Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρε Γιάννη, όχι έτσι ρε Γιάννη...

Ρε Γιάννη, όχι έτσι ρε Γιάννη...
Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018 - 03:30
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε ώρες από το φινάλε του ματς στο ΟΑΚΑ και ακόμα να βρω λόγια για να εξηγήσω τι έχει συμβεί στη φάση του 90' και σε εκείνη του 90'+4! Στην πρώτη περίπτωση η μπάλα στη σέντρα του Γκάλο έχει κοντράρει στον Ποντένσε, έχει πάρει περίεργα φάλτσα για να φτάσει στο κεφάλι του Μπακασέτα! Και η δεύτερη είναι η απίστευτη ευκαιρία που έχει χάσει ο Φετφατζίδης στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ακόμα και μετά από τόση ώρα η απορία παραμένει η ίδια. Γιατί ο βραχύσωμος μέσος δεν έκανε το πιο απλό; Γιατί δεν πλάσαρε χαμηλά, αλλά θέλησε να «σκοτώσει» τον Μπάρκα; Γιατί δεν χρησιμοποίησε το μυαλό του, αλλά λειτούργησε με το ένστικτο και αυτό φάνηκε στη βεβιασμένη του κίνηση; Γιατί επέλεξε τη δεξιά γωνία του Μπάρκα και ψηλά, αντί για την αριστερή κλειστή γωνία του γκολκίπερ της ΑΕΚ; Απάντηση δεν μπορεί να δώσει κανείς, σε κανένα από αυτά τα ερωτήματα!

Και εκατομμύρια οπαδοί του Ολυμπιακού έμειναν εκείνη τη στιγμή αποσβολωμένοι! Να βλέπουν ξανά και ξανά τη φάση και να μην πιστεύουν τι έχει γίνει. Να μην μπορούν να καταλάβουν πώς δεν έγινε αυτό το γκολ. Τι να λέμε τώρα! Εκεί που θα μπορούσε ο Φετφατζίδης να γίνει ήρωας, έγινε τελικά μοιραίος. Και στην τελική, τέτοιες φάσεις στον Ολυμπιακό πρέπει να τις κάνεις γκολ, να μην τις σπαταλάς.

Εάν είχε σημαδέψει σωστά θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Με ένα «διπλό» στο ΟΑΚΑ οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν «σβήσει» την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην οικονομία του πρωταθλήματος. Όταν σου κάνεις ένας αντίπαλος «διπλό» και εσύ «απαντάς» με τον ίδιο τρόπο, την επόμενη αγωνιστική, αλλάζεις και πάλι τα δεδομένα και αποκτάς εκ νέου αβαντάζ!

Το ζήτημα είναι πώς ό,τι κι αν πει κανείς τώρα, που έχουν πέσει οι σφυγμοί, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Ό,τι έγινε, έγινε και δυστυχώς δεν αλλάζει. Την περασμένη Κυριακή με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός τον «πάτησε» τον αντίπαλο, αλλά δεν πήρε αυτό που άξιζε. Και στο ματς με την ΑΕΚ δύο κλασικές ευκαιρίες, η μία στο δοκάρι, η άλλη πάνω από την εστία!

Το μόνο που μπορεί να κάνει ο καθένας είναι να κοιτάξει μπροστά. Όπως πέρασε το ματς με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, το ίδιο πέρασε και αυτό στο ΟΑΚΑ. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Συνεπώς να μείνουμε κι άλλο σε αυτό το ματς, δεν έχει καμμιά άλλη αξία.

Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα… Είμαστε στο 20% της σεζόν, μετά και την 6η αγωνιστική. Απομένουν ακόμα 24 ματς για το φινάλε και η διαφορά από τον ΠΑΟΚ είναι στο -3. Μια νίκη δηλαδή! Η λογική λέει πώς δύο πράγματα μπορούν να συμβούν από εδώ και πέρα. Το πρώτο είναι πώς ο Ολυμπιακός θα αρχίσει να παίρνει τα ματς, δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κακοδαιμονία.

Πάλι στο ΟΑΚΑ, δύο κλασικές ευκαιρίες και η μία στη ρίζα του δοκαριού! Αυτό δεν γίνεται, δεν υπάρχει… Το δεύτερο είναι πώς η τύχη των άλλων θα σταματήσει. Δεν θα βάζουν γκολ με κόντρες της μπάλας. Συνεπώς, ας είμαστε αισιόδοξοι. Όλα θα πάνε καλά στην πορεία. Το πρωτάθλημα αυτό στο τέλος θα το πάρει η καλύτερη ομάδα. Και όλοι ξέρουμε ποια είναι αυτή!

Υ.Γ. 1 Νέα μόδα στη διαιτησία. «Εξυγίανση» και από τη Δανία. Δεν μας έφταναν οι ντόπιοι, τώρα τους έχουμε και… εισαγόμενους. Ας είναι καλά ο Σταύρος!

Υ.Γ. 2 Ρε Γιάννη στην κλειστή γωνία! Εκεί έπρεπε να σημαδέψεις! Να τον «εκτελέσεις»! Να μην τους αφήσεις κανένα περιθώριο αντίδρασης. Και να τους ξεράνεις!

Υ.Γ. 3 Ωραίοι στην ΑΕΚ... Έχουν «παράπονα» γιατί ο Φορτούνης δεν παρέλαβε το βραβείο του MVP. Για το χτύπημα του Μοράν που του έκοψε την ανάσα, θα πουν κάτι;

Υ.Γ. 4 Τρομερός στο δεύτερο μέρος ο Ποντένσε. Ειδικά το εκπληκτικό σπριντ-κατεβασιά στις καθυστερήσεις ήταν για ποδοσφαιρικό Όσκαρ. Κρίμα που δεν ήταν ανάλογη η κατάληξη της φάσης.

Υ.Γ. 5 Εξαιρετικός ο Μεριά, πρώτος πάνω στην μπάλα, πολύ καλός σε όλες τις τοποθετήσεις του και τις αντιδράσεις του. Έδειξε πώς μπορεί να αποτελέσει στυλοβάτη στην άμυνα.

Υ.Γ. 6 Η διακοπή του πρωταθλήματος θα βοηθήσει, εν μέρει, τον Ολυμπιακό. Για να ηρεμήσει η ομάδα και να κοιτάξει μπροστά, μετά την τελευταία δύσκολη εβδομάδα.

Υ.Γ. 7 Τα λέμε καθημερινά στο Sport24Radio, στους 103,3… Δευτέρα (18:30-21:00) και Τρίτη ως Παρασκευή (18:00-21:00). Και στο [email protected] για τα e-mail σας.

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός ακούγεται παντού!

Ο Ολυμπιακός ακούγεται παντού!

Οι «ερυθρόλευκοι» διεθνείς πρωταγωνιστούν με τις εθνικές τους, διαφημίζοντας τη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα παγκοσμίως. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Τελειώστε τους, αλλιώς είστε συνυπεύθυνοι!

Τελειώστε τους, αλλιώς είστε συνυπεύθυνοι!

Δεν αρκεί η παραδοχή των τοποτηρητών πώς δεν λειτουργεί τίποτα στην ΕΠΟ και τη διαιτησία! Οφείλουν να δώσουν λύσεις άμεσα, διώχνοντας όσους ευθύνονται για την τωρινή κατάσταση. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Πάντα στο νου σου να ‘χεις την Ιθάκη!

Πάντα στο νου σου να ‘χεις την Ιθάκη!

Το ταξίδι είναι μεγάλο, είναι ακόμα στην αρχή, αλλά η δικαίωση θα έρθει. Ό,τι κι αν γίνει, ο Ολυμπιακός θα τους πετύχει τους στόχους του. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.