Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τί έχει και ΔΕΝ έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο

Τί έχει και ΔΕΝ έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο
Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020 - 10:38
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τα λεγόμενα του Δημήτρη Μελισσανίδη στη χθεσινή κατάθεσή του για μια δίκη που, νομίζω, όλοι καταλαβαίνουμε πως οδηγηθήκαμε και πού θα καταλήξει. Ο άνθρωπος λοιπόν που σ' αυτή την απολογία παραδέχθηκε ότι ΔΕΝ είναι άγιος ή ψάλτης και πριν από κάποια χρόνια προσπαθούσε να πείσει ότι ΔΕΝ έχει σχέση με την ΑΕΚ και ΔΕΝ προέκυπτε ασυμβίβαστο με τον ΟΠΑΠ (αλλά εν τέλει προέκυψε...), άρχισε να εκσφενδονίζει δεξιά και αριστερά διάφορες κατηγορίες και να κολλάει ταμπέλες. Ακούστηκαν λέξεις όπως «Φιλιππινέζα», «όργια», «μιλημένοι», «σύστημα», «εύνοια» κτλ. Όταν ωστόσο του ζητήθηκε να περάσει από το... ταμείο των αποδείξεων η απάντησή του ήταν... σαφέστατη: «Όχι, δεν ξέρω πράξεις, δεν ήμουν στο ποδόσφαιρο τότε, μόνο ό,τι άκουσα».

Στοιχειώδη σκελετό σκέψης να έχει κάποιος καταλαβαίνει ότι η εν λόγω κατάθεση μοιάζει με το απόλυτο τίποτα. Βεβαίως προβλήθηκε, από μερίδα ΜΜΕ, με εντυπωσιακούς τίτλους «βόμβες», «ατάκες-φωτιά» κτλ. Αλλά αντί για φωτιά, με... τρύπα στο νερό μοιάζει. Για να μην το κουράσω περισσότερο, καταλαβαινόμαστε νομίζω, αυτό ακριβώς που συνέβη χθες και έκανε ο κ.Μελισσανίδης, είναι αυτό που ΔΕΝ χρειάζεται το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται λασπολογία δίχως βάση. Έχει ανάγκη από αποδείξεις, αν υπάρχει κάτι παράνομο, όχι καφενόβιες φήμες. Έχουμε... πήξει στις κατηγορίες στον αέρα. Σε γενικότητες. Όταν όμως καλούμαστε ν' αποδείξουμε τί ισχύει και τί όχι, πετάμε τη μπάλα στην κερκίδα. Η λάσπη βεβαίως, μένει σε κάποιες περιπτώσεις. Μάλλον είναι ο μοναδικός αληθινός και ρεαλιστικός στόχος όλων όσοι τις εκτοξεύουν κατά καιρούς.

Παρεμπιπτόντως, δύο σοβαρές ερυθρόλευκες καταγγελίες έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Τη μία για το ασυμβίβαστο ΑΕΚ-ΟΠΑΠ-Μελισσανίδης και το πρόσφατο ΠΑΟΚ-Ξάνθη. Και με... ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και με... ΝΔ η ΕΕΑ τις δικαίωσε.

ΥΓ: Ας έχουμε στο νου ότι απόψε, στο ματς με τη Λαμία, ό,τι κι αν δείξουν όσοι από τους νέους παίκτες αγωνιστούν, θα είναι σε μεγάλο βαθμό μια πλαστή πραγματικότητα. Κι αυτό θα ισχύει και για το καλό και για το κακό. Ούτε... Μέσι ούτε... παλτά θα επιβεβαιώσουν κάποιοι ότι είναι σήμερα όσο καλά ή άσχημα αγωνιστούν. Μην ξεχνάτε τις σημαντικές ιδιαιτερότητες του ματς. Ομάδα δίχως συνοχή και παίκτες που έχουν 2-3 προπονήσεις με το νέο σύνολο. Υπομονή λοιπόν για τα σοβαρά συμπεράσματα.

Διαβάστε επίσης

Για φαντάσου...

Για φαντάσου...

Τον ΠΑΟΚ σε μια Λίγκα δίχως Ξάνθη και Βόλο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Δεν είναι κρίμα;

Δεν είναι κρίμα;

Η ερυθρόλευκη γεωμετρία και το δύσκολο που μοιάζει απλό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.