Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο... σάπιος Νάτχο των 233 ματς

Ο... σάπιος Νάτχο των 233 ματς
Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018 - 10:00
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Εκατό χυλοπίτες για να πάρουν τον σάπιο... Ήμαρτον..» Αυτό που μόλις διαβάσατε είναι βγαλμένο από τα «μαρμαρένια αλώνια» των κοινωνικών δικτύων. Εκεί όπου όλοι σπεύδουν να εκφέρουν γνώμη για ό,τι κινείται.

Προσοχή, ας εξηγηθούμε πριν παρεξηγηθούμε: η γνώμη δεν απαγορεύεται για κανέναν. Όμως, καλό θα είναι αυτή να έχει επαφή με την πραγματικότητα και το αντικείμενο το οποίο πραγματεύεται. Δεν είναι κακό, που και που, να λέμε: σόρι, δεν ξέρω, περιμένω να μάθω και να τοποθετηθώ.

Αυτό που διαβάσατε στην αρχή λοιπόν ήταν μια γνώμη που γράφτηκε κάτω από χθεσινό μου πόστ στο facebook για τις εξελίξεις με τον Νάτχο. Ναι, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη γνώμη ο Ισραηλινός είναι... σάπιος! Σάπιος ένας παίκτης ο οποίος την τελευταία 6ετία σε ΚΑΜΙΑ σεζόν του δεν είχε λιγότερες από 30 συμμετοχές σε επίσημα ματς!

Να γίνουμε πιο σαφείς αρχίζοντας από πέρυσι και πηγαίνοντας προς τα πίσω; Οι συμμετοχές του ήταν 44, 33, 31, 34, 50 (σ.σ.: τη σεζόν 2013/14 που έπαιξε και στον ΠΑΟΚ στο β' μισό) και 41 αντίστοιχα. Για τόσο... σάπιο παίκτη μιλάμε. Με 233 επίσημα ματς, σε συλλογικό μόνο επίπεδο, σε έξι χρόνια.

Πέρυσι ο Ολυμπιακός έχασε τη... μπάλα στο χορτάρι, ωστόσο δυστυχώς αυτή η κακή σεζόν έδωσε την αφορμή να... χαθεί ολοκληρωτικά η μπάλα και στην κερκίδα. Μερίδα του κόσμου ζει με μια μόνιμη άρνηση για τα πάντα. Αδυνατεί ν' αποδεχθεί ότι και η αποτυχία μέσα στη ζωή είναι.

Βρίσκεται στα όρια του αδύνατο να κερδίζεις τα πάντα μόνο εσύ κι αυτό δυσκολεύεται να το αποδεχθεί κόσμος που έχει κάνει τις νίκες και τις φιέστες (αθλητική) καθημερινότητά του. Σόρι αλλά υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Μια όψη που κάνει τον διαχωρισμό στην απάντηση: τί αγαπάς περισσότερο, τις νίκες ή την ομάδα σου;

Στο διά ταύτα: δεν έχει σκοπό να αφαιρέσει κανείς από τον οποιονδήποτε το δικαίωμα στη γνώμη αλλά και την κριτική. Όμως η όποια γνώμη να στηρίζεται και με τα ανάλογα επιχειρήματα, όχι γκρίνια για τη... γκρίνια.

Διαβάστε επίσης

Παράνοια

Παράνοια

Μια γελοία «μόδα» που ΠΡΕΠΕΙ να τελειώσει άμεσα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.