Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο καλός «καπετάνιος» Μεντιλίμπαρ έκανε γαλήνη την φουρτούνα!

Ο καλός «καπετάνιος» Μεντιλίμπαρ έκανε γαλήνη την φουρτούνα!
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024 - 13:41

*** Και από μόνο του το γεγονός, επιβεβαιώνει την ποιότητα και καθαρότητα του πρωταθλήματος : Ο τίτλος, «στα χέρια» του ... Καρυπίδη !!! ***

*** Να λύσουμε κι' αυτή την απορία : Είτε τον λένε Ορτα, είτε τον λένε ... Χόρτα, αυτός τους έκανε ... μια χόρτα ! ***

*** ΕΓΡΑΨΕ : «Η πιο κακή επένδυση του Μελισσανίδη, ήταν πού κέρασε όλο το μαγαζί στον Ρέμο όταν κέρδισε η Αεκ τον Ολυμπιακό» ( Σωτήρης Χήνος ) ***

*** Μωρέ, ο Ολυμπιακός και ο Πάοκ να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να ... βοσκήσουν ***

*** ΕΙΠΕ ο Μητσοτάκης σε παιδάκια στην Αλεξανδρούπολη : «ΑΕΚ είστε ; Εχετε καλές πιθανότητες να πάρετε το πρωτάθλημα» !

  • ... Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες ***

*** Η αλήθεια είναι ότι μέχρι το 70΄και όσο το σκορ ήταν στο εύθραυστο 1-0, ψιλοφοβόμουνα, ανησυχούσα. Τότε όμως, ο Ποκοπίκο έβαλε στο παιχνίδι τον Μάνταλο. Και ησύχασα. Ηξερα ότι ο Ολυμπιακός είχε πλέον κερδίσει ***

Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ

ΕΚΑΝΕ ΓΑΛΗΝΗ ΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ

ΧΑΩΔΗΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ : ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ !

ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ «ΑΡΧΑΡΙΟΥ» ΣΕ ΙΣΑΞΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΚΑ !

*** Μ' αρέσει πάντα να κρίνω τα πράγματα ρεαλιστικά. Όπως είναι στην πραγματικότητα δηλαδή και όχι όπως επιβάλλει το συναίσθημα. Και τι είδα προχθές το βράδυ ; Είδα την τεράστια διαφορά μεταξύ δύο ομάδων, διαφορά σε όλα τα επίπεδα. Δεν έπαιξαν δηλαδή δύο μεγάλες ομάδες. Επαιξαν μία μεγάλη και μία πολύ μικρότερη. Παντού και σε όλα.

*** Να τα βάλουμε κάτω ; Ο Ολυμπιακός εξουθενωμένος, αγωνιστικά και ψυχολογικά, ύστερα από ένα Μαραθώνιο συνεχόμενων ντέρμπι και μετά από μία οδυνηρή ήττα στη Θεσσαλονίκη πού του στέρησε κάθε δικαίωμα στον τίτλο.

*** Πληγωμένος και αγωνιστικά, με απόντες παίκτες βασικοί, όπως ο Ρέτσος, ο Ορτέγκα και ο Ρίτσαρντς, δηλαδή όλη την αριστερή πτέρυγα, τη μισή σχεδόν άμυνά του, αφού και ο τρίτος αναπληρωματικός τους, ο Κίνι, δεν είχε συνέλθει τελείως από τον τραυματισμό του

*** Εδώ όμως, στις δυσκολίες είναι πού φαίνεται και αναδεικνύεται η μεγάλη ομάδα. «Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται», λέει η σοφή παροιμία. Και ο Ολυμπιακός, διαθέτει καλό καπετάνιο. Τον καλύτερο ! Τον καπετάνιο πού όχι μόνο δεν φοβάται τις φουρτούνες, αλλά ξέρει και πώς να τις αντιμετωπίζει, με τον καλύτερο τρόπο.

*** Ο Μεντιλίμπαρ λοιπόν, φρόντισε να ΚΑΛΥΨΕΙ το «ρήγμα» στα αριστερά, πού είχε δημιουργηθεί από τις απουσίες, προωθώντας έναν άπειρο, πλην ταλαντούχο νεαρό από την δεύτερη ομάδα. Τον Αποστολόπουλο. Και δεν τον έβαλε τυχαία. Τον είχε παρακολουθήσει, τον είχε εκτιμήσει και τον αξιοποίησε, αφού βεβαίως «τον έφτιαξε» ψυχολογικά. Και τελικά, εμφάνισε στο ερυθρόλευκο κοινό έναν παίκτη πού ΔΕΝ ΥΣΤΕΡΟΥΣΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, μπροστά στους υπάρχοντες και από τους απόντες !

*** Δεν ξέρω αν ο Αποστολόπουλος είναι «ο νέος Τσιμίκας» ή «κάτι σαν τον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ», αλλά αυτό πού είδα – και τηρουμένων των αναλογιών – ήταν ένας ποδοσφαιριστής πού ΔΕΝ ΔΙΕΦΕΡΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ από τους άλλους δέκα, στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός και δεύτερο γενικά με την πρώτη ομάδα. Και αυτό, ΕΙΝΑΙ ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !

ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΤΗ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΟΥ !

ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΥΡΑΣ ΕΜΟΙΑΖΕ Η ΑΕΚ

*** Συνεχίζω με Μεντιλίμπαρ, γιατί ΑΥΤΟΣ είναι το κεντρικό πρόσωπο, ο ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΣ του Ολυμπιακού. Κατάφερε, ο Βάσκος τεχνικός, να ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ! Ολοι περιμέναμε μία ομάδα φανερά καταπονημένη, μια ομάδα πού δεν θα μπορούσε να παρουσιάσει μεγάλες αντιστάσεις απέναντι στην πολύ πιο φρέσκια και ξεκούραστη, σωματικά και ψυχικά, Αεκ.

*** Πέσαμε όλοι όσοι είχαμε αυτές τις σκέψεις, έξω. Στον μεγάλο καθρέφτη της αλήθειας, δηλαδή στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρα και αναμφίβολα η ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΙΑ ομάδα, η πιο ζωντανή, η πιο έτοιμη, αγωνιστικά και ψυχολογικά. Και ανάγκασε τους παίκτες της «επίδοξης πρωταθλήτριας» Αεκ, από κάποιο σημείο και μετά, να εμφανίζουν την εικόνα ... διαδηλωτών συνταξιούχων στην ουρά της διαδήλωσης !

ΚΑΡΜΟ : ΜΑΖΕΥΕΙ Ο,ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ... ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ !

*** Συνοψίζουμε : Ο Ολυμπιακός είχε μία σειρά κορυφαίων σε απόδοση παικτών, όπως ο σκόρερ Ορτα, ο συγκλονιστικός και πάλι αρχηγός Κώστας Φορτούνης, ο χαλκέντερος Σαντιάγκο Εσσε, ο συγκινητικός Ντανιέλ Ποντένσε, ο πάντα ευσυνείδητος Ελ Κααμπί.

*** Είχε πανέτοιμους αγωνιστικά, ψυχολογικά και τακτικά, τον αλάνθαστο τερματοφύλακα Τζολάκη, τον αξεπέραστο Ροντινέϊ, πού κυριολεκτικά έσβησε από τον χάρτη τον Κατίνοβιτς, τον Κάρμο πού ... «μαζεύει ό,τι πετάει και ό,τι περνάει από δίπλα του», δίπλα στον πάντα αξιόπιστο και σταθερότατο Ντόϊ, τον απολαυστικό Τσικίνιο.

*** Ολοι αυτοί όμως, δεν ήταν παρά τα μέλη μιάς ορχήστρας, πού λειτουργούσαν υπό τις οδηγίες ενός μεγάλου μαέστρου, του αναμορφωτή Μεντιλίμπαρ.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ

*** Για μια ακόμα φορά, σε ντέρμπι ο Μεντιλίμπαρ δεν έκανε χρήση όλων των αλλαγών του. Εκανε μόνο τρείς και αυτές «υποχρεωτικές» κατά κάποιο τρόπο. Εβαλε τον ξεκούραστο Κίνι για να αντιμετωπίσει τον έμπειρο, ταχύτατο και πολύ δυνατό Αμραμπατ στη θέση του Αποστολόπουλου.

*** Ακόμη, μετά το 80' τον Ζέλσον Μαρτίνς στη θέση του καταπονημένου και κακοποιημένου από τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα των Σιντιμπέ και Σιμάνσκι, Ντανιέλ Ποντένσε.

*** Και τέλος, τον Καρβάλιο δύο λεπτά πριν τη λήξη στη θέση του «κιτρινισμένου» από τον Στίλερ Τσικίνιο.

*** Ειδικά πάντως για τον Κίνι, νομίζω ότι δεν τα πήγε καθόλου καλύτερα με τον Αμραμπατ, απ' όσο ο Αλεξανδρόπουλος ***

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ «ΑΣΣΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, ΔΙΠΛΟ ΤΕΛΙΚΟ», ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ...

«ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ» !

*** Εχει γίνει πλέον viral σαν σλόγκαν του ... «πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος», όπως αποκαλούν οι ΑΡΔοτσάτσοι όποιο πρωτάθλημα ... δεν παίρνει ο Ολυμπιακός : «Ασσος ημίχρονο, διπλό τελικό» !

*** Τελευταίο «επεισόδιο» αγνότητας, το προχθεσινό Λαμία – Αρης : 2-0 ημίχρονο, 2-4 τελικό ! Δηλαδή, κάτι πού ... υπερβαίνει τα εσκαμμένα ! Αντε τώρα να παίζεις στο live και να ποντάρεις στο ημίχρονο για διπλό με 2-0 σκορ !

*** Πρέπει να είσαι μάγος, ή προφήτης, ή να έχεις μάνα μάγισσα και γκόμενα τσιγγάνα ! Αντε, έστω ... βοηθός θεού !

*** Τώρα, ποιοι είναι οι τολμηροί πού έπαιξαν και χοντροκονόμησαν, τρέχα γύρευε και ψάχνε να 'βρεις ! Μήπως πρόκειται να ανοίξουν τίποτα λογαριασμοί, ή τίποτα τηλέφωνα ;

*** Πάντως, μαθαίνουμε από τον σαγόνια ότι ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος άσκησε διώξεις σε 173 άτομα για παράνομο στοιχηματισμό ! Ναι, 173 ακριβώς, ούτε 174, ούτε 172, Χαράς τον αυτόν πού κάθισε να τους μετράει !

*** Φυσικά, ούτε ονόματα, ούτε διευθύνσεις, ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία. Πρέπει υποχρεωτικά να δεχτούμε τον αριθμό πού μας έδωσε ο σαγόνιας ! Λες και ... γι' αυτόν γίνεται όλο το νταβαντούρι. Για να ... εντυπωσιάζει το αναγνωστικό κοινό !

*** Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουμε παρά να ελπίζουμε, ότι κάτι ... θα μάθουμε, σε κάποια χρονική στιγμή. Για να αναφωνήσουμε, ευφραινόμενοι : «Γειά σου, κυρ εισαγγελέα, με τη λίστα την ωραία» !

Διαβάστε επίσης