Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για φαντάσου...

Για φαντάσου...
Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020 - 09:47
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο ΠΑΟΚ είπε μετά την εισήγηση της ΕΕΑ για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας (και το επικοινώνησαν και άνθρωποι διαφόρων «ειδικοτήτων» εκτός ΠΑΟΚ) ότι επιθυμεί να παίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα. Καλό το αστείο. Στην πραγματικότητα ο δικέφαλος είναι ο πρώτος που δεν το θέλει αυτό. Γιατί κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο να παίξει με αντίπαλο στον οποίο δεν έχει μισή ντουζίνα δανεικούς (Βόλος) ή δεν κατηγορείται για πολυϊδιοκτησία (Ξάνθη) είτε διασύρεται (με Άρη και ΠΑΟ) είτε σπρώχνεται για να κερδίσει (με ΑΕΚ στην Τούμπα) ή να μη χάσει (με Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης).

Δεν χρειάζεται να πει πολλά κανείς. Φανταστείτε, απλά, να μην υπήρχαν στο πρωτάθλημα η Ξάνθη και ο Βόλος. Ο Ολυμπιακός στο Βόλο άφησε (και λόγω διαιτησίας, του ακυρώθηκε κανονικό γκολ) δύο βαθμούς ενώ ο ΠΑΟΚ... θριάμβευσε. Στην Ξάνθη συνέβη το ίδιο για τους ερυθρόλευκους και ο ΠΑΟΚ θα... θριαμβεύσει (αν φτάσουμε ως εκεί) την τελευταία αγωνιστική όπου φιλοξενείται από την ομάδα της Θράκης.

Το ποδόσφαιρο λοιπόν έχει ήδη «μιλήσει» για το ποιός είναι ο καλύτερος από τους δύο και το +2β. αδικεί ξεκάθαρα τον Ολυμπιακό. Μιλάνε εξάλλου και οι αντίπαλοι των δύο ομάδων. Κάθε ομάδα που μια ομάδα αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό δεν τσιγγουνεύεται τα κολακευτικά σχόλια αμέσως μετά ενώ όταν αντιμετωπίζει τον δικέφαλο υπάρχει μουρμούρα για τη διαιτησία. Επίθεση (45-43), άμυνα (9-20), τελικές (294-276), κυκλοφορία μπάλας, δηλαδή πάσες (1647-1188) είναι οι βασικές (όχι οι μόνες) στατιστικές κατηγορίες στις οποίες ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τον ΠΑΟΚ. Δεν λέει ψέματα η στατιστική. Την αλήθεια λέει, εκείνη που όλοι βλέπουμε.

ΥΓ: Κυριακή πρωί, χθες. Ώρες μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης με πολύ καλό ποδόσφαιρο στο α' ημίχρονο και λειτουργία στο ρελαντί (και καλά έκανε, ακολουθεί Γολγοθάς) στο β' και σχόλια που διάβασα στο facebook μου επιβεβαίωσαν για πολλοστή φορά ότι υπάρχει θεματάκι με τον τρόπο που βλέπει πια ο κόσμος το ποδόσφαιρο. «Ναι αλλά στο β' η ομάδα κορόιδευε, έπρεπε να βάλει 8 γκολ». «Ναι, αλλά ο Μαρτίνς εξαφάνισε τον Ρατζέλοβιτς». «Ναι, αλλά ο Μαρτίνς έφαγε τον Κούτρη». «Ναι, αλλά πάλι βασικός ο Μπουχαλάκης». «Ναι, αλλά Μαρτίνς μυρωδιά δε γίνεται ο Ολυμπιακός να βάζει μόνο τρία γκολ στην Ξάνθη, δεν μας σέβεστε». Αλήθεια, αυτά τα σχόλια τα διάβασα. Έγιναν κάτω από ποστ μου. Ειλικρινά παραδίνομαι. Αισθάνομαι ότι ΔΕΝ πρέπει να απαντήσω γιατί αν απαντήσω δίνω ταυτόχρονα υπόσταση στον παραλογισμό. Γιατί αυτό, κατά την ταπεινή μου γνώμη τουλάχιστον, παραλογισμός είναι. Κανείς, ποτέ δεν χαίρεται την ομάδα του. Πάντα ψάχνει την αφορμή, τον λόγο, να μιζεριάσει και να γκρινιάξει. Έλεος κάπου.

Διαβάστε επίσης

Δεν είναι κρίμα;

Δεν είναι κρίμα;

Η ερυθρόλευκη γεωμετρία και το δύσκολο που μοιάζει απλό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.