Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ζουμί στην ατάκα του Γκιλιέρμε

Το ζουμί στην ατάκα του Γκιλιέρμε
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 - 10:18
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το πιο σημαντικό απ' όσα ειπώθηκαν χθες μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Βόλου, κατά την ταπεινή μου γνώμη, το είπε ο Γκιλιέρμε. «Η μεγάλη μας διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι δεν δεχόμαστε το ίδιο εύκολα γκολ», ήταν η σχετική ατάκα του Βραζιλιάνου μετά την επισήμανση για το μόλις ένα γκολ παθητικό ως τώρα. Ένα γκολ έχει δεχθεί ως τώρα ο Ολυμπιακός, αυτό από την Κράσνονταρ στη Ρωσία.

Πέρυσι τέτοια εποχή οι ερυθρόλευκοι είχαν δεχθεί ήδη τρία γκολ. Από τη Λουκέρνη στη νίκη με 3-1 εκτός, από τη Μπέρνλι στη νίκη με 3-1 εντός και τους Άγγλους στην ισοπαλία (1-1) πρόκρισης στη δική τους έδρα. Ότι ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ σε δυσκολότερα ματς φέτος σε σχέση με πέρυσι δείχνει κάτι.

Βεβαίως, θα πρέπει να δούμε πόσο καλύτερη είναι όντως σ' αυτόν τον τομέα η ομάδα του Μαρτίνς στα πιο δύσκολα και καθοριστικά που ακολουθούν. Την Τετάρτη η Τότεναμ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ.: πέρυσι 20/9 ο Ολυμπιακός είχε κρατήσει το μηδέν, 0-0, με την Μπέτις στην πρεμιέρα του Γιουρόπα) και την Κυριακή ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ. Σημαντικά τεστ φυσικά θα είναι και τα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αφού πέρυσι στο πρώτο έμεινε στο 1-1 και στο δεύτερο ηττήθηκε εντός 1-0 με χαζά γκολ.

ΥΓ: Για τον Βαλμπουενά, πια, έχουν «στερέψει» τα λόγια. Είναι εκπληκτικό πώς εξαφάνισε τις δικαιολογημένες ανησυχίες όλων μετά τον τραυματισμό του Φορτούνη.

ΥΓ2: Η χθεσινή εμφάνιση του Ρατζέλοβιτς μας υπενθύμισε ότι δεν πρέπει να είμαστε βιαστικοί ούτε υπερβολικοί σε συμπεράσματα. Η διάρκεια και η σταθερότητα είναι απαραίτητα στοιχεία για την καθιέρωση στο υψηλότερο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης

No Volos, no party

No Volos, no party

Ο Μαρτίνς δεν έκανε καθόλου πλάκα. - Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.