Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ταμείο τον Απρίλιο, αλλά παθητικό δεν έχει τώρα...

Ταμείο τον Απρίλιο, αλλά παθητικό δεν έχει τώρα...
Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 - 00:30
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Κακή ήττα... Μια φράση κλισέ για τέτοια ματς, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να είχε πάρει το ματς με την Νταρουσάφακα. Όχι μόνο γιατί είναι καλύτερη ομάδα από την τουρκική, ούτε γιατί εκείνη είχε πριν την αναμέτρηση της 27ης Δεκεμβρίου μόλις μία νίκη στην Ευρωλίγκα. Αλλά γιατί με «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη, στην «Φολκσβάγκεν Αρένα», σε συνδυασμό και με το εκτός έδρας ματς που έδινε λίγη ώρα μετά το δικό του ματς η Εφές στη Βαρκελώνη, θα μπορούσε να πατήσει καλύτερα στην τετράδα.

Εάν είχε νικήσει την Νταρουσάφακα, ο πρώτος γύρος θα έκλεινε με ρεκόρ 10-5 και όχι 9-6 που είναι τώρα, θα άφηνε μια νίκη πίσω την Αναντόλου και θα μπορούσε να δει και πιο πάνω. Όχι μόνο στην 4άδα, αλλά και ίσως κάτι καλύτερο. Με τα αν, όμως, δεν βγάζει άκρη. Είναι υποθέσεις και μόνο αυτό, καμμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο. Ήττα για τον Ολυμπιακό, αλλά τα άλλα αποτελέσματα τον διατηρούν σε καλό σημείο για το πλεονέκτημα της έδρας στο τέλος, μετά και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Το «καμπανάκι» είχε χτυπήσει από την περασμένη Κυριακή, στο ματς με το Περιστέρι! Κι εκεί βρέθηκε στο -19 ο Ολυμπιακός. Άλλο ματς, άλλο αντίπαλος, άλλη έδρα. Αλλιώς είναι στο ΣΕΦ, αλλιώς μακριά από αυτό! Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» το γύρισαν το ματς, με την Νταρουσάφακα όχι! Δύο λάθος επιθετικές επιλογές με το σκορ στους τρεις πόντους (72-69), αρχικά με τον Γκος και μετά με τον Λεντέι. Καλό είναι να έχεις αυτοπεποίθηση καλύτερο να έχεις καθαρό μυαλό. Οι δύο Αμερικανοί εκεί που ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς βιάστηκαν. Θέλησαν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Στο μέλλον είναι προτιμότερο να βασίζονται παραπάνω στη σκέψη του, το «διάβασμα» του ματς, παρά στο ένστικτο!

Δύο αριθμοί από το ματς λένε πολλά και δείχνουν ακόμα περισσότερα. Η μεν Νταρουσάφακα είχε 20 ασίστ, ο δε Ολυμπιακός 13, με τις δύο ομάδες να έχουν τον ίδιο αριθμό λαθών, από 12. Αυτή η αναλογία έπεσε το ρόλο της. Εύκολα και αβίαστα λάθη για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Στο τέλος πήγαν να «κλέψουν» ένα ματς που είχαν προηγηθεί μόνο στα τρία πρώτα λεπτά (2-4). Από την άλλη τέσσερα «διπλά» που θα μετρήσουν, ειδικά αυτά στη Βιτόρια και τη Βαρκελώνη. Αλλά ο Ολυμπιακός τον τελευταίο ετών συνηθίζει να κάνει μια τέτοια ήττα, εντελώς εκτός προγράμματος.

Πάει το ματς αυτό, πέρασε. Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να κοιτάξουν μπροστά. Πρέπει να το κάνουν. Πρέπει, επίσης, ο Ντέιβιντ Μπλατ να κατασταλάξει στο θέμα του παίκτη που θα έρθει για να ενισχύσει την ομάδα. Με δεδομένο πώς για ένα ακόμα ματς ο Μάντζαρης δεν μπήκε ούτε λεπτό στο παρκέ, ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα γκαρντ. Το βράδυ της Πέμπτης φάνηκε ότι τον χρειάζεται η ομάδα. Είναι αναγκαίο να γίνει αυτή η κίνηση. Διότι στις νίκες, εκεί που όλοι οι περιφερειακοί τα πάνε καλά, μπορεί να καλύπτονται οι... αδυναμίες. Στις βραδιές που δεν κάνουν τη διαφορά, η έλλειψη είναι ολοφάνερη.

Εν κατακλείδι, κάθε ήττα πειράζει! Υπάρχουν «κακές» που κάνουν ζημιά κι άλλες όχι. Στο τέλος θα φανεί εάν αυτή από την Νταρουσάφακα ήταν ζημιογόνα ή όχι! Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός παραμένει στην 4η θέση, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν θα στοιχήσει τελικά... Σε μερικούς μήνες θα ξέρουμε.

Διαβάστε επίσης

Όταν είσαι Θρύλος, γράφεις μόνο «χρυσές» σελίδες στην ιστορία!

Όταν είσαι Θρύλος, γράφεις μόνο «χρυσές» σελίδες στην ιστορία!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για το μεγαλειώδες 2018 του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Την απογείωση του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου παγκοσμίως. Εγγυητής των τεράστιων επιτυχιών ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καταλυτικός ο ρόλος του Μιχάλη Κουντούρη.

Το χαμόγελο του Φράνκο...

Το χαμόγελο του Φράνκο...

Ο Παύλος Σαχτούρης υποδέχθηκε τον Σολδάνο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και περιγράφει τις πρώτες εικόνες από τον Αργεντινό επιθετικό.

We love this team!

We love this team!

Ο Παύλος Σαχτούρης αναρωτιέται… τι θα μπορούσε να κάνει αυτή η ομάδα, εάν δεν είχε ρίξει… λευκή πετσέτα;