Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ζητούμενο ο εντυπΟΥΣΙΑσμός

Ζητούμενο ο εντυπΟΥΣΙΑσμός
Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020 - 10:48
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τα λίγα λόγια εν όψει του αποψινού ματς είναι ζάχαρη και τα καθόλου μέλι. Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ θα παίξει στην Τούμπα το βράδυ για να αποδείξει ότι είναι καλύτερος. Αυτό το ξέρουμε όλοι ήδη. Είναι καλύτερος από τον ΠΑΟΚ και πέρα από τις γνώμες του εκάστοτε αντιπάλου, υπάρχουν και οι αριθμοί της στατιστικής που (δεν λένε ψέματα αυτή τη φορά αλλά) το επιβεβαιώνουν. Οι ερυθρόλευκοι δεν είναι οριακά καλύτεροι σε όλα αλλά χαωτικά και το ότι ο δικέφαλος είναι μόλις στο -2β. έχει... εξυγιαντικές εξηγήσεις.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει αρχικά για να κάνει άλμα (αν κερδίσει) ή έστω βήμα τίτλου (με ισοπαλία) και να αποφύγει το να παραχωρήσει την κορυφή στον δικέφαλο. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για εντυπωσιασμούς απόψε. Για εντυπΟΥΣΙΑσμούς υπάρχει. Να παίξει για την ουσία και να την κρατήσει πρέπει η ομάδα του Μαρτίνς. Το ματς είναι ιδιαίτερο και ειδικών συνθηκών και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Με σοβαρότητα, με συγκέντρωση με παίκτες-μαχητές. Τα στοιχεία δηλαδή που δεν είχε πέρυσι στο αντίστοιχο ματς της Τούμπας.

Επειδή λοιπόν μιλάμε για ματς ειδικών συνθηκών, προσωπικά, αισθάνομαι ότι το βασικό ζητούμενο δεν είναι οι διατάξεις και οι προπονητικές... εφευρέσεις. Τί εφευρέσεις εξάλλου να γίνουν μεταξύ των δύο, γνωρίζονται πολύ καλά και είναι λίγα εκείνα που μπορούν να κρύψουν. Μεγαλύτερη σημασία έχουν τα όσα προαναφέρθηκαν. Η σοβαρότητα, η συγκέντρωση και η διάθεση για μάχη απ' όλους όσοι μπουν στον αγωνιστικό χώρο.

Όπως σημείωνα χθες, το ζητούμενο είναι να μπουν στο γήπεδο οι πιο έτοιμοι και εκείνοι που έχουν κατανοήσει πλήρως τις απαιτήσεις και τη σημασία του ματς. Σε αντίθεση με το περυσινό που ήταν πιο οριακό, το φετινό δεν θα κρίνει τίποτα. Μόνο σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού θα δοθεί ένα ξεκάθαρο, για τα ελληνικά δεδομένα προβάδισμα, με κανένα από τα άλλα δύο αποτελέσματα.

ΥΓ: Ένας από τους πλέον κομβικούς παίκτες του Ολυμπιακού για την ομαλή του λειτουργία, ο Γκιλιέρμε, έχει επιστρέψει εμφανώς επηρεασμένος από τον σημαντικό τραυματισμό του. Θα ήταν το ιδανικό να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις απόψε αν και προφανώς το ματς είναι πολύ δύσκολο.

ΥΓ2: Τα γρήγορα μυαλά, όχι απαραίτητα τα γρήγορα σώματα, θα έχουν προβάδισμα νίκης απόψε.

ΥΓ3: Λίγη ρέντα ρε γαμώτο, έτσι για αλλαγή.

Διαβάστε επίσης

Το ματς των έτοιμων

Το ματς των έτοιμων

Ο καλύτερος που ΔΕΝ κρίνεται και το άλλοθι που άρχισε να κατασκευάζεται. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Υγιές και όχι

Υγιές και όχι

Εμείς σχολιάζουμε το... θήραμα, η ομάδα βγαίνει να... κυνηγήσει κάθε φορά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...