Ντουντούκα
Ο Θρύλος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Όταν ο Ολυμπιακός σταμάτησε τα... πάρτι

Όταν ο Ολυμπιακός σταμάτησε τα... πάρτι
Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020 - 10:12
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο ένα από τα θέματα της αθλητικής (που στην πραγματικότητα ήταν και άκρως πολιτικής) επικαιρότητας αφορούσε στα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του ΠΑΟΚ. Ελάχιστα 24ωρα πριν ο ΣΥΡΙΖΑ πει αντίο στην εξουσία και αυτή περάσει στη ΝΔ, συμφωνήθηκε προφορικά ο ΠΑΟΚ να κάνει 3ετές συμβόλαιο με τη δημόσια τηλεόραση που θα του απέφερε, ετησίως, 7,5 εκατ.!!! Δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στα αθλητικά, τα οικονομικά ή το μάρκετινγκ για να καταλάβει ότι η συμφωνία ήταν σκάνδαλο και ζημιογόνα για την ΕΡΤ. Με... δικαιολογία ότι ήταν νταμπλούχος (λες κι αυτό αυξάνει αυτόματα το κοινό του) αποφασίζονταν πολιτικά να γίνει ένα... δώρο στον ΠΑΟΚ που γνώριζε ήδη τι έρχεται λόγω του Financial Fair Play.

Όμως, όπως αποδείχθηκε, άργησαν να... τρέξουν το θέμα και να... πέσουν οι υπογραφές που τελικά δεν... έπεσαν ποτέ. Και σ' αυτό έβαλε το χέρι του ο Ολυμπιακός που είχε κάνει καταγγελία στον Άρειο Πάγο ζητώντας να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν να ετοιμάζεται ν' αποχωρήσει από την εξουσία και τη ΝΔ να έρχεται κανείς δεν... τόλμησε να προχωρήσει εκείνη τη σύμβαση γιατί όλοι γνώριζαν ότι είναι σκάνδαλο και θα έπρεπε να απολογηθούν. Αν δεν φώναζε ο Ολυμπιακός και δεν έκανε ενέργειες, ενδεχομένως σήμερα ο ΠΑΟΚ να βρίσκονταν στον 1ο χρόνο του πλουσιοπάροχου συμβολαίου του με την ΕΡΤ και θα είχε ουκ ολίγα προβλήματα λυμένα.

Κι επειδή το εμπορικό... ανάστημα του δικεφάλου είναι αυτό που όλοι ξέρουν, 4ο ή 5ο (δίνει... μάχη με τον Άρη) σε ό,τι αφορά τα αθλητικά brand της χώρας, δεν βρέθηκε άλλος τηλεοπτικός πάροχος να του προσφέρει μεγάλο συμβόλαιο. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε (αναγκαστικά, δεν ήταν επιλογή όπως παρουσιάστηκε) το PAOK (ή 7.99 ευρώ) tv με τα γνωστά ευτελή οικονομικά οφέλη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ναι, ευτελή είναι. Άλλο τι... διαρρέεται και γράφεται προς τα έξω, και άλλο τι ισχύει.

Παρεμπιπτόντως, στον ένα χρόνο που μεσολάβησε ο Ολυμπιακός... κυνήγησε τον ΠΑΟΚ και στο θέμα της Ξάνθης. Όπως δικαιώθηκε με την ΕΡΤ, δικαιώθηκε (όπως έχουν αποφανθεί οι αρμόδιες επιτροπές και τα ελληνικά δικαστήρια τουλάχιστον) και για την πολυϊδιοκτησία. Οι ερυθρόλευκοι φρόντισαν ώστε να μπει ένα τέλος στα... πάρτι που έκαναν ή ήθελαν να κάνουν κάποιοι με ξένα λεφτά και διάφορες πλάγιες μεθόδους. Πλέον όποιος θέλει να κάνει πάρτι, αγωνιστικό ή εξωαγωνιστικό, θα πρέπει να βάζει το χέρι στην τσέπη. Τόσο απλό.

Διαβάστε επίσης