Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απ' το πολυτελές σεντόνι στο αμπέχονο

Απ' το πολυτελές σεντόνι στο αμπέχονο
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019 - 10:50
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Φτάσαμε λοιπόν εδώ. Εδώ που, προσωπικά, δεν ήθελα να φτάσουμε υπό τις προϋποθέσεις που υφίστανται. Μπορεί να έχουν περάσει 20 μέρες από το ματς του Ολυμπιακού στο «χωράφι» της Λάρισας αλλά θα θυμάστε ότι από 'κείνο το ματς το δικό μου μυαλό ήταν ΚΑΙ στο clasico του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αύριο οι ερυθρόλευκοι καλούνται να σταθούν στο ύψος της ποδοσφαιρικής περίστασης και να κερδίσουν τον αιώνιο αντίπαλό τους σ' ένα ακόμα «χωράφι» της Σούπερ (...) Λιγκ. Ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ, που θα κλείσει σύντομα για επιδιόρθωση χλοοτάπητα, είναι σε άθλια κατάσταση και δεν αποτυπώνεται σε όλη τη... μεγαλοπρέπεια με το μάτι αλλά από 'κείνους που θα βγουν να τον πατήσουν και να παίξουν.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν καλείται να ξεσκεπαστεί για λίγο από το πολυτελές σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ και να φορέσει αμπέχονο*. Γιατί οι αποστολές του στην ελληνική επικράτεια είναι ειδικών συνθηκών και απαιτούν αντοχές. Σωματικές και ψυχικές απέναντι σε όλα όσα, συχνά μη ποδοσφαιρικά, συναντούν. Δεν ξέρω για σας αλλά στο δικό μου μυαλό, που μπορεί να είναι και τελείως λάθος, μοιάζει περίπου αδύνατο ο Ολυμπιακός να παίξει μπαλάρα και να συντρίψει (όπως ονειρεύονται αρκετοί) τους πράσινους. Στο δικό μου μυαλό το ιδανικό θα ήταν μια επαγγελματική νίκη με... μισό - μηδέν. Ότι ο Παναθηναϊκός συνετρίβη από τον Άρη πριν από μία εβδομάδα με 4-0 δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός, ως καλύτερος, πρέπει να βάλει οκτώ γκολ. Τέτοιες λογικές στο ποδόσφαιρο ΔΕΝ υπάρχουν. Ωραίες είναι οι καφενειακές κουβέντες αλλά για να μένουν εκεί, όχι για να γίνονται σοβαρή απαίτηση.

Πέρα από το κάκιστο γήπεδο, που εξυπηρετεί προφανώς τον λιγότερο ποιοτικό, ο Ολυμπιακός έχει ν' αντιμετωπίσει και τον πληγωμένο εγωϊσμό του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι, ακόμα και στη Γ' εθνική να βρεθούν, θ' αποτελούν τον αντίπαλο των Πειραιωτών στο clasico του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα είναι πάντα υπολογίσιμοι.

Για να μην το κουράζω περισσότερο και να το καταστήσω πιο σαφές, η μπαλάρα και νίκη με μεγάλο σκορ δεν είναι προαπαιτούμενο, μπορεί να είναι μόνο επιθυμία. Η σοβαρότητα, η συγκέντρωση και η προσπάθεια στο 100% για τη νίκη είναι προαπαιτούμενο.

* Στρατιωτικό χιτώνιο.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΟ... γι' άλλα

ΠΑΟ... γι' άλλα

Το κεφάλαιο ντέρμπι πρέπει να κλείσει... χθες. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.