιο έναυσμα, κάποιο σήμα, κάποιο ... σφύριγμα ενάρξεως, από κάπου υψηλότερα. Ισως, από τον ουρανό, ποιος ξέρει.

ΣΤΟΧΟΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

*** Είμαι πεπεισμένος, ότι η τοποθέτηση στο αξίωμα του υπουργού Αθλητισμού ενός διακεκριμένου οπαδού της Αεκ, όπως ο κ. Βρούτσης. Είχε λογική βάση, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η σκοπιμότητα των περιστάσεων. Η σκοπιμότητα, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι μία : Να χτυπηθεί πάση θυσία και με κάθε τρόπο η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με αντίκτυπο φυσικά στον φυσικό του ΗΓΕΤΗ, τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

*** Δεν γνωρίζω τους λόγους και τις αιτίες πού τροφοδοτούν αυτή την εχθρότητα, αλλά ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ εδώ και καιρό, είναι κάτι παραπάνω από ορατοί. Και η κατάσταση έχει οξυνθεί σε βαθμό ώστε να γίνει ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ακόμα και από τους πιο δύσπιστους φίλους του ποδοσφαίρου. Τόσο, ώστε ακόμα και από τις δημοσκοπήσεις, πλέον η ΦΘΟΡΑ να γίνεται ορατή και αισθητή.

Διαβάστε επίσης

Δώδεκα συλλήψεις σε δώδεκα ώρες!

Δώδεκα συλλήψεις σε δώδεκα ώρες!

Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης στο Πολλά... εν ολίγοις για τα επεισόδια στην Τραπεζούντα και τα αντανακλαστικά της τούρκικης αστυνομίας...