Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός και τα πυροτεχνήματα

Ο Ολυμπιακός και τα πυροτεχνήματα
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 - 12:06
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Έχουν ακουστεί, ακούγονται και θα ακούγονται πολλά για τον Ολυμπιακό από αντιπάλους του. Ως ένα βαθμό είναι λογικό. Πάντα ο πρώτος και καλύτερος γεννά το αίσθημα του φθόνου στους άλλους. Ειδικά όταν αδυνατούν να τον φτάσουν.

Προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν ειπωθεί εις βάρος του είναι μπαρούφες. Κι αυτό επειδή έρχεται η ίδια η πραγματικότητα να σου τρίψει στη μούρη τα «επιχειρήματα» με τα κοντά ποδάρια. Η πραγματικότητα λοιπόν, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στους εν Ελλάδι αντιπάλους του Ολυμπιακού είναι μία και την υπογράμμισε (και πολύ καλά έκανε) ο Βαγγέλης Μαρινάκης χθες στις δηλώσεις του μετά την κλήρωση.

Επί εννέα χρόνια σερί ο Ολυμπιακός είναι εκεί. Παρών στο ραντεβού με τους μεγάλους. Τους βλέπει στα μάτια, ως ισότιμο μέλος, όχι σαν κάποιος που μπήκε λαθραία από την πίσω πόρτα. Κι όταν δεν είναι μαζί με τους πολύ μεγάλους (Τσάμπιονς Λιγκ) γράφει ιστορία στο «δεύτερο σαλόνι» όπως συνέβη πέρυσι κόντρα στη Μίλαν. Το πιο δύσκολο δεν είναι να κάνεις... μπαμ μια σεζόν στην Ευρώπη. Το αληθινά δύσκολο είναι να είσαι εκεί κάθε χρόνο. Η «μαγική» και τόσο δύσκολη λέξη είναι η εξής: ΣΥΝΕΠΕΙΑ.

Ο Ολυμπιακός έχει συνέπεια στην ευρωπαϊκή διάκριση. Οι υπόλοιποι, που «φωνάζουν» για να δικαιολογήσουν τις αδυναμίες τους, έχουν... συνέπεια στο να αποτυγχάνουν. Οι «όμορφες» εντός συνόρων δικαιολογίες σε ευρωπαϊκά μονοπάτια «καίγονται». Εκεί όπου υπάρχει ο Ολυμπιακός και τα υπόλοιπα ελληνικά... πυροτεχνήματα.

Διαβάστε επίσης

Αν ο Μαρινάκης...

Αν ο Μαρινάκης...

Η κοινή γνώμη που δεν ξέρει πάντα καλύτερα... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.