Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δείπνο ηλιθίων

Δείπνο ηλιθίων
Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 - 13:18
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Έχετε δει την ταινία: δείπνο ηλιθίων; Κυκλοφορούν πολλές εκεί έξω μ' αυτόν τον τίτλο, μιλάω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το γαλλόφωνο «le diner des cons» του 1998. Αν δεν έτυχε να το δείτε, ή αν «πέσατε» πάνω σε κάποια από τις άλλες version και σας έχει απογοητεύσει, κάντε τον κόπο και δείτε τη. Θα με θυμηθείτε. Μια κωμωδία όπως πρέπει να είναι. Τι με έπιασε κυριακάτικα και μιλάω για σινεμά στο gavros.gr;

Επειδή μετράμε πια, μόλις, μία εβδομάδα για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων και χάρη στην υπομονή και την λογική κάποιων, δεν γίναμε πρωτοσέλιδο σαν κι αυτό της κορυφαίας γαλλικής αθλητικής (και μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως) εφημερίδας L'Equipe. «Σαν ηλίθιοι», ήταν ο βασικός της τίτλος στο πρωτοσέλιδο με αφορμή την απόφαση να τερματιστεί βίαια η σεζόν και να μην επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα.

Για ηλιθιότητα έκανε λόγο και ένας από τους πιο πετυχημένους και έμπειρους παράγοντες στο γαλλικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο ισχυρός άνδρας της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολάς. «Είναι παράδοξο ότι μια χώρα όπως η Ισπανία, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από τη Γαλλία από την πανδημία, σκέφτηκε και βρήκε απαντήσεις. Στην πραγματικότητα, αυτά που είπαν σε αυτή τη συνάντηση με την UEFA, είναι: υπομονή. Όταν βλέπουμε ότι οι ηγέτες μας παραβρέθηκαν, αντλώντας διαφορετικά συμπεράσματα, λέμε ότι είμαστε πραγματικά πολύ ηλίθιοι, με συγχωρείτε για τον όρο», σχολίασε.

Και στην Ελλάδα... παίξαμε επικίνδυνα με τον όρο «ηλιθιότητα». Από την αρχή της πανδημίας έσπευσαν κάποιοι να προτείνουν παύλες, τελείες και... περισπωμένες. Δεν ξέρω βέβαια αν το έκαναν επειδή όντως φοβήθηκαν για την υγεία του πληθυσμού ή το μόνο που ένοιαζε ήταν να δουν μια μεγαλοπρεπή παύλα δίπλα από το: πρωταθλητής 2020. Κι αυτό επειδή αν έπρεπε να βρίσκεται κάποιος εκεί, αυτός δεν θα ήταν σίγουρα η δική τους ομάδα.

Όπως και να 'χει, όπως επιβεβαιώθηκε, η υπομονή παραμένει μια μεγάλη αρετή. Οι βιαστικές αποφάσεις, όπου πάρθηκαν, αποδείχθηκαν λανθασμένες. Ή μάλλον, βλακώδεις.

Διαβάστε επίσης

Ένα «διπλό» που άργησε πολύ

Ένα «διπλό» που άργησε πολύ

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να ζήσει τη... Βρέμη του πολύ νωρίτερα και οφείλει πάντα να κοιτάει πιο μπροστά και ψηλά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Κάτω από τη ζώνη

Κάτω από τη ζώνη

Η αφορμή για νέα αφηγήματα και μια κουβέντα με αφορμή και τον Μιλουτίνοφ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...