Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν το λένε τα non paper, οι νόμοι το λένε!

Δεν το λένε τα non paper, οι νόμοι το λένε!
Κυριακή, 13 Μαΐου 2018 - 16:44

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Κατάρα» είναι να έχει τελειώσει μόλις ένας τελικός θριαμβευτικά υπέρ της ομάδας που αγαπάς (ή... πρέπει να «αγαπάς» γιατί αμείβει τον ιδρώτα σου) και η πρώτη σου έγνοια είναι να βρεις ελαφρυντικά ώστε να μην τιμωρηθεί. Βασικά αυτή η κατάρα είναι η συνέπεια (θυμάστε τι γράφαμε χθες;) πραγμάτων που έχεις πει και κάνει στο παρελθόν. Και είσαι εσύ τώρα στο χείλος του λάκκου που έσκαψες για να πέσει μέσα ο άλλος.

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν πρέπει να τιμωρηθούν επειδή το λέει ένα -υποτιθέμενο- non paper του Ολυμπιακού. Επιβάλλεται να τιμωρηθούν για πράγματα που ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ και τα είδαμε όλοι. Επεισόδια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τελικό. Φωτοβολίδες (ευθείας και όχι μόνο) βολής εντός αγωνιστικού χώρου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τελικό. Οπαδοί να βλέπουν ανενόχλητοι (!) το ματς στο ταρτάν δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο. Οπαδοί να παίζουν ξύλο επί ώρα και σε διάφορες στιγμές με τα ΜΑΤ, εντός, εκτός και επί τα αυτά του ΟΑΚΑ. Πένσες, μαχαίρια, πιστόλια και διάφορα άλλα εργαλεία, όχι μεροκαματιάρηδων στην οικοδομή αλλά στη... γιορτή της «εξυγίανσης».

Και φυσικά τον Λουτσέσκου (τα λόγια έχουν στερέψει για την περίπτωσή του), λέει η ΑΕΚ, να δείχνει τα γεννητικά του όργανα στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων». Αλήθεια, εκείνοι οι θιγμένοι οπαδοί για τον Κασάμι και τον Περέιρα, που να βρίσκονται; Μετανάστευσαν λόγω κρίσης; Για να το σοβαρέψουμε, θα είναι σκάνδαλο αν δεν τιμωρηθούν και οι δύο. Αλλά, όπως γράφαμε και χθες: οι νόμοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Οι μικρές μύγες πιάνονται, ενώ οι μεγάλες σχίζουν το δίχτυ και φεύγουν. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι μεγάλες... μύγες και αντί να βγουν στην πρωινή αναφορά για απολογία θα το παίξουν και αδικημένοι.

ΥΓ: Θυμάστε τη χλεύη στον Σιόβα για δηλώσεις του μετά από ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Το...κατηγορητήριο ήταν πως λέει ό,τι του υπαγορεύει το αφεντικό του. Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που...ντύθηκαν Σαββίδης (ναι αυτός που εισέβαλε με όπλο στο γήπεδο) αντιθέτως δεν υπάρχει ντροπή, μόνο χαριτωμενιά...

ΥΓ2: Ο Μάτος έπαιρνε μία κίτρινη ανά 426 λεπτά στο φετινό πρωτάθλημα, χθες πήρε στο 20λεπτο (και δεν έβγαλε άχνα). Ο Βράνιες δεν είχε κόκκινη στο φετινό πρωτάθλημα, χθες πήρε και επίσης δεν έβγαλε άχνα. Έρχονται οι Μπορμπαλάνηδες και φέρονται απότομα στα καλύτερα παιδιά.

ΥΓ3: Κάπου διαβάσαμε: Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Μια μικρογραφία της ζωής. Που όπως συμβαίνει και στη ζωή, παρά τα πάνω-κάτω, στο τέλος δικαιώνεται αυτός που το αξίζει». Αυτό ακριβώς φωνάζει τόσα χρόνια και ο Ολυμπιακός αλλά κάποιοι βάλθηκαν να κάνουν το άσπρο-μαύρο. Κατακτήθηκαν τόσα πρωταθλήματα και τόσα κύπελλα γι' αυτό ακριβώς που λέτε, επειδή όπως συμβαίνει και στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο στο τέλος δικαιώνεται αυτός που το αξίζει. Εύγε.

ΥΓ4: Ο χθεσινός τελικός ήταν ένα, ακόμα, χρήσιμο μάθημα για τον Ολυμπιακό. Επιβεβαιώθηκε ότι η ΑΕΚ δεν ήταν ως σύνολο αυτό που παρουσιάστηκε ότι είναι και ο ΠΑΟΚ, είναι απλά ο ΠΑΟΚ. Όσο και να μεγαλώσει ποδοσφαιρικά ως ομάδα, θα είναι μικρός σε νοοτροπία.

Διαβάστε επίσης

Μάτι να γυαλίζει

Μάτι να γυαλίζει

Οι αναμνήσεις από το ντέρμπι της Ριζούπολης και η διαφορά με το σήμερα.- Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.