Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αγάπα το, το ρημάδι

Αγάπα το, το ρημάδι
Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 - 20:01

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Τα πάντα έχουν ομορφιά, όμως δε τη βλέπουν όλοι». Το διάβασα κάπου, κάποτε κι έκτοτε, που και που, το... ανασύρω από τον σκληρό δίσκο της μνήμης. Αν δεν κάνω λάθος το έχει πει ο Κομφούκιος, ωστόσο σημασία (κατά την ταπεινή μου γνώμη) δεν έχει ποιός λέει τι αλλά το περιεχόμενο των λόγων. Πόσοι και πόσοι επώνυμοι και «λαμπερά», υποτίθεται, μυαλά δεν έχουν πει ένα σωρό μπούρδες;

Με αφορμή λοιπόν τον χθεσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θυμήθηκα την παραπάνω φράση. Συνέβησαν πολλά πράγματα χθες στο ματς της Ρεάλ με τη Λίβερπουλ. Η πλειοψηφία ωστόσο εστίασε, μανιασμένα, μόνο στα αρνητικά. Έγινε ένας τελικός Τσάμπιονς Λιγκ και στα... μαρμαρένια αλώνια των κοινωνικών δικτύων μαίνεται μια... μάχη. Τα σχόλια αφορούν ΜΟΝΟ στο κατά πόσο ήθελε ή δεν ήθελε ο Ράμος να τραυματίσει τον Σαλάχ. Βρισιές, κατάρες, αναθέματα. «Πόλεμος».

Κι αναρωτιέσαι: τι απέγινε η κουβέντα για το ποδόσφαιρο; Γιατί μιλούν ελάχιστοι (απείρως λιγότεροι σε σχέση με τα δύο γκολ-γκέλες) για το «έργο-τέχνης» του Μπέιλ; Που είναι... θαμμένο το μεγαλείο του χειροκροτήματος του κόσμου της Λίβερπουλ στον τερματοφύλακα που κλαίει και ζητάει συγνώμη για τα λάθη του; Και φυσικά γιατί περνάει σε 2η μοίρα το ιστορικό ομαδικό επίτευγμα της Ρεάλ με τις σερί κούπες και αυτό που καταφέρνει, ατομικά ως προπονητής, ο Ζιντάν;

Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο σίγουρος γίνομαι ότι όλοι εμείς εκεί έξω αγαπάμε όλο και λιγότερο αυτό το οποίο υποτίθεται λατρεύουμε και μας διασκεδάζει. Το ίδιο το άθλημα δηλαδή. Μα τι λέω; Πλέον πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου αδυνατεί ν' αγαπήσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την ομάδα του. Την αγαπάει στις επιτυχίες, τις ρίχνει αναθέματα στις αποτυχίες. Αγάπα το ρε φίλε και λίγο το ρημάδι το ποδόσφαιρο. Η ομορφιά του σ' έκανε ν' ασχοληθείς μαζί του όχι οι κακές στιγμές (κι αυτές μέρος του παιχνιδιού είναι) στις οποίες επιμένεις να εστιάζεις με μανία.

ΥΓ: «Η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις». Τσόρτσιλ speaking και, ειδικά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ταιριάζει γάντι στον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης