Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με μυαλό, καρδιά, γερά και νίκα τους ξανά!

Με μυαλό, καρδιά, γερά και νίκα τους ξανά!
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 - 09:07
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το πρώτο μεγάλο ματς για τον Ολυμπιακό, εντός συνόρων στη χρονιά. Το βράδυ της Κυριακής. Αντίπαλος ο ΠΑΟΚ. Ο βασικός των «ερυθρολεύκων» φέτος στη «μάχη» που θα γίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν και είναι νωρίς στη σεζόν, εγώ προσωπικά ασπάζομαι την άποψη που έχουν πολλοί ακόμα. Αυτό δεν είναι απλά ένα ματς που δίνει τρεις βαθμούς, θα δώσει πολύ περισσότερα στην ομάδα που θα επικρατήσει.

Για τους «ερυθρόλευκους» η ευκαιρία είναι μεγάλη. Με νίκη αποκτούν… αέρα 5 βαθμών από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Κι αυτό αλλάζει αρκετά τα δεδομένα. Υπό την έννοια πώς ο φετινός Ολυμπιακός είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα και κάθε θετικό αποτέλεσμα ανεβάζει κι άλλο την ψυχολογία της ομάδας. Της δίνει την ώθηση για να συνεχίσει ακόμα πιο δυνατά στη συνέχεια. Μέχρι να φτάσει ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς εκεί που θέλει ο Πορτογάλος τεχνικός, ο χρόνος είναι στο πλευρό του και τα θετικά αποτελέσματα ένας πολύ καλός «σύμμαχος».

Περί αγωνιστικών αναλύσεων έχουν γραφτεί πολλά. Θα κριθεί μονάχα εκεί το ματς. Δεν το νομίζω! Παίζουν κι άλλοι παράγοντες το δικό τους ρόλο. Το μυαλό είναι ένας από αυτούς. Όποια ομάδα έχει συγκέντρωση και προσήλωση στο στόχο, έχει αβαντάζ για την πραγματοποίησή του! Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά οι προπονητές. Γι’ αυτό και το λένε πολλές φορές στους παίκτες του, τόσο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας όσο και λίγο πριν τη σέντρα. Αυτοσυγκέντρωση και καθαρό μυαλό. Για να εφαρμόσουν πιστά το πλάνο του προπονητή.

Ακόμα, όμως, σε αυτά τα ματς μετράει και η καρδιά. Είναι μια σημαντική διαφορά, ένα πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό. Ξεχωρίζει στο συγκεκριμένο τομέα. Κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Είναι σημείο αναφοράς και υπεροχής για τους «ερυθρόλευκους». Και παίζει ρόλο στα μεγάλα παιχνίδια, αυτή είναι η αλήθεια.

Κλείνοντας θα σταθώ στην εξέδρα. Σε αυτό το επίπεδο η θεωρεία «λέει» πώς ο κόσμος δεν παίζει… μπάλα, δεν κάνει τη διαφορά. Στο Καραϊσκάκη συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Όχι μόνο παίζει… μπάλα. Κάνει τη διαφορά, αλλάζει τα δεδομένα, δίνει ώθηση στην ομάδα. Την ισχυροποιεί και της δίνει… αέρα για να φτάσει στο στόχο της. Θα το κάνει ξανά και το βράδυ της Κυριακής ο κόσμος του Ολυμπιακού. Θα δημιουργήσει «καυτή» ατμόσφαιρα και θα σπρώξει τους «ερυθρόλευκους» για να φτάσουν σε μια μεγάλη, σημαντική και πολύτιμη νίκη, στο δρόμο για το 45ο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά στο πάθος των παικτών του Ολυμπιακού. Είναι πολύ μεγάλο, ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε στην αποστολή 22 παίκτες και κανείς δεν θέλει να λείψει από αυτή την αναμέτρηση, κανείς δεν θέλει να τη χάσει. Κι αυτό δείχνει τη δίψα και τη θέληση για να φτάσουν οι «ερυθρόλευκοι» σε ένα μεγάλο, νικηφόρο αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης

Πάντα στο νου σου να ‘χεις την Ιθάκη!

Πάντα στο νου σου να ‘χεις την Ιθάκη!

Το ταξίδι είναι μεγάλο, είναι ακόμα στην αρχή, αλλά η δικαίωση θα έρθει. Ό,τι κι αν γίνει, ο Ολυμπιακός θα τους πετύχει τους στόχους του. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Meu nome é Guilherme!

Meu nome é Guilherme!

Εξαιρετικός ο Γκιγιέρμε στην πρώτη του συμμετοχή, ο Τουρέ έδειξε γιατί θα κάνει τεράστια διαφορά. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.