Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το κορυφαίο ρεκόρ το έχει ο Ολυμπιακός με 28 νίκες σε 30 αγωνιστικές!

Το κορυφαίο ρεκόρ το έχει ο Ολυμπιακός με 28 νίκες σε 30 αγωνιστικές!
Κυριακή, 5 Μαΐου 2019 - 23:37
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η σεζόν τελείωσε απόψε. Ο Ολυμπιακός έκλεισε τη χρονιά με μια ακόμα νίκη. Ένα ακόμα «διπλό». Σε μια σεζόν που οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν 24 νίκες, αλλά δεν κατάφεραν να κατακτήσουν τον τίτλο. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε. Η ανάλυση έχει ήδη γίνει από τους ανθρώπους της ομάδας. Ξέρουν τι δεν έκαναν καλά, γιατί για ορισμένα... άλλα δεν ήταν στο χέρι τους. Στη Λάρισα ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε το σύστημα. Από το 4-2-3-1 όλης της σεζόν, χρησιμοποίησε το 3-5-2. Αλλά η ουσία ήταν η ίδια.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και πάλι. Σημείωσε τρία γκολ και στην έδρα της ΑΕΛ, κλείνοντας το δεύτερο γύρο με 45, κάτι που μεταφράζεται σε 3 ανά ματς στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ένας μέσος όρος αν μη τι άλλο εντυπωσιακός. Για μια ομάδα που χτίστηκε από την αρχή το περασμένο καλοκαίρι, το πρόσημο δεν είναι απλά θετικό. Είναι θετικότατο. Η ομάδα που έπαιξε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα. Η ομάδα που είχε την καλύτερη επίθεση. Η ομάδα που δημιούργησε τις περισσότερες φάσεις. Η ομάδα που είχε τις περισσότερες ασίστ. Η ομάδα που είχε την καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Κι όμως με όλα αυτά γεγονότα, όλες αυτές τις πρωτιές, ο Ολυμπιακός δεν πήρε τον τίτλο. Έγινε κι αυτό. Έχασε τον τίτλο με 24 νίκες. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ! Συνέβη όμως φέτος... Είπαμε, μόνο στα χρόνια της... εξυγίανσης όλα αυτά. Για να δούμε τι θα γίνει του χρόνου... Θα μπει το VAR; Γιατί μετά δεν θα δίνονται στους άλλους πέναλτι από βουτιές, θα καταλογίζονται τα πέναλτι με τα χέρια που παραπέμπουν σε μπλοκ! Δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο της... εξυγίανσης. Με τον κόσμο δίπλα στην ομάδα, όπως έγινε και φέτος, ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στους τίτλους, στα πρωταθλήματα.

Κάτι ακόμα. Επειδή ορισμένοι έχουν μάθει να γράφουν... αλήθειες, τις δικές τους... αλήθειες που δεν έχουν, όμως, καμμιά σχέση με την πραγματικότητα. Διάβασα για το κορυφαίο ρεκόρ όλων των εποχών. Με 26 νίκες και 4 ισοπαλίες σε 30 αγωνιστικές. Μάλλον αριθμητική δεν ξέρουν. Λογικό είναι...

Το 26 δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το 28. Ό,τι και να λένε! Για όσους, λοιπόν, δεν καταλαβαίνουν από αριθμούς κορυφαίο ρεκόρ είναι αυτό που είναι μεγαλύτερο από όλα. Περισσότερες νίκες, περισσότεροι βαθμοί, καλύτερη επίθεση, καλύτερη άμυνα, καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2015/16 τερμάτισε με επίδοση 28 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Τερμάτισε με συγκομιδή 85 βαθμούς! Αυτά είναι τα κορυφαία ρεκόρ όλων των εποχών. Όχι οι 26 νίκες και οι 80 βαθμοί στη βαθμολογία ή 82 στο γήπεδο όπως θα έλεγε και ο Λουτσέσκου! Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι κι όχι όπως βολεύουν ορισμένους.

Διαβάστε επίσης

Για τη φανέλα και το σερί...

Για τη φανέλα και το σερί...

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για τα κίνητρα των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής στη Λάρισα.