Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα τους δικαιώσετε όλους;

Θα τους δικαιώσετε όλους;
Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018 - 08:50
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η αλήθεια είναι ότι σας νιώθουμε. Έχετε το βάζο με το μέλι στο τραπέζι και δε θέλετε απλά να βουτήξετε το δάχτυλο, αλλά ολόκληρη τη χούφτα. Είστε σαν τον έφηβο στα πρώτα σκιρτήματα που πέφτει με τις κάλτσες στο... ψητό. Το πρόβλημα για σας είναι ότι αυτή η πρεμούρα για να κατακτηθεί ο τίτλος από τον ΠΑΟΚ σας κάνει ατζαμήδες. Ατσούμπαλους. Σαν τον κλέφτη που μπαίνει όταν οι νοικοκυραίοι κοιμούνται, αλλά αντί να πατάει στις μύτες παίρνει στο διάβα του όλα τα βάζα και ξυπνάει τη γειτονιά.

Πλέον είμαστε στο στάδιο που όλοι σας έχουν πάρει χαμπάρι. Και οι πλέον αφελείς. Ακόμα κι εκείνοι που κατηγορούσαν τον Ολυμπιακό ότι βλέπει... φαντάσματα. Ότι προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες των όποιων δικών του λαθών αλλού. Η φασαρία που έχετε κάνει πια, «εισβάλλοντας σε σπίτι νύχτα», δεν έχει ξυπνήσει μόνο τους ιδιοκτήτες, αλλά όλη τη γειτονιά.

Το κακό είναι ότι είστε με τα... κλοπιμαία στο χέρι, αλλά παρότι χτυπάνε οι συναγερμοί δεν εμφανίζεται κανείς να σας πιάσει. Δεν υπάρχει τέτοιος. Ποιός να σας πιάσει; «Μαγαζί» σας είναι το ποδόσφαιρο πια. Με παρατηρητές, επιτροπές, εκθέσεις της αρεσκείας σας... Όλα δικά σας. Και είναι δικά σας γιατί είστε «ο δικός μας» που είχε πει κάποτε κάποιος.

Πιστέψατε ότι το «έργο» στην Πάτρα είχε ιδανικό σενάριο, καταπληκτικούς ηθοποιούς, εξαιρετική φωτογραφία. Νομίζατε ότι θα πάρετε και Όσκαρ. Για βατόμουρα σας κόβω! Το σενάριο έχει κενά, οι ηθοποιοί βγαλμένοι από βιντεοκασέτες του... κιλού της δεκαετίας του '80, η φωτογραφία δείχνει άλλα απ' αυτά που θέλατε. Ξέρετε κι εσείς ότι δεν δικαιολογείται -3 βαθμοί για τον Ολυμπιακό και ειδικά για το πρωτάθλημα. Όμως, το θέλετε απεγνωσμένα.

Δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ τον... μισό -λόγω των δανεικών που θα τελείωναν, όπως έλεγαν κάποιοι κάποτε- Ατρόμητο, πέρασε ο Ολυμπιακός από το «Κλ. Βικελίδης» και... ψύλλοι στ' αυτιά σας μπήκαν. Και τώρα βρισκόμαστε μπροστά στο μεγάλο (σας) δίλημμα.

Κάνετε αυτό που τόσο ποθείτε και ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΕ περίτρανα τον Ολυμπιακό και όλους όσοι φωνάζουν την τελευταία 2ετία (και βάλε) για το ρόλο σας ή υπακούετε με βαριά καρδιά σ' αυτά που υπαγορεύουν οι κανονισμοί και, κυρίως, η πραγματικότητα; Περιμένουμε με λαχτάρα την απάντησή σας. Εμείς έχουμε προ πολλού απαντήσει στα δικά μας ερωτήματα, δεν έχουμε καμία αμφιβολία για σας...

Διαβάστε επίσης

Περί «εύκολου» γκολ

Περί «εύκολου» γκολ

Πως... γκένεν τέσσερα γκολ στο α' ημίχρονο με τη Ντουντελάνζ χωρίς «κανονικό» επιθετικό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.