Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΑΕ και ΕΠΣ έτοιμες να προσφύγουν στην πολιτική δικαιοσύνη!

ΠΑΕ και ΕΠΣ έτοιμες να προσφύγουν στην πολιτική δικαιοσύνη!
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024 - 17:29

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΠΑΕ ΚΑΙ ΕΠΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !

ΠΩΣ ΤΟ ... ΛΑΘΑΚΙ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ...

ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟ

ΘΑ ΖΗΤΗΘΕΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ !

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ «ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ» ΤΟ ΣΟΚ «ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ» ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

*** Ελληνικό ποδόσφαιρο, σωτήριον έτος 2024. Με μία θεσμική αρχή, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ή απλά, Επο, κυλισμένη μέσα στο βούρκο της ανικανότητας, της διαφθοράς, την ανηθικότητας. Ερμαιο ενός σκοτεινού παρασκηνίου, πού λειτουργεί με τους κανόνες της αμοιβαιότητας και της «ανταποδοτικότητας» : «Σου δίνω καρέκλες, θέσεις, αξιώματα, ταξίδια, αποζημιώσεις, μου δίνεις έλεγχο της διαιτησίας, των επιτροπών, των οργάνων, των Εθνικών ομάδων και ... ό,τι άλλο, τέλος πάντων χρειαστεί»

*** Καθαρά πράγματα, κύριοι, πού δεν επιδέχονται παρερμηνείας. Τελευταίες ημέρες του τελευταίου μήνα της σεζόν, με ποδοσφαιρική δράση. Και όλοι βλέπουμε, ακούμε, διαβάζουμε, ζούμε την επικαιρότητα. Φυσικά, όλα σε βλέμματα πού κοιτάζουν αδιάφορα, σε ώτα μη ακουόντων, σε γνώση αυτών πού δεν θέλουν να γνωρίζουν. Και πού δεν διστάζουν να βάζουν μπροστά την αστυνομία, προκειμένου να αποφύγουν τις συνταγματικές τους ευθύνες.

*** Δεν αναφέρομαι «ειδικά» στο θέμα του τελικού Κυπέλλου, πού θα γίνει ΠΑΛΙ χωρίς θεατές, χωρίς οπαδούς, χωρίς ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ. Από μία ΖΑΒΗ χώρα, ΖΑΒΑ πράγματα να περιμένεις. Παγκόσμια πρωτιά κατ' αποκλειστικότητα για την Ελλάδα ! Διότι αυτή η χώρα, μόνο τέτοιες ... πρωτιές μπορεί να κερδίζει : Αρνητικές, χωρίς αξία.

*** Προσέξτε τώρα ποιο είναι το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ πού δημιουργήθηκε και βεβαίως, αφορά ΤΗΝ ΕΠΟ και την ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ! Και πρίν απ' όλα, σας διαβεβαιώνω ότι ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ μπορεί να προκαλέσει την ΕΚΠΤΩΣΗ ολόκληρης της διοίκησης, με μία απλή ΠΡΟΣΦΥΓΗ στην ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

*** Η κατηγορία ; Την αντιλαμβάνονται ακόμη και πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής : ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ επί θεμάτων υπηρεσίας. Και βεβαίως, θα αφορά το ΣΚΑΝΔΑΛΟ πού επιβεβαιώθηκε χθες, με ΟΡΙΣΤΙΚΗ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ απόφαση του Αρείου Πάγου ! Τι λέει η απόφαση ; Ότι η ΕΠΟ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να καταβάλει χρηματική αποζημίωση σε ΑΠΟΛΥΘΕΝΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ της, ύψους ... (ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ! ) 500.000 ευρώ ! ΜΙΣΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ δηλαδή !

*** Λόγω του απίστευτου ποσού της αποζημίωσης, η υπόθεση εκλαμβάνει πλέον διαστάσεις ΤΡΟΜΕΡΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ. Το ιστορικό της, με το παρασκήνιο πού υπήρξε κατά την εξέλιξή της, αναδεικνύει και τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ της διοικήσεώς της, πού δικαιολογούν ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ της.

*** Όπως αναφέρεται στα σχετικά ρεπορτάζ, η όλη ιστορία ξεκίνησε από ένα ... «λαθάκι» του εκτελεστικού διευθυντή Φιλιππούση ( πρόκειται για τον παλιό τηλεπαρουσιαστή, πού προσλήφθηκε στην Επο επί συριζανέληδων, κατόπιν ενεργειών του τότε υφυπουργού Κοντονή. *** Ο Φιλιππούσης ήταν αυτός πού αποφάσισε την απόλυση του τότε οικονομικού διευθυντή της Ομοσπονδίας κ. Κολολιού και την μεθόδευσε κατά τρόπο αντικανονικό και σαφέστατα – όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις – ΑΝΕΥΘΥΝΟ και ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ, σύμφωνα με όσα λέγονται στο παρασκήνιο.

*** Λέγεται δηλαδή, ότι ο Φιλιππούσης με την ιδιότητά του ως ... «ΤΣΙΟ» της Επο έστειλε στο λογιστήριο προς έγκριση μία εντολή πληρωμής προς τον ίδιο, ύψους 30000 ευρώ για έξοδά του εκτός έδρας, επειδή ... είχε ακολουθήσει σε κάποιο ταξίδι την Εθνική ομάδα ! Ο Κολιολιός ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ και επέστρεψε την εντολή στον αποστολέα της, ανεκπλήρωτη

*** Υστερα από λίγο καιρό, ο Φιλιππούσης προχώρησε με πλάγιο τρόπο στην απόλυση του Κολιολιού. Προτείνοντας στην Εκτελεστική Επιτροπή τις ανανεώσεις συμβάσεων διαφόρων υπαλλήλων, παρέλειψε το όνομα του τελευταίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι υπάλληλοι των οποίων δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις, απολύονται. Παραδόξως η Εκτελεστική, ενέκρινε το αίτημα Φιλιππούση, με μοναδικό μειοψηφούντα τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού κ. Αγραφιώτη

( 2 ) ΠΩΣ ΤΑ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ... ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ, ΠΑΛΙ ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ... «ΤΣΙΟ»

*** Ετσι, λίγο αργότερα, ο κ. Κολιολιός κλήθηκε να παραλάβει την απόλυσή του εισπράττοντας την αποζημίωσή του με την ιδιότητα του ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ενώ ήταν υπάλληλος συμβασιούχος ! Οπως ήταν φυσικό, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, η οποία σε πρώτο βαθμό τον ΔΙΚΑΙΩΣΕ επιδικάζοντάς του ποσόν 300.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 20000 άμεσα καταβλητέες.

*** Ο Φιλιππούσης όμως, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΣΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποφάσισε να εφεσιβάλει την πρωτόδικη και προσέφυγε στο Εφετείο, όπου και πάλι γνώρισε την δικαστική ήττα. Στη συνέχεια, ενημέρωσε πλέον την Εκτελεστική – δεν γινόταν πλέον αλλιώς – και ΤΗΝ ΕΠΕΙΣΕ να αποφασίσει, με δικηγόρο ΕΚΤΟΣ Επο, να προσφύγει στον Αρειο Πάγο πλέον.

*** Εδώ, πρέπει να τονίσουμε ότι και πάλι, στην συγκεκριμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής, όπου αποφασίστηκε όχι μόνο να δοθεί ... «άφεση αμαρτιών» στον Φιλιππούση για τις «πρωτοβουλίες» του, αλλά και να αναλάβει η Ομοσπονδία τα έξοδα, ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ και ΜΕΙΟΨΗΦΗΣΕ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ : Ο εκπρόσωπος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κ. ΤΑΚΗΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ !

*** Το ποσόν του ΜΙΣΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ είναι τεράστιο, όπως ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ είναι και οι ΕΥΘΥΝΕΣ της διοικήσεως της Επο, πού ολιγώρησε σε κρίσιμα σημεία λάθος χειρισμών και «αυθαίρετων πρωτοβουλιών» και «επέτρεψε» με αυτό τον τρόπο να απωλέσει η Επο ένα τόσο μεγάλο ποσόν από τα έσοδά της !

( 3 ) Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΠΟ !

ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΕ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ !

*** Οι πληροφορίες της στήλης, ομιλούν για επικείμενη ΠΡΟΣΦΥΓΗ στην Ποινική Δικαιοσύνη από Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων όλης της χώρας, πού δεν μετέχουν στη σημερινή διοίκηση, καθώς και από ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, πού βεβαίως έχουν κάθε ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ να το πράξουν : Μην ξεχνάμε, ότι οι ΠΑΕ είναι οι βασικότεροι χρηματοδότες της Επο και οι Ενώσεις είναι αυτές πού «φτύνουν αίμα», στην κυριολεξία, προκειμένου να αποσπάσουν υπόσχεση για λίγα χιλιάρικα παραπάνω επιχορήγησης !

*** Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός αποτελεί τον ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ της Επο, με τα τεράστια έσοδα πού προκύπτουν από την δραστηριότητά του λόγω των ποσοστών πού απομυζά η Ομοσπονδία. Είναι πασίγνωστο, ότι περισσότερα από ΤΑ ΜΙΣΑ ΕΞΟΔΑ της Επο, καλύπτονται από τα έσοδα που της παρέχει ο Ολυμπιακός !

*** Οσο για τις «εκτός συστήματος» ΕΠΣ, είναι γνωστές οι επί καθημερινής σχεδόν βάσης διαμαρτυρίες τους για τα πενιχρά ποσά πού τους δίδονται και που ομοιάζουν περισσότερο με φιλοδωρήματα.

( 4 ) ΑΜΕΣΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΜΟΛΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

*** Πριν από ο,τιδήποτε ακολουθήσει θα πρέπει να κοινοποιηθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου ( αν δεν έχει ήδη κοινοποιηθεί στον κ. Κολιολιό, ο οποίος θα πρέπει με τη σειρά του να την κοινοποιήσει στην Επο ), Εν συνεχεία, το ποσόν θα πρέπει ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ από την Επο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

*** Φυσικά, θα υπάρξουν αντιδράσεις και προσπάθειες στήριξης της διοίκησης της Ομοσπονδίας, από τις γνωστές σε όλους δυνάμεις πού την προστατεύουν. Πιθανότατα θα υπάρξει και αναζήτηση στήριξης από την Κυβέρνηση, η οποία ως γνωστόν δεν έχει αντιδράσει στο παραμικρό μπροστά στα συνεχόμενα σκάνδαλα πού ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, από την εποχή της «εξυγίανσης» έως σήμερα

*** Από κει και πέρα, το μόνο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε, είναι αυτό το ... λαθάκι μισού εκατομμυρίου του Φιλιππούση, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ... ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ! Γιατί τους έχω ικανούς να φτάσουν και ως εκεί !!!

(5) ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ !

*** Δεν είναι η πρώτη φορά πού η «Επο» πληρώνει ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ δικά της λάθη. Εχει προηγηθεί στις αρχές της «εξυγίανσης» η απόφαση να καταβληθούν στον πασίγνωστο «Γιαννάκη» της Αεκ ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρά κατόπιν ... «συμβιβασμού» μετά από προσφυγή του στη Δικαιοσύνη. Ο Γιαννάκης είχε προσφύγει και αυτός επικαλούμενος παράνομη απόλυσή του, αλλά το δικαστήριο δεν έγινε ποτέ ***

Διαβάστε επίσης