Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το αδύνατο, το δυνατό και το... play station

Το αδύνατο, το δυνατό και το... play station
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 - 10:50
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα οι... αναταράξεις ήταν πολλές. Τέλος Σεπτέμβρη ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με 1-0 στο Γ.Καραϊσκάκης σ' εκείνο το... αχαρακτήριστο ματς. Και ύστερα, όταν μπήκε ο Οκτώβρης, ακολούθησε ήττα (3-1) στο Μιλάνο από τη Μίλαν για τους ομίλους του Γιουρόπα, ισοπαλία (1-1) στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και ήττα-σοκ από τον ΟΦΗ με 1-0 στην Κρήτη. Ακόμα και τον Απόλλωνα, στο τέλος του μήνα, με γκολ του Μάνου στο 89' τον είχε κερδίσει στο Γ.Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός. Μήνας...χτικιό (ποδοσφαιρικά προφανώς) ήταν ο περυσινός Οκτώβρης για τους Πειραιώτες που σε συνδυασμό με την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο φινάλε του Σεπτέμβρη τους είχαν φέρει από νωρίς να κυνηγάνε στο πρωτάθλημα.

Γιατί συνέβη το περυσινό το γνωρίζει καλύτερα ο Μαρτίνς και οι παίκτες του. Το σίγουρο είναι ότι έχοντας την περυσινή εμπειρία οφείλουν να φροντίσουν ώστε να μην επαναληφθεί το ίδιο. Για να είμαστε δίκαιοι, όταν αρχίζεις τη χρονιά τόσο νωρίς και με τόση πίεση από τα συνεχή και δύσκολα ευρωπαϊκά ματς το καλοκαίρι, είναι λογικό κάποια στιγμή να βγάζεις στο γήπεδο κάποια (όχι στο βαθμό που συζητιέται) σωματική αλλά, κυρίως, πνευματική κούραση. Και φυσικά είναι επίσης ποδοσφαιρικά λογικό να χάνεις τον ρυθμό και την ένταση για ένα διάστημα. Είναι αδύνατο μια ομάδα, όποια κι αν είναι αυτή, να πηγαίνει με το πόδι στο... γκάζι όλη τη σεζόν. Είναι αφύσικο, δεν είναι ρεαλιστικό, συνιστά επιστημονική φαντασία ή... play station.

Στο διά ταύτα, να κερδίζει (και η ισοπαλία θετική θα είναι στο Βελιγράδι) πρέπει ο Ολυμπιακός στο διάστημα που έχει μπροστά του ώστε να γίνει αφεντικό των καταστάσεων που τον αφορούν.

Διαβάστε επίσης

Πόλεμος και ειρήνη

Πόλεμος και ειρήνη

Εύκολο; Δεν έχει «γεννηθεί» ακόμα τέτοιο ευρωπαϊκό ματς, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ματς ομίλου Τσάμπιονς Λιγκ με μια ομάδα που μεταμορφώνεται προς το εντυπωσιακά καλύτερο όταν παίζει στην έδρα της. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

ΠΑΟ... γι' άλλα

ΠΑΟ... γι' άλλα

Το κεφάλαιο ντέρμπι πρέπει να κλείσει... χθες. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.