Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συσπείρωση, ενότητα μα πάνω από όλα εμπιστοσύνη!

Συσπείρωση, ενότητα μα πάνω από όλα εμπιστοσύνη!
Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018 - 03:00
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Έχει περάσει πάνω από μια ημέρα από το φινάλε του ματς στο Μιλάνο, στο «Σαν Σίρο». Πλέον με μια πιο ήρεμη ματιά μπορούμε να αναλύσουμε τι έγινε στην Ιταλία, τι πήγε καλά και τι όχι, αλλά κυρίως την επόμενη ημέρα. Διότι ό,τι κι αν έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, η αναμέτρηση για το Europa League ανήκει στο παρελθόν. Δεν μπορεί κανείς να σταθεί παραπάνω στον αγώνα κόντρα στους «ροσονέρι». Δεν ωφελεί σε τίποτα αυτό. Τώρα όλοι είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά. Δεν υπάρχει χρόνος για κάτι άλλο. Το ματς με την ΑΕΚ είναι προ των πυλών και έχει το χαρακτήρα τελικού, υπό μια έννοια.

Είμαστε στις αρχές Οκτώβρη και παρόλα αυτά, είναι λογικό να υπάρχει πίεση στην ομάδα. Όχι για τις εμφανίσεις, αλλά για την ουσία, το αποτέλεσμα. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ κυριάρχησε, αλλά δυστυχώς δεν μπήκε η μπάλα στα δίχτυα. Στο ματς με την Μίλαν οι «ερυθρόλευκοι» για 70 λεπτά στάθηκαν πολύ κοντά και ορισμένες στιγμές αδράνειας έπαιξαν το ρόλο τους. Με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται με έντεκα αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στους Θεσσαλονικείς. Και τώρα έρχεται το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Με πολλά να έχουν ακουστεί αναφορικά με την έκβαση του ματς αυτού και την επόμενη ημέρα της ομάδας. Τα ερωτήματα είναι πολλά...

Πρώτο και σημαντικότερο αυτό που έχει να κάνει με τον Πέδρο Μαρτίνς! Έχει κάνει δουλειά έως τώρα ο Πορτογάλος τεχνικός; Η απάντηση είναι εύκολη και χωρίς δεύτερη σκέψη... ΝΑΙ. Και μάλιστα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά! Μην ξεχνάτε πώς έχει δημιουργήσει μια ομάδα από την αρχή και ήδη αυτό που βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο, είναι κάτι που αρέσει σε όλους μας. Μην μου πείτε πώς δεν σας άρεσε η εικόνα με τον ΠΑΟΚ; Μην μου πείτε πώς, παρότι άλλαξε όλη την ενδεκάδα, δεν σας άρεσε η εικόνα της ομάδας για τα 70 λεπτά κόντρα στη Μίλαν; Και στα δύο η απάντηση θα είναι καταφατική! Ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραία μπάλα, «πάτησε» τον ΠΑΟΚ, αλλά του έλειψε το γκολ. Στο δε Μιλάνο ήταν εξαιρετικός για κάτι παραπάνω από μια ώρα.

Όλα αυτά έγιναν και τώρα υπάρχει το ματς της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Το σίγουρο είναι ένα. Θα δούμε ξανά έναν Ολυμπιακό που η εμφάνισή του θα μας αρέσει. Η ομάδα θα παίξει ωραία μπάλα. Θα πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα; Αυτό που έχει λείψει αυτή την εβδομάδα είναι μια μεγάλη νίκη. Δεν ήρθε με τον ΠΑΟΚ, δεν ήρθε με την Μίλαν. Κανείς δεν ξέρει από πριν τη θα γίνει κόντρα στην ΑΕΚ! Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με τη νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παλέψουν, θα ακολουθήσουν το σχέδιο που θα καταστρώσει ο Μαρτίνς, θα κάνουν την προσπάθειά τους, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Θα πετύχουν το στόχο τους; Δεν το ξέρει κανείς, αλλά θα κάνουμε μια εκτίμηση. Θα τον πετύχουν!

Γιατί; Πολύ απλά διότι η προσπάθειά τους είναι συνεχόμενη. Το ίδιο και η σκληρή δουλειά. Κι όποιος μοχθεί, ανταμείβεται! Αυτός είναι ο κανόνας στη ζωή, δεν θα αποτελούσε εξαίρεση το ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι να έχουμε όλοι εμπιστοσύνη στην ομάδα, στην προπονητή, στους παίκτες. Κριτική θα γίνει και είναι λογικό και αναμενόμενο. Εάν ένα ματς δεν πάει καλά, θα ειπωθούν πολλά. Εάν δύο ματς δεν πάνε καλά, θα λεχθούν παραπάνω πράγματα. Αλλά όμως μην φτάνουμε στην άλλη άκρη. Στην ισοπέδωση! Να απαξιώνουμε την προσπάθεια που γίνεται. Αυτό είναι το χειρότερο σε μια σεζόν επανεκκίνησης που η ομάδα φτιάχνεται από την αρχή.

Κι αυτό που είναι αναγκαίο αυτή τη στιγμή είναι η συσπείρωση και η ενότητα. Καθοριστικά σημεία για τη συνέχεια, αρχής γενομένης από το ματς στο ΟΑΚΑ. Όλοι εκείνοι που λένε ό,τι τους κατέβει για τον προπονητή, δεν έχουν δει το έργο του; Δεν έχουν διαπιστώσει τι έχει αλλάξει, προς το καλύτερο, φέτος; Δεν βλέπουν πώς η ομάδα γίνεται καλύτερη διαρκώς; Δεν βλέπουν το πόσο προοδεύει; Εάν όχι, δεν βλέπουν γενικώς. Κι αυτούς δεν τους θέλει ο Ολυμπιακός! Τέτοιους τι να τους κάνει; Δεν τους έχει καθόλου ανάγκη. Καλύτερα να μην ασχολούνται με την ομάδα και να την αφήσουν στην ησυχία της. Για να μπορέσει απερίσπαστη να συνεχίσει την προσπάθειά της και να κάνει πραγματικότητα τους στόχους που έχουν τεθεί.

Διαβάστε επίσης

Ρε Γιάννη, όχι έτσι ρε Γιάννη...

Ρε Γιάννη, όχι έτσι ρε Γιάννη...

Ο Παύλος Σαχτούρης σχολιάζει... Όταν είσαι στον Ολυμπιακό και σου δίνεται τέτοια ευκαιρία, δεν την σπαταλάς! Μπαίνεις με την μπάλα μέσα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός ακούγεται παντού!

Ο Ολυμπιακός ακούγεται παντού!

Οι «ερυθρόλευκοι» διεθνείς πρωταγωνιστούν με τις εθνικές τους, διαφημίζοντας τη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα παγκοσμίως. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Πάντα στο νου σου να ‘χεις την Ιθάκη!

Πάντα στο νου σου να ‘χεις την Ιθάκη!

Το ταξίδι είναι μεγάλο, είναι ακόμα στην αρχή, αλλά η δικαίωση θα έρθει. Ό,τι κι αν γίνει, ο Ολυμπιακός θα τους πετύχει τους στόχους του. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Με μυαλό, καρδιά, γερά και νίκα τους ξανά!

Με μυαλό, καρδιά, γερά και νίκα τους ξανά!

Το βράδυ της Κυριακής το ματς μονάχα δεν θα κριθεί από αγωνιστικούς παράγοντες. Θα παίξουν ρόλο κι άλλα σημεία. Εκεί που ο Ολυμπιακός παραδοσιακά υπερέχει. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.