Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τί έδειξε η Λουκέρνη vs τι θα δείξει ο Ολυμπιακός

Τί έδειξε η Λουκέρνη vs τι θα δείξει ο Ολυμπιακός
Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018 - 11:01
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μπαίνουμε λοιπόν σε εβδομάδα επίσημων αγώνων του Ολυμπιακού. Για την ερχόμενη Πέμπτη είναι προγραμματισμένο το ματς με τη Λουκέρνη για τον 3ο προκριματικό του Europa League. Δε χρειάζεται ο δείκτης ευφυΐας του Αϊνστάιν για να αντιληφθείς τη σπουδαιότητα του αγώνα. Πρεστίζ και οικονομικά ανταλλάγματα (εφόσον η ομάδα φτάσει ως τους ομίλους της διοργάνωσης) «επιβάλλουν» να πάει ο Θρύλος όσο πιο μακριά γίνεται.

Το επίπεδο ετοιμότητας των ερυθρολεύκων ωστόσο σε συνδυασμό με το απρόβλεπτο των ευρωπαϊκών αγώνων κάνει αρκετό κόσμο να είναι επιφυλακτικός. Η αλήθεια είναι ότι σε επίπεδο ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ειδικά στις καλοκαιρινές αναμετρήσεις που οι ισχυρές, με βάση την κατάταξη της UEFA, ομάδες μπαίνουν πιο αργά στη διαδικασία με συνέπεια να παρουσιάζονται περισσότερο ανέτοιμες. Ειδικά απέναντι σε ομάδες που πολλάκις είναι σε πλήρη εξέλιξη τα πρωταθλήματά τους ενώ έχουν συμμετάσχει και σε άλλους 1-2 γύρους νωρίτερα.

Από χθες λοιπόν κυριαρχεί στην επικαιρότητα και η κουβέντα για το τί έδειξε η Λουκέρνη στο ματς με τη Λουγκάνο. Είναι σημαντικό τι έδειξε; Προφανώς είναι. Είναι το πιο σημαντικό; Προφανώς και όχι. Αν ο Ολυμπιακός, ακόμα κι αυτός ο Ολυμπιακός που δεν έχει ολοκληρώσει την ολική αναδόμη σε σχέση με πέρυσι, φοβάται το αντάμωμα με τη Λουκέρνη (σ.σ.: κάπου στο 200 της κατάταξης της UEFA) τότε δεν έχει δουλειά να συζητάμε κάτι παραπάνω.

Εννοείται δεν πρέπει να υποτιμηθεί η ελβετική ομάδα. Εννοείται πρέπει ν'αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα από προπονητή και παίκτες. Όμως, άλλο σεβασμός, άλλο φόβος. Αν φοβάσαι τη Λουκέρνη, τι θα αισθάνεσαι στον επόμενο γύρο;

Για να μην το κουράζουμε, και φέτος και πέρυσι και του χρόνου, το πιο σημαντικό απ' όλα δεν είναι τι έδειξε η Λουκέρνη και η κάθε Λουκέρνη αλλά τι θα δείξει ο Ολυμπιακός όταν παραταχθεί στο χορτάρι. Αν είναι απλά αξιοπρεπής Ολυμπιακός, το όνομα της Λουκέρνης απλά θα προστεθεί στη λίστα των ομάδων που έχει αποκλείσει ο Θρύλος στην ευρωπαϊκή του ιστορία.

Διαβάστε επίσης

Παράνοια

Παράνοια

Μια γελοία «μόδα» που ΠΡΕΠΕΙ να τελειώσει άμεσα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.