Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η μοναδική απαίτηση κόντρα στην Άρσεναλ

Η μοναδική απαίτηση κόντρα στην Άρσεναλ
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 - 13:14
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σε 24ωρα σαν κι αυτά που διανύουμε καταλαβαίνεις τη σπουδαιότητα του να βρίσκεται, ακόμα, στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός. Το ταξίδι και το ματς της ομάδας στα σαλόνια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αποτελεί το καλύτερο F5 (refresh), ή αλλιώς μαξιλάρι ασφαλείας, στην εγχώρια τοξικότητα. Ότι βρίσκεται στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός του επιτρέπει να πάρει διαβατήριο και αποσκευές και να αποδράσει, έστω και για λίγο, από την εγχώρια μίζερη πραγματικότητα. Ν' αφήσει πίσω του την Τούμπα, τον ΠΑΟΚ, την Ξάνθη, την εξυγίανση και ό,τι τον «χαλάει».

Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας, δεν μπορεί να «χωρέσει» ο νους μου σενάριο πρόκρισης του Ολυμπιακού. «Ναι, μα αν προηγηθεί όλα γίνονται», θα μου πει κανείς. Σωστά, αλλά μην ξεχνάμε πού και με ποιόν παίζει. Ο Ολυμπιακός παίζει σ' ένα έδαφος όπου τα γήπεδα... γέρνουν πολύ. Παίζει με μια ομάδα που είναι καθημερινότητά της ο ρυθμός που καλείται ο Ολυμπιακός να βγάλει μια στο τόσο, όταν περνάει τα σύνορα. Στην Ελλάδα οι αντίπαλοι τον... τραβούν κάτω, στη μιζέρια τους καθώς δεν μπορούν κάτι άλλο.

Ας θυμηθούμε εξάλλου τί συνέβη προ μερικών μηνών που ταξίδεψε ξανά ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο για ν' αντιμετωπίσει μια άλλη αγγλική ομάδα με σαφώς μικρότερο brand απ' αυτό που έχει η Άρσεναλ. Μέχρι και το 0-2 έφτασαν οι Πειραιώτες κόντρα στην Τότεναμ αλλά ηττήθηκαν με 4-2. Και μη μου πει κανείς βλακείες του τύπου «αν έβγαινε εκείνος, αν έμπαινε ο άλλος κτλ» γιατί είναι για γέλια. Μας το απέδειξε η χθεσινή Μπάγερν αυτό. Όσοι παρακολούθησαν το Τσέλσι-Μπάγερν κατάλαβαν γιατί ο Ολυμπιακός δεν... ξεμύτησε όταν πήγε στο Μόναχο. Γιατί αν ξεμυτήσεις και το παίξεις... ήρωας σε τέτοιες αρένες με τέτοιους αντιπάλους κινδυνεύεις να γράψεις ιστορία. Αρνητική ιστορία...

Ναι, την προκαλείς την τύχη σου αλλά με μέτρο γιατί θα φτάσεις στα όρια της ιεροσυλίας και θα τιμωρηθείς. Ειλικρινά ελπίζω να κάνω λάθος και να υπάρχει σενάριο πρόκρισης του Ολυμπιακού και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης να είμαστε όλοι σε... νιρβάνα. Νομίζω ωστόσο πως το σενάριο αυτό σημαίνει (ταυτόχρονα) ο Ολυμπιακός να κάνει το καλύτερο δικό του ματς, η Άρσεναλ το χειρότερο δικό της και παράλληλα όλη η τύχη του κόσμου να πάει στους Πειραιώτες και η γκαντεμιά στους Λονδρέζους. Γίνεται;

Αυτό που θέλω (ή απαιτώ) σίγουρα από τον Ολυμπιακό είναι να δώσει μια συνέχεια στην αξιοπιστία του και τη σοβαρότητά του ως ομάδα και στο Λονδίνο. Να «πατήσει» γερά στο γήπεδο και να μην επιτρέψει στην Άρσεναλ να περάσει εύκολο βράδυ. Και ό,τι ήθελε προκύψει.

ΥΓ: Υπάρχουν στιγμές που θες να σχολιάσεις διάφορα που ακούς ή διαβάζεις αλλά σκέφτεσαι ότι αν πιάσεις διάλογο με την ηλιθιότητα θα σε κερδίσει λόγω εμπειρίας. Πρόκληση και αψυχολόγητη ενέργεια, λέει, της Αστυνομίας που μπήκε ξημερώματα Κυριακής στην Τούμπα! Ξημερώματα Κυριακής που όλοι κοιμούνται! Λες και μπήκε με κατάμεστες τις εξέδρες ανάμεσα στον κόσμο να ψάξει. Και μπήκε στην Τούμπα με τον γνωστό βίο, που έχει περάσει μέχρι και σκουτεράκι! Έλεος κάπου!

Διαβάστε επίσης

Against all the odds

Against all the odds

Κόντρα σε Άρσεναλ, στατιστική και... λογική παίζει απόψε (27/2) ο Ολυμπιακός! Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...