Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Against all the odds

Against all the odds
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 - 11:56
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η ιστορία και η στατιστική, λένε, δεν παίζουν μπάλα. Από την άλλη, για κάποιο λόγο «χτίζονται» κάποια σερί, έτσι δεν είναι; Π.χ. διαβάζω στο σάιτ της ΟΥΕΦΑ ότι η Άρσεναλ έχει προκριθεί σε όλες τις περιπτώσεις που σε διπλή ευρωπαϊκή αναμέτρηση κέρδισε εκτός έδρας το πρώτο ματς. Στον αντίποδα, σύμφωνα πάντα με την ίδια «πηγή», ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανατρέψει εις βάρος του κατάσταση και να προκριθεί μετά από εντός έδρας ήττα σε πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης μόνο μία φορά στις 10 προηγούμενες περιπτώσεις. Τη μακρινή σεζόν 1992/93 στην Οδησσό κόντρα στην Τσερνομόρετς.

Αυτά βέβαια δεν σημαίνουν ότι δεν πρέπει να «κατέβει» να παίξει απόψε στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ έχοντας το εις βάρος του 1-0 από το Γ.Καραϊσκάκης στην... πλάτη. Προφανώς και δεν ισχύει αυτό. Πρέπει να «κατέβει» αλλά να το παλέψει κιόλας όσο και όπως μπορεί. Ο ίδιος ο Ολυμπιακός είναι που μας έχει κάνει να το(ν) πιστεύουμε. Εννοείται είναι το απόλυτο αουτσάιντερ. Όμως, η ευρωπαϊκή του συνέπεια και το μέταλλό του που το έχει σκληρύνει ακόμα περισσότερο την τελευταία διετία σε οδηγεί ν' αφήνεις τουλάχιστον μια χαραμάδα αισιοδοξίας ανοιχτή.

Ο Πέντρο Μαρτίνς παραδέχθηκε χθες ότι με μια καλή εμφάνιση δεν θα είναι ικανοποιημένος αφού θέλει η ομάδα του να πάει παρακάτω. Αν μη τι άλλο, θέλει guts να το δηλώνεις δημοσίως αυτό 24 ώρες πριν αγωνιστείς σ' ένα αγγλικό γήπεδο κόντρα σε ένα από τα μεγαλύτερη ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά brand... Ο Πορτογάλος ωστόσο το ξανάκανε. Και κόντρα σε Τότεναμ και Μπάγερν τα ίδια είχε δηλώσει.

Όπως και να 'χει, σημείωνα και χθες ότι για μένα το σημαντικότερο είναι να δώσει συνέχεια ο Ολυμπιακός στις προηγούμενες εμφανίσεις του. Να είναι ανταγωνιστικός. Να κάνει την Άρσεναλ να περάσει δύσκολο βράδυ και ό,τι ήθελε προκύψει. Δεν αμφιβάλλω γι' αυτό το παρεάκι. Θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί παρά τις απουσίες. Κι αν δεν γίνει, πολύ απλά, δεν θα γίνει γιατί δεν γίνεται...

ΥΓ: Με αφορμή το χθεσινό μου μπλογκ μου έστειλε κάποιος μήνυμα στο facebook ότι, είτε είμαι άσχετος είτε αντι-Ολυμπιακός. Το πρώτο ενδεχόμενο να το συζητήσουμε, εγώ εξάλλου είμαι ο πρώτος που αμφισβητεί τα γραφόμενά μου τονίζοντας ότι μπορεί να είναι και εντελώς λανθασμένα. Ειλικρινά όμως θα 'θελα να 'ξερα πώς στην ευχή έφτασε στο β' ενδεχόμενο. Βουλωμένο γράμμα διαβάζει...

Διαβάστε επίσης